Ako sa vyrovnať s partnerovou závislosťou na kamarátoch?
Ahojte. S priateľom sme spolu 6rokov pomaly . Predtým som bola zasnúbená s mojím ex no kvôli terajšiemu som ho nechala, čo som už aj oľutovala veľakrát. Chcela som od neho odísť už dávnejšie, ale stále som ostala (lebo mi vyhovovalo žiť v meste). Od začiatku som videla a cítila že pre neho sú kamaráti prednejší ,ale neriešila som to, lebo som chodila do práce a odtiaľ domov zničená. Teraz som s ním otehotnela a jediné čo ho naďalej zaujíma sú kamaráti, nie to, ako to spolu zvládneme. So mnou trávi len minimum času ako nákup a keď nejaké vybavovačky nič viac a hneď uteká za kamarátmi. My spolu nerobíme nič v podstate nemáme spoločné záujmy. On si ide po svojom a ja väčšinu času som len zavretá doma ,lebo nemám ani kamarátky, ktoré by mali čas chodiť niekam všetky sú buď ďaleko alebo nemajú čas lebo sú so svojimi partnermi. Vôbec netuším, čo bude keď sa dieťa narodí a som z toho smutná že akurát s takým chlapom som otehotnela.😕
@anonym_autor co chces pocut? Pre teba bolo dolezite byvanie v meste. A za 6 rokov si si tam nedokazala najst kamosky a ani sa nijako “zladit” s chlapom. On sa predpokladam za tych 6 rokov nijako nezmenil, takze neviem co si teraz prekvapena. Byt je predpokladam jeho, ty si sa za tie roky tiez nikam neposunula, tak mas co si chcela a co si si zariadila, nie?
Ked sa dieta narodi, bude vsetko tak ako doteraz, akurat budes od neho zavisla este viac, lebo nebudes mat prijem.
@anonym_autor otehotnela si len s takým chlapom s akým si chcela . Ostávala si s ním len z pohodlnosti kvôli mestu ako si uviedla inak máte mŕtvy vzťah.
Ked sa dieta narodi, bude to pre teba este tazsie. Alebo mozno lahsie, mpzno sa ti potom podari najst kamosky u vas na sidlisku medzi mamickami 🫶 a muz sa nezmeni, mam takeho doma
Ked sa dieta narodi, bude to pre teba este tazsie. Alebo mozno lahsie, mpzno sa ti potom podari najst kamosky u vas na sidlisku medzi mamickami 🫶 a muz sa nezmeni, mam takeho doma
@majlo1234 no super dúfala som, že ho dieťa možno zmení no on sám povedal, že tak isto bude chodiť vonku i keď s kočíkom a to si viem predstaviť na aké miesta krčma a pod.😮💨
@majlo1234 no super dúfala som, že ho dieťa možno zmení no on sám povedal, že tak isto bude chodiť vonku i keď s kočíkom a to si viem predstaviť na aké miesta krčma a pod.😮💨
@anonym_autor kľudne sa postazuj. My ta vypocujeme. Koník tu bude aj ďalších 20rokov
@anonym_autor otehotnela si len s takým chlapom s akým si chcela . Ostávala si s ním len z pohodlnosti kvôli mestu ako si uviedla inak máte mŕtvy vzťah.
@niki35 áno máš pravdu nikdy som neriešila naozaj odchod i keď párkrát som si pobalila už kufor no stále som nakoniec zostala kvôli "pohodlnosti"
@anonym_autor Ma vytvorene podmienky,aby bol rad doma? Viem,ze su chlapi,ktori doma neobsedia. Skus ho zamestnavat v domacnosti,zober ho na prechadzku,vylet,zoznamte sa s ludmi,ktori uz maju deti a hlavne ho zoznam s poriadnymi muzmi,ktori sa venuju rodine. Vela sa rozpravajte,vysvetluj mu.
Nie,on sa nezmení. Akurát možno v tom,že bude doma ešte menej,lebo dieťa bude plakať, bude vyžadovať všetku pozornosť a on,ak nie je uz teraz zvyknutý fungovať v domácnosti,potom bude ešte menej. A ty budes od neho ešte viac závislá,lebo s dieťaťom doma prídeš o svoj príjem doteraz.
Takže v podstate už tušís,že s týmto chlapom si "terno"neurobila a tušís správne
@anonym_autor dieta ho možno zmeni...🤦🏻♀️
Na tuto temu by sa dali napisat cele knihy pribehov z kona...
@anonym_autor fakt si čakala, že ho dieťa zmení? Už si niekedy videla muža, ktorého dieťa zmenilo? No tak, ako ti písali, priprav sa na to, že to bude rovnaké ako doteraz, iba tebe ubudne z príjmu a pribudne povinností. Akého partnera pre seba a otca pre dieťa si si vybrala, takého máš
@anonym_autor prepáč, ale sama si si na vine. Vadilo ti to už dávno, ale neodišla si, lebo sa ti páčilo mesto, počítam, že aj jeho byt. Píšeš, že nič spolu nerobíte, nemáte spoločné záujmy - tak čo sa čuduješ, že ho to viac ťahá za kamarátmi, s ktorými zjavne spoločné záujmy má? Otehotnieť v takomto vzťahu bola hrubá nezodpovednosť. Nuž, už sa stalo, teraz popracuj na sebe, aby si to zvládla čo najlepšie, lebo on sa nezmení, prípadne to bude ešte horšie, keď mu doma bude plakať dieťa a jemu to pôjde na nervy
Akože dúfala si,že ho dieťa možno zmení...ja neviem,ale 🤦. Mať dieťa s niekým,kto mi nesedí a dúfať,že sa zmení,prosím ťa, koľko máš rokov?
Ja by som Ti litánie vedela písať o mojom bývalom priateľovi a jeho kamaŕatoch. Nikdy sa to nezmení, ani Ty ani dieta nebudete nikdy na prvom mieste. Práveže s dieťatkom sa to ešte zhorší. To sú takí ľudia. Kvôli kamaratom ma aj opustil. Vybral si ich. A ja hlúpa som za ním ešte plakala …
Koník je plný príbehov o tom, ako chlapa dieťa zmenilo. Ak, tak len k horšiemu.
A čo robí s tými kamarátmi? Keby aspoň niečo zmysluplné, ale krčma... Byť na dieťa sama až také pohodlné nie je.
@anonym_autor Ma vytvorene podmienky,aby bol rad doma? Viem,ze su chlapi,ktori doma neobsedia. Skus ho zamestnavat v domacnosti,zober ho na prechadzku,vylet,zoznamte sa s ludmi,ktori uz maju deti a hlavne ho zoznam s poriadnymi muzmi,ktori sa venuju rodine. Vela sa rozpravajte,vysvetluj mu.
@marca12 prosim ta, ona sama tam nikoho nepozna a za 6 rokov si nevedela kamosky najst, tak kde ma teraz narychlo zohnat muzov, ktori sa venuju rodine a este aby mali zaujem sa zoznamovat s tym jej ? 😂😂😂 toto nemozes mysliet vazne, ze ona ma jemu hladat novych kamosov 🙈🙈🙈
@marca12 prosim ta, ona sama tam nikoho nepozna a za 6 rokov si nevedela kamosky najst, tak kde ma teraz narychlo zohnat muzov, ktori sa venuju rodine a este aby mali zaujem sa zoznamovat s tym jej ? 😂😂😂 toto nemozes mysliet vazne, ze ona ma jemu hladat novych kamosov 🙈🙈🙈
@sissy27 ja keď som mu navrhla aby sa zoznámil s mojimi kamarátkami a ich mužmi a aby sme sa aspoň raz za čas stretli povedal nie, lebo sa s nimi nemá o čom baviť keďže moji kamaráti nepijú tak , ako každý jeden jeho 🤷♀️
@anonym_autor co chces pocut? Pre teba bolo dolezite byvanie v meste. A za 6 rokov si si tam nedokazala najst kamosky a ani sa nijako “zladit” s chlapom. On sa predpokladam za tych 6 rokov nijako nezmenil, takze neviem co si teraz prekvapena. Byt je predpokladam jeho, ty si sa za tie roky tiez nikam neposunula, tak mas co si chcela a co si si zariadila, nie?
Ked sa dieta narodi, bude vsetko tak ako doteraz, akurat budes od neho zavisla este viac, lebo nebudes mat prijem.
@sissy27 Nieeeee...on sa po narodeni dietata zmeni (irony on)
@sissy27 ja keď som mu navrhla aby sa zoznámil s mojimi kamarátkami a ich mužmi a aby sme sa aspoň raz za čas stretli povedal nie, lebo sa s nimi nemá o čom baviť keďže moji kamaráti nepijú tak , ako každý jeden jeho 🤷♀️
Prečo si si robila dieťa s alkoholikom? Lebo to nie je iba o kamarátoch, to je aj o alkohole, na ktorom je závislý.
@anonym_autor Paneboze. Toto ked pocujem, ze "on sa zmeni", tak mam dost...hej, lebo ludia sa menia len tak, lusknutim prsta. Toto verila moja babka, ze dedko prestane pit (nestalo sa). Ale to bolo pred 60 rokmi. Asi su zeny stale naivne.
A to je ako často vonku s kamarátmi ? Denne?
@anonym_autor preco ste sa rozhodli mat babo? Hlavne ty ked si vedela aky je?
Nuž, mala si myslieť pri plodeni dieťaťa s človekom, s ktorým si ostávala zo sebeckých dôvodov a ktorý nikdy nebol dobrý adept na otca. Ale tak, kto chce kam
@anonym_autor aj moj tatko bol taky. preslo ho to po 30 rokoch. takze je tam nadej, ze sa to zmeni 😃
Kamarati piju a teda pije aj on.Pos.ala si si život a je len na tebe co urobis a ako zabezpecis dieťa.Všetko bude na tebe tak posledné do čoho by som teraz davala energiu je snaha zmeniť chlapa,lebo dieťa....
Zabezpeč sa financne najlepsie ako sa da a pripravuj si zadné vratka,aby si vedela odisť aj s dieťaťom.
@anonym_autor No autorka prepac, ale si fakt blba...domrvila si to viackrat, ked si opustila ex kvoli tomuto, potom,ze ti vyhovovalo byvat v meste? Tak si sa kludne s tymto mohla rozist a najst si prenajom v tom istom meste, predpokladam,ze pracujes...pohodlnost ti je na hovno v takom pripade...a posledny krat,ked si otehotnela🤦♀️🤦♀️ a este po poslednom raze tvoja idiotska myslienka, ze chlapa zmeni dieta...a preco by malo zvlast, ked ma zauzivany sposob zivota, vedela si o tom, a taky chlap sa nezmeni, ani dietatom ani svadbou, ani neviem akou udalostou🙄 No a teraz moja otazka, co tu od nas vlastne cakas,ze ti napiseme, kedze vsetko si si doslova a do pismena posr.... svojou pohodlnostou?🙄🤷♀️
@sissy27 Nevravim,ze mu ma hladat novych kamaratov. Ale zoznamovat sa s ludmi,ktori uz maju deti. A ked si za 6 rokov nevie najst ziadne kamosky,tak je to cudne.
@anonym_autor ja neviem co sa stazujes. Jes to co si si navarila. To este uvidis ked sa dieta narodi...nebude doma ani sekundu lebo to nevydrzi. A nemysli si, ze pohlad na dieta ho zmeni.
Ach jaj. Ešteže je sobota 🤣

@anonym_autor tu platí bolo koze dobre tak sa išla šmýkať na ľad