Ako sa správať k známym z minulosti?
Ahojte. Možno taká sprostá otázka, ale nedá mi to.
Ak stretnete ľudí, ktorých ste poznali zo školy či už strednej, základnej, alebo zo škôlky, ale neboli ste nejakí priatelia, len ste vedeli že existujete a možno ste prehodili pár viet, pozdravíte ich ahoj, tykáte si s nimi?
Napríklad jedna baba, s ktorou som sa bavila na lyžiarskom (bola som u nich na izbe), ale potom som sa s ňou maximálne len zdravila na chodbe, začala robiť u nás v lekárni, a ja som jej dnes vykala, lebo mi prišlo neslušné tykať, pričom to ale vyzeralo že sa tvárim, že si na ňu už nespomínam a celá tá situácia bola trápna a teraz neviem, kam budem chodiť do lekárne 😂
Alebo som v obchode videla spolužiaka zo škôlky, ktorý potom chodil na rovnakú základku len do inej triedy, a keďže som mala dilemu či pozdraviť či nie (či si ma vôbec pamätá a spozná ma) tak som sa pratala z obchodu 😀
Som veľký introvert a ľuďom (samozrejme okrem priateľov a rodiny) sa skôr vyhýbam. Nemám rada také tie zdvorilostné rozhovory, small-talk, neviem to viesť, neviem sa pretvarovať a usmievať sa ako niektoré keď niekoho stretnú, aj keď by som to rada vedela. Tak sa im vyhýbam, pretože sa mi nechce spovedať niekomu neznámemu, ako sa mám, kde pracujem a neviem čo všetko, a rovnako mi príde cez čiaru sa ich vypytovať takéto veci len tak.
S bývalými spolužiakmi si nevykám ani z MŠ, ani ZŠ ani gymnázia ani VŠ.
Pozdravim Dobry den, spytam sa ci sa nahodou nepozname. Ak sa "spozname" tak tykam, ak nie, tak vykam. U tych co si ich pamatam menom, tak ich oslovim Ahoj a menom
Koho poznam zo skolky,skoly ZS,gympel,VS a su to ludia cca vek ako ja max 5 rokov viac tak tykam .Inak vykam...
ja mam takto zubarku, o 3 roky starsia, poznam ju zo zš, ale nikdy sme sa spolu nebavili.. a ked som k nej isla 1.x, tak mi bolo blbe jej tykat, tak som pozdravila dobry den a ona mne hned ahoj ahoj 😅 ona mne tyka a ja sa s nou rozpravam tak, aby som nemusela pouzit tykanie alebo vykanie 🙂 ale nabuduce uz budem tykat..
vekovo seberovnému, bývalému spolužiakovi, kamarátke zo školy - kľudne tykať, ste mladí...
Ku mne prisiel clovek, s ktorym som sa inzenzivne bavila pocas strednej. Bol rocnik vyssie. Pozdravila som ho menom “Ahoj XY”, on na mna pozeral ako tela na nove vrata ze co to ma ako byt. Ze ci sa pozname, ked mu tykam. Skoro som sa od hanby prepadla. Hovorim prepacte, boli sme spoluziaci na strednej skole. Tymto nasa konverzacia skoncila a presla som na vykanie.
@muchotrafka298 no nech sa neposere z toho
Vykam len cudzím ľudom čo ich poznám a sú v mojom veku týkam
@muchotrafka298 sebestredný idiot
@sevrin pocuvaj, ale toto konci sranda, lebo ja som si pomyslela toto iste, ze "no neposer sa" 😂😂😂
@rozculena pockaj, toto sedi uplne, lebo on je teraz riaditel 😂😂 Kedysi to bol Peto, co sme spolu chodili do skoly, teraz je to pan riaditel..tak nech sa mu paci, panovi riaditelovi 😂
@muchotrafka298 sranda bola, keď som stretol susedu, s ktorou sa normálne bavím, že "čau, ako?" a bola s frajerom, tak aj jeho som pozdravil "nazdar" a až neskôr som sa dozvedel, že on je nejaká veľká ryba, na úrovni ministerstva školstva, ten si teda pomyslel, čo za sedláka mu tyká 😂
Tiez som introvert a toto poznam..ked uz hovorim s niekym vekovo blizkym a poznam ho, tak tykam..horsie je ked si niesom ista ci dotycneho poznam a neviem ci tykat/vykat alebo utekat🤦😳
@babydesire Zatiaľ sa mi potvrdzuje, že útekom nič nepokazíš 🤣🤣
Všetkým, čo si pamätám z detstva tykam.
Aj ja som introvert a práve vďaka small talku viem s ľuďmi hovoriť.. je premna ľahšie rozprávať o počasí a tváriť sa akoby som sa mala niekomu spovedať.. 😉
No a keď stretnem niekoho na koho si len matne spomínam z minulosti tak mu vykam, ak je to niekto s kým som sa kedysi kamaratila (aj ak ide o MS, či ZŠ) tak mu samozrejme tykam.. jedine že druhá strana by mi vykala, tak potom týkať nebudem..
@sevrin aj keby bol prezident a co, v beznom zivote su to ludia ako my. Nechapem takych, co sa tak prezivaju a davaju sa do pozicie "ja som nieco viac", lebo robim na ministerstve. Takze za mna si nebol sedlak, praveze naopak, pre mna su toto vychillovani ludia, co su total v pohode. Takze mas A+ za tento vykon 🙌
Ja pokiaľ to nie je vyslovene starý človek alebo nejaká služba - úrad, doktor, obchod, tak prakticky každému tykám. Aj u nás vo firme si všetci tykáme (zahraničná). Za mňa by vykanie mohli zrušiť - a teraz všetci do mňa 😃
@muchotrafka298 to sú takí, čo budú mať aj na náhrobku svoju profesiu 😅 minule som to videla na ružinovskom cintoríne - "pán riaditeľ Jožko mrkvička"..
@jana_eyre_2 mne to cele prislo strasne smiesne a vies preco? Lebo my sme boli fakt dobri kamarati, travili sme kopu casu v skole aj po skole. A zrazu my sa pozname? No tak OK pan riaditel. On je riaditel vlastnej firmy, ja mu to neberiem.
@muchotrafka298 tak ale niekedy cloveka nespoznas,,zvlast ak ho dlho nevidis..som si teraz zmyslela na jeden pripad co sa mi stal: predavali sme na bazosi sporak, lebo sme kupovali novu kuchynu aj var.dosku, prisiel muz so zenou, ona vyzerala starsie ako on, unavene az zanedbane,,on tiez vyzeral trosku zanedbane, komunikovali slusne, ale teda som myslela ze nejaky socialny asi, to ako nevadi, ale ta zena sa namna usmiala a pozdravila ma, ze ahoj,,iba som odzdravila tiez "ahoj, jeej ja som ta nespoznala" a skor ako si vsimnu ze sa cervenam od hanby, som zduchla do opacnej casti domu s vysvetlenim, ze musim za detmi (muz to snimi doriesil)...vedela som ze mi je povedoma, nevedela som odkial..no nieco mi hovorilo, ze to bude ta a ta spoluziacka zo zakladky, ktoru som dvadsat rokov nevidela..a bola to ona,,no a soc.pripad su aj preto ze je vazne chora, nemoze pracovat a ledva sa drzi,,choroba ju tak zmenila, ze vyzerala na ovela starsie nez je naozaj,,ked sme si pisali (lebo mi poslala ziadost na fb), hanbila som sa este viac. 🤦🥺 Fakt trapas. To som si len tak zmyslela
@babydesire nemyslim, ze ma nespoznal. Vedel moje priezvisko,ktore je specificke a nema ho vela ludi. Z tej doby som nedavno stretla ineho cloveka a spoznal ma hned podla hlasu. Ja som to sem napisala ako vtipnu storku, ze fakt ja uz ludom co som dlho nevidela automaticky tykat nebudem.
@muchotrafka298 odpovedala by som mu, že áno, poznáme sa. Je s tým problém? Nehanbila by som sa ja, ale hanbiť by sa mal on. Ovšem, špecifické, nešpecifické priezvisko, známy hlas, mohlo sa stať, že ťa naozaj nemusel vedieť hneď zaradiť. Ale pri takomto ego, ak to bolo egom, by som sa ja určite nehanbila…

Ešte by som upresnila, že mám 30, čiže nevyšla som teraz zo školy.