Ako sa vyrovnať s partnerskou neverou a odpustením?
Chcem vám rozpovedať svoj príbeh, pretože mám pocit, že neviem nájsť správnu cestu ani to, čo vlastne robiť. Nič z toho nie je výmysel, ale realita. ♥️♥️
Som žena, mám 29 rokov, môj manžel má 35. Máme jedno dieťa. Desať rokov nášho manželstva bolo krásnych – manžel bol milý, usmievavý, milujúci človek, ktorý by sa rozdal pre každého.
Asi po siedmich rokoch manželstva som pribrala, mala som okolo 90 kg. Nikdy to veľmi neriešil, občas mal nejakú poznámku, ale všetko bolo v poriadku. Minulý rok som však začala chudnúť po tom, čo mi manžel v marci povedal, že ho už nepriťahujem.
Nastúpila som do práce, pomáhal mi variť, staral sa o mňa, len intimita medzi nami bola minimálna – sex bol asi dvakrát do mesiaca, vraj na to nemal chuť. Na neveru by som ho nikdy netipovala. Vždy bol načas doma, mobil mal čistý, bez hesla, nikam nechodil, nikomu nepísal ani nevolal.
Celý rok som sa trápila a mala pocit, že si ma nevšíma. Neustále pozeral seriály alebo bol na mobile. V decembri som sa nahnevala a spoznala jedného muža. Išli sme spolu von, ale nič medzi nami nebolo. Manžel o tom nevedel. Po Novom roku sa o ňom dozvedel a prišli hádky a krik. Ja som toho muža následne prestala kontaktovať.
Medzitým som schudla a začala sa o seba viac starať. Lenže vo februári mi manžel oznámil, že pol roka spal so staršou vydatou kolegyňou z práce, približne o 20 rokov staršou. Písali si listy v práci a mali pomer. Každému v rodine sa priznal, svoj čin ľutuje a snaží sa všetko napraviť.
Dala som mu druhú šancu a ostala som s ním, dúfajúc, že sa zmení. Tvrdí, že to bolo len kvôli jej postave, nič viac. Odvtedy odišiel z práce, nekontaktuje ju a hanbí sa za to, čo spravil.
Lenže stále je tu ten muž, ktorého som spoznala. Bol milý, ochotný, síce mladší odo mňa, ale rozumovo veľmi vyspelý. Dodnes mi manžel vyčíta, že som s ním išla von. My dvaja sme sa po manželovom priznaní stretli ešte dvakrát, no potom to ukončil, keď sa dozvedel, že som kvôli tomu dostala od manžela facku. Odvtedy už nie sme v kontakte.
A teraz neviem, čo mám robiť. Akou cestou sa vydať? Urobila som správne, že som odpustila? Manžel svoj čin veľmi ľutuje. Je tam ešte omnoho viac vecí, ale to by sme tu boli do rána.
Od chvíle, čo som schudla, ma manžel chce neustále – každý deň počúvam, aká som krásna a ako veľmi ma chce. Vzdal sa mobilu, práce, všetkého, dokonca si dal moje meno vytetovať na ruku.
Len ja si stále dávam za vinu svoju váhu. Mám pocit, že keby som nepribrala, nič z toho by sa nestalo.
Aký je váš názor?

Podla mojej skusenosti sa s tym len musis naucit zit. Realne odpustit sa to neda, ani zabudnut. Aj ked povies ze odpustas, realne asi nikdy. A dovera uz nikdy nebude. Je uz len na tebe ci dokazes na to nemysliet a fungovat ako by sa nic nestalo