icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom z rozumu?

kristina_1
1. júl 2024

Ahojte
prechadza si niekto niecim podobnym? Pred tyzdnom som po 4,5r povedala svojej polovicke, ze pri nom nie som stastna. Lubim ho, ale neda mi dychat. Neviem sa s tym sama vyrovnat, stotožniť,,, neviem co robit. Naozaj to funguje tak ze nefunkcne treba nechat ist a je potrebne si dat cas na uzdravenie a pritiahnut si "zdraveho" partnera? Prelustroval mi telefon ale uplne, viber, whatsup, messenger, galeriu, maily, hovory.... jasne ze nic nenasiel lebo nemal co. Max debaty s kamskami ,,, ja uz ani neviem co je normalne :(
3 roky sme cakali na povolenia, pred mesiacom sa "nam" zacal stavat dom. Obavam sa aj ked to bol moj sen, ze by to bola uz len gula na mojej nohe. Ale ako to vsetko pustit a tvarit sa ze som nic z toho nechcela? Milujuceho muza, rodinu, domcek a spokojny zivot?

kristina_1
autor
1. júl 2024

@lienka.7 stale mi ho hadzal ze sa mam pozriet. Nevidela som dovod preco by som mu mala lustrovat mobil.

kristina_1
autor
1. júl 2024

@mk22 ano naposeldy hodil asi pred mesiacom, A uz som mu ich nevratila, aj pytal spat ale zahovorila som to. Nedala som mu ich...

mk22
1. júl 2024

@kristina_1 dom financujes aj ty?

Vrátil a pýtal naspäť?
By som ho vysmiala, a nie ze za hovorila ale povedala
Načo vrátiť, aby si ich opäť hádzal a dookola ako deti na piesku.
Véd to je únavné, vyčerpávajúce.. Za týmto ti nemôže byť smutno.

som_realistka
1. júl 2024

Tak si to zhrn, chce aby bola tip top domácnosť, ale prstom nepohne, čaká od teba za budeš permanentne vysmiata a sexuálne dostupná a on ta buzeruje, zo stavby domu ta vyskrtol, štve ho že zarabas viac, ešte povedz ze si mu dala na stavbu svoje úspory a je vymalovane. Hádže ti kľúče fo schránky. Chápem to správne, že máš svoje bývanie? Načo si s ním, len ta ničí. A chápem, že ti dlho trvalo preniknúť ho, tieto typy sú veľmi milé a ze je zle xistis neskoro, ako ta žaba v hrnci. Ale, nie ste manželia, nemáte deti. Ve mi kľúče zo schránky, ja by som vymenila zámky a blokla ho všade, aj v hlave.

kristina_1
autor
1. júl 2024

@mk22 nie, ale chyba mu 60tis. Ja uz vidim ze to nikam nevedie strcila som hlavu do piesku. Nemoze predsa odo mna ocakavat ze to dotiahnem. A vlastne ani nechapem to ego. Ide stavat dom a nema peniaze. Otvorene ak poplati hypo ostava mu par supek na zivot. Ja nerozumiem ako si toto moze clovek sam urobit len preto ze chcem dom a budem ho mat. Nepozera na dosledky...

cacianka
1. júl 2024

áno @melanta napísala dosť drsný text, ale nie aby ťa urážala, ale ukázala ti , do akej pozície staviaš ty sama seba. takému chrapúňovi robíš slúžku, handru, trpíš jeho manipuláciu, ty dávaš, on berie, vyvádza ako soplavé decko, . Na to že máš trošku viac rokov ako puberťáčka, na to že máš VŠ a obchoduješ na burze , máš dosť slabé sebavedomie, nemáš hrdosť a necháš toto so sebou robiť. aj na ten dom ťa potrebuje ako investora a lacnú pracovnú silu, pomocníka na platenie účtov a vybavovačky.
to čím trpí a aký je henten geroj, hádže na teba, je nezrelý, nedospel, má frajerky a a tak si na tebe honí ego. honí, lebo si ho necháš na sebe honiť, aj srať na hlavu.
žena spamätaj sa, takéhoto chrapúňa naozaj nepotrebuješ vo svojom živote.
my ženy takéto situácie prežívame emocionálne, ale to neznamená že nemáme mať v sebe aj trochu tvrdosti a zastaviť takéto správanie. všetky rozchody bolia, ale čas vylieči všetku bolesť.

mk22
1. júl 2024

@kristina_1 hádam ta len nenapadlo mu požičať dat, pomôcť.. V žiadnom prípade Véd by si v živote euro nevidela.
Z domu by ta vyhadzoval podľa počasia, nálady.
Bloknut, nekomunikovat. Čím skôr, tým lepšie.

kristina_1
autor
1. júl 2024

@som_realistka nedala som mu ziadne uspory. Mozno vyzeram ako hlupana ale mam to spocitane. Dom ma zatial len zaklady a tahaju sa mury. To este zvlada. Horsie to bude neskor. Mohlo by sa zdat ze nemam vsektych 5 pokope ale mam. Mozno aj preto vznikol tento prispevok, ja si uvedomujem ze pri tomto sposobe zivota by ma stiahol do horuceho pekla. Ci on by minal posledne centy a ja tym ze on si ide financovat sam si svoju vyplatu budem nechavat? Ale s tym ze uzit si nic nemozem lebo mi to nedovoli? no uz sa toho nakopilo hlavne psledne tyzdne.

kristina_1
autor
1. júl 2024

@cacianka pracujem na sebalaske, len to uz ide tazsie.

cacianka
1. júl 2024

@kristina_1 takto ťa magorí len preto, aby si bola zmagorená a dala mu peniaze na stavbu, alebo všetko v spoločnom zivote platila ty, lebo ved on platí "váš" dom, vaše bývanie.
vychcaný je ako mraky a pritom sprostý ako tágo,

candii
1. júl 2024

No čo ti napísať. Narazila si na manipulátora ako z učebnice. Utec od neho kým je to ešte jednoduché. Čím dlhšie budeš s ním zostávať , tým bude ťažšie od neho odísť.

mk22
1. júl 2024

@kristina_1 doteraz ste ako žili, bývali spolu.. Kde, u teba? Ci u neho?
Ty si mu prala kde, vo svojom byte, a tam ta dokázal skritizovať?

januska12323
1. júl 2024

Bývali ste doteraz u teba? Vymeň zamky, pobal jeho haraburdy, napíš mu kedy si ich môže zobrať spred dverí a zablokuj ho. A už sa k nemu nikdy nevracaj. Nauč sa milovať sama až potom môžeš nájsť normálneho muža.

kristina_1
autor
1. júl 2024

@mk22 po 2rokoch sme sli do podnajmu. Tam to cele zacalo, zacal odo mna vyzadoval full servis, preto sme dochadzali do konfliktov. Je to policatj. Ked nemal vypratu uniformu tak bol ohen na streche. Ked nemal denne teple jedlo tak och. Sex idealne 3x denne. Takyto cirkus bol na dennom poriadku, tak som sa zbalila a zakyvala som mu. Urazeny mi este vykrikvoal ze bude platit popri tej hypoteke 500e podnajom aj keby mal dusu vyplut. Hovorim si ok tvoj problem. Lenze po par mesiachoch (aj mne bolo fakt tazko) ja som odisla k rodicom, ma zacal kontaktovat a poddala som sa s tym, ze sme si uvedomili ze nechceme byt bez seba. Boli sme uz zasnubeni.... potom bolo par mesiacov dobre ale zas sracky a fakt ma to uz nebavi. Povedala som si ze prvykart v zivote s amusim pozbierat a zatvorit za sebou dvere a viac ich neotvarat.
Mama s nim nesuhlasi stale mi hovori ze to nie je chlap pre mna.
Ako som k nasim odisla, dufala som ze ten dom zacneme stavat a spoji nas to.
Lenze on mi vkuse prizvukoval ze to pojde len na n eho, Byvat budeme samozrejme spolu vsetko krasa uzas paradicka.Tak som si povedala ze ja zainvestujem tie svoje peniaze do bytu. A tak som vo februari kupila byt. No a tamto sa to este viac zhorsilo. Vycital mi ze ja len sama sama sama. Jasne ze to ze on ide sam stavat dom toto sa prehliadalo. On mohol ja nie. Ved som mu aj vysvetlovala. BUdem v meste nie 15km od mesta. Blizko do prace a vsade,,,, lenze mal s tym problem, ked videl ze to davam nikdy necakal ze od nasich odidem, ze budem mat tu silu.
velmi mam rada zahradu, pestovanie, kvety.... mozno aj to ma drzalo pri nom ze za 3 roky co mame pozemok som si tam vypestovala celkom slusnu zbierku,,,, aaaaale podarilo sa mi v meste zohnat zahradku s chatkou. takze uz ani to ma pri nom nedrzi,,,, je to tazke je tam vela nevypovedaneho zamotaneho a z tohoto uz niet cesty spat :(

stanislavicenka
1. júl 2024

@kristina_1 to je ale velky manipulator. Ja si myslim, ze si urobila dobre. Drz sa

kristina_1
autor
1. júl 2024

@januska12323 to urobil on!!! minuly tyzden mi zavolal aby som prisla k nemu pre veci. Dosla som k nemu a cela chodba bola zapratana, vsetko vsetucko mi zbalil a vlastne aj pomohol,,,,

mk22
1. júl 2024

@kristina_1 on ta zbalil a vyhodil?
Super.
Vážne, normálne oslavuj..tebe by to trvalo dlhšie.. Urobil rázny krok.
Tak ho proste rešpektuj, nechce ta.
Buchsj šampanské. Toto vbc nie je láska, ani dobrý chlap.

lienka.7
1. júl 2024

@kristina_1 juj policajt🤦‍♀️ mila moja, to si radšej mohla do 💩 stupit, prepáč za uprimnost. Nemáš vôbec co ľutovať. Zaslúžiš si viac. A časom to pochopíš aj sama

kristina_1
autor
1. júl 2024

@mk22 ano ale to preto lebo sa nahneval. Pretoze som mu povedala ze som nestastna a nechcem v tomto sialenstve dalej pokracovat. Povedala som mu to kludne, uprimne a on sam sa pri mne trapi lebo ho "nepocuvam" ja proste nebudem napr varit kedy to on vyzaduje a chce ale chcem v tom slobodu. Robit veci podla moznosti nie lebo musim. CIze ako som mu to povedala rano mi zavolal nech si preto pridem. Aj ma to potesilo ze to urobil za mna. Lenze potom sa zas zacal ozyvat.

kristina_1
autor
1. júl 2024

potrebuje asi poddajnejsiu zenu ako som ja, taku co mu bude viac oddana ja to nedokazem. Ja sa potrebujem realizovat aj ako zena. Nemozem zivot prezit tak aby on bol stastny.

mk22
1. júl 2024

Blokni ho vsade.
Véd keď ta raz zbali a vyhodí tak sa podľa toho zariad. Nechas so sebou hádzať ako s handrou?
Keď ho bloknes, nebude sa môcť ozývať.
Alebo možno čakáš ze sa ozve vysvetli a zase dookola to isté.
Toto chceš?
A ty neeies co potrebuje on, nech si najde koho chce.
Ty rieš seba, čo chceš ty a podla toho sa zariad.
Máš bývanie, máš chatku, rodičov, prácu.. Užívaj leto.

som_realistka
1. júl 2024

@kristina_1 toto co teraz robí, smeruje k to.u aby v tebe vzbudil pocit viny a aby ta nakoniec zmanipuloval k tomu ze ak ho ľúbiš a chceš s ním byť tak mu pomôžeš a pozicias, rozumej darujes financie, "ved to robí pre vás dvoch". Tvoje podvedomie ti zúrivo búcha na dvere k rozumu aby si z toho vzťahu utiekla. Nedala si mu kľúče, už len vydržať a nedať sa od neho zatiahnuť do žiadnych debát. Držím palce. Neboj, určite na teba čaká niekto normálny, len máj oči otvorené.

dota6
1. júl 2024

@kristina_1 šťastie si budujú partneri spoločne. Nie jeden, na úkor druhého. Vyžadovať varenie a mať opraté? Keď aj on ma zdravé ruky? No takú nehrali aby žena doma skúžku robila. Veď nech navarí. Dupľom, keď je policajt. Môj chlap je tiež policajt, takže
viem, že aj ten tvoj má tri dni voľna. Tak nech sa realizuje.
A vieš akú ženu potrebuje taký chlap? Žiadnu.

januska12323
1. júl 2024

@kristina_1 no vidíš, ja fakt nechápem prečo sa k nemu vraciaš, jediné pozitívum vidím že ťa zatiaľ nebije. Inak všetko ostatné sú kontrolky na maják. Zablokuj si ho inak sa bude stále ozývať a ty podľahneš.

kristina_1
autor
1. júl 2024

@mk22 ale ja som sa odvtedy neozvala. A uz ma manipuluje tym ako mi vcera napisal: UZ VSETKO VIEM :D
ako nechapacka. Ved ja nikoho nemam ani sa nestretavam ani nevypisujem snazim sa len seba uzdravit z tohto vztahu.

mk22
1. júl 2024

@kristina_1 ignoruj, nereaguj.
Ty keď ho bloknes, nebude ti mat kde napísať, neprečítas nič.
Takto sa ozve a čaká ci sa necháš vtiahnuť..

tinqua
1. júl 2024

Mne on pride ako vysledok vychovy, kde mu vzdy kazdy zachranoval rit, proste vzdy mu veci tak nejak vychadzali bez toho aby sa realne o nieco pricinil a uz ked sa mu aj nieco nepodari tak za to moze niekto iny a spokojne si plava dalej zivotom. Rozmazleny spratek a moze mat rokov kolko chce. To ze si dovolil stavat dom je ako z vtipu: Pride chlap za otcom svojej vyvolenej a vravi -chcem si zobrat vasu dceru za zenu! Otec na to -aky mas mesacny prijem? 55tis korun...Co? Ved 50tis davam dcere len vreckove! - Ja viem, uz som to zaratal do svojho prijmu... on ratal s tebou...aj ked ho to sere a ziarlivost je jeho strach, on to podprahovo vie, ze je luza a ty si zlata sliepka

cacianka
1. júl 2024

@kristina_1 naposledy, naozaj naposledy by som mu napísala : aj ja všetko viem, moje podozrenia sa potvrdili, všetko sa prevalilo , si odhalený a vedia to všetci, aj inšpekcia..

kristina_1
autor
1. júl 2024

@cacianka 😀😀

kristina_1
autor
1. júl 2024

@tinqua chybal otec. Podla mna tam je aj nieco o com ja neviem. Rodicia sa mu rozviedli ked mal 9r. Odvtedy otca nevidel. Byva v inom meste ma zenu a tri deti. Vychovavala ich mama stale hovori ake to bolo tazke ale mne tie pocty nesedia. Lebo ma partnera ktory je s nimi 30rokov no a on ma 39r cize tak dlho sami asi neboli akonahle tuto temu otvorim a spomeiem jeho mamu ide ma prizabit co si dovolujem.