icon

Ako sa vyrovnať s manželovou nespokojnosťou po mojej premene?

27. júl 2025

Pred rokom som bola na stretnutí po 30 rokoch od strednej školy. Snažila som sa na to pripraviť ako som najlepšie mohla , teda som sa nalíčila , dala sa pekne učesať, kúpila si úplne nové šaty, bola som úprimne povedané zhrozená zo seba ako som vyzerala. Oproti mojim spolužiačkam mnohým ako starena . Tlstá , povadlá pleť, poklesnuté viečka, jednoducho zanedbaná žena. Mám tri deti vo veku 29, 20 a 18 rokov a ešte k tomu manžela , ktorý je fakt ako decko , len má 55 rokov. ja takmer 50. Veľmi ma to zobralo ,deti dospelé a ja som takto skončila, len robota , deti , ich školy , domácnosť a dokolečka dokola. Tento stereotyp som zažierala až som sa riadne vyžrala do 100 kg váhy pri 168 cm. Na predchádzajúcom stretnutí som nebola , najmladší mal vysoké horúčky a manžel by to vraj s ním nezvládol - dnes viem že by to dal , len sa mu nechcelo . Zo stretnutia som nič nemala , po 3 hodinách som odišla. Preplakala som celú noc, ráno som sa v práci zdôverila kolegyni a tá mi vraví že Zuza ale však ty máš pekné črty tváre, tak troška zabojuj , veď vždy môžeš vyzerať lepšie. Stalo sa , za rok som schudla 35 kg, dala som si odoperovať viečka , nakúpila krémy , aktívne športujem a starám sa o seba v rámci svojich možností ako časovo tak aj finančne. Vyzerám podstatne lepšie . Problém je manžel , nepáči sa mu to . Dáva mi to riadne najavo, aj sprostými rečami ako že som vyschnutá , že prsia mám už len jablká v ponožke, aby som si dala ešte papuľu napichať a budem dokonalá . Keď niekam idem žiarli ako pes, všetko čo si kúpim mi ofrfle , všetko, či je to kostým , šaty alebo normálne rifle . Obliekam sa konzervativne, žiadny odhalený pupok , alebo krátke sukne , pekné jednoduché veci z kvalitnejších materiálov. Sexuálny život nula , vraj som ho prestala priťahovať . ( myslím že však problém je v jeho dysfunkcii), nemá ma vraj za čo chytiť a on nemá rád chudé ženy. Nie som chudá . Nechcem takto žiť , chcem ešte niekam chodiť, mať sex, cestovať , v 50 tke sa takto zahrabať jednoducho nechcem XY krát som sa manželom o tomto rozprávala , vraj čo by som chcela v tomto veku že už nikto nikam nechodí . Viem že chodia, som v skupinách na facebooku , kde vidím že ľudia aj po 50 tke cestujú alebo robia túry , trapy , jednoducho žijú .To sú vraj podľa neho zachladení pubertiaci . Naozaj zvažujem rozvod, aj som mu to povedala, načo len mykol plecom že tak sa rozveď. Čo by ste robili na mojom mieste ?

Strana
z3
nyusika
31. júl 2025

Klobúk dole, si dokonalá ukážka, že nikdy nie je neskoro začať sa mať rada 🙂
Neskúšala si k športu priviesť aj manžela ?
Choďte spolu na nákup, kúpte mu mu niečo pekné, v čom bude vyzerá lepšie.
A pokiaľ ti to pomôže - aj prsia sa dajú upraviť - silikón k tomu nepotrebuješ, ide to aj bez toho.
Ale to píšem iba ako možnosť, nie nutnosť.

Ja som už po päťdesiatke a ver mi, po päťdesiatke život nekončí 😘

adalee
31. júl 2025

Prosím vás, ako a kde beriete energiu v 50tke? Poraďte 🙈

anonym_d905df
31. júl 2025

@anonym_autor tak ja ho chápem čo sa týka vzhľadu čisto. Proste má iný typ žien páčia sa mu plnšie ženy a ty si sa zmenila. Tiež sa mi páčia plnší muži a asi by ma partner menejw priťahoval keby výraznejšie schudol

evkatk
31. júl 2025

Ako môže zostať žena s mužom, ktorý ju ponižuje? Každá musí mať svoju hrdosť a dôstojnosť. Najväčším ponížením nie sú hlúpe poznámky na postavu, ale žiarlivosť. Je to psychiatrická diagnóza, ktorá sa vekom stupňuje a môže z toho byť aj peklo.

nyusika
31. júl 2025
@adalee

Prosím vás, ako a kde beriete energiu v 50tke? Poraďte 🙈

@adalee zdrava strava, striedmo jest, vyhybat sa castemu pitiu alkoholu, vela pohybu a radost zo zivota.

nyusika
31. júl 2025
@anonym_d905df

@anonym_autor tak ja ho chápem čo sa týka vzhľadu čisto. Proste má iný typ žien páčia sa mu plnšie ženy a ty si sa zmenila. Tiež sa mi páčia plnší muži a asi by ma partner menejw priťahoval keby výraznejšie schudol

@anonym_d905df predpokladam, ze vzhlad je iba jeden z X dalsich parametrov pre stastny zivoty.
pokial je jej vzhlad jedine, co ho pri zene drzi, uz davno nemali byt manzelia.
najma po tolkoch rokoch, ked je toto uz naozaj iba banalita - myslim ten vzhlad.

selena_luna
31. júl 2025

Mas este mnoho rokov pred sebou, aby si mala na nohe ako gulu ufrflaneho nevyrovnaneho ziarlivca. V prvom rade rob co ta robi stastnou. ♡

anonym_ed95cf
31. júl 2025

Ahoj, napíšem Ti môj pohľad - moju skúsenosť. Mám síce o 10 rokov menej, ale vek nie je podstatný. Mám to podobne...schudla som 40kg a doma? Koniec sveta. Miesto toho ,aby som cítila podporu, iba samé...ani prsia nemáš, kosti Ti vidno, tej kože sa cvičením nezbavíš, vrásky si chceš vyhladiť...chorá si....sex žiadny. A vieš čo? Poplakala som si, o dotyky prosila, žiadala...až som si povedala dosť. Vyjadrila som svoj postoj, že nechcem nič. Kvôli deťom sa momentálne rozvádzať nebudem, ale začala som si riešiť svoj život....výlety, nové školenia a teším sa zo seba. U nás ešte horšie ako na začiatku. Keď veci pomenuješ, vtedy sa začnú diať veci. Aspoň u nás. Manžel sa ukázal vo svetle o ktorom som ani netušila. Ale som odhodlaná vydržať a nevzdať to. Neklesnúť späť kde som bola (to by bolo na dlho) . Môj názor je že určite pôjdeme od seba, je len otázka času kedy. Možno by som to des urobila inak...bola ticho a riešila si svoj život. Ale sme mladé, krásne....kto vie čo nás ešte čaká. Ja verím, že len to naj. Krásny deň a veľa síl. A na muža sa vykašli...je milión iných...na rukách Ťa budú nosiť. 🙂

lina169
31. júl 2025

@anonym_autor v prvom rade si super, ze si to zvladla a dokazala schudnut a starat sa o seba
Od tvojho muza je totalne chrapunske, ako sa zachoval, milujuci muz by to nikdy zene nepovedal, ale naopak bol by na nu hrdy a podporil ju.
Neodvazim sa radit ti, ci sa mas rozviest
Ja som sa rozvadzala ako 48 rocna s dospelymi detmi, aj ked z ineho dovodu ako ty
Ale nelutujem, stretla som muza, s ktorym som maximalne stastna a vo vsetkom si vyhovujeme. Este aj nase deti si rozumeju 🙂
Milovanie je nadherne, velmi si to uzivame. A teraz po pátdesiatke si uzivam zivot, naucil ma, ako sa tesit z kazdeho dna a ja ho milujem stale viac.
Nezahod svoj zivot kvoli strachu zo zmeny.
Zelam ti, aby si sa rozhodla spravne a bola stastna ❤️

zmrzlinka8
31. júl 2025

@anonym_autor je mi to ľúto, že tvoja snaha má takúto odozvu u muža. Je však pravda, že naozaj nie každému chlapovi sa páčia štíhle ženy, resp. ich nevzrušujú. Tvoj je zrejme taký, čo ho vzrušujú plnejšie. Lenže si myslím, že ak by ťa miloval, neponižoval by ťa. Veď ide aj o tvoje zdravie a ďalší život bez chorôb. Zrejme sa vaše cesty rozídu, keďže má aj iné psychické nastavenie a stačí mu žiť ako doposiaľ, teda prežívať a neužívať si život tak, ako ty chceš a potrebuješ.
Nie je možné, aby si bola šťastná, ak ti takto ubližuje a nevie sa preniesť cez zmenu tvojho tela.
Riešenie, bud sa zmení jeho oristup k tebe, alebo budeš trpieť pri nom, alebo budeš hľadať svoje šťastie inde.

nyusika
31. júl 2025
@zmrzlinka8

@anonym_autor je mi to ľúto, že tvoja snaha má takúto odozvu u muža. Je však pravda, že naozaj nie každému chlapovi sa páčia štíhle ženy, resp. ich nevzrušujú. Tvoj je zrejme taký, čo ho vzrušujú plnejšie. Lenže si myslím, že ak by ťa miloval, neponižoval by ťa. Veď ide aj o tvoje zdravie a ďalší život bez chorôb. Zrejme sa vaše cesty rozídu, keďže má aj iné psychické nastavenie a stačí mu žiť ako doposiaľ, teda prežívať a neužívať si život tak, ako ty chceš a potrebuješ.
Nie je možné, aby si bola šťastná, ak ti takto ubližuje a nevie sa preniesť cez zmenu tvojho tela.
Riešenie, bud sa zmení jeho oristup k tebe, alebo budeš trpieť pri nom, alebo budeš hľadať svoje šťastie inde.

@zmrzlinka8 be zohladu na to, ake zeny sa mu pacia, by ju neponizoval.
ale ked je raz clovek .uj, tak je uplne jedno, ake zeny sa mu pacia...

zmrzlinka8
31. júl 2025
@nyusika

@zmrzlinka8 be zohladu na to, ake zeny sa mu pacia, by ju neponizoval.
ale ked je raz clovek .uj, tak je uplne jedno, ake zeny sa mu pacia...

@nyusika ano mas pravdu, ved aj to píšem

mimi3008
31. júl 2025

@anonym_autor Podla mna ziarli, ze vyzeras dobre, mozno sa boji, ze sa niekomu zapacis

renesance80
31. júl 2025

@anonym_autor super že si urobila krok pre seba, ja som nikdy nemala nejakú radikálnu zmenu postavy ,chvíľu 10 kíl navyše aj to som hneď davala dole ,lebo som zavádzala sama sebe, tak že len sa pekne venuj sebe a ži ako chceš ,buď sa manžel prispôsobí alebo teda pôjdete od seba,rozhodne si svoj novy život nedaj vziat

Strana
z3