icon

Ako sa vyrovnať s pocitom nízkej výšky?

danis19
6. okt 2025

Mňa trápi že mám výšku 148 cm a budem mať 15 rokov. Som najnižšia v triede ale som najstaršia z dievčat. Ja som vždy bola najnižšia z dievčat aj na prvom stupni. Moja mama má 160 cm a môj otec 176 cm. A ja som dostala menštruáciu v 11 rokoch a mala som predtým 142 cm a mi pýchali injekciu a teraz mi nepíchajú. A mám mladšieho brata a ešte nie je v puberte a keď dospeje,tak asi budem najnižšia z rodiny.

mizoko
7. okt 2025

@danis19 čo to je "pocit nízkej výšky"?
Ja mám 152 cm a 40 rokov a je mi to šumák a vždy bolo 😌

anonym_2c16fe
7. okt 2025
@alica110

@anonym_2c16fe Tak toto počujem prvýkrát, ja žiadne bolesti chrbta nemám, meriam 174. Je to hlúposť na ntú, nehnevaj sa. Chodím tancovať aj ja, na výber mám dosť vysokých mužov, máloktorý je nižší než ja. Koľko vôbec meriaš?

@alica110 tak, ako ty. Ja mám problém s chrbtom od kedy som vyrástla, niekedy v 15-tich ma vytiahlo 15 cm za rok. Pritom som aktívne športovala pomerne náročný šport, čiže svalová hmota vybudovaná. A teraz v tomto veku proste nesmiem zanedbať cvičenie, lebo hneď bolesti. Ty máš možno šťastie, že máš lepšie proporcie, ja mám veľmi dlhý driek. Tak hádam ortopedovi prešlo rukami dosť ľudí, aby také niečo skonštatoval o vyssich ženách. A s tým tancom - no bohužiaľ, my sme pomerne stabilná skupina a proste na výber nemám.

majamat
7. okt 2025
@anonym_2c16fe

@alica110 áno, vážne. A nejde len o mužov, aj keď ja som nakoniec s mužom, ktorý je nejaký ten cm nižší odo mňa a nebudem klamať, vadí mi to. Samozrejme, prevýšili to iné kvality, nemenila by som, radšej normálny chlap s nie ideálnou výškou, ako debil 190. Ale aj v iných situáciách, napríklad ja chodím tancovať a na výber mám... až jedného chlapa z 10-tich, ostatní sú nižší. Ani nehovoriac o iných veciach v súvislosti s výškou, ako bolesti chrbta napríklad. Mne ortopéd povedal, že bohužiaľ, vyššie ženy to majú ťažké, pretože ich svalstvo nie je tak disponovane, ako u chlapov, ktorí nemajú problém pri vyššej výške a preto musíme viac dbať na posilňovanie, lebo inak sa bolesti nevyhneme.

@anonym_2c16fe ani ja si nemyslim, ze to maju vyssie zeny tazsie.
vyssia zena ma zas vyssi objem svalov ako nizsia. napr vezmi si, ja pracujem v soc. zariadeni. ked chce opatrovatelka ktora ma 150cm zdvihnut do stoja chlapa ktory ma len 185cm, chyti ho za podpazusie, musi dvihnut ruku nad uroven svojich ramien, co je ovela viac zatazjjuce, ako vyssia zena, co nad uroven ramien nejde. takto je to s dvohanim vsetkeho. samozrejem treba porovnavat zeny konstitucne rovnake. aj medzi nizkymi,a j vyskymi su zeny, co maju pevnejsie svalstvo a su dobre sportovo stavane a su aj take,co su na tom opacne. nizka zena ma mensi objem svastva, a teda ak je jej normalna hmotnsot do 45kg, pricomo20cm vyssia zena ma 60kg a treba podvihnut 15kg ( maximum co by zeny mali dvihat - co u nas sa dviha ovela viac ), tak potom u nizkej zeny je to 33% jej hmotnosti, zatial co u vysokejje to 25%. ktoru to teda zatazi viac?
su tam aj ine veci.
vysoka ma naopak problem, ez sa musi viac zohybat. podla mna toot jeto, co ju zatazuje, nie to, ze musi mat svalstvo.
no napr pri rozdavani jedla opat nizka zena musi bandasky v pomere k jej postave dvohat vyssie, jedlo z bandasiek naberat tak, ze naberacku dviha vysoko.
urcite vysoka aj vysoka aj nizka zena maju urcite nevyhody, no 174cm podla mna este nie je ziadna extremna vysky. je to len kusok nad primernym pasmom.

majamat
7. okt 2025
@anonym_2c16fe

@alica110 tak, ako ty. Ja mám problém s chrbtom od kedy som vyrástla, niekedy v 15-tich ma vytiahlo 15 cm za rok. Pritom som aktívne športovala pomerne náročný šport, čiže svalová hmota vybudovaná. A teraz v tomto veku proste nesmiem zanedbať cvičenie, lebo hneď bolesti. Ty máš možno šťastie, že máš lepšie proporcie, ja mám veľmi dlhý driek. Tak hádam ortopedovi prešlo rukami dosť ľudí, aby také niečo skonštatoval o vyssich ženách. A s tým tancom - no bohužiaľ, my sme pomerne stabilná skupina a proste na výber nemám.

@anonym_2c16fe ak mas dlhy driek, tak mas mozno inu stavbu tela a to je problem, nei vyska. boelsti krizov mavaju aj nizke zeny.
svalstvo mozes mat vybudovane, no aj stavba tela, vratane svastva nepusti. ja necvicitm a keby nemam svaly obalene ukom, niekto by si myslela ze makam vo fitku jak drak. pritom svaly slabe. naopak moja sestra ma menej vyrazne svalstvo, ale tiez necvici. cize mna by skor povazovali za sportovkynu, dokonca aj keby cvicila proste ma ny typ usporiadania svalov.
navyse su aj rozne dochylky od normalu, kazdy ma urcite asymetrie, mozu byt male, nenapadne, ale zatazuju.
co sa tyka vyjadreni ortopeda, taketo ojedinele vyjedrnia lekarov som zazila velkrat, ze jeden lekar nieco povie, a dalsich 5 s rovnakou odbornostou toto nevie, ci nemysli si. je to podla mna len jeho osobny zaver, ktory nie vobec je overeny. mam aj vysoke kolegyne s tedafakt dvohame aj viac, ako by sme mali a s krizami problem nemaju, resp nei viac, ako tie najnizsie.

alica110
7. okt 2025
@anonym_2c16fe

@anonym_2c16fe Tak to neviem medzi akými ľuďmi sa pohybuješ, ale znie mi to ako z inej galaxie. Vekom ubúda svalová hmota, takže udržiavať sa musia aj nízke ženy, mám kamarátku, meria 156 a bolia ju kríže, vôbec necvičí, nešportuje. Ja sa hýbem, jesť môžem čo chcem, aj o polnoci a nepriberám, to mám 35 rokov. Rozhodne si nemyslím, že je to výškou.
A k tým lekárom … nie každý je dobrý. Mala som určitý problém, ktorý chcel istý lekár bez dodatočných vyšetrení liečiť liekmi, veľmi silnými. Nemala som z toho dobrý pocit, išla som k inému a dobre som urobila. Nebolo treba užívať lieky, ktoré by boli veľkou záťažou pre organizmus.

anonym_256c89
Autor odpoveď zmazal
alica110
7. okt 2025
@anonym_256c89
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_256c89 Tebe chýba sebavedomie ako soľ.

anonym_256c89
Autor odpoveď zmazal
alica110
7. okt 2025
@anonym_256c89
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_256c89 Pretože sa tak vyjadruješ, je to tvoj subjektívny názor, ktorý sa snažíš podsúvať. Ale to je tvoja vec. A Hollywood rozhodne nie je v pásme ako píšeš.

majamat
7. okt 2025
@anonym_256c89
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_256c89 Cesi maju graf zalozeny na statistike na ceskych detoch. myslim, ze k nasemu narodu maju vlemi blizko.
priemerna zenska vyska je v tomto grafe 163-172cm.

narody su rizne, co sa tyka vysky, Cesky patria medzi najvyssie zeny na svete a Slovenky su len kusok za Ceskami. vsak geny ammae statocne poprepletane.
takze v zasade plati, ze hodnotit vysku mozeme len z ohladom na to, do akeho naroda patrime. a tedan 174cm nie je az tak vela. no 148cm uz malo je, ale tak neda sa s tym pomoct, su aj poruchy/ochorenia, kedy maju ludia este nizsi vzrast, napr 120cm a pod.

anonym_256c89
Autor odpoveď zmazal
anonym_256c89
Autor odpoveď zmazal
alica110
7. okt 2025
@anonym_256c89
Odpoveď bola zmazaná

😂😂😂 ok

anonym_256c89
Autor odpoveď zmazal
alica110
7. okt 2025
@anonym_256c89
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_256c89 Ďakujem, som veľmi spokojná. Aj tebe to prajem 🙂

majamat
7. okt 2025
@anonym_256c89
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_256c89 to co som naúpisala vychadza z ceskeho grafu, ktory bol urobeny na zaklade statistiky na ceskych zenach. co sa tyka muzov, 180cm nie ej zas tak vela. priemer v ceskom grafe je 180cm.
udajne najvyssie su Lotysky, muzi Holandania,a le ako primer co sa tyka oboch pohlavi, tak to ychadza na Holandanov.
Cesky su na 4. mieste a Slovenky na 6. mieste. co su tiez pomerne vysoke pozicie.
muzi nam primer tahaju dole, Cesi 10.miesto,s lovaci az 17.miesto.

majamat
7. okt 2025

och, najnizsie zeny su Guatemalske zeny, primer 140cm, teda kedysi, teraz 149cm.

anonym_256c89
Autor odpoveď zmazal
majamat
7. okt 2025
@anonym_256c89
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_256c89 no je to celkom sranda, ez ak sa rozdeluje statistika podla pohlavia, tak pozicia nesedi rovnako, ze muzi su nizsie.
z toho vychadza, ze v primere, ak dievcata dedia vysku po otcovi, dostanus a na vyssiu poziciu ako otec.

karolinakr
7. okt 2025

daj sa na basketbal

karolinakr
7. okt 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 všetko si super napísal a poslednou vetou zabil

karolinakr
7. okt 2025
@mizoko

@danis19 čo to je "pocit nízkej výšky"?
Ja mám 152 cm a 40 rokov a je mi to šumák a vždy bolo 😌

@mizoko a ty sa takto dokážeš hádať a vykrikovať s výškou 1.50? to ma pobavilo teraz

mizoko
7. okt 2025
@karolinakr

@mizoko a ty sa takto dokážeš hádať a vykrikovať s výškou 1.50? to ma pobavilo teraz

@karolinakr tebe sa o mne aj sníva že hej 🤣🤣🤣🤣 vies,ono to nie je o výške v cm ale o argumentoch 😘 posielam srdiečko a lásku ☺️🫶🏼😌
A mám 152 - poprosím byť presná 😜 a ako sa dá vykrikovať cez správy? 🤣🤣🤣

majamat
7. okt 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ake mas deti? myslim pohlavie.
chyba sa robi, ze sa porovnava realna vyska oboch pohlavi, co nie je moc vhodne ak mas 167cm, tak tvoja vyska premenena na zensku je 154cm, cize si stale vyssi o 6cm ao autorka prispevku.
muzi maju v priemere o 2r dlhsie rastove obdobie,c o im prida 8-10cm navyse. muzi narastu v rpimere za pubertu o 5cm viac.
cize ak dcera zdedi vysku po otcovi a narastie rúesne an chlp podla genetiky bez odchylky, tak bude o 13cm mensia ako otec.
samozrejme toto plati aj opacne vo vztahu matka a syn, len tam sa 13cm úroratava.
ak mas synov a maju 180cm, potom je to ich geneticky dana vyska po matke, lebo jej vyska premenena na muzsku je 178cm. co zodpoveda ich vyskam. takze nci nezvycajne.
no inak s ostatnym suhlasim. zivot ma mnoho aspektov a vyska naozaj nie ej az tak extemne podstatna, aj ked prilis nizky vzrast uz problematicky byt moze. no zas an druhej strane, kazdy clovek ma nejaky hedikep.

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
anonym_98a725
8. okt 2025
@anonym_0d54e0

@anonym_98a725 Radšej pomôžem vysokej, štíhlej kočke, s dlhými nohami, takému modelkovskému typu. Nízke ženy má nikdy nezaujímali. Považujem ich za nepríťažlivé a nevhodné partnerky s rizikom, že aj dieťa môžu porodiť také malé a nedorastené.

@anonym_0d54e0 ja zas nemusim vysokych chlapov.Lebo za A riadne sa to nezmesti ani do postele pokial nie je na mieru trcia im hnaty a za B uz x krat sa mi potvrdilo velky chlap rovna sa maly vtak 🤩 a s tym sa veru velmi velke divadlo teda nezahra

chillibubble
8. okt 2025
@karolinakr

daj sa na basketbal

@karolinakr a ako jej ma basketbal pomoct? v 15r., 4 roky po zaciatku menstruacie uz pravdepodobne ani nerastie. a ak ano, tak len nejako zbytkovo...

gerrwie_girl
8. okt 2025

Akoze ja nechapem, preco ti tu baby pisu ze muzi maju radsej nizke zeny 🙂. Nie je to pravda. Tak ako nemaju radsej vysoke. Uplne kazdemu sa paci nieco ine. Ja meriam 190cm a strasne som sa kvoli tomu kedysi trapila. Dnes uz vobec nie a lutujem, ze som stratila tolko rokov zivota depkami z mojej vysky. Vobec to neries. Su ludia, ktorym sa pacia nizsie zeny a u tych budes isto bodovat. U tych, ktorym sa pacia vysoke nie. Tak ako o mna nemaju zaujem ti, ktorym sa pacia nizsie. Je to uplne v poriadku 🙂. Dolezite je aby ty si bola so sebou spokojna. Sebavedomie je dolezite. Nie vyska 🙂.