Ako sa správne zachovať?
Ahojte písala som tu ešte v lete príspevok ako sa so mnou prestala manželova mamina baviť lebo sa urazila lebo som si dovolila po 12 hodinovej práci s migrénou ako hrom niečo nasrato skonštatovať nepriamo na manžela jej syna,do akého neuprataneho som prišla,riady meter do výšky,po zemi a stole povylievaná sirupová voda,box s hračkami vysypany všade hračky porozťahované atď a skonštatovala som že som prišla na druhú šichtu. Deti neboli navečerané ani v pyžamách a bolo to už neskôr večer,na druhý deň ráno mali ísť do škôlky. To bolo vo februári a príspevok som písala v lete.
A potom ako sme sa aj náhodne stretali som ju pozdravila a ona sa mi otočila chrbtom...a chodila k nám len keď som bola ja v práci. Poslala som jej koláč a ona mi ho vrátila naspäť.
Mám sa jej ísť ospravedlniť?
Stav trvá.
Akurát čo ma serie že manžel má mať deti a hocikedy ich dá jeho mamine a mne akurát zavolá že sa mám k nej pre ne staviť. Je mi to nepríjemné tam ísť po ne keď sa mi vyhýba a ani nezdraví. Snažila som sa na to nemyslieť vypustiť to z hlavy ale keď ma muž posiela k nej po deti tak sa mi to stále vracia a premieta v hlave a som z toho smutná.
Naposledy som to manželovi odmietla vravím nie nejdem k nej po ne. Mal si ich mať ty a mne si ani nedal vedieť že si ich dal strážiť,že s nimi nebudeš,tak si po ne choď ty, je mi nepríjemné tam ísť keď sa so mnou nerozpráva a on to úplne otočil proti mne ešte,že to ja sa s ňou nerozprávam a vy dve sa nerozprávate a už bol face urazený.
Ako sa mám zachovať na sviatky? Idú vianočné a ja neviem aký postoj zaujať.😔
@anonym_autor
Mrzí ma to. Vieš, to ani nebol brutálny konflikt na základe ktorého je svokra stále urazená. A ani neprijala koláč, atď. Tam kde niesom vítaná nejdem.
Manžel asi za zabudol že je s Tebou ženatý. Po takom neporiadku by rupli nervy aj mne.
Svokra si nastavila hranicu, nechce ťa v živote. Riešenie. 1. vyrozprávať si to s mužom a keď tam nechceš chodiť, nebudeš.
2. Asertivne prísť, pozdraviť, zobrať deti a dovidenia.
3. Sviatky sú o rodine, láske k druhým... manžel nech si ide s deťmi. Ty doma, víno do ruky a film.
@anonym_autor
Mrzí ma to. Vieš, to ani nebol brutálny konflikt na základe ktorého je svokra stále urazená. A ani neprijala koláč, atď. Tam kde niesom vítaná nejdem.
Manžel asi za zabudol že je s Tebou ženatý. Po takom neporiadku by rupli nervy aj mne.
Svokra si nastavila hranicu, nechce ťa v živote. Riešenie. 1. vyrozprávať si to s mužom a keď tam nechceš chodiť, nebudeš.
2. Asertivne prísť, pozdraviť, zobrať deti a dovidenia.
3. Sviatky sú o rodine, láske k druhým... manžel nech si ide s deťmi. Ty doma, víno do ruky a film.
@lucyluska ja rozmýšľam,že si na sviatky naplanujem smeny v práci,je to nepretržitá prevádzka a väčšinou to striedajú medzi slobodnými bezdetnými,aby aspoň na štedrý deň boli matky s deťmi
@anonym_autor dobre si spravila,nechal ich tam nech ich vyzdvihne ,ja by som ju už dávno ignorovala ,ale teda moj muz by bol na mojej strane a moji rodicia by si zas toto k môjmu mužovi nedovolili ,vedeli by ,že to by bol koniec
@minenkaa no on mi volal lebo som už končila v práci a mala som cestu okolo jej domu,tak po ceste ich vybrať ale .....
Prestaň sa jej strkať do riti. A muž keď tam dá deti, tak nech po ne aj ide
@anonym_autor nezáujem ,musel by ist on
@minenkaa párkrát som pre ne bola to áno a úplne som bola nervózna po ceste tam. Hodinky mi hlásili stres. No celé zle. Vtedy som ich vybrala aby náhodou manžel nepovedal aby si nemyslel že sa jej ja vyhýbam že mám ja nejaký problém. Čo sa vlastne aj stalo naposledy keď som to odmietla, vraj to ja sa s ňou nebavím,tak neviem či mu náhodou ona niečo také nehovorila že sa jej vyhybam a nebavim sa s ňou
@minenkaa párkrát som pre ne bola to áno a úplne som bola nervózna po ceste tam. Hodinky mi hlásili stres. No celé zle. Vtedy som ich vybrala aby náhodou manžel nepovedal aby si nemyslel že sa jej ja vyhýbam že mám ja nejaký problém. Čo sa vlastne aj stalo naposledy keď som to odmietla, vraj to ja sa s ňou nebavím,tak neviem či mu náhodou ona niečo také nehovorila že sa jej vyhybam a nebavim sa s ňou
@anonym_autor a vy sa s muzom nerozpravate? Ved mu vysvetli ako to citis ty, ci si nepamata ako ti vratila kolac a ze ocakavas od neho, ze urobi medzi vami mediatora a urovna to aspon trochu a nie ze na teba budu oni dvaja sypat vinu.
Prestaň sa jej strkať do riti. A muž keď tam dá deti, tak nech po ne aj ide
@pribinak a na tie sviatky? Muž povie že ideme k nej a ja poviem že nejdem choď s deťmi tak najhoršia budem ja a on sa nebude so mnou rozprávať bude urazený na mňa
@anonym_autor on tam dal deti a bol sám doma? Prečo by si sa tam mala trepať po práci keď on má kopec času ich zobrať. Začal robiť domáce práce po tom výbuchu? Nevidím dôvod ospravedlňovať sa jej, ty si vybuchla na muža, ktorý si to zaslúžil. Sviatky by som si užila sama alebo s deťmi, ku svokre môže ísť s deťmi sám.
@pribinak a na tie sviatky? Muž povie že ideme k nej a ja poviem že nejdem choď s deťmi tak najhoršia budem ja a on sa nebude so mnou rozprávať bude urazený na mňa
@anonym_autor kľudne by som poobliekala deti a nech idu s ocinom k babke.
Muž môže byt nasraty koľko chce.
Ved svokra tá ignoruje, má tá v riti celu jak si. Tak načo sa tam máš trepať? Čo tam budeš sedieť a usmievať dá jak slniečko na hnoji?
No kľudne by som bola za najhoršia
Ospravedlnit sa? A za co akoze? Za to, ze sa jej malo strkas do zadku? Na tvojom mieste by som ju rovnako ignorovala ako ona teba. Absolutne by ma nezaujimalo, co si ona o mne mysli, co rozprava a z cim ma v mojej domacnosti problem. Bolo by mi to jedno a uz vobec by som jej nic neposielala a nepchala sa jej do zadnice. Ona o teba zaujem nema. Tak to zober ako fakt a nekaz si zivot akymkolvek kontaktom s niekym, kto ta ma na haku a ignoruje Ta.
Tak ale tu je naivne už teraz fakt ten chlap a to že ty si ticho
Už ste to s mužom riešili ,v klude to asi nepôjde ,ale aby ten druhý videl ako to je ,a čo koho na tom serie
@anonym_autor on tam dal deti a bol sám doma? Prečo by si sa tam mala trepať po práci keď on má kopec času ich zobrať. Začal robiť domáce práce po tom výbuchu? Nevidím dôvod ospravedlňovať sa jej, ty si vybuchla na muža, ktorý si to zaslúžil. Sviatky by som si užila sama alebo s deťmi, ku svokre môže ísť s deťmi sám.
@januska12323 nie nezačal robiť žiadne domáce práce. On porobi okolo domu a podľa neho to máme podelené
@anonym_autor kľudne by som poobliekala deti a nech idu s ocinom k babke.
Muž môže byt nasraty koľko chce.
Ved svokra tá ignoruje, má tá v riti celu jak si. Tak načo sa tam máš trepať? Čo tam budeš sedieť a usmievať dá jak slniečko na hnoji?
No kľudne by som bola za najhoršia
@pribinak presne ako píšeš,len s tým že sviatky sa budú niesť v tom duchu že je na mňa muž nasratý a to on vie
Tak ale tu je naivne už teraz fakt ten chlap a to že ty si ticho
Už ste to s mužom riešili ,v klude to asi nepôjde ,ale aby ten druhý videl ako to je ,a čo koho na tom serie
@minenkaa alebo zobrala ich na výlet babka a fotografie posielala len mužovi. Alebo teraz mali v škôlke halowenske dyne, ja som bola v práci a mal ísť muž. Ten mi potom volal že on nešiel že šla babka s nimi a samozrejme fotky posielala len jemu a to bolo už XY takých situácií. Muž mi to potom následne v telefóne ukazuje tie foto od babky kto sa ako vyfotil kto mal akú dyňu
Ja si tu temu pamatam. Lenze tam bolo mnoho inych problemov nez svokra (ktora vam vtedy navyse prisla pomoct s detmi a este si sa na nu hnevala). Bol tam neschopny chlap ktory doma absolutne nic nerobi, nikdy. Pamatam si dobre? Zmenilo sa nieco na tomto nastaveni alebo stale robis doma sluzku vsetkym a Tvoj chlap prstom nepohne?
Tuto nejaka urazena svojra (niekedy aj pravom lebo vam s detmi pomaha) je podla mna najmenej z toho, co vsetko mate doma. Ja si to pamatam...🙂 Das link na tu diskusiu z leta?
@minenkaa alebo zobrala ich na výlet babka a fotografie posielala len mužovi. Alebo teraz mali v škôlke halowenske dyne, ja som bola v práci a mal ísť muž. Ten mi potom volal že on nešiel že šla babka s nimi a samozrejme fotky posielala len jemu a to bolo už XY takých situácií. Muž mi to potom následne v telefóne ukazuje tie foto od babky kto sa ako vyfotil kto mal akú dyňu
@anonym_autor ale tu je fakt problém tvoj chlap a to že sa nestará o tie deti
Ja si tu temu pamatam. Lenze tam bolo mnoho inych problemov nez svokra (ktora vam vtedy navyse prisla pomoct s detmi a este si sa na nu hnevala). Bol tam neschopny chlap ktory doma absolutne nic nerobi, nikdy. Pamatam si dobre? Zmenilo sa nieco na tomto nastaveni alebo stale robis doma sluzku vsetkym a Tvoj chlap prstom nepohne?
Tuto nejaka urazena svojra (niekedy aj pravom lebo vam s detmi pomaha) je podla mna najmenej z toho, co vsetko mate doma. Ja si to pamatam...🙂 Das link na tu diskusiu z leta?
@anonym_787164 prišla pomôcť manželovi, pretože ten s nimi mal byť doma , ale doma nebol zmenil plán a zavolal si maminu domov k deťom. Ja som prišla a nevedela som že bude u nás
Nie ani teraz nepohne v domácnosti prstom. On robí okolo domu a podľa jeho slov to máme podelené
@anonym_autor ale tu je fakt problém tvoj chlap a to že sa nestará o tie deti
@minenkaa hej a vtedy v lete dostala aj svokra lebo prisla bavit ich tri ci styri deti (autorka, das odkaz na tu diskusiu?) a autorka prisla domov a bol bordel. Miesto toho aby urobila poriadky s muzom este aj chudera svokra sa mala citit blbo, za to ze prisla pomoct lebo ju zavolali. Tak nejak si na to spominam, mozem sa sice mylit ale myslim ze to bolo obdobne.
@pribinak presne ako píšeš,len s tým že sviatky sa budú niesť v tom duchu že je na mňa muž nasratý a to on vie
@anonym_autor ale dobre vieš že je to minupulacia. Nič viac.
No tak nech je nasraty. Ale toto bude od teba jasný postoj že DOSŤ bolo tohto cirkusu.
On s tebou zametá 1 radosť. O deti sa nevie postarať a ešte tebe bude vyrábať cirkusy a oduty bude
@anonym_787164 nič až tak hrozné sa nestalo aby ma tak odpísala. Nikdy som nemala problém s tým že k nám chodila 4 krát do týždňa, väčšinou obdeň,niekedy každý deň potom deň pauza. Keby sme sa strašne povadili a do pi ku vynadali tak nepoviem ani pol slova
svokra čaká asi odprosenie na kolenách - by som sa vykašľala. Na Vianoce pošli deti s manželom ku nej a máš pokoj.
ako sa do hory volá - tak sa z hory ozýva.
ešte napíš že sedí v kostole denno - denne a už ma picne. Však láska k blížnym.
svokra čaká asi odprosenie na kolenách - by som sa vykašľala. Na Vianoce pošli deti s manželom ku nej a máš pokoj.
ako sa do hory volá - tak sa z hory ozýva.
ešte napíš že sedí v kostole denno - denne a už ma picne. Však láska k blížnym.
@deti95060810 nie,ona je ateista. Muž mi to aj tak vyčíta že som ju akokeby od nás odohnala lebo sa ma pýtal či nepôjdeme do kina,ja že neviem a čo deti? on že a deti kde budú lebo už nám nemá kto pomôcť.
Takže tým kinom len rypol.
Nepôjdem k nej na sviatky ale ak ma muž nechá samú na vianoce tak to bude jeho posledné
@anonym_autor ale dobre vieš že je to minupulacia. Nič viac.
No tak nech je nasraty. Ale toto bude od teba jasný postoj že DOSŤ bolo tohto cirkusu.
On s tebou zametá 1 radosť. O deti sa nevie postarať a ešte tebe bude vyrábať cirkusy a oduty bude
@pribinak hej,oduty za to že som to mala po ceste a nevyzdvihla ich
@januska12323 nie nezačal robiť žiadne domáce práce. On porobi okolo domu a podľa neho to máme podelené
@anonym_autor tak akože sorry ale jeho nasratý výraz by bolo to najmenej čo by mi vadilo.
@anonym_autor podla mna tu je primárny problem debilny manžel svokra je uz iba taka čerešnička. Plus tvoj postoj. Počúvaš muža ako nesvojprávna. A co ze si mysli ze je rozdelená domácnosť spravodlivo? Varis aj jemu? Peries? Odkladas? Sexuálne sluzby? Ak Ano tak prepac nemáš sa co sťažovať tu. Akonáhle mas pocit ze robis doma viac a on ma v paži v tom momente robis iba pre seba a deti. Inak pamatam si tu tému a nemyslim si, ze by si mala byt s mužom, ktorý ma v paži aj teba aj deti. Na teba iba kydá a nevie si ta pred mamou zastať. Plus ta manipuluje a nie je dobry otec. Zamyslí sa hlavne nad vašim vzťahom a vykašli sa na svokru.
@anonym_autor a ja ako mama by som svoje deti na štedrý vecer mala urcite doma. Muž nech si ide kam chce ale deti maju byt s tebou
@minenkaa hej a vtedy v lete dostala aj svokra lebo prisla bavit ich tri ci styri deti (autorka, das odkaz na tu diskusiu?) a autorka prisla domov a bol bordel. Miesto toho aby urobila poriadky s muzom este aj chudera svokra sa mala citit blbo, za to ze prisla pomoct lebo ju zavolali. Tak nejak si na to spominam, mozem sa sice mylit ale myslim ze to bolo obdobne.
@anonym_autor ty vies co...ja by som pre deti sla, normalne sa jej tam nasackovala a ked jej nebude trapne ticho sediet a ignorovat ta tak nech nie je ani tebe. A chodila by som tam pravidelne. Pekne sa pozdravila, sadla a posedela polhodku kym sa deti dohraju. A ked sa chce fucat tak nech sa fuci.
Aj s muzom by som tam isla, pozdravila sa a ked neodzdravi tak by som.mu normalne povedala, ze vidis ze je urazena ani neodzdravi, uz to trva od februara a ja netusim co jej je., uplne ma ignoruje A bud sa ten vzduch vycisti alebo nech ta ignoruje dalej.

@anonym_autor dobre si spravila,nechal ich tam nech ich vyzdvihne ,ja by som ju už dávno ignorovala ,ale teda moj muz by bol na mojej strane a moji rodicia by si zas toto k môjmu mužovi nedovolili ,vedeli by ,že to by bol koniec