icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom a rozhodnúť sa?

evamur
25. jún 2024

Dobrý deň, nakoľko ma táto situácia ničí a trápi už 3 roky, rozhodla som sa po prvý krát v živote sem napísať a prečítať si nezainteresované názory na moju situáciu.
Všetko sa začalo presne 9. júla 2021, keď som sa vrátila z práce domov. Môj vtedajší priateľ mi povedal, že sa musíme porozprávať. Oznámil mi, že po dlhom uvažovaní dospel k záveru, že potrebuje pauzu od nášho 7 - ročného vzťahu. Že už sme ako brat a sestra, že nie je už dlhšie štastný a že sa rozhodol pre takýto radikálny krok, životnú zmenu.
Ja som už asi posledné 3 roky začala pociťovať, že niečo nie je v poriadku, ale pripisovala som to najprv tomu, že mu vážne ochorel otec a potom aj mimoriadne depresívnemu covidovému obdobiu plného lockdownov a obmedzení. Podotým, ex partner je Talian, takže spoločenský tip. Keď sa náš milostný život scvrkol na z niekoľko ráz týždenne, na každú nedeľu a potom na absolútne nič, kedy som si musela do kalendára značiť, v ktorý deň sme spolu spali...vedela som, že to nie je dobré, ale naivne som si myslela, že je to len obdobie. Je pravda, že po smrti mojej babky (2018) som pribrala, lebo keď som sa pre ňu trápila, nič som nejedla a keď zo mňa opadol ten stres, nabrala som aj s úrokmi. Takisto, nakoľko partner cvičil a udržiaval zdravý životný štýl, nabádal k tomu aj mňa. Ja som ale klasický pôžitkár, takže napriek tomu, že mi platil aj Multišport kartu, do fitka som pár krát zašla, ale nebavilo ma to. Nikdy nezabudnem na to, že som sa pred ním v posteli začala hanbiť a mala som vždy na sebe hodvábnu košieľku, alebo niečo sexy jemne transparentné.
Musím aj uviesť, že spolu sme začali bývať posledné 3 roky nášho vzťahu. Posledných pár mesiacov pred tým nešťastným júlom bol na mňa veľmi nevrlý a mesiac pred koncom sme sa pohádali a vtedy mi vykričal, že sa so mnou niekedy chce rozísť.
Každopádne - po tom rozchode ma do dnešného dňa kontaktuje, v 2022 a 2023 ma aj chodil navštevovať ku mne domov (2 mesiace po rozchode/pauze mi písal, že si príde po aspoň časť vecí, na čo som ja pred ním vyslovene ušla, nezvádla by som stretnúť sa s ním). Viem, že sa presťahoval odo mňa do nejakého podnájmu, predpokladám, že k niekomu.
Od polovice roka 2023 ma volá zásadne na stretnutia do jeho práce (pracuje v korporáte).
V roku 2022 mi na narodeniny zaplatil jazykový kurz pri mori. v roku 2023 mi poslal 200 eur na letenky. Na vianoce tieto aj minulé detto. Tento rok mi na narodeniny nedal nič, ale poslal mi darček od jeho rodičov a od jeho sestry s manželom. Mám so všetkými veľmi dobré vzťahy, vždy som cítila, že ma majú radi. Minulý týždeň , keď som bola s kamarátkou na káve, tá do mňa šťuchla, že aha, koho vidí. Môjho ex s partnerkou. V momente sa mi všetko vrátilo späť a ja neviem, čo ďalej. Zistila som, že ho stále ľúbim. Vedela som, že nie je sám, ale nikdy sme sa o tom nebavili, len o našich prácach, rodinách atď...
Ja som bola rok sama, nakoľko som mu verila, stále mi písal, že je to len obdobie. No potom mi kamarátka poslala fotku z baru, na ktorej bol môj ex aj s neznámou dámou. Na to som z neho doslova vymlátila priznanie na whatsappe, kde mi po niekoľkých dňoch napísal, že zlyhal, že mu je to veľmi ľúto a nikdy ma nechcel raniť.
Ja som si potom našla ďalšieho partnera, veľmi dobrého, láskavého, dokonca mladšieho (vtipné je, že môj ex má dievča tiež evidentne mladšie, veľmi štíhle a trochu sa ponáša na mňa z roku 2014, keď sme sa spoznali).
S tým partnerom som presne dva roky, ale vždy som nejako tušila, že to nie je ono, hoci je veľmi dobrý človek. Nemôžem sa vyhnúť neustálemu porovnávaniu, môj súčasný partner je samozrejme nešťastný. Žiaľ, ja sa neviem odosobniť, mne vadia veci typu - nechce, nemá záujem sa pekne obliekať (aj keď je to opätovne Talian), je dosť lenivý a nemá taký drive a ani postavu ako môj ex. Namiesto zdravej stravy uprednostňuje junk food, lebo je to jeho comfort food. Keď sa naňho niekedy pozerám, ako je zhrbený, dokonca keď kráča, tak niekedy nevládze zdvíhať nohy a šúcha nimi ako starý človek, pritom má len 30 rokov. Je nutné povedať, že mi finančne pomáha, ale tak, že mu vždy všetko musím vrátiť, nakoľko mám nižší plat a niekedy sa mi stane, že nevychádzam.
V každom prípade, neviem, čo so sebou. Môj ex ma kontaktuje pravidelne už tri roky, skoro každý mesiac, raz za 2 -3 mesiace ma zavolá k nemu do práce na kávu. Myslíte si, že by tam bola možnosť návratu? Alebo prečo sa ku mne stále takto správa, pritom má inú...
Mám ostať s terajším partnerom? Hoci mi vadia spomenuté "nedokonalosti"? (ja viem, že sú to vlastne pre život povrchné veci a že sa týmto veľmi rúham a pôsobím, ako keby som si nevážila, všetko, čo v ňom mám). Súčasného partnera mám rada, snažím sa mu všetko oplácať (napríklad aj tým, že mu kupujem oblečenie a topánky, lebo on to považuje za zbytočnosť, na ktorú nechce mínať, a ja sa zas nechcem zaňho hanbiť).

Strana
z2
nikoletta1712
25. jún 2024

@evamur Akože úplne od veci, ale aj ja som posledné dva vžťahy mala Talianov…Máme rovnaký vkus😀…

matullienka
25. jún 2024

@evamur s terajším partnerom si podľa mňa nepasujete, z tvojej strany mi to príde ako z núdze cnosť. Ja by som ten vzťah ukončila. Bývalého by som sa spýtala prečo to robí, prečo ťa stále kontaktuje lebo stále v tebe živí nádej, že budete spolu. Ak to neplánuje tieto stretnutia a kontakty by som úplne preťala

deti95060810
25. jún 2024

hľadaj ďalšieho...

ex sa nezachoval ku tebe pekne, ja už by som na žiadnu kávu ku nemu ani nechodila... možno sa teší ako ťa má ešte stále v hrsti.
súčastný partner nie je asi tvoj idol - vlastne si asi len preto s ním aby si nebola sama... zbytočne strácaš čas a odrádzaš potencionálnych nápadníkov - partnerov

romi0310
25. jún 2024

@evamur vidim viacero veci.
1, zrejme si si poriadne neodsmutila rozchod. Take fakt to smutenie, kde si prejdes všetkými fazami. Ono, tieto vsetky rozchodove fazy su fakt potrebne, aby si sa z toho rozchodu dostala a vedela ist dalej.
2, urcite k tomu prispel aj kontakt s ex. Ono sa to nezda, ale ked zijes s pocitom, ze si to mozno rozmysli, tak tazko sa od neho odosobnis.
3, ex ta mal urcite rad, ale takto si mu nedala ani pocitit, ake to je zit bez teba, nakolko ste mali kontakt. Sice, neviem aky casty, ale aj tak
4, momentálny vztah mas len ako rebound a urcite by som ho ukoncila, nakolko je to len trápenie
5 vyhľadala by som na tvojom mieste terapie a snazila sa uzavriet tuto kapitolu, nakolko je to velmi dlha doba, aby si stale takto zivila spomienkami byvaly vztah. Týmto sposobom sa nepohnes dalej
A posledne by som ti povedala narovinu, ze ked sa chce chlap vratit spat, tak preto urobi vsetko 🙂 moze ti pisat, posielat darceky, ale pokial nerobi pre navrat nic, nema zmysel pestovat nadej 🙂 vzdybsa pozeraj na ciny a hlavne to mysi byt viacero faktorov, aby si vedela ci sa chce vratit alebo nie. Nestaci, ze z 10 znakov robi 1-2

mk1111111111
25. jún 2024

Si sa zamotala. Ty sa nepacis exovi, lebo si pribrala a nechce sa Ti sa Ti s tym nic robit. A tvoj terajsi je ako Ty a to sa Ti uz nepaci, ze so sebou nic nerobi. Kasli na oboch, najdi si noveho. S prvymm to uz nebude ono, on Ta uz nechce a druheho vlastne nechces Ty. Smola a hrusky.

januska12323
25. jún 2024

Nerozumiem prečo sa s ex stále stretávaš a prijímaš od neho darčeky. Stále dúfaš, že si ten rozchod rozmyslí? Pretože on si ťa len udržuje keby to s tou druhou nevyšlo, je blbé, že to ty nevidíš. Súčasný vzťah si si našla len aby si nebola sama a podľa toho aj vyzerá.

mantilka
25. jún 2024

Máš v tom guláš dievča. S exom nemáš chodiť na kávu. On ťa v skutočnosti nechce.
Súčasný priateľ asi nie je pre teba. Nevážis si ho.
Sekni s oboma a navždy.
Daj sa do kopy a začni chudnúť, lebo nároky mas vyššie ale len na iných 😉.
Až keď budeš mat poriadok v hlave, s nikým nič žiadne stretávku a darceky...môžeš začať zdravý vzťah.

rorino
25. jún 2024

@evamur Taliansko zbožňujem,ale taliana by som za muža nechcela😂(odlahcujem,ak by mi bol súdený,tak som už 24 rokov v Taliansku😂),ale zabudni na taliana c.1,chcela by si chlapa čo ti zahol?A Talian c.2,no neviem,pokiaľ ti už teraz toľko veci na ňom vadí,čo bude neskôr?

evamur
autor
Autor odpoveď zmazal
evamur
autor
25. jún 2024

Najnovsi update -
@mantilka v roku 2014 som mala 26 rokov a 50 kil. V 2020 som mala zrazu 73 kg. Teraz mam cca 67 kg. Telo sa meni, ale mam svoj sarm a to nechcem byt namyslena. Milujem modu, kulturu, umenie a cestovanie a mam co ponuknut. Vzdy som sa o seba starala, chodim upravena.

evamur
autor
25. jún 2024

@evamur tym chcem len povedat, ze mam adekvatne naroky na to, ako sama vyzeram. Konfekcnu velkost mam 36-38

monikkatt
25. jún 2024

@evamur exa posli kade lahsie, ten ta urcite uz nechce. Nechapem naco mu odpisujes a behas za nim na kavu.
Tohto noveho tiez nechaj, nehodite sa k sebe. On si zasluzi lepsiu, nie taku co stale mysli na ex
A konecne sa vymotaj z tohto bludneho kruhu, nech aj ty stretnes toho praveho.. lebo z tychto to nie je ani jeden

stanulienkat
25. jún 2024

Zablokovat vsade byvaleho. Nechapem, ze sa nechas vodit za nos a stale cakas ako psik na panicka. Rozist sa so sucastnym. Schudnut, najst sebavedomie a potom noveho partnera.

evamur
autor
25. jún 2024

@stanulienkat sebavedomie mam, len pri byvalom som zrazu zneistela

timea301196
25. jún 2024

Nič v zlom ale prečo riešiš stále ex? Však už sa s ním rozlúčila. Zablokuj si ho.. odosobni sa… lebo takto ho budeš stále porovnávať

evamur
autor
26. jún 2024

@mk1111111111 nemam 100 kil a vsade sa tu v komentaroch spomina tento focus na vahu. Neriesi sa, ze si ma evidentne drzal ako zadne vratks, co som zial pochopila az neskoro

evamur
autor
26. jún 2024

@timea301196 lebo ho stale lubim

timea301196
26. jún 2024

@evamur očividne on teba nie.. len tá udržiava ak by náhodou. Mala by si sa odlubit.

domkakvet
26. jún 2024

@evamur so suvastnym partner ss rozid s na byvaleho treba zabudnut.

evamur
autor
26. jún 2024

Momentálna situácia - s ex som sa veľmi dlho rozprávala, aby som si konečne uzavrela veci. Povedal mi, že to jeho dievča je vlastne to, s ktorou ho moje kamarátky videli pred 2 rokmi. Vtedy mi povedal, že je to len kolegyňa ktorej pomohol nájsť novú prácu. To už sme boli v režime pauza, takže hoci nepovedal úplnú pravdu, mohol si robiť, čo chcel. Napriek tomu nevedel nikdy urobiť koniec. Najprv mi povedal, že do pol roka sa rozhodne, potom to natiahol na 9 mesiacov. Fakt, že niekoho má, nazval aférou. Teraz mi priznal, že sa to vyvinulo do vzťahu, ktorý je pre neho toxický, no tú ženu nemôže opustiť, lebo má psychické problémy a už ju raz zachránil v hodine dvanástej keď sa rozhodla spáchať samovraždu. Vadí mu, že je vraj otravná a že sa často hádajú, lebo sa jej nepáči, že chodí s kamarátmi von alebo že na výlet. Povedala som mu, tak sa s ňou rozíď ak nie si spokojný. On na to, že to nemôže, a ja na to, prečo? Bojíš sa, že si opäť niečo urobí a budeš mať výčitky? Povedal mi tiež, že odchod odo mňa považuje za chybu a nasťahovanie sa s touto ženou za ešte väčšiu chybu. Vraj keď sa hádajú, tak ona len plače a že počas vzťahu so mnou som o naučila povedať prepáč.
Viete, ja som s sním bola 7 rokov, od mojej 26-tky do 33. On je o 4 roky starší. Ja som bola veľmi tolerantná, lebo keď ma sprvoti nechcel brávať do spoločnosti (on mal takú teóriu separátneho chodenia na akcie, on so svojimi, ja s mojimi priateľmi), tak som bola z toho smutná, aj som mu to chvíľu vyčítala, ale potom som sa prispôsobila a nejako mi to vôbec neprekážalo, našli sme si svoj biorytmus. Neviem sa zbaviť pocitu, že on, keďže je už starší, že proste tých pár hádok prežije a nakoľko už nemá v Bratislave ten okruh priateľov, čo mal, keď mal 30 (mnohí odišli, alebo si založili rodiny, oženili sa), tak už ani toľko nežúruje. Ja som s ním prežila všetko od začiatku, lebo na Slovensko prišiel v apríli roku 2014 a v júni sme sa spoznali. Mám dojem, že to, čo nebolo dovolené mne, je zrazu dovolené inej. So mnou nezaobchádzal v rukavičkách, keď mi oznámil pauzu, povedal mi, že proste musím rešpektovať jeho rozhodnutie. Vtedy som mu povedala, že kto rešpektuje mňa? On na to odvetil, že ma rešpektoval tým, že hoci nebol spokojný, bol dlhšiu dobu ticho. A že ak som ani ja nebola spokojná, mala som sa aj ja zariadiť.

evamur
autor
26. jún 2024

Keď sa so mnou rozišiel, nezaujímalo ho, aký je môj psychický stav, len mi po dvoch mesiacoch poslal peniaze na terapeuta, ktorého mi dokonca sám našiel. Bola som len na jednom stretnutí, ktoré ale presne zhrnulo všetko - drží si ma od tela, no zároveň blízko,

evamur
autor
26. jún 2024

Viete, ja sa snažím byť silná žena, mám len mamu, otec mi zomrel keď som mala 20, ale život sa musí žiť. Povedal mi, že keď som ho vzala na otcov hrob, ohromil ho môj pokoj, že som bola ako socha, že som silná.

evamur
autor
26. jún 2024

Povedal mi, že toto dievča má tiež len mamu, lebo otec ich bil, má kopec tráum z minulosti a vyrastala vo veľkej chudobe. Už ju vzal aj domov do Talianska k rodičom, presne ako mňa, po roku vzťahu. Mama vraj rešpektuje jeho voľbu, vraj sa s tým zmierili, ale stále sa na mňa pýta.

lienka.7
26. jún 2024

@evamur sama seba trápis, ze sa s nim stretavas, udržiavať kontakt, prijímať darčeky. On to evidentne z lásky nerobí, lebo keby áno, je s tebou. Prečo to robí neviem... asi ho uspokojuje to, ze vie ze na ňom visíš a čakáš na neho ako psicek.
So súčasným sa rozid, a začni ako prve od seba. Chod na terapiu a blokni ex. Aj keď si myslím, že to neurobíš.

evamur
autor
26. jún 2024

On nikdy nechcel svadbu, keď som sa po 5 rokoch spýtala, ako ďalej posunieme náš vzťah, skoro ma zabil. V živote som nevidela taký jedovatý pohľad. Že on neuznáva inštitút manželstva, atď. S týmto dievčaťom je 2 roky a ona už po tak krátkej dobe hovorí o svadbe, jemu sa to vraj nepáči. Vraj si sama kúpila aj prsteň.

evamur
autor
26. jún 2024

Minulý rok predal v Taliansku byt. Teraz má peniaze a rozmýšľa, že už nebude platiť nájom, ale kúpi si vlastný byt. Ja mám vlastný byt kde sme bývali spolu 3 roky. Celý čas mi posielal peniaze na byt, celé skoro 3 roky. Evidentne čakal, ako sa jeho vzťah vyvinie a mňa mal ako zadné dvierka.

evamur
autor
26. jún 2024

Jednoducho, príliš veľa záludných zmiešaných signálov. Povedal mi, že táto nová žena je taká ako on (a to som si skutočne úprimne myslela, že sme boli absolútne kompatibilní), lebo je egoistická ako on.

evamur
autor
26. jún 2024

Mňa len mrzí, že som s ním všetko prežila, bola extrémne tolerantná a skončila som len s obvinením a výčitkami. A príde niekto (nechcem obviňovať tú ženu, ale škrie ma to), s ktorým si dotyčná neprežila ani zďaleka toľko čo ja a už po 2 rokoch sa chce vydávať.

evamur
autor
26. jún 2024

Ja mám 36, dávno som mohla byť niekde inde, ako sa povie.

evamur
autor
26. jún 2024

Samozrejme, ešte nesmiem zabudnúť, jeho súčasná sa ma vraj bojí a blokla si ma (nepáči sa jej, čo je jasné, že si stále lajkujeme fotky (samozrejme, ani ja ani on nemáme zverejnené fotky s partnermi), on tiež nevymazal fotky so mnou, na to mal vždy názor, na čo mazať pozitívne stopy. A vraj nevie, že my sa stretávame. Ja som bola k mojmu partnerovi cestna. A zistila som, že na vsetkom sa dá pracovat. Hoci nevyzera dokonale, ako ex, ale je dobrosdecny a niesol by ma na rukach.

Strana
z2