icon

Ako sa vyrovnať s bývalou kamarátkou, ktorá znepríjemňuje život?

8. jan 2024

Mala som od škôlky najlepšiu kamarátku, teda aspoň ja som ju tak brala. Bola pre mňa ako sestra, trávili sme spolu všetok voľný čas, jej rodičia mali menej peňazí, my sme ju brali na výlety, dovolenky všade, jasné niečo zaplatili jej rodičia no väčšinu moji. Fakt u nás bola braná ako ďalšie dieťa, celá rodina ju poznala, chodila s nami na oslavy, svadby ešte aj na prázdniny k tete išla so mnou. Vždy keď mi rodičia kúpili nový mobil starý som jej dala, keď sme prerabali dali sme im nábytok aby mali nový, brali sme ich autom na nákup, k veterinárovi, k doktorom. Proste sa im stále pomáhalo. Všetko vyzeralo super až kým sme nešli na strednú, našla si nové kamarátky a začala ma ignorovať. Tam sa naše kamarátstvo skončilo, je to už niekoľko rokov mrzí ma to, ja som ju mala fakt rada ale čo už. Pred rokom sa nasťahovala vedľa mňa, stále nekomunikujeme. My máme dve autá, ona s jej priateľom si kúpili dve také isté, máme dvoch psov kúpili si takých istých, to by som ešte prehliadla môže sa stať taká náhoda ale podala si žiadosť do tej istej firmy kde robím ja, je mi to divné ja som mzdova účtovníčka a ona má vyštudovanú kozmetičku čo aj doteraz robila, podľa životopisu viem len že si robila veľa kurzov účtovníctva a hlási sa presne na to oddelenie kde som (áno vie že tam robím).
Ja som momentálne na materskej, robí nám naschvali, hlasná hudba, v lete kosila trávu zásadne o deviatej večer keď mi už dcéra spala a okná boli otvorené, vysypane odpadky pred bránou a podobne veci.
Raz som ju konfrontovala že ak má problém nech si to vyrozprávame jej odpoveď bola že ľutuje čas ktorý strávila so mnou a mojou rodinou, lebo namiesto jednej kamarátky mohla mať 10. Odvtedy znovu absolútne nekomunikuje.
Ešte viem že o mne rozpráva reči po dedine kde bývame, to čo robí ona nám rozpráva o mne (hudba, kosenie, že ju stále otravujem atď)
Dokonca pár ľuďom povedala súkromné veci o mne a mojej rodine čo sa stali ešte vtedy keď sme boli kamarátky.
Je mi smutno z toho aká je. Podľa vás čo tým sleduje? Mňa to takto nebaví stále mať nejaký problém a sťahovať sa fakt nechcem. Myslíte že niečo sleduje tým že sa hlási do mojej práce? Celkovo čo si myslíte o takomto správaní?

Strana
z3
karmen118
9. jan 2024

autorka to je len dobre, že sa nedostala do druhého kola, ale môže sa stať že bude vykrikovať a ohovárať ťa, že kvôli tebe tu prácu nedostala...inak je to dosť desivé, bývať pri niekom takom prepnutom.

lenkahvh
23. apr 2024

ahoj - ako sa to vyvija? nedavno tu bola debata o pokracovani pribehov a som si na ten tvoj spomenula 🙂 ako sa ma susedka - a.k.a. byvala kamaratka?

zzzza
23. apr 2024

@lenkahvh aj ja som zvedavá

autor
23. apr 2024

Ahojte, situácia bola a niekedy aj je horšia a niekedy lepšia, každopádne do práce ju neprijali našťastie ale otvára si kozmetický salón v blízkosti firmy kde som zamestnaná (našťastie nevie že s mužom rozbiehame firmu takže sa tam po materskej nevrátim)
Niekoľko krát sme volali políciu kvôli rušeniu nočného kľudu, dostali nejaké pokuty....ale už je podane trestné oznámenie zozbierali sme všetky dôkazy čo máme (záznamy z kamier atď)
Je to všetko v štádiu riešenia, posledná kvapka bola keď sa pokúsila otráviť psov (za plotom hodené mäso s otravou a máme kamerový záznam že to bola ona) našťastie to našiel len jeden pes a prežil, odmietajú aj preplatiť veterinu, riešime sťahovanie ale je to zložité, na tento dom máme hypotéku a niesme tu dlho

peja65
23. apr 2024

Toto je riadne psycho...normálne,že na knihu/film...bola by som na nervy..držím ✊,aby ste to vyriešili k vašej spokojnosti. Budem rada ak si nájdete čas a aktualizujete situáciu.

akje
23. apr 2024

@autorka ježíš mária 😱 mate to strasne.... inak.. zo zvedavosti.. ako viete, ze v mase bola otrava? Dali ste to niekde na rozbor?

dada4
23. apr 2024

Tak to je iná psychopatka. A to tomu jej chlapovi vôbec nevadí ako sa ona správa? Či aj on je mimo?

autor
25. apr 2024

@dada4 sú dosť rovnakí takže asi mu to nevadí
@akje áno, išlo to cez veterinára
@peja65 dám vedieť
@lenkahvh vieš mi prosím poslať linku na tú tému o tých príbehoch? Rada by som si to prečítala a už dva dni hľadám a nenašla som

elanor
25. apr 2024

ty to nazyvas pomocou, ona asi chape, ze si z nej urobila odpadkovy kos.
Ty same (asi aj drahe) ale hlavne nove- novuciske veci, a ona dostane (sice zadarmo), ale pouzivane, osupane, ochrontavene veci - stary mobil, stary nabytok, vylety z lutosti. Pravdepodobne sa cele detstvo citila ako odpadkovy kos a 5te koleso na voze.
Je z toho plna frustracie, mozno hnevu, nespravodlivosti a vsetkeho mozneho. A teraz si to na tebe vybija.
Netvrdim, ze je to soravne, to nie.
Len, ze sa na tu istu vec obe pozerate inymi ocami.

autor
25. apr 2024

@elanor prosím?...veci nebývali najdrahšie ani extra drahé ale taký stred ale ošúpané ochrontavene veci?...tie veci boli v top stave, nikdy nič staré, zničené, špinavé.
Výlety neboli vôbec z ľútosti ale z toho že som ju mala rada.
Ako som písala v diskusií vždy išla od nich žiadosť o pomoc nebola to naša iniciatíva, sama prišla za mnou či nepôjdeme tam a tam na výlet a podobne.
Keď sa na to pozriem aj z jej pohľadu, keď jej to tak vadilo načo sa 10 rokov so mnou bavila? Vtedy jej to nevadilo a zrazu áno?

elanor
25. apr 2024

len pisem ako to mozno berie ona. A male decko ti pravdu nepovie. Isto jej doma hucali do hlavy, aby sa drzala jak repic, lebo ich "dotujete" zadarmo.
V nej sa cele roky zbieralo, a potom to buchlo.

akje
25. apr 2024

@elanor ja ta chapem, co chces povedat. Myslim, ze mas pravdu. Nejak ju to poznacit muselo, kedze cielom jej frustracii je @autorka. Aj ked ta jej osobne nic zle neurobila. Myslim si, ze to, co autorka popisuje je nejaky doplnok skladacky z jej detstva (bohvie ake bolo jej detstvo vo vseobecnosti mimo spomienok autorky), ktory z nej robi psychopata, co dava otravu psom. Ja osobne by som sa jej bala a urcite by som zmenila byvanie.

elanor
25. apr 2024

@akje ved to, ze my vieme len cas zivota, ktora je podla autorkych spomienok udajne zaliata slnkom, kamaratskou laskou, a nezistnou pomocou.
Ale nevieme co sa dialo u tej dievciny doma. Tak to take ruzove asi nebolo. Kto vie ci tam neboli nejake neresti (alkohol napr., alebo bitky, ai), ci mladej nehucali rodicia do hlavy. Proste tam mohlo byt milion veci.
A jej jedneho dna z toho proste ruplo.
Ak nepomaha rozumny rozhovor, a ignoracia sprostych vmyslenych reci po dedine, tak jedine riesenie e zvyhnut kotvy a odstahovat sa, niekam daleko, zmenit pracu, a spalit mosty.

nifnea
10. máj 2024

Zial,presne takto to byva.ludom ktorym pomozes, ta potom bodnu…neviem preco to tak byva.

Strana
z3