icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom a posunúť sa ďalej?

Včera o 13:54

Ahojte,
chcem sa opýtať dievčat, ktoré si tento rok prešli rozchodom ako to zvládate? Posunuli ste sa vo svojom živote ďalej? Mňa opustil ex priateľ pred štyrmi mesiacmi. Stále cítim, že to úplne nie je v poriadku, ale je to rozhodne lepšie ako na začiatku. Rozišiel sa so mnou s tým, že mu nevyhovujem. Aký bol dôvod vášho rozchodu?

autumn1
Včera o 15:49

Ja som nemala rozchod tento rok, ale mala som dva. Po prvom som sa davala dokopy rok a pol a spatne ked sa nato pozriem trvalo to dalsi rok kym som naozaj bola ready na dalsi vztah. Ale po roku a pol som zacinala prvy krat uvazovat, ze uz by som niekoho chcela a aj som si zacala hladat. Skoncil z rozumu, ja som sa stahovala na druhu stranu SK a obaja sme zhodnotili, ze ani jeden z nas netuzi po vztahu na dialku. Navyse, bola to moja prva laska. Ale tym, ze naozaj ten vztah bol bez vacsich problemov a cele to skoncilo dost necakane o to viac mi trvalo kym som sa dala po ukonceni dokopy. Po druhom vztahu som niekolko krat sa vyrevala v noci do vankusa a bola som v pohode. Lenze druhy vztah bol toxicky od zaciatku len ja som bola slepa, a uz pred rozchodom boli riadne problemy. Ukoncila som ho ja ked som zistila, ze ma podvadza to bola pre mna posledna kvapka.

anonym_2d9318
Včera o 17:43

moj byval daleko a pokazilo sa mu auto.. ked som sa po mesiaci spytala kedy kupi nove tak mi povedal ze uz nema dovod... ja som za nim cestovat nemohla ale inak sme boli denne na videohovoroch a nic nenaznacovalo,ze by sme sa mali rozist .. o to viac to bol sok .. a trvalo dlho kym som sa z toho dostala .. uz som o nom nikdy nic nepocula.. zial len cas pomoze a ty sa posunies dalej .. hlavne zamestnat mysel dacim zmysluplnym,aby si nemyslela naneho

anonym_398214
Včera o 17:45

@anonym_autor zaklad je "no contact". Vymazat jeho tel, fb, IG, vsetko a zit, ako keby nikdy neexistoval. Nesledovat ho na soc mediach, nevyhladavat ho, nepisat mu ani mu neodpisovat, ked ti napise. BLOKOVAT. Nepozerat do minulosti ale do buducnosti. Venuj sa sebe, rozmaznavaj sa. Nelutovat sa a ist dalej. Na toto sa neumiera. Vsetci sme to zazili a sme ok.

anonym_463bd0
Včera o 18:16

Ja tým práve prechádzam.Ale manž ER l sa neodsťahoval ešte,ani neviem,kedy vypadne.je to na nervy.Skôr by som brala,keby som ho už nikdy nevidela.Tiež už mám za sebou fázu šoku,hnevu,ľutovania sa a už by som si priala zhlboka sa nadýchnuť,dúfam,že to príde čoskoro .Rozvod máme v januári.Veľa sil želám všetkým,čo si tým prechádzajú

anonym_396c93
Včera o 22:13

Nie tento rok ale pred cca 2.5rokom, z dna na den, ostala som s prstenom zasnubnym na ruke a 9mesacnym dietatom v postielke
Lebo si rodicovstvo predstavoval lahsie… ten sok, co som zazila, to bolo strasne
Celych 2.5 roka som sa snazila dat dokopy, nechapem ako som vobec tu a nie niekde na psychiatrii
Najhorsie je ze s nim musim byt v kontakte kvoli dietatu, nastastie sa nejde pretrhnut ako otec a kontakt je minimalny ale o penaize sa natahujeme neustale, obera ma to o energiu , riesim sud o zvysenie vyzivneho
Ale inak mam za sebou velky progres, na zaciatku som bola kopa nestastia, dokazala som sa zosypat zo vsetkeho aj z toho ak v obchode nemali uz rozky biele len grahamove , cele zle, revala som dni noci dookola, pribrala, lutovala sa, izolovala sa od vsetkych pretoze som mala pocit, ze ma na cele vytetovane slobodna matka a kazdy na mna pozera a vie to
Casom sa to zlepsovalo, snazim sa byt chladnou, komunikovat vecne bez emocii aj ked nie vzdy sa podari
Panko si nasiel novu rodinu……
Za posledny rok som sa dala dokopy, schudla 30kg, sebavedomie sa mi dvihlo o cosi viac, mam nove krasne byvanie, vratila som sa do prace medzi ludi, dieta je v skolke, snazim sa byt mila a privetiva, chapava, spravodliva, trpezliva lebo co v zivote das to sa ti vrati
Cas cas a cas, pomoze len cas, nezabudnes ale tie spomienky vyblednu a nebudu az tak boliet
Ja sa nechystam pankovi odpustit niesom matka tereza, ale zijem dalej a uz sa nebojim ludom povedat, ze zijem s dietatom sama a mame sa dobre