icon

Ako sa vyrovnať s kritikou od budúcej švagrinej?

13. jan 2025

Vyštudovala som vysokú školu , jazyky angličtinu , francúzštinu prekladateľstvo a tlmočenie, vydala som sa a rok po svadbe som sa sa stala onkologickou pacientkou , tretie štádium . Som 10 rokov po operácii , ťažkej chemoterapii , ožarovaní. Žijem , ešte chodím raz za rok na kontroly , som zatiaľ čistá bez nálezov. S manželom sme sa z mesta odsťahovali asi 10 km od krajského mesta do hornatej oblasti , 500 m. za dedinou . Denne asi 4 hodiny prekladám texty .zmluvy a sem tam sa mi podarí aj nejakú knihu preložiť do slovenčiny, inak mám svoju dieľňu kde tvorím , pletiem košíky , slamienky a to potom predávam . Mám záhradu , chovám zajace. sliepky a kozy. Deti mať nemôžeme , sme v procese adopcie ale neviem ako to dopadne skrz moje minulé ochorenie.
Môj manžel má brata ktorý je vyslovene mestský človek ( aj ja som bola dlhé roky až do ochorenia ) a bude sa ženiť, priviedol nám ju predstaviť k nám , je to mestská žena , vzdelaná ale to čo som si vypočula ma dohnalo až k slzám .
Prišli , posedeli , vypili kávu ale domáceho koláča, kozieho syru a domáceho chleba sa ani nedotkli , vraj oni také nejedia. Dom máme zariadený vo vidieckom štýle , je čistý , na tom si dám ja naozaj záležať , máme pec v kuchyni a v izbách kachle , obzerala sa okolo seba s takým odporom a že ako tu môžeme žiť a že či sem naozaj chceme priviesť dieťa a vychovávať ho v takej diere, doslovne povedala diere. Švagor videl na mne že ma to zasiahlo , chcel to nejako stlmiť ale už to nešlo , manžel im len povedal že by už mali ísť lebo budeme dojiť. Dotklo sa ma to veľmi , ani neviem ako sa mám ku nej chovať, neplánovala som takt pôvodne žiť , zmenila som prostredie a spôsob života kvôli chorobe, obidvom nám to už s manželom vyhovuje a teraz som si pripadala ako posledná nevzdelaná chudera z lazov.

Strana
z5
januska12323
13. jan 2025

Jej správanie je jej vizitkou nie tvojou. Netráp sa kvôli takej osobe. Možno to aj švagrovi otvorí oči a žiadna svadba nebude, win win 😁. A keby aj bola, nemusíte sa stretávať.

janai1
Odpoveď bola odstránená
veklipo
13. jan 2025

Vies kolko je na Slovensku takych svagrin? Kasli na nu.

moonlight1210
13. jan 2025

Nie si chudera a mozno sa svagrina uvedomi (mozno uz aj uvedomila). Je dost mozne, ze nastavajuci jej nieco k tomu tiez povedal.

Je to neprijemne, ale skus to zatial hodit za hlavu. Ak sa takto bude chovat i nadalej, potom ju ries.

Lebo jej priority jej naozaj nedavaju pravo ohrnat nos nad vami.

nyusika
13. jan 2025

Kozieho syra by som sa nedotkla ani ja, kolace tiez velmi nejem...ok, mozno by som zo slusnosti kusok odstipla.
ked vam taky zivot vyhovuje, moze ti byt uplne jedno, ako sa na to pozera nejaka cudzia osoba.

za mna - problem je v tebe, nemass spracovane vase byvanie.

uprimne - ani ja sa nejak extra komfortne v takomto prostredi necitim, pozeram divne (ale to ja zase divne zazeram bezne, neuvedomujem si to - ale vobec to nemyslim zle.

prestan si mysliet, ze kazdy ta sleduje, sudi, posudzije...

este doplnim - evidentne si ani ty nebola nadsena tou zenou, takze si nemate co vycitat.

ja by som tiez necgodila casto tam, kde riesia takymto sdposobom moje spravanie.
a to mame vela znamych, ktori takto ziju - probkem nemame absolutne ziadny

vikusjk
13. jan 2025

Je mi úprimne ľúto, že sa ťa tak dotkla, ale presne ako píše januska vyssie, je to jej vizitka. Je mnoho ľudí, kotrí by ti tento životný štýl závideli, ver mi, my tiež máme chalupu práve preto, že si tam aspoň dopestujem, čo sa dá, lebo domáce je domáce. Vieš, čo ješ a priviesť dieťa do domova v prírode, kde žijete v harmónii a pomôžete mu vytvoriť si vzťah k zvieratám a k prírode je krásne ❤ Drzžím vám silno palce v adopcii a tebe prajem, aby si rýchlo prekonala zlý pocit z tej osoby. Ak sa jej to nebude páčiť, nemusí k vám chodiť, je to jej vec. Ty sa tým nenechaj znechutiť ani inak ovplyvniť.

cacianka
13. jan 2025

@veklipo doplním- tupých a vymletých kráv.
aby sa takto správala a hned na prvej návšteve predviedla, je už fakt sila.
Jej vizitka, a aj tvojho švagra, že si takúto tupaňu našiel. ty sa nič nepodceňuj, si vzdelaná, šikovná, inteligentvá a pracovitá žena, s manželom žijete slušne a ako vyhovuje vám, nie iným ľuďom.

ivik4
13. jan 2025

Nemozes si to tak brat. Ja by som tiez nedokazala tak zit ,hoci take sproste poznamky by som si nikdy nedovolila. Kasli na to, kazdy zijeme po svojom. Mi to pride akoby si nebola spokojna s tym ako zijes ked Ta to dokaze rozhodit. Alebo sa mylim, len na mna to tak posobi

nyusika
13. jan 2025

@cacianka na zaklede jednostranne podanej informacie si dovolis vyvodit takyto zaver ?

lilinka76
13. jan 2025

Povznes sa nad budúcu švagrinú, máj ju v paži a netráp sa tým. Iste Ťa choroba naučila vytriediť toxických ľudí.
Ja Ti naopak držím palce, nech si len zdravá, šťastná a spokojná. Ja vždy keď pozerám príbehy takýchto ľudí, tiež mám túžbu žiť takto v súlade s prirodou. Ale uvedomím si, že okolo hospodárstva je práca 24/7 a prejde ma to. Stačí mi náš RD so záhradou a 8 sliepkami
Prajem pokoj v duši, stačí Ti milovaný manžel a pekné, že im dal najavo, že ich komenty neboli OK.

cacianka
13. jan 2025

@nyusika áno dovolím. máš s tým problém ? tak je iba tvoj.

nyusika
13. jan 2025

@cacianka v poriadku, len som sa pytala 🙂

zuzanka.zuzu
13. jan 2025

pre mňa by to bola tiež diera a keby ma odtiaľ vyhodili z dôvodu že idú dojiť, tak by mi to len potvrdili 🤭😁 to sme také mestské paničky, čo už 🤷 z teba ide kľud a harmónia, nedaj si ich zobrať 😉

la_dolce_vita
13. jan 2025

Neber si to tak.. ludia su rozni a maju rozne nazory a preferencie, ale ty nemusis obhajovat svoj sposob zivota, ak ti to vyhovuje. Ano, jej poznamky boli netaktne, tiez by ma to zamrzelo, ale je to vas zivot a jej nazor je nepodstatny.

lukbe
13. jan 2025

@zuzanka.zuzu podľa mňa, jej dal tým spomenutím dojenia muž taktne najavo, že už stačilo. Každý nech si žije ako chce, ale panička z mesta bola totálne neslušná a netaktna, nechcem povedať rovno hlúpa.

nyusika
13. jan 2025

@la_dolce_vita ale poznamka - asi by ste uz mali ist, lebo ideme dojit - tiez nepatrila k tym stastnejsim....

domculik
13. jan 2025

Autorka vies co, treba sa za seba postavit. Slusne s usmevom jej povedz nabuduce ze tento sposob zivota je pre vas fantasticky, nic vam nechyba a nezelas si nevyziadane komentare. Chapem ze sa ta to dotklo, ja keby mi niekto povedal ze moj dom je diera a pozeral nadradene tak asi ho v okamihu vyko... vyprevadim. Kazdy rozumny clovek by si mal vediet ustrazit svoje ego a tvoja buduca svagrinka ho ma asi tolko ze jej zial prekypuje kade-tade 😅.

la_dolce_vita
13. jan 2025

@nyusika no to nie, tiez neslusne a trosku aj usmevne, ze dojit 🙂, ale bola to ocividne reakcia na nu.

0_0
13. jan 2025

Ja by som bola nadšená keby ste ma pozvali k sebe domov a pohostili by ste ma. 🙂
Vôbec sa tým netráp. Jej videnie sveta a jej preferencie nemajú s vami nič spoločné.
A ešte k tomu je úplne normálne, keď ľudia prehodnocujú svoj spôsob života v čase ako plynie. To čo sa dnes pre ňu zdá nepredstaviteľné, možno niekedy bude jej snom. Ale v celom tomto príbehu je ona úplne nepodstatná. Máš za sebou tŕnistu cestu a nemusíš nikomu vysvetľovať ako žiješ a ani sa obhajovať, že je to dosť dobré. Pokiaľ si tam našla svoj domov, tak buď vďačná, že sa ti to podarilo. A ak tam raz bude s vami žiť ďalší človiečik, tak mu dáte nezabudnuteľné detstvo. Nech sa Vám darí. 🙂

ibatanecnica
13. jan 2025

Neries. Kazdy ma svoj styl. Mozno uz viac nepride. Rodinu si nevyberies..nech zije tak ako to vyhovuje jej a ty si svoj zivot. Inak kozi syr mi vobec nechuti takze toho by som sa ani ja nedotkla. Nemusi kazdemu vyhovovat to co vyhovuje vam. Tu mas svoj zivotny styl ona svoj. Tak si zite po svojom a neries viac buducu svagrinu

nyusika
13. jan 2025

@la_dolce_vita tak su si kvit - nemaju si navzajom co vycitat 🙂

la_dolce_vita
13. jan 2025

@nyusika presne tak, bola to odveta a myslim, ze takto vyrovnani ludia nekomunikuju.

h2
13. jan 2025

Autorka, veľmi ma to mrzí. Čo sa toho jedla týka, to by som ešte chápala, že nie každý má rád tieto veci. Ale v živote by som si nedovolila povedať na návšteve, že žijú v diere a hodnotiť, či je vhodné priviesť dieťa do takého prostredia. Budúca švagriná je povýšenecká krava. A nemá to nič spoločné s tým, že jej nechutí kozí syr. Nevie sa správať a nemá štipku empatie.

nyusika
13. jan 2025

@la_dolce_vita moja rec, preto aj vyssie pisem, ze vnimam problem inde, ako v tom, ze na prvom stretnuti si s cudzou osobou neskopcili od lasky okolo krku.

cacianka
13. jan 2025

@lukbe poznámka o dojení bola ešte slušná odpoveď na na tie netaktné až urážlivé slová a správanie.
Pred pár týždňami sme boli pozvaní aby sme sa cestou zastavili u mužovej spolužiačky. Teda ten dom mi vyrazil dych ! Nie som žiadna úzkostlivá panička, poznám veľmi dobre roznorodý život na dedine, ale to čo ma privítalo tam, ma skoro vykotilo. takú starobu a špinu, bordel som ešte nikde nevidela. Ale - ani slovkom ani správaním som nedala najavo zhnusenie, povýšenie a hodnotenie ich života. Ich vec ako žijú, mne neprináleží hodnotiť a zhadzovať.
@h2 presne, súhlasím

jozef1890
13. jan 2025

100 x Závisť, zažil som od švagrinej a jej matky ako nám tie kozičky a to mliečko a syr závideli a pekne upravený dom. Kvôli tomu sa nám rozsypal aj vzťah po 12 rokoch. Tak že pozor!!! Závisť a neprajnosť.

nyusika
13. jan 2025

@jozef1890 jasne, vsetci zavidime kozi syr a kurenie na drevo

bystrozraky
13. jan 2025

Osobne si myslím, že časťou tvojho uzdravenia bolo aj to presťahovanie a zmena životného štýlu. Tvoja švagriná ti nepriamo pripomenula, kto si bola voľakedy. Možno by si vtedy pred rokmi, nechtiac utrúsila tiež tak nevhodnú poznámku, ak by si bola u niekoho, kto má iný životný štýl. Inak, najpravdepodobnejšie práve preto, že si tak citlivá, si dostala aj tvoje ochorenie. Takže ber toto ako lekciu, v ktorej sa naučíš "to nechať tak". Inak, keď oni budú mať deti a tie budú chcieť bývať tak ako vy (čo sa skoro určite stane), oni budú píliť uši tvojej švagrinej, aby bývali v takej "diere"... to bude zábavné a som si istý, že sa to aj stane 🙂 Takže už to vypusti... hlboký nádych a výdych a vypusti to presne tam, kam taká hlúpa poznámka patrí ;) Prajem vela ststia s porcesom adopcie a ak nie na SK tak urcite inde sa to da

h2
13. jan 2025

@bystrozraky "Inak, najpravdepodobnejšie práve preto, že si tak citlivá, si dostala aj tvoje ochorenie." ?!!!!! 🤦‍♀️ Ty máš tuším tiež nejaké ochorenie.

ivik4
13. jan 2025

@jozef1890 no pockaj zas odtial potial.
Ja by som revala ako blazon keby mam tak zit. Trpela by som
Nepredstavitelne...
Nie, nieje to u kazdeho zavist

Strana
z5