icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom a rozhodnúť sa?

evamur
25. jún 2024

Dobrý deň, nakoľko ma táto situácia ničí a trápi už 3 roky, rozhodla som sa po prvý krát v živote sem napísať a prečítať si nezainteresované názory na moju situáciu.
Všetko sa začalo presne 9. júla 2021, keď som sa vrátila z práce domov. Môj vtedajší priateľ mi povedal, že sa musíme porozprávať. Oznámil mi, že po dlhom uvažovaní dospel k záveru, že potrebuje pauzu od nášho 7 - ročného vzťahu. Že už sme ako brat a sestra, že nie je už dlhšie štastný a že sa rozhodol pre takýto radikálny krok, životnú zmenu.
Ja som už asi posledné 3 roky začala pociťovať, že niečo nie je v poriadku, ale pripisovala som to najprv tomu, že mu vážne ochorel otec a potom aj mimoriadne depresívnemu covidovému obdobiu plného lockdownov a obmedzení. Podotým, ex partner je Talian, takže spoločenský tip. Keď sa náš milostný život scvrkol na z niekoľko ráz týždenne, na každú nedeľu a potom na absolútne nič, kedy som si musela do kalendára značiť, v ktorý deň sme spolu spali...vedela som, že to nie je dobré, ale naivne som si myslela, že je to len obdobie. Je pravda, že po smrti mojej babky (2018) som pribrala, lebo keď som sa pre ňu trápila, nič som nejedla a keď zo mňa opadol ten stres, nabrala som aj s úrokmi. Takisto, nakoľko partner cvičil a udržiaval zdravý životný štýl, nabádal k tomu aj mňa. Ja som ale klasický pôžitkár, takže napriek tomu, že mi platil aj Multišport kartu, do fitka som pár krát zašla, ale nebavilo ma to. Nikdy nezabudnem na to, že som sa pred ním v posteli začala hanbiť a mala som vždy na sebe hodvábnu košieľku, alebo niečo sexy jemne transparentné.
Musím aj uviesť, že spolu sme začali bývať posledné 3 roky nášho vzťahu. Posledných pár mesiacov pred tým nešťastným júlom bol na mňa veľmi nevrlý a mesiac pred koncom sme sa pohádali a vtedy mi vykričal, že sa so mnou niekedy chce rozísť.
Každopádne - po tom rozchode ma do dnešného dňa kontaktuje, v 2022 a 2023 ma aj chodil navštevovať ku mne domov (2 mesiace po rozchode/pauze mi písal, že si príde po aspoň časť vecí, na čo som ja pred ním vyslovene ušla, nezvádla by som stretnúť sa s ním). Viem, že sa presťahoval odo mňa do nejakého podnájmu, predpokladám, že k niekomu.
Od polovice roka 2023 ma volá zásadne na stretnutia do jeho práce (pracuje v korporáte).
V roku 2022 mi na narodeniny zaplatil jazykový kurz pri mori. v roku 2023 mi poslal 200 eur na letenky. Na vianoce tieto aj minulé detto. Tento rok mi na narodeniny nedal nič, ale poslal mi darček od jeho rodičov a od jeho sestry s manželom. Mám so všetkými veľmi dobré vzťahy, vždy som cítila, že ma majú radi. Minulý týždeň , keď som bola s kamarátkou na káve, tá do mňa šťuchla, že aha, koho vidí. Môjho ex s partnerkou. V momente sa mi všetko vrátilo späť a ja neviem, čo ďalej. Zistila som, že ho stále ľúbim. Vedela som, že nie je sám, ale nikdy sme sa o tom nebavili, len o našich prácach, rodinách atď...
Ja som bola rok sama, nakoľko som mu verila, stále mi písal, že je to len obdobie. No potom mi kamarátka poslala fotku z baru, na ktorej bol môj ex aj s neznámou dámou. Na to som z neho doslova vymlátila priznanie na whatsappe, kde mi po niekoľkých dňoch napísal, že zlyhal, že mu je to veľmi ľúto a nikdy ma nechcel raniť.
Ja som si potom našla ďalšieho partnera, veľmi dobrého, láskavého, dokonca mladšieho (vtipné je, že môj ex má dievča tiež evidentne mladšie, veľmi štíhle a trochu sa ponáša na mňa z roku 2014, keď sme sa spoznali).
S tým partnerom som presne dva roky, ale vždy som nejako tušila, že to nie je ono, hoci je veľmi dobrý človek. Nemôžem sa vyhnúť neustálemu porovnávaniu, môj súčasný partner je samozrejme nešťastný. Žiaľ, ja sa neviem odosobniť, mne vadia veci typu - nechce, nemá záujem sa pekne obliekať (aj keď je to opätovne Talian), je dosť lenivý a nemá taký drive a ani postavu ako môj ex. Namiesto zdravej stravy uprednostňuje junk food, lebo je to jeho comfort food. Keď sa naňho niekedy pozerám, ako je zhrbený, dokonca keď kráča, tak niekedy nevládze zdvíhať nohy a šúcha nimi ako starý človek, pritom má len 30 rokov. Je nutné povedať, že mi finančne pomáha, ale tak, že mu vždy všetko musím vrátiť, nakoľko mám nižší plat a niekedy sa mi stane, že nevychádzam.
V každom prípade, neviem, čo so sebou. Môj ex ma kontaktuje pravidelne už tri roky, skoro každý mesiac, raz za 2 -3 mesiace ma zavolá k nemu do práce na kávu. Myslíte si, že by tam bola možnosť návratu? Alebo prečo sa ku mne stále takto správa, pritom má inú...
Mám ostať s terajším partnerom? Hoci mi vadia spomenuté "nedokonalosti"? (ja viem, že sú to vlastne pre život povrchné veci a že sa týmto veľmi rúham a pôsobím, ako keby som si nevážila, všetko, čo v ňom mám). Súčasného partnera mám rada, snažím sa mu všetko oplácať (napríklad aj tým, že mu kupujem oblečenie a topánky, lebo on to považuje za zbytočnosť, na ktorú nechce mínať, a ja sa zas nechcem zaňho hanbiť).

Strana
z2
macatt
26. jún 2024

Ja si myslím, že si stratila samu seba a celý život si premrháš čakaním a rozmýšľaním.. ťahá ťa k bývalemú hlavne to, že sa mu aj cítiš zaviazaná koli peniazom, zaplatí to a tamto…on má svoj život☝️za pár drobných pár x v roku urobí gesto, ktoré tvoj súčasný partner vôbec nerobí.. tak buď sa cez to prenesieš, alebo mu tie jeho ,,dary,, vrátiš a budeš sa cítiť konečne slobodná…a šťastná budeš zrejme s niekým tretím🫶

zelenina1
26. jún 2024

@evamur Takze on je vlastne hotove chudatenko. Ma novu zensku, zivot s nou povazuje za chybu a chudacik ju nemoze poslat k vode, pretoze je labilna 🙂 Z pozicie chlapa ti poviem - never mu ani slovo. Sprosto si ta vydrziava - ale si prenho cislo 2.... Obdobne veci som robil ked som mal 20, dospely chlap by uz mal mat dostatok chochmesu na to, aby sa spraval ferovo a uprimne.

pbra40
26. jún 2024

ako citam tie tvoje prispevky, normalne mi stupa tlak. ty si uplne presne ten typ zeny, ktora straca mladost, idealy, kvoli jednemu idiotovi, ktory si ta ani nevazi. a tie jeho drisdy o psychicky labilnej partnerke. ty nechapes, ze on ta ma len ako takeho pskoc-psicka? taku priskočku, ktora vzdy na zapiskanie dobehne, pofuka mu rany (ktore mu spoosbila samozrejme jeho sucasna partnerka), obdivne na neho pozera a dava mu pocitit aky je uzasny. ja neviem, ci mas zatmene v hlave, ale ved ja by som sa nedokazala na takeho cloveka ani pozriet. ved on ta vyuziva, len si na tebe honi ego. o tom, ze si kvoli nemu stratila uz dekadu zivota, ani radsej nebudem pisat.
to fakt chces toto v zivote? chlapa pre ktoreho nie si na prvom mieste? ktory ma stale len a len vyhovorky, ako s tebou nebyt? 10 rokov v tahu. a vlastne ani teraz po 10tich rokoch nevies na com si. vymazat, zablokovat vsade, nekontaktovat. cim skorej, tym lepsie pre teba

lienocka73
26. jún 2024

ja mám len jednu otázku na Teba....chceš dieťa? Chceš byť mamou?

timea301196
26. jún 2024

@pbra40 súhlas

evamur
autor
26. jún 2024

@zelenina1 Ďakujem

evamur
autor
26. jún 2024

@lienocka73 chcela som, s ním, ale teraz som už tak zmätená a hlavne, môj súčasný partner má ešte len 30 rokov, tiež robí v korporáte a ešte nie je kariérne tam, aby sme si to mohli dovoliť, mať dieťa. Ja si nemôžem dovoliť mať dieťa sama, len preto, že chem, to je nezodpovedné.

evamur
autor
26. jún 2024

@pbra40 Ďakujem, máte pravdu ☹

evamur
autor
26. jún 2024

@timea301196 áno, je to pravda ☹

evamur
autor
26. jún 2024

@mk1111111111 Jasne, ak by som chcela, tak nabehnem rezim fitko, strava, ozempic (ten ozempic je blby zart samozrejme). Áno, v tomto som v podstate čistý pokrytec, to si musím priznať ☹

evamur
autor
26. jún 2024

@macatt mala som pri ňom finančný komfort a tým, že sme si rozumeli (teda, aspoň ja som si to myslela), podporovala som ho v kariére (aj na Silvestra robil do 23:00), nehádali sme sa a bola veľmi dlho pohoda (5 rokov)

evamur
autor
26. jún 2024

@zelenina1 A tá dáma je ešte aj veľmi chorá, má vraj diabetes najťažšieho typu. To samozrejme nemyslím ironicky a to ľudsky mi je to ľúto.

terina25
26. jún 2024

@evamur vykasli sa na exa. A myslim,ze aj so sucasnym by si to mala ukoncit. Nikam to nevedie ani s jednym

evamur
autor
26. jún 2024

@lienka.7 máte pravdu, už som ho blokla vsade, ale na whatsappe odblokla. Som sibnuta zenska ☹

lily246
26. jún 2024

@evamur máš 36 a rozum ako 16ročná. Premrhala si dlhé roky čakaním na chlapa, ktorý si ťa drží ako plán B. Úplne to s ním utni, ale tak že už ani myšlienka na neho, nieto ešte písať a stretávať sa. Inak sa nikdy nikam nepohneš, skončíš sama zjedená vlastnými mačkami (pokus o vtip, ale tam smeruješ).

evamur
autor
26. jún 2024

@lily246 svatá pravda! a ďakujem

mk1111111111
26. jún 2024

Juj, no kasli uz na neho, nic z toho nebude a len premrhas dalsi cas. Hladaj inde a cim skor, aby si to dieta este mohla s niekym mat, kto bude stat za to

evamur
autor
1. júl 2024

Dospela som k záveru, že ex vykazuje všetky známky narcistickej poruchy osobnosti. On si v tej novej partnerke nasiel novu, výživnejsiu obet (ak je pravda, co mi o nej povedal). A to, ze je stihlejsia? Narcisti potrebujú zdroje pre svoje egá vizuálnych parametrov. Narcista si je vedomý duše, ale tá býva zahalená do fyzickej schránky, ktorú narcisti obdivujú a vzhliadajú ku nej.
Na mňa aplikuje tzv. hoovering, nechce ma späť, no slúžim mu len ako zdroj energie.
On ten vzťah so mnou ukončil, lebo už som mu nemala čo ponúknuť a mal rozrobenú lepšiu obeť, pri ktorej sa cíti ako boh. Plusom je vizuál tej ženy. Áno, ja síce mám šarm, ale už mu nemám čo ponúknuť, lebo ja som sa mu prispôsobila a tým, že som bola tolerantná a už nemal impulzy. Tu ani tak nejde o váhu, ale o to, prečo ma nahradil. Preto neklamal, keď povedal, že ona je egoistická ako on a sú si tak podobní. Áno, lebo ona robí scény, zakazuje mu chodiť von a jemu sa to vlastne páči, dodáva mu to sebavedomie, že niekto sa kvôli nemu trápi.

evamur
autor
1. júl 2024

Takže mi nemá byť absolútne za čím ľúto. Žiaľ, zrejme mi bude trvať dlho, kým sa vyrovnám s následkami, ale verím, že s pomocou trpezlivosti a lásky môjho súčasného partnera všetko prekonám.
Ďakujem Vám za Vaše názory.

timea301196
1. júl 2024

@evamur Dúfam že ho odstrihneš od svojho života ignoruj ho všade keby tebou vymažem si jeho číslo vymažem si ho z priateľov a podobne..

Strana
z2