icon

Ako sa vyrovnať s kolegyňou, ktorá napodobňuje?

20. aug 2024

Ešte pred deťmi som začala pracovať v jednej firme, potom som zostala doma (reťazová MD následne predĺžení Rp kvôli zdr.stavu). Za tú dobu prijali kolegyňu na moje miesto, kým som bola doma ona stíhla jedno dieťa ( za ňu bola prijatá jej sestra)po RD sa vrátila a je tam do dnes. Medzi tým sa firma rozrástla a kým predtým som bola sama na všetko teraz sme dve ale ona má o 25%lepšie finančne ohodnotenie, čo by mi ani tak nevadilo ale jej porovnávanie a napodobňovanie áno.
My s mužom a deťmi žijeme vo vlastnom máme hypo, ona s mužom býva u rodičov a náklady na bývanie si delia. A ona furt melie o tom ako lacno bývajú, pri tom sa ma vypytuje na naše náklady. My sme mali jedno auto oni dva, kým to bolo takto tak tak o autách ani reč, ale pred mesiacom sme si kúpili 8ročné(staré má 18) od vtedy jej to vadí lebo jej auto má 10r. A takto je to vo všetkom, dovolenku musí mať stále lepšiu a lacnejšiu ako my atď. Aj keď sa nedá porovnať jablká s hruškami ale ona všetko vykrúti vo svoj prospech.
Viem nemala som jej nič hovoriť a po prvom roku som sa poučila a nič som jej nepovedala aj tak si zistila svoje. Prestala som pridávať fotky.na soc siete z výletov (dávala som max 2-3) lebo aj tam sliedila. Je za dverami pri súkromných hovoroch. Vypytovala sa mojich detí a mojej mamy a ďalších. (Prácu nechcem meniť vyhovuje mi je blízko školy mojich detí, mám super pracovnú dobu)

Strana
z3
ndrag
20. aug 2024

autorka, ja sa ti ani necudujem ze ta to tak rozculuje. Kto nezazije, nepochopi. Tu ti pomoze sa jedine odosobnit od takej osoby, nepripustat si ju k telu, nedavat jej ziadne osobne informacie, interakcie odmedzit na zdvorilostne minimum. Prestan ju mimo prace kontaktovat, ked nieco posle, tak jej to len lajkni s nejakou vagnou odpovedou. Ju to po nejakej dobe prejde, lebo ju zacnes takto nudit.

lukbe
20. aug 2024

@ndrag ani by som nič nelajkovala, ale ju zablokovala.

yeon_bouw
20. aug 2024

1. Zablokuj ju na sociálnych sieťach. Profil si nastav tak, aby tvoje zdieľania videli iba ľudia, ktorým veríš
2. V práci ju zruš, že sa potrebuješ sústrediť
3. O cenách dovoleniek sa bav iba s mužom a ani nie pred deťmi, tým pádom nebudú prezrádzať info

moonlight1210
20. aug 2024

Kolegyna je taky sutazivy/porovnavaci typ.
Jej dobija baterky, ze ma nieco lepsie, vyhodnejsie, kvalitnejsie. Dava jej to pocit, ze je schopna, sikovna. Citi sa vdaka tomu skvela, vynimocna.
Ze vyhrala zivotny jackpot.

V podstate ti ponuka jednoduchy vzorec, ako ju udrziavat pod kontrolou a mat od nej pokoj.

Odkyv jej to porovnavanie a v podstate mas od nej klud. Lebo sa ti nebude snazit ryt hlbsie do zivota. Lebo si nezaujimavy sedy priemer. Uspokoji sa s tym, co navonok ponuknes.

Naopak, ked zisti, ze si lepsia, budes ju mat zahryznutu v krku.

Tvarit sa priemerne a znevyhodnene oproti nej ju udrzi v klude a dalej od tvojej rodiny.

autor
20. aug 2024

@yeon_bouw už som to písala ,nežijem.na sociálnych sieťach, nemám Instagram, nepridávam fotky. Muž pridal z vlaňajšej dovolenky tri za mňa bezvýznamné fotky pre priateľov , ona tam neni, na prvej bola jasterica lezúca na múre, na druhom bezvýznamný kus pláže(bez ľudí,budov,plavidiel)na treťom diabolska pizza. Nik tam nie je oznacený ani miesto kde sa nachádzame. Z tohtoročnej dovolenky dve fotky na jednej je ako sa vlieva rieka do mora a druhej citát od môjho obľúbeného autora kdesi namaľované na stene ako graffiti. Ak nie je jasnobodka z toho nezistí akú sme mali dovolenku

rozculena
20. aug 2024

ty sa s ňou už rok o ničom nebavíš a ona napriek tomu vie všetko....odkiaľ? okrem dovoleniek,lebo má tetu v cestovke.

autor
21. aug 2024

@rozculena všetko nie aspoň dúfam. Ale žijem v menšom meste a to sa ľudia poznajú nie je to Ba že ani o susedovi neviete nič. Tu si ľudia poznajú susedov , aj všetkych ich príbuzných. Možno neuveriteľné a aj kolegom a šéfovcom rodiny. Tak ak niekto kúpi nové auto tak to ľahko zistiť, ak niekto bude mať nový plot, bránu tiež ľahko zistiť. Cez deti sa dajú zistiť podrobnosti o dovolenke, detaily o výletoch. Neviem, názov apartmánu bol rovnaký ako meno môjho dieťaťa, tak to kľudne mohla pozrieť cez booking. Tak isto mohla vedieť o rodinných oslavách. Stačí jej mame zájsť hociktorý deň do kostola a počuje celé diagnózy hocikoho z našej rodiny. (Nemôžem zakázať rozprávať sa na verejnosti celej rodine). Ja ju cítim priamo až za golierom, aj to že sa pozerá cez plecia lebo práve hľadá niečo v skrini čo mám za chrbtom, mením si aj heslá kvôli tomu. Podľa kmotry to už hraničí so stalkingom

aurora33
21. aug 2024

Podla mňa to je tvoja paranoja.

martin206
21. aug 2024

Poradím ti jednu srandu skús si pred ňou s niečim posťažovať dať jej najavo nejake vlastne problémy, dosť by som predpokladal že sa tiež začne predhanat že ona má väčšie problémy, mám predpoklad že to bude taký ten zvláštny typ človeka 🙂 netráp sa tým, proste sa na tom začni baviť.

konikmodry111
21. aug 2024

Nemas ziadnu paranoju, toto už ozaj hranici so stalkingom. To už je kus cez čo robi, a ešte že sa vypytuje tvojej rodiny je už úplne cez čiaru. Treba rodine povedať nech ju zakaždým odbiju. A ty ju začni ignorovať, dávaj jej len take o ničom odpovede. A keď sa bude vypytovať tak jej povedz; prepáč Janka ale ja svoj privátny život oddeľujem od pracovného a okrem iného mám plno roboty

3princezne
21. aug 2024

Mne by to asi lichotilo, keby mam taku kolegynu, ved nech si porovnava. S tym nic nerobis, ze ma nejaku obsesiu. Akurat ale by som si daval pozor na muza :D

autor
21. aug 2024

@3princezne ty byť na jej mieste by si vymenila fešného 35r rocného mladíka za skoro 50r plešatého chlapa?

Strana
z3