Ako sa správal váš manipulátor na začiatku?
Zeny, prosim Vas, tie , ktore ste zazili tento typ chlapa.
Ako sa spraval na zaciatku? Nebol do veci prilis hŕ? Bol bez kamosov? Ake mal spravanie? Muselo byt vsetko po jeho?
Po dvoch mesiacoch mam velmi silne podozrenie,ze je to tento typ...
Napiste vase skusenosti. Vdaka.
Autorka, skus mu niektory jeho napad odmientut, ze nemas chut alebo cas, alebo sa ti to nepaci - ci to zoberie v pohode, alebo ta zacne nutit a prehovarat.
Skusila si mu vobec niekedy na nieco povedat nie? Ako reagoval vtedy? Ak si to este neurobila, tak to urcite skus
@ruxandra povedala som mu raz na jednu vec nie a on mi dal xy argumentov preco ano,cize nakoniec bolo po jeho. Ale jedmoznacne vyskusam a budem si stat za svojim
Jednoznačne si stoj za svojím. Dupni si aj ty nohou a on sa môže aj na hlavu postaviť a ušami odrážať. Neustup ani o milimeter.
@cookie29 my sa bavime o chlapoch nie o malých deťoch. A nie nie je každý manipulator. Manipulator ma svoje spôsoby ktoré stále robí a ako sa správa a podobne. Deti nie su manipulatori deti iba skúšajú čo im človek dovolí. Manipulator bude stále hrat na city a skúšať treba si prečítať význam slova manipulator uz som to tu pisala. Skutočný manupulator tak zblbne cloveka ze si ani neuvedomujeme ze zijeme s manipulátorom
@dizzy1822 tiež sa divím,že odrazu je každý manipulátor. Už aj deti. Každá zena,kto.zle vybrala má muža manipulátora...pritom manipulátor je dosť vyhradená záležitosť.
Akože nechcem zľachcovat tému,lebo viem,že takí ľudia žijú,fungujú a ťažké je to s nimi.
@soldi samozrejme ze su, len to nie je zamerne 🙂 ale techniky maju super
@dizzy1822 @terezka1947 kazdy z nas je manipulator, kazdy z nas obcas pouzije techniky, otazne je len ci su pouzivane s urcitym zamerom a kedy je to patologicke/toxicke. ved ked dieta pride za tebou s tym, ze maminka ty robis tie najlepsie palacinky alebo Zuzkini rodicia jej kupili mobil aj ja by som chcela, su to tiez techniky manipulatorstva. A ked sa zena ozve, ze ju boli hlava, lebo sa jej nechce milovat, tiez je to manipulovanie, ked sef robi dusno aby si sa nehodila PN/OCR... to su len priklady, ktore su bezne a spolocensky prijatelne...
@dizzy1822 a zalezi od toho, aku definiciu hladas, pravda? Pretoze napriklad techniky predaja su tiez techniky manipulacie, marketingove strategie takisto... manipulacia je vsade pritomna. A Tvoja definicia je len jedna z mnohych.
@cookie29 nie,manipulátor je človek,kt.vedome,s určitým cieľom chce dosiahnuť svoj prospech. Nie sem tam použije manipulačnu techniku.
Na začiatku Love bombing. Strašne skoré vyznania lásky a neustále komplimenty. Hovorim si že ho otestujem trochu, išla som s kolegami a kolegyňami na diskotéku, s kamoškami do fitka, kino s kolegami, všetko zvladal super hovorím si paráda toto nebude manipulator a vôbec nie žiarivec. OZAJ? Ako som sa k nemu nasťahovala, začalo peklo. Nesmela som na noc chodiť preč, tráviť bez neho čas.
Ako som to zistila, odišla som.
Ak chceš o tom pokecat, napíš správu 🙂
@karolinakovac haha, moj ex presne toto iste. na zaciatku neriesil (akoze), ze si idem vecer sadnut s kamosom na vino, ze sa stretavam s ludmi aj bez neho. a na konci uz mi dirigoval este aj ako sa mam obliect a nemohla som ani beztrestne odzdravit suseda na ulici
@cookie29 ako môžete davat priklad manipulacie dieta??? Keď dieťa povie maminka ty robis tie najlepšie palacinky alebo sused ma mobil aj ja chcem to nie je manipulacia ale pochvala alebo prosba. Manipulacia je to ked clovek to robí stále a pri všetkom alebo aspon dosť často. Správa sa pri každom človeku inak. Robí chyby a pred priatelom sa vykresli ta najlepšia hrá na city aby si o nej myslel aka je ona uzasna a ona za nič nemôže a ona v tej zlobe pokračuje ďalej. Alebo napríklad bývalý podviedol ma stretaval sa kurvil sa a ked som sa s nim rozišla tak ma prišiel prosit ako sa zasnubime a isiel mi drbat kaleráby ako to nikdy neurobi. Neodpustila som mu nasiel si inú na pokec nahé fotky dava vypisuje si na Badoo ona mu velakrat na to prišla a on sa zahral na neviniatko. Ja som nemohla ani kamaratku pozdraviť musela som robit to co on povedal inak bolo zle a keď som sa chcela rozísť uz zas hral na city to je manipulator a nie ked dieta povie ake uzasne palacinky robim. A ked dieta je niekedy uz ten manipulator tak to robí nevedome kým dospelý to robi uz vedome . A to čo robí šéf ze keď pojdem na pn ma vyhodi nie je manipulacia ale vydieranie. To ze niekto robí marketingový predaj nie je manipulacia ale klamstvo. Prosim ta naštuduj si co znamena manipulacia. Uz som to vyššie pisala
@cookie29 Mení témy uprostred rozhovoru, na otázky odpovedá neurčito.
. Jeho spôsob života a skutky nie sú v súlade s tým, čo hovorí.
. Nevyjadruje jasne svoje potreby a žiadosti, pričom na druhej strane neberie ohľad na práva, potreby a želania druhých.
.Je sebecký a egocentrický, neznáša kritiku.
. Popiera úplne zrejmé skutočnosti a fakty.
. Lichotí a zalieča sa, obdarováva a poskytuje službičky, len aby sa zapáčil, či dosiahol svoje.
. Núti druhých konať na poslednú chvíľu, a to často veci, ktoré by pravdepodobne z vlastnej vôle nečinili.
.Používa nepriame spôsoby komunikácie /telefón, písomné správy/ a vyhýba sa priamej komunikácii.
. Prenáša zodpovednosť na druhých alebo sa zo svojej zodpovednosti vykrúti.
. Navodzuje v ostatných pocity viny a výčitky svedomia, pričom sa dovoláva rodinných vzťahov, priateľstva, lásky, profesionality a pod.
. Mení svoje názory, správanie a city podľa okolností, situácií a osôb, s ktorými je v styku, druhým však dáva najavo, že je neprípustné ich meniť.
. Zneužíva a apeluje na rôzne morálne či etické zásady za účelom uspokojovania vlastných potrieb.
. Spochybňuje schopnosti, kvality a osobnosť iných ľudí, hovorí o nich s dešpektom, nenápadne kritizuje.
. Zameriava sa na slabé stránky a neznalosť druhých a snaží sa vyvolať dojem, že je vždy ten lepší.
. Robí zo seba obeť, aby vyvolal ľútosť.
. Presadzuje svoje plány, zámery a úmysly veľmi dôsledne, a to aj na úkor a škodu tých druhých.
. Je závistlivý, skryto sa vyhráža, niekedy aj celkom otvorene vydiera.
. Riadi sa heslom: „Rozdeľuj a panuj!“ Zasieva nezhody, intriguje, podnecuje podozrievavú atmosféru a je schopný rozvrátiť isté vzťahy.
. Ľudia sa môžu v jeho prítomnosti cítiť stiesnene, nepríjemne, neslobodne, obmedzovaní, hovoria o ňom aj v jeho neprítomnosti.
@cookie29 no len príklady,čo uvádzas:deti a ženy,kt.boli hlava...
Rozdiel je manipulacne techniky,či niekedy manipuláciu použiť a rozdiel je byť manipulátor.
Skús počúvať napr.podcasty od Nory Laukovej.
Dobre a jednoducho vysvetľuje rozdiely.
Ono keď si vezmeš teraz témy na MK,tak kazdej rozvedenej ženy bol muž manipulátor,zaujímavé.
Zjavne si vysvetľujú a ospravedlňujú tým slovom všetko.
Akurát nie to,kde mali oči a rozum,že doteraz nevideli,čo majú doma. Pretože s tými mužmi skúšobné žili,aby ich spoznali 🥴
A zase byť patologických manipulátorom je niečo,čo je fakt vážna diagnóza. Ale odrazu je ním každý druhý muž🤫🥴😉
@cookie29 nehovorím ze som jedina co ma pravdu. Ale piseme o manipulatorovi. Kazdy mame v sebe cast manipulatora ale mysli sa tym skutočný manipulator ktorý to robi zamerne po druhe zakladas si iba na zdrojoch?? Ked nenapisem zdroj uz to nie je pravda? Manipulator ma viac prajov nie iba 1-2 z desiatich. Ale ako vidim ty si myslis ze mas jedina pravdu aj ked ti to tu ine vyvracaju. A dalsia vec ja nesudim manipulatora len podla seba ale poznam pár takých.
@vorkola presne. Alebo si to zeny uvedomuju ako napriklad jedna v rodine ktora mala manipulatora a ked sa s nim rozisla tak ju zmanipuloval ze sa k nemu vzdy vratila. Az na koniec ho vsade zablokovala. Chodil 100km ku nej aby ju zmanipuloval ale neotvarala. Nasiel si ďalšiu a manipuluje aj s tou a ona prišla pri nom o nejednu tisícku. Alebo mama mala kamaratku ona zila s manipulatorom hral na city ako chudatko nedostal vyplatu ona ho zivila ako chudatko rozbil auto kupila mu nové. A tak to dokazal vsetko hrat a on si peniaze hadzal do automatov a ona naivna neverila ze by bol taký ze to urcite nie je pravda on by ju nikdy neoklamal. Ked nebolo po jeho zbil ju ze mala monokel ale zas ju zmanipuloval a on to nechcel a podobne.Najhorsie je ked je manipulator a manipuluje s naivným človekom

@bessie12 spytam sa a dam vediet :D