icon

Ako sa vyrovnať s partnerovou závislosťou na kamarátoch?

4. okt 2025

Ahojte. S priateľom sme spolu 6rokov pomaly . Predtým som bola zasnúbená s mojím ex no kvôli terajšiemu som ho nechala, čo som už aj oľutovala veľakrát. Chcela som od neho odísť už dávnejšie, ale stále som ostala (lebo mi vyhovovalo žiť v meste). Od začiatku som videla a cítila že pre neho sú kamaráti prednejší ,ale neriešila som to, lebo som chodila do práce a odtiaľ domov zničená. Teraz som s ním otehotnela a jediné čo ho naďalej zaujíma sú kamaráti, nie to, ako to spolu zvládneme. So mnou trávi len minimum času ako nákup a keď nejaké vybavovačky nič viac a hneď uteká za kamarátmi. My spolu nerobíme nič v podstate nemáme spoločné záujmy. On si ide po svojom a ja väčšinu času som len zavretá doma ,lebo nemám ani kamarátky, ktoré by mali čas chodiť niekam všetky sú buď ďaleko alebo nemajú čas lebo sú so svojimi partnermi. Vôbec netuším, čo bude keď sa dieťa narodí a som z toho smutná že akurát s takým chlapom som otehotnela.😕

Strana
z2
sissy27
5. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27 ja keď som mu navrhla aby sa zoznámil s mojimi kamarátkami a ich mužmi a aby sme sa aspoň raz za čas stretli povedal nie, lebo sa s nimi nemá o čom baviť keďže moji kamaráti nepijú tak , ako každý jeden jeho 🤷‍♀️

@anonym_autor a ty si zase prekvapena, ze?
Prepac, ale neviem ta lutovat alebo nejako s tebou sucitit. Sama si si vybrala, este aj priznas, ze ti bolo prednejsie byvanie v meste ako keby on bol jedina moznost ako byvat v meste 🤦🏼‍♀️ a cele to vysperkujes legendarnym vyrokom “myslela som, ze dieta ho zmeni”. Mas co si chcela.

sissy27
5. okt 2025
@marca12

@sissy27 Nevravim,ze mu ma hladat novych kamaratov. Ale zoznamovat sa s ludmi,ktori uz maju deti. A ked si za 6 rokov nevie najst ziadne kamosky,tak je to cudne.

@marca12 ja naozaj neviem, ci citame tu istu diskusiu. Ona si za 6 rokov nedokazala najst kamosky pre seba, nemaju nic spolocne, nemaju sa o com bavit, ona ho absolutne nezaujima a ty jej poradis, nech toho svojho ochlastu zoznami s rodinne zalozenymi muzmi, zamestna ho v domacnosti, zoberie na vylet? Vazne si myslis, ze ked ho poprosi aby povysaval, vymaloval, poskladal nabytok do detskej izby, upratal kupelnu, navaril veceru tak on jej povie “jezis jasne milacik, sa nudim, tak som chcel ist za kamosmi, ale toto je lepsi program, idem na to a ked to dokoncim, tak pojdeme na prechadzku, dobre? “ vazne??

zuzubb007
5. okt 2025

Nuž čo si si navarila, to si už len zjesť, chlap sa nikdy nezmení kvôli nicomu a nikomu to si mala pochopiť na začiatku, teraz už plakať nad rozliatym mliekom je neskoro, máš možnosť byť slobodnou mamičkou a v kľude si žiť žiadna iná rada nieje

marca12
5. okt 2025
@sissy27

@marca12 ja naozaj neviem, ci citame tu istu diskusiu. Ona si za 6 rokov nedokazala najst kamosky pre seba, nemaju nic spolocne, nemaju sa o com bavit, ona ho absolutne nezaujima a ty jej poradis, nech toho svojho ochlastu zoznami s rodinne zalozenymi muzmi, zamestna ho v domacnosti, zoberie na vylet? Vazne si myslis, ze ked ho poprosi aby povysaval, vymaloval, poskladal nabytok do detskej izby, upratal kupelnu, navaril veceru tak on jej povie “jezis jasne milacik, sa nudim, tak som chcel ist za kamosmi, ale toto je lepsi program, idem na to a ked to dokoncim, tak pojdeme na prechadzku, dobre? “ vazne??

@sissy27 No dobre,tak nech sa zbali a ide prec,spokojna?

anonym_7e3927
5. okt 2025
@marca12

@marca12 tak či tak k tomu skôr či neskôr príde a ak je byt jeho, tak sa obávam, že veľmi skoro. Ale nepredpokladám to, chlasce, takže asi prenájom

solvina88
5. okt 2025

:D :D :D. Chces ho zoznamit s kamaratmi a on povie "NIE"...Chces nieco ine riesit má ťa na "HÁKU"..tvoje riesenie...urbim si s nim dieťa.... tak aspon bude dalsia samoživiteľka alebo smutna uplakana maminka na🤣💕 akoze sorry ale taketo rozmyslanie nechapem odkial ludia poberaju

princezna_bosorka
5. okt 2025

@anonym_autor odid, kym si "len" tehotna... nechaj si urcit vyzivne, vzdaj sa dietata, chod na potrat, ak este mozes, len neostavaj v tom vztahu. kvoli dietatu.

anonym_d3c6fb
5. okt 2025

@anonym_autor
Tu nie je len problem s kamarátmi, ake aj alkoholom, čo je horšie. Lepšie to nikdy nebude, jedine, ak sa alkoholu vzdá, ale to asi nehrozí.
Ak máš našetrené za tie roky, chod do podnájmu, ak nie, tak k rodičom.
Lebo toto bude, akoby si mala dve deti, keďže on ti s ničím nepomôže a budeš sa musieť este aj o neho starať, však vieš, aký je na druhý den po takom stretnuti s kamošmi.

margotka17
5. okt 2025
@anonym_autor

@niki35 áno máš pravdu nikdy som neriešila naozaj odchod i keď párkrát som si pobalila už kufor no stále som nakoniec zostala kvôli "pohodlnosti"

@anonym_autor čo je to z pohodlnosti? Čiže on vari, perie, zehli, upratuje, okná umýva, na nákup chodí, do práce....? A ty máš za to život v meste a full servis? 🤔🤔🤔

sissy27
5. okt 2025
@marca12

@marca12 toto nie je o mojej (ne)spokojnosti. Nastastie. Ale za mna ma autorka len dve moznosti - bud si bude nadalej “uzivat pohodlie mesta” a zostane v nefunkcnom vztahu kym ju on bude tolerovat, alebo sa konecne vzchopi a zariadi si zivot bez neho. A kludne aj v tom meste.

clementisa
5. okt 2025

To mi je veľmi ľúto že si to nechala zájsť do takejto situácie nemá ti kto pomôcť lebo tvoj partner sa určite nezmení

david1202
5. okt 2025
@anonym_autor

@majlo1234 no super dúfala som, že ho dieťa možno zmení no on sám povedal, že tak isto bude chodiť vonku i keď s kočíkom a to si viem predstaviť na aké miesta krčma a pod.😮‍💨

@anonym_autor hlupa zena si stale bude mysliet ze dieta chlapa zmeni.

Dieta ho urobi rozumnejsim,ak je aj on rozumny

maury
5. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27 ja keď som mu navrhla aby sa zoznámil s mojimi kamarátkami a ich mužmi a aby sme sa aspoň raz za čas stretli povedal nie, lebo sa s nimi nemá o čom baviť keďže moji kamaráti nepijú tak , ako každý jeden jeho 🤷‍♀️

@anonym_autor tak takéto zmýšľanie partnera.. popravde, lepšie to nebude pravdepodobne len horšie. A to dieťa šťastné nebude ani ty nie. Odíď kým si “len” tehotná a nechaj si určiť výživné. Určite máš aj iné možnosti

mississ
6. okt 2025

A natíska sa mi otázka ohľadom alkoholu. Asi ten tvoj pije. Že to nie je len kamarati. Zrejme môžeš čakať, že ak pije alkohol, môže sa to zhoršovať, nie ti kamaráti, ale život s človekom ktorý pije.

katarinanana
6. okt 2025

@anonym_autor od muza sa da odist aj keď si tehotna.

martinadomianova
11. okt 2025

@anonym_autor za blbosť sa platí. Mala si od neho odísť a nie si s ním ešte spraviť dieťa. Keď vidíš aký je. Veľa možností nemáš. Buď sa vráť k rodičom, ak ich máš, alebo s ním zostaň a trp ako doteraz, že v podstate na teba kašle alebo sa odsťahuj niekam do podnájmu a on nech platí výživné. Alebo si daj dieťa zobrať alebo ho po narodení daj na adopciu, ak by si sa oň nedokázala postarať.

1sally12
9. nov 2025

Ďalšiá čo si myslí že ho dieťa zmení? 😃🤦‍♀️🙏 áno zmení ale k horšiemu. Máš čo si chcela.

Strana
z2