icon

Ako sa vyrovnať s pocitmi menejcennosti voči kamarátke?

25. apr 2025

Je mi to luto. Je to asi moja chyba. Mám kamarátku dlhoročnú. Ona sa má vo všetkom lepšie. V detstve to bolo naopak ja som mala materiálne viac ale citovo to bolo veľmi zle. Ja som sa rýchlo vydala ale niesom šťastná no si tam už deti. Deti má strašne vyčerpávajú celý deň vrieskaju vadia sa ani chvíľka tichá. Máme malý byt čiže problém aj niečo upratať tak aby sme mali všetko. Musíme nosiť do pivnice. Teraz napríklad keď sa menilo rýchlo počasie všetko letné v pivnici všetko to treba obmieňať. To je strašne veľa roboty pre mňa. Ona má za mesiac svadby veľku. Chce aby som tam bola ale mi dve finančne na tom zle. Nemáme niekedy ani na základ musíme požičiavať. Ja tam nechcem ísť asi mi to ani psychicky dobre nespraví. Ona, že stačí, keď si dám blúzku a jej nemusím nič dávať. Ale takto to nechcem. Ona má všetko nechápe môj život. Aj dnes som si vymyslela, že dcére je zle aby som tam nemusela zasa ísť lebo mi to robí zle. Deti tam behajú vrieskaju robia bordel aj tak z toho nič nemám a tie chystacky. Celkovo sa mi s nikým stretávať nechce. Mám asi dve tričká tenisky také rozpradnute, že keď chodím cítim zem. Hanbím sa. Ale keď chcem aby mali deti inak to nejde. Muž narobil dlhy ja musím byť ešte doma s dieťaťom. Nechcem ale byť úplne bez kamarátky ona mi veľmi pomáha dáva veľa veci pre deti po jej a tak. Čo robiť ?

Strana
z2
maxxim
26. apr 2025

Kedy je tá svadba? Stihneme zariadiť veci tak aby si tam môhla ísť?

vendula13
26. apr 2025

Ahoj, ak chces napíš mi súkromnú správu, viem s niečím pomôcť 🙂

andrea2667
26. apr 2025

Len choď na tú svatbu. Šaty si požičaj nie z požičovne, ale od niekoho zadarmo. Alebo si kúp v sekáči. A o deti, vrátane najmenšieho, nech sa postará muž. Prípadne požiadaj niekoho z rodiny, ak je naozaj taký ch*j ako si myslím. Ak nepôjdeš, budeš navždy ľutovať. Btw, akú máš veľkosť?

nin12345
26. apr 2025

Autorka nejdem ti radiť ohľadom svadby ale ako si sama napísala problém máš niekde v detstve a treba ho vyriešiť. Aj preto si sa ocitla v neľahkej životnej situácii s mužom s akým si. Skús nazbierať sily na to ísť k psychológovi a snažiť sa z tohto vyhrabať naozaj znieš že si v depresii. Kamarátka je tvoj najmenší problém ak ti to nerobí dobre tak na svadbu nechoď

katrin21
26. apr 2025

Ja ta chapem..ked som sa rozchadzala s prvym muzom, nikto nevedel pomaly este nic, vydavala sa spoluziacka,isla som len do kostola..ked to.bolo dojimave, prihovor knaza bol uzasny, ludsky, ziadne blaboly, bol mlady a ja som sa rozplakala,ake pravdy hovoril, lebo sa ma tie pravdy bytostne dotykali..a vsetci si mysleli,ze placem od stastia manzelom, od dojatia...to je ta vyhoda svadieb, ja som mohla plakat nad svojim manzelstvom v troskach..mala som 25 a 2r dieta..ale k veci:
Chod tam. Nestran sa kamaratky,ktora ta tam chce, hoci vie ,ze nic nemas a nemozes si dovolit.... mnohi by ta mozno nepozvali, mnohi sa od ludi ( aj dlhorocnych priatelov a rodiny ) v nudzi distancuju.... ona nie. To je krasne a vaz si taky vztah.
Chapem aj pocity tvojho nedostatku, nestastia voci jej dostatku a stasti.. ale nezavid, povznes sa , dopraj a bude ti dopriate.
Vies ake som si dala ja motto po rozvode?
" Nikdy sa neprestan usmievat, ani ked si smutna, lebo nikdy nevies, kto by sa mohol zalubit do tvojho usmevu."
A toho sa drz. Ked mi bolo tazko, vyplakala som sa, ked som si chcela zlepsit naladu, pustila som.si na plne gule hudbu , co milujem a roztancuje ma, hudbu mladosti a zabavy. Hudba robi divy!
Citaj motivacne knihy, su aj v knizniciach, mozn9 aj kamoska nejake ma a pozicia.
Stretavaj sa s kamoskou a pis si dennik vdacnosti.
Kazdy vecer dakuj za to dobre,co mas a aj za to co nemas, akoby si to uz mala typu:
Dakujem za moje zdrave deti. Dakujem za skvelu pracu. Dakujem za hojnost vsetkeho. Dakujem za uzasneho partnera. Bud o tom ale presvedcena. Ty si tvorca svojho zivota.
Ver - never, funguje to . Aj si to zapis. Po roku sa k tomu vrat a uvidis.
Priatelku si drz. Ak ste spolu roky, je to velky dar a ak je fakt dobra kamoska, urcite pochopi. Ale hovor o sebe: citim sa takto a takto...toto vnimam takto, toto mi nerobi dobre.... Nie ze ty toto a tamto.
Drzim palce a na svadbu chod. Prave pocas tazkych chvil treba zmenit prostredie, zo svadby sa da aj odist,ale ked ta tam chce, sla by som.. a z mojej skusenosti, kde sa nam najmenej chce a moc nic neocakavame,to dopadne najlepsie.

marca12
26. apr 2025

Prave preto,ze mas problemy a citis smutok by si mala ist. Takato zabava velmi prospeje a spolocnost ludi prospieva. Neuzatvaraj sa pred svetom,lebo to ma velmi zly vplyv na psychiku cloveka. Musis chodit von medzi ludi,aby si zabudla na svoje problemy.

vilma7
26. apr 2025

Tak pocit menejcennosti by malo byt to posledné, čo by ťa malo trápiť.
Ako.mat viac detí s nezodpovednym chlapom, ktorý narobí dlhý a nevie vás uživiť, to je problém!!! Ďalšie deti si už nerobte, malú potom do jaslí a poďme do roboty.

eva8
26. apr 2025

Kamoska ti dava veci po jej detoch, alebo aj pre teba, ked vyraduje satnik? Nemoze ti pozicat nejake oblecenie na svadbu a budes jednu noc princeznou? Ak kojis, mliecko odstriekaj.
Nesla som na 1 svadbu, pretoze som si "nevedela co obliect". Doteraz lutujem. Uplne ti rozumiem. Ale ty si vycerpana a zufala. Nemaj vycitky, ak nepojdes. Uprimnost nadovsetko. Aj ine kamaratky sa ospravedlnili.
Ja by som s terajsimi skusenostami sla. Vzdy mozes odist skor, ak by si sa citila zle

Strana
z2