Ako sa vyrovnať s kolegyňou, ktorá napodobňuje?
Ešte pred deťmi som začala pracovať v jednej firme, potom som zostala doma (reťazová MD následne predĺžení Rp kvôli zdr.stavu). Za tú dobu prijali kolegyňu na moje miesto, kým som bola doma ona stíhla jedno dieťa ( za ňu bola prijatá jej sestra)po RD sa vrátila a je tam do dnes. Medzi tým sa firma rozrástla a kým predtým som bola sama na všetko teraz sme dve ale ona má o 25%lepšie finančne ohodnotenie, čo by mi ani tak nevadilo ale jej porovnávanie a napodobňovanie áno.
My s mužom a deťmi žijeme vo vlastnom máme hypo, ona s mužom býva u rodičov a náklady na bývanie si delia. A ona furt melie o tom ako lacno bývajú, pri tom sa ma vypytuje na naše náklady. My sme mali jedno auto oni dva, kým to bolo takto tak tak o autách ani reč, ale pred mesiacom sme si kúpili 8ročné(staré má 18) od vtedy jej to vadí lebo jej auto má 10r. A takto je to vo všetkom, dovolenku musí mať stále lepšiu a lacnejšiu ako my atď. Aj keď sa nedá porovnať jablká s hruškami ale ona všetko vykrúti vo svoj prospech.
Viem nemala som jej nič hovoriť a po prvom roku som sa poučila a nič som jej nepovedala aj tak si zistila svoje. Prestala som pridávať fotky.na soc siete z výletov (dávala som max 2-3) lebo aj tam sliedila. Je za dverami pri súkromných hovoroch. Vypytovala sa mojich detí a mojej mamy a ďalších. (Prácu nechcem meniť vyhovuje mi je blízko školy mojich detí, mám super pracovnú dobu)
@solange7 sorry ale toto neuverí , v živote som v lietadle nesedela, mám tri deti z toho jedno vážne choré, hypo, splátky na auto, deťom bolo treba strojček na zuby a mohla by som ďalej pokračovať.
Ona ťa v žiadnom prípade nenapodobnuje. Ona si na tebe honka svoje ubohucke ego.
Necíti sa dobre pokiaľ sama sebe nedokáže že je lepšia od teba. Kto nezažil nepochopí.
Rázne jej povedz že ťa nebaví do aleluja riešiť ceny letnej dovolenky. Keď neprestane nebav sa s ňou o súkromných veciach, vždy stoc rozhovor na prácu.
Ak robíte to isté pýtaj si taky plat čo má ona alebo rob o 1/4 menej 😂
Jej teta pracuje v cestovnej kancelárii kde som si zaplatila dovolenku ale vtedy som to ani netušila. Možno kvôli tomu má lepšie ceny , prehľad, lacnejšie , last minute dovolenky.
Tak to sa jej to vychvaľuje, keď jej teta vybaví lacnejšie, prípadne dá tip na last minute. Keď s tým nabudúce začne, tak povedz, nech vybaví aj tebe.
@katka700 aj mňa napadlo niečo podobné, muž si myslí že dotyčná teraz duní do uší doma manželovi aby predali staré a kúpili nové auto. My sme mali vždy staré auto, predtým sme predali prvé keď malo 24r, potom druhému sa pokazil motor to malo skoro 22, a keď sme kupovali,, nové,, tak sme kúpili 12 ročné
@h2 raz som sa ulakomila(preto viem o tej jej tete) a ona vedela skôr ako ja aj číslo izby aj to že nebudem mať balkón s výhľadom na more a kopu ďalších detailov, a oni šli o mesiac a tak mi posielala fotky aký mali oni perfektný výhľad
No v tom prípade je kolegyňa krava a aj by som jej to povedala. A išla by som sa opýtať do cestovnej kancelárie, akým právom dávajú iným osobám informácie o tvojom dovolenkovom pobyte a celkom by som tam narobila cirkus!
Inak sranda bokom. Kasli na nu, evidentne je nejaka vysinuta ked vyzistuje o tebe veci kade tade. Nic jej nehovor, nic nespominaj a rob si svoje. Ved zijes pre seba a nie pre nu. A chod si vyziadat vyssiu mzdu ak si si vedoma svojich kvalit.
musis mat strašne nudný život ak riesis nejaku kolegynu. celkovo nerozumiem ludom ktorý si prácu púšťajú do súkromia a menia si navzájom instagramy a nebodaj sa folovuju. Chorá doba.
Ved komunikuj vecne, super, si sikovna, vies zohnat lacnejsie. Si uzasna. Pochval ju, a snad to uz nebude viac riesit.
No mne keby sa niekto,,vysmieval" honil si ego,ako ja platím viac a on menej a podobne tak by moja odpoveď znela,v poriadku,ja nerátam každý cent.😃So širokým úsmevom
@misicka31 Aj ja by som jej tak povedala, že pre mňa o niečo lacnejšia dovolenka nestojí za reč, že ja idem na dovolenku kedy naplánujem a nepotrebujem last minute.
Ale najväčší problém v tomto celom je, že ona sa snaží naznačiť, že ona všetko urobí či zariadí lepšie, celkove, že ona je lepšia.
Když vy pristavíte, my to poženem vo štok! Když vy brizolit, my kachličky, když vy inženýrku, my ..... to budete koukat! :D
Či? Detinské. Obojstranne, dospelú vyrovnanú osobu, aby toto trápilo...
Namýšľaš si
ja tiez verim ze kolegyna je taka ako popisujes, pravdupovediac nerozumiem preco sa do Teba zacali tu zeny navazat ze Ty si ta zla … ja nahodou presne poznam tieto typy.. a pracovat by som s nimi nechcela.. ale ked ich stretnem raz za cas ( chvalabohu ) tak to su iba otazky, kam ideme na dovolenku, kde pracujem atd. a poznamky ze tak to musis dobre zarabat 🤦🏼♀️ proste nic len namiesto oci bankovky, a kym z rozhovoru nevyjdu tak ze su na tom financne lepsie, neuspokoja sa 🤦🏼♀️ proste grc, ale ano su taki ludia, ale kasli nanu, nech sa porovnava .. Ty sa tym nenechaj vytocit
@petronelag poznám takéto typy,stále majú na viac,nad nich niet,potrebu dokazovať,že sú lepšie,oni majú všetko najlepšie,najlacnejšie,sú šikovnejšie...dokonalý život,a pritom opak je pravdou ..takému človeku buď rovno do tváre povedať čo si myslíš,ale myslím,že aj tak ju to neodradí,pochváliť ju a povedať,že aj ty by si chcela mať taký bezstarostný život,keď nemusíš nič podstatné riešiť,alebo ignorovanie,ja som ale za tú prvú možnosť 🤦ale aj vtedy budete tá zla vy 😃len sa široko usmievať,to ju bude štartovať ešte viac 😉a zmieriť sa s tým,lebo ako sa hovorí ,,Chleba dáš,ale rozumu nie."
@barborachors napíšem to hádam aj po 100krát ja s mnou neriešim dovolenku, ani súkromný život v kancelárii komunikujem s ňou výhradne o robote , nemám Instagram , čiže nenájdeš tam žiadne fotky ani z dovolenky ani z výletov.....aký zázrak ona aj tak všetko vie, kde som bola, na koľkátom poschodí som bola ubytovaná, či som mala výhľad na more, aké bolo počasie, koľko som platila za víkendový pobyt v Nízkych Tatrách, akú tortu mala dcéra na narodky, kedy budú operovať moju mama a tento zoznam je sakra dlhý
A ako vôbec tento váš rozhovor vyzerá, keď ty jej tieto informácie nedávaš? Akože príde za tebou a povie ti, že ty si bývala na izbe bez balkóna za viac, než ona s balkónom s výhľadom na more?
Prepáč, ale mám poci, že skôr závidiš Ty. No nech si kúpi lacnejšiu dovolenku alebo topánky cez eshop. Ak ich nájde, nepotrebuje skúšať, je sikovná. Nerozumiem však, ako môže vedieť cenu Vašej dovolenky, keď jej ku nepovieš.
Tak sa jej spytaj ze ci ta sleduje. To sa pri kazdej veci, z ktorej sa zarazis ze o tebe vie, len tak dalej bavis a tvaris sa akoby to bolo normalne? Ved jej normalne splechni, ze ci ta stalkuje lebo to nieje normalne ze vie o tebe vsetko.
@jaaty ako som už písala vyššie jej teta pracuje v cestovnej kancelárii, dovolenku som objednávala u nej
@solange7 vystihla si hlavný dôvod môjho príspevku. Nie je normálne že o mne vie toľko veci, ale niektoré má tu majú za jebnutú ženskú čo si vymyšla
Určite nie je normálne, že o tebe vie toľko vecí, ale ešte nenormálnejšie podľa mňa je, že ti dáva vedieť, že to o tebe vie a ešte ti aj hovorí, aká je ona v tom všetkom lepšia. Naozaj jej to skús takto priamo povedať.
@h2 toto je foto z 31.8.23 ktorú mi poslala kde oznamuje aký majú pekný výhľad na more a vynikajúce počasie, lebo my sme bývali ďalej od mora (bez super výhľadu)a ten týždeň 4x pršalo
To ti takto napísala? Že ako super to majú oni a hneď za tým, ako nahovno ste to mali vy? 😨
Preboha autorka....ze sa na to nevykasles....az mam pocit ze zavidis ty jej. No tak mali krajsi vyhlad za menej penazi, no a co....no tak mali 2 auta a nemusia platit hypoteku a pri dvoch prijmoch bez hypo musia mat slusne nasetrene. Nezavidis naozaj ty jej? Ved jej zakazdym jej skvely vyber pochval a hned pusti z hlavy.
@h2 áno presne tak len bez toho 💩
si jej mala napisat, ze to preto mali lacnejsie, lebo sa cely tyzden pozerali na plechovu strechu🙂

Tak jej "tajomne" prezraď, že toľko ste neplatili, že si si vybavila, že ste to mali lacnejšie.
Alebo to rovno využi vo svoj prospech:
"Počúvaj, ty si si minule našla takú super lacnú dovolenku, nájdi aj mne, veď ty si v tom taká šikovná!" + nevinné klipkanie očami. 😂