Ako sa vyrovnať s bývalou kamarátkou, ktorá znepríjemňuje život?
Mala som od škôlky najlepšiu kamarátku, teda aspoň ja som ju tak brala. Bola pre mňa ako sestra, trávili sme spolu všetok voľný čas, jej rodičia mali menej peňazí, my sme ju brali na výlety, dovolenky všade, jasné niečo zaplatili jej rodičia no väčšinu moji. Fakt u nás bola braná ako ďalšie dieťa, celá rodina ju poznala, chodila s nami na oslavy, svadby ešte aj na prázdniny k tete išla so mnou. Vždy keď mi rodičia kúpili nový mobil starý som jej dala, keď sme prerabali dali sme im nábytok aby mali nový, brali sme ich autom na nákup, k veterinárovi, k doktorom. Proste sa im stále pomáhalo. Všetko vyzeralo super až kým sme nešli na strednú, našla si nové kamarátky a začala ma ignorovať. Tam sa naše kamarátstvo skončilo, je to už niekoľko rokov mrzí ma to, ja som ju mala fakt rada ale čo už. Pred rokom sa nasťahovala vedľa mňa, stále nekomunikujeme. My máme dve autá, ona s jej priateľom si kúpili dve také isté, máme dvoch psov kúpili si takých istých, to by som ešte prehliadla môže sa stať taká náhoda ale podala si žiadosť do tej istej firmy kde robím ja, je mi to divné ja som mzdova účtovníčka a ona má vyštudovanú kozmetičku čo aj doteraz robila, podľa životopisu viem len že si robila veľa kurzov účtovníctva a hlási sa presne na to oddelenie kde som (áno vie že tam robím).
Ja som momentálne na materskej, robí nám naschvali, hlasná hudba, v lete kosila trávu zásadne o deviatej večer keď mi už dcéra spala a okná boli otvorené, vysypane odpadky pred bránou a podobne veci.
Raz som ju konfrontovala že ak má problém nech si to vyrozprávame jej odpoveď bola že ľutuje čas ktorý strávila so mnou a mojou rodinou, lebo namiesto jednej kamarátky mohla mať 10. Odvtedy znovu absolútne nekomunikuje.
Ešte viem že o mne rozpráva reči po dedine kde bývame, to čo robí ona nám rozpráva o mne (hudba, kosenie, že ju stále otravujem atď)
Dokonca pár ľuďom povedala súkromné veci o mne a mojej rodine čo sa stali ešte vtedy keď sme boli kamarátky.
Je mi smutno z toho aká je. Podľa vás čo tým sleduje? Mňa to takto nebaví stále mať nejaký problém a sťahovať sa fakt nechcem. Myslíte že niečo sleduje tým že sa hlási do mojej práce? Celkovo čo si myslíte o takomto správaní?
Mozno bola psychicky nie v poriadku aj v detsve, len ty si ako dieta nedokazala nieco take spozorovat. niektore deti so soc. problemami, ci poruchami osobnosti mozu veci ci problemy dobre tajit a maskovat za milotu a "ubohost".
Mali v rodine okrem "chudoby" aj nejake patologie? priklad alkoholizmus, hadky, zdravotne problemy, fyzicke ci psychicke? Mala "kamoska" aj nejakych surodencov? Kvoli comu boli vlastne taki chudobni, ze nemali ani na lacnejsie vylety ci lacny mobil pre dieta.
Osobne by som ako dieta, radsej prijala nieco lacne od rodicov, nez taky "odhodok" od bohatsich ludi. Mozno tam je koren veci. Ze to v nej spustilo velku zlost a zavist. Mozno mala zlost na rodicov, ze nemohla mat to co ini, a vinu preniesla na teba. Je lahsie sa hnevat na cudzieho ako na rodicov.
Skus ju pekne poprosit, nech nekosi o 9. vecer, ,e vase dieta zaspava. Pokuste sa ju aj s manzelom pozvat k vam domov na navstevu. Skus na nu milo, so psami asi na prechadzku nepojdete, ked mate zahradu. Ale opytaj sa na nejaky recept, na nieco, co pestuju. Poziadaj o nejaku (aj ked vymyslenu, t.j. "nepotrebnu") radu. Skus sa s nou zblizit, zasmejte sa (mozno budu z toho chlpy stat od strachu), ze ci sa vase deti budu kamaratit, ked budu v susedstve
Lepsie spolu v do rom vychadzat, skus. Problem bude, ked ju vezmu do prace (pre yeba velky), a problem bude aj ked ju nevezmu (zblizivanie)
@negymama Nič také, jej mama dlho nerobila, začala keď sme mali možno 10-11 rokov ako pomocná sila v kuchyni, otec jej robil v pekárni, nočné voľno mával len vo štvrtok takže vždy štvrtok boli spolu doma nech sa dialo čokoľvek štvrtok bola doma ale len doma, aj ich moji rodičia volali ale nikdy nikde nechceli ísť, kde dávali peniaze netuším, bývajú dokonca u sestry jej otca či jej veľa platili neviem. Neboli to žiadne odhodky ale funkčné veci. Ako som už písala nikdy sme sa neponúkali, sama prišla že či nepôjdeme do zoo alebo ja kúpalisko alebo sa najesť niekde alebo keď som bola u nich sa má jej mama pýtala čo má moja v pláne lebo by potrebovala odviesť do mesta a podobne, sami chceli pomáhať, a telefón a podobne veci dostala po dohode s jej rodičmi. Bola jedináčik
mna zaujalo, do akych dobrych pomerov sa dostala, ten jej priatel je asi nejaky zamoznejsi, ked ma zrazu dom, dve auta, a predtym boli na tom biedne. Kedze ona je kozmeticka, predpokladam, ze nie velmi uzasne zaraba, ked si robila nejake uctovnicke kurzy, keby ju to slusne zivilo, asi by pri tom chcela ostat. Vychadza mi to tak, ze sa snazi ta kopirovat, az predbehnut, ale mysllim, ze je psychopatka, ked by ta neznasala a hnevala sa na teba, predsa by sa k tebe vedla nenastahovala. Vobec by sa mi to nepacilo, ze je tak blizko a vyzera, ze zabava este len zacne, ked pridu u nich deti.
@eva8 každý pokus o kontakt úplne odignorovala
@lenkahvh áno jej priateľ má lepšiu prácu a slušne zarába. Rodičia sú stále na tom tak isto, ešte aj majú ten nábytok od nás
vykasli sa na nu, hod aj ty ignor, ale zbieraj si dokazy, ked ti robi napriek - nafilmuj si ju ako kosi vecer o deviatej, nenapko samozrejme na domovu kameru nejak, odfot si tie smeti, co ti hadze pred dom atd - zda sa mi, ze nebudes mat pokoj. lebo predsa, ked niekoho ignorujes a nebavis sa s nim, tak by ti mal byt ukradnuty, ale ona ti predsa robi naschvaly, zamerne, cize ludovo povedane, ide po tebe - zatial zlahka- a teraz pokracuje tou pracou.
Radsej sa priprav na to, co este pride.
Ja si tiez myslim, ze sa treba pripravovat na to, co pride a bude to len horsie. Fotky, nahravky, ano, nie je to fer, ale tak na hrubu dieru hruba zaplata. Lebo toto co popisujes, jasne jej ide o to, aby si zblbla a skodi Ti kde moze. Ona Ta mohla cele detstvo nenavidiet, ze mate vsetko a ona nemala nic. My nevieme, co sa jej v mysli prehana. V ziadnom pripade sa jej nevnucuj, nevolaj ju k sebe ani nic, ziadne kamaratenie ako tu niekto pisal v diskusii. Ona o to zaujem nema, robi Ti naschvaly, zamerne Ti skodi. A rozhodne by som toto opakovanie po tebe nebrala ako uznanie, ze aka si dobra a aky si jej vzor.
@lenkahvh kamery máme všade, záznamy ukladám, tiež si myslím že ešte niečo príde ale nemám dobré pocity.. sťahovať sa nechcem dom sme nestavali aby sme odišli
@valeria_h Dakedy, sa tomuto správaniu hovorilo psychopatia a dnes porucha osobnosti.
Jaj ako velmi ti rozumiem. Zazivam tiez taku situaciu. A to som si myslela ze len ja mam psychopatov okolo seba. Zial poradit neviem sama bojujem. Ja uz aj o stahivani rozmyslam.☹️ak budes chciet pokecat napis ip.
A co keby tvoj muz skontaktoval jej muza a pokusili sa skamaratit? Aspon ho osacovat, aky je
Tak to je veľmi divné, že si kúpili dom práve hneď tesne vedľa vás, že majú rovnakých dvoch psov a dokonca že kozmetička presvedčila muža, aby si kúpili presne také isté autá, ako máte vy. 🤔
a kamoska uz ma nejake dieta? lebo ak bude mat, tak toto psycho moze cez deti prejst do vyssieho levelu 😒 Lebo dom, auto aj psa si kupis rovnake. Ale zadovazit si "rovnake" dieta, ee tak to bude problem.
@negymama nemá žiadne deti zatiaľ
I tak mi to pride cudne, cela kamaratkina rodina - jednak ze nikde nechodili aj ked mal jej otec iba jeden den v tydni volno. jednak ze pri jedinacke, potrebovali este pomoc druhych ludi s vecami, co bezna rodina zvladne.
Je to zavist a tiez ti chce dokazat, ze ona ma na to co aj ty. Aj ked tebe to moze byt suma fuk. Tiez mi to je jedno kto co si kupi, co ma doma, ale niekomu na tom velmi zalezi aby sa ukazal. Je to chore, ale bohuzial su aj takyto ludia. V praci zapracuj na tom, nech o nej ani neuvazuju. Stahovat sa nechcete, ale do buducna bude treba aj tuto variantu zvazit, lebo ina cesta nebude. Ona je prepnuta a nevies co jej este napadne. Hlavne, aby ste boli v bezpeci aj s dietatom.
Daj si pozor aby ju nevzali k vam do prace,bude ti robit napriek,donasat a aby si este aj o pracu neprisla
@cimage tiez mi pripada, ze nie je psych. v poriadku. My mame tiez zavistliveho svagra, vecne sliedi porovnava, pretlaca sa dopredu len aby bol vo vsetkom prvy, ale takyto ako vravis "prepnuty" stalking by nam nerobil. Ked neratam nejake kecy a ohovaracky, tak nam materialne ci nedajboze fyzicky nikdy neuskodil.
@cimage ja som rozmýšľala nad tým ale bývame tu krátko, máme hypotéku nebolo by to také ľahké
Podla mna stahovanie by v tomto pripade nepomohlo, lebo by sa prestahovala tiez.....ona bude ako tvoj tien, kym ju to neprestane bavit alebo si najde novu obet svojho zaujmu. Urcite s nou prerus kontakty, tvrdy ignor, nic ine nepomoze.
Zavist.
no uvidis ako pomoze ignoracia, teraz je zima, vela vody v zahrade nenamuti, aby vam robila prieky - poriesi sa ta jej vysnena praca snad v jej neprospech a uvidis na jar, co bude - v kazdom pripade hod sem prosim nejaky update 🙂
@lenkahvh dám vedieť, v práci nemá šancu, o miesto sa uchádzajú ženy čo majú 5 rokov prax, takže to je určite tabu
No vies, ked bude mat dobre znamosti a styky u vas v praci, tak ver tomu, ze ju mozu zobrat aj napriek nulovej praxi a nesplnajucim podmienkam. Proste ju tam niekto pretlaci. Tu to nie je nerealne, kedze Slovensko je male a nikdy nevies, kto koho pozna, kto je komu zaviazany a sluzbicky niekedy treba plnit.
@muchotrafka298 nebola vybratá do druhého kola, prihlásilo sa dosť ľudí a každého bez praxe hneď zrušili takže dúfam že sa nestane nejaký "zázrak" a objaví sa tam
Tiež sa prikláňam k tomu, čo bolo vyššie spomenuté. Že je psychopat. Normálny človek toto nerobí
Podla mna je maximalne cudne, ze sa nastahovala len tak vedla vas z nicoho nic...
Napriklad mne osobne vadia taki ludia co kopiruju, ako napr manzelova sestra - kupili sme si auto uz davno, tak synovi o par mes kupili take iste len starsi rocnik, potom manzel zistil, ze je cele burane (robi s autami) .. ale kupili ho len, aby ho mali, ked sme si dali robit kuchynu do noveho bytu a indukcnu dosku aj oni si vymenili indukcnu, aj rovnaky drez kupili a bateriu taku istu 😀 byvame od seba dost km, ale velmi vela x povedala uz, ze by chcela do nasich koncin prist byvat. Je to niekedy take zvlastne 🤷♀️ aj pracku si kupili taku istu... no odveci to je. Ale kedze mame uz drahsie auto, to uz neokopirovali zatial. Ale uz som sa nad tym aj prestala zamyslat, ale tento prispevok mi ti pripomenul.

@simca06022011 možnosť to je ale pochybujem