Ako sa vyrovnať s rozchodom z rozumu?
Ahojte
prechadza si niekto niecim podobnym? Pred tyzdnom som po 4,5r povedala svojej polovicke, ze pri nom nie som stastna. Lubim ho, ale neda mi dychat. Neviem sa s tym sama vyrovnat, stotožniť,,, neviem co robit. Naozaj to funguje tak ze nefunkcne treba nechat ist a je potrebne si dat cas na uzdravenie a pritiahnut si "zdraveho" partnera? Prelustroval mi telefon ale uplne, viber, whatsup, messenger, galeriu, maily, hovory.... jasne ze nic nenasiel lebo nemal co. Max debaty s kamskami ,,, ja uz ani neviem co je normalne :(
3 roky sme cakali na povolenia, pred mesiacom sa "nam" zacal stavat dom. Obavam sa aj ked to bol moj sen, ze by to bola uz len gula na mojej nohe. Ale ako to vsetko pustit a tvarit sa ze som nic z toho nechcela? Milujuceho muza, rodinu, domcek a spokojny zivot?
@kristina_1je to zasratý narcis. Chorá hlava a choré všetko. Tie drísty čo ti hovorý, to všetko je o ňom. To, že si mu neverná, to hovorý o sebe. Ver mu to..
V takomto vzťahu si ty len jeho služobník, otrok, plnič potrieb, ktorý nemá právo ma nič.
To posledné, čo ti napísal je hoover. Potrebuje ťa vtiahnuť do deja a súčasme potrebuje vytvoriť príbeh pre okolie, kde ty budeš tá zlá.
Nereaguj už prosím na neho. Ako ti tu radia blokni ho úplne všade a zbav sa ho okamžite.
Moja kolegyňa žila dlhé roky so ziarlivcom. Ešte stará škola. Nakoniec sa rozviedla na stare kolena. Povedala, že radšej s alkoholikom ako so ziarlivcom.
Suhlasim s @melanta, prepac, ale VS ani burza nema nic spolocne so zrelostou, ktoru zjavne nemas, pretoze sa nechas po sebe vozit ako jedna handra. Nikoho nezaujima, ze nemal otca alebo co, ani teba by nemalo, pretoze nie si jeho terapeut, je dospely, za svoje konanie a riesenie svojich komplexov je davno pradavno zodpovedny len on. 39rocny sa UZ NEZMENI, tak je zakoreneny v tych svojich zvykoch a vidis, doteraz ani naznak toho, ze by s tym nieco riesil, tak si dovolim aj taketo ostre tvrdenie. Urob si laskavost, kasli na neho, chod si zit svoj vlastny zivot, typek znie ako uplne najhorsia mozna partia pre zenu (a ak si zena, ktora chce mat rodinu, tak to plati duplovane) - uz jednu ma dokonca s troma detmi, osobnostne uplne ale az tragicky nezrely, egotripper, sebavedomie nula (co je inak uplne nebezpecna kombinacia a nie neda sa vyriesit tym, ze ho bude objimat a povzbudzovat ho), robi ti sceny a nepohodu, este aj financne to skor musis tahat ty... akoze vazne??? Preco si s nim?
@kristina_1 Sen o milujúcom mužovi, domčeku, rodine a spokojnom živote by skončil, keby si s týmto partnerom išla do trvalého zväzku.
A este dodam, ostavaj s tym psychosom este rocik dva a tak ta rozlozi psychicky, ze dalsi vztah si najdes velmi komplikovane, taketo typy vedia tak nahlodat nervovy system, ze potrva dlhe roky, kym sa budes vediet uvolnit aj pri uplne dobrom a zrelom partnerovi... a ten si taku zenu a problemy nezasluzi.
@blacki12 nebudem blokovat. Pride mi to slabosske. On ma nebombarduje tak obcas sa pripomenie ale ja som schopna nereagovat. Ja uz nechcem,,,, nic s nim mat ani nic od neho. No ale tak napisal uz s ami nikdy viac neozyvaj :D tak hdam ked ja sa n emam ozyvat tak to plati aj o nom.
Dam vediet ako sa pripomenie 🙂 a mozno nie ja naozaj nemam skusenosti s takymto niecim. Neviem ci ma dokaze pustit. Zakazdym si hovorim ze uz som tak prestrelila ze viac ma nenakontaktuje a predsa sa stale ozval.
@dorottka nooooo ale on aj napriek tomu tvrdi ze nic lepsie ma nemohlo stretnut, nikto viac ma nebude ako on milovat ani mi nikto viac ako on neda.... Fakt osm tomu verila ze on je uzasny naozaj myslim ze aj dnes tomu scasti verim haha
je toto mozne to preco su taki chlapi cim to je? cely cas to pitvam ako sa z niekoho toto stane.
a je mozne ze si takyto chlap najde normlanu zenu? resp bude pri nom nejaka stastna? ci som len ja narocna?
Hovori mi ze si najde taku ktora bude vediet co ma robit a kde je jej miesto.
Pretoze som mu stale hovorila ale ja neviem ze nemas co jest, ja neviem co potrebujes upratat. Apropo odkedy som odisla zo spolocneho byvania nemal napr.fakt umyte okna a ja somzno vyzeram ako nejaka krava, ale nevidim dovod to robit.,,, snazila som sa ho naucit nech otvori usta. Prosim ta umyjes okna. Ano umyla by som. Ale v style ze si zena a mas vediet co sa patri ho mozem je*
Najskor pise, ze vsetko vie, lebo jednoducho podla neho za tym musi byt iny chlap. Nemoze to byt tym, ze vy dvaja sa k sebe nehodite. Tak dovtedy premyslal nad detailami, kym sa neuistil, ze vsetko sedi na to, ze uz mas ineho. A iba sa tvaris, ze mas problem s nim a vsetko okolo su len prazdne reci. On predsa nemoze byt taky problemovy.
Ved nic take nechcel, len aby bolo vsetko podla neho. Partnerka do poctu, aby bola. Aby bolo s kym mat sex, aby bolo pohladkanie, ked ma naladu a aby niekto okolo neho udrzoval zivot podla jeho predstav.
Pozri si veci okolo narcistov. Vyzera, ze mas (mala si) skoro ucebnicoveho.
To davanie veci, a potom za trest branie, teatralne rozchody "navzdy", a potom navraty, akoby sa nic nestalo. Robenie hrubych ciar, aby nasledne cez ne zase raz len prekrocil. Vsetko len podla neho, inak peklo. Dvojaky meter na to co smie on, lebo to je pochopitelne, a co nesmie druhy, lebo to je nenormalne. A mnozstvo dalsich veci.
A ano, on potrebuje taku, co si ju vychova. Vycvici. Slabsiu povahu. U teba narazil. Ale raz sa mu zadari. Chuda dievca, co u neho skonci. Ale niekto musi. Sam neostane. Tak to je.
@kristina_1 lebo ma brutalne nizke sebavedomie a sebahodnotu, preto si vystaval okolo seba to obrovske ego ako ochranny stit. Ale nelutuj ho za to, pretoze ten stit je taky silny, ze neberie ohlad ani na teba ani nic, to nie je laska, to je potreba vlastnit, mat ta pod kontrolou a drzat ta v dostatocnom napati na to, aby si ani nahodou ten stit nerozbila a jeho mini hodnota sa neukazala v plnom svetle sveta a cely svet, vratane jeho, by si nepotvrdil, ze je fakt taka sracka a uboziak, ako podvedome vie, ze je. To je uplne zakladna psychologia, cely jeho zivot je o ochrane toho stita... ty si len clovek, ktory ho ma potvrdzovat, on ta nelubi, on tie veci vravi len za to, aby si ho neopustila, lebo to je opat narusenie toho stitu.
Nevies s tym urobit nic, iba zachranit samu seba. On ti neda pokoj nikdy, preto odporucam tvrdy pristup uplneho no contactu. Sustred sa na seba, si inteligentna baba, ktora moze mat uplne krasny zivot s normalnym dobrym partnerom, ktory bude vidiet aj teba, naozaj taki existuju. Tento ta nevidi, vnima ta len pre svoje sebapotvrdenie - bavil by ta taky zivot? Mas na tisickrat viac. Da sa to, presli sme si takymi vztahmi tu viacere a neobvinuj sa za to, ze si na to skocila... kto nie je taky vadny, nema ako prist na to, ze vobec existuju ludia, ktori rozmyslaju takto. Ber to tak, ze si sa vela naucila a uz ho nekontaktuj a nedovol, aby kontaktoval on teba, nech pise hocico, hocake obvinenia atd. Bude to dobre, len prosim vytrvaj. Ak by si s nim ostala, zhorsovalo by sa to kazdym rokom... vidis, aj tento dokazal sekat dobrotu, len kym ste spolu nezacali zit a uz to potom slo.
Prvykrat osm si vsimla ze je "iny" ked ma ucil umyvat riad, lebo som davala vraj malo ciastiaceho prostriedku. Dost som sa hanbila ze ma v mojom veku ide ucit ,,,a potom to slo. Ked osm krajala maso tak na velke kusky, a ked som dala mensie uz boli male. A huby ked som cistila tak boli prilis tenke a bla bla. Mna to obtekalo, zjedol vsetko tak ako som urobila a casom som si to prestala vsimat. DNes viem ze telo vsetko absorbovalo hoc osm si to nechcela pripustit.
@kristina_1 vyvolat pocit hanby je velmi ucinny prostriedok manipulacie... boze, on je fakt ako z ucebnice, take tu uz dlhsie nebolo, ze kazda jedna vec je trefa do cierneho.
☹
@dorottka
A to nebudem pisat o tom ako som sla investovat peniaze a kupila som pozemok. Pozical mi 5tis. s tym ze mu to do par mesiacov vratim... bolo to uz pred 3 rokmi zdalo sa mi to fajn deal. Vtedy som absolutne o nicom nepochybovala planovali sme si buducnost pozemok som kupovala ako investiciu do buducnosti. Viete co urobil. Dal sa napisat do zmluvy ako polovicny majitel. 😠 myslela som ze vyskocim z koze ked som to videla. Ale zas len po mne hucal ze mu nedovoerujem ze chcem vsetko pre seba a bla bla. Hustila som do neho 2 roky ze to musime dat doporiadku aj som mu peniaze vratila aj je uz komplet napisany na mna ale viete ako to urobil. Dal mi podpisat darovaciu zmluvu a tak sa to aj javi v katastri ze pan uzasny mi daroval pozemok za ktory nedal ani euro. Kur* ale som hlupana hlupa. Lenze s nim sa prosze inak nedalo no nedalo hoc by som sa pokrajala.
@kristina_1 pozri nebud vobec smutná. Každý vzťah ta má niečo naučiť. Tento ta naucil, že takýto vzťah už nechceš. To, že to prežívaš je v poriadku, je to fáza rozchodu, treba to prijať, teraz mi je z toho smutno, vydržím prejde to..... Je leto, šup na nejakú dovolenku, pobehaj party, zabav sa, sportuj, čítaj knihy. Chlapov je na svete dosť. Este bud rada, že ta nechal ísť a nerobí nejaký cirkus. Neviem, či ešte máte nejaké nevysporiadané financie ak nie, tak rovno zablokuj jeho číslo. Si finančne nezávislá, deti s ním nemáš, akože z toho čo opisuješ, je vážne lepšie, že nie ste spolu. Más vlastne veľké šťastie, že nemáte deti, si zober, že by vás celý život spájalo dieťa. Brrrrr
Prosím už sa k nemu nikdy nevracaj, tento človek by ťa zničil a urobil z teba trosku. Buď rada, že si sa ho zbavila ešte predtým ako ste mali spolu deti a spoločný majetok.
"Muži s narcistickou poruchou osobnosti vyžadujú obdiv a velebenie ako králi ale zodpovednosť ako novorodenci."
@kristina_1 klasicky narcis a manipulátor. Tieto typy to vedia zo začiatku dobre maskovať a hrať divadlo dokonalosti, preto si ich obeť zo začiatku odmieta vôbec pripustiť ze niečo nieje ok . A ked si to aj pripustí ma pochybnosti a pocit ze mu krivdi
Jasne ze to môže mať súvis s detstvom, väčšina porúch osobnosti vznikne vplyvom vychovy a prostredia. S najväčšou pravdepodobnosťou bol narcis jeden z jeho rodičov
Pre 9 ročného chlapca musí byt veľmi bolestivé ked ho takymto spôsobom odstrihne blízka osoba.
Budto bol otec taký bezcitný ze stratil záujem o svojho syna, alebo sa o to postarala matka v rámci pomsty za rozvod.
@kristina_1 neviem, ako ste planovali stavat, ale stavba domu je obrovska zataz pre vztah. Ak uz teraz mate problemy, pri stavbe sa to este prehlbi
@betulinka1myslim ze po tejto skusenosti ak budem dostatocne dlho sama nato aby som sa uzdravila tak manipulatora vycitim na dialku.
@kristina_1 teraz ste v podstate každý vo svojom. On ta zbalil, máš všetky svoje veci.. Musíš sa s nim ešte stretnúť?
Bohvie prečo sa rozviedol, že.
@kristina_1 ten ešte bude ľutovať podľa mňa, hlavne keď si spomenie ako si mohla "zainvestovat" do JEHO domu. Našťastie ma také veľké ego, ze ta sám odohnal. Takto bude na dom sám, ani finančne mu nikto nepomôže, tak ta bude chcieť späť. Keď náhodou nenajde novú tak sa ešte môže dlho ozývať.
@kristina_1 Tlieskaj si,ze si to ukoncila a nikdy sa uz nedaj nim nahovorit na navrat. To je narcisticky manipulator ako z ucebnice. Freud by si na nom zgustol. Moj svokor je taky isty a vekom je to u takychto ludi len horsie a horsie. Svokra sama povedala,ze v mladosti sa este s nim dalo fungovat a teraz mu staci minimalny impulz a robi jej peklo zo zivota doslova a dopismena. Staci ze svokra neochuti jedlo podla jeho predstav,vezme cely hrniec a vyleje vsetko bud do wc alebo sviniam. Ju donuti varit znova. Ked ide jest, ako keby bol postihnuty, treba mu nabrat vsetko na taniere, ani do mikrovlny si sam neohreje,ani cestoviny do polievky si sam neda. Ked mu da ona o 5 cestovin viac,hned nervy, lebo to ma hustu polievku a ona ma trest,ze ide jest inam, nemoze sediet s nim za stolom. Pri nich ma clovek pocit ako keby bol v stredoveku. Nedajboze sa svokry zastanem, uz na mna spusti lavinu vycitiek, nech sa pozriem na seba, aka som neschopna, nic neviem poriadne, len rozkazujem a keby nie jeho hlupy syn, co si ma vzal tak som stara dievka do konca zivota. Oblubena veta mojho svokra: spravna zena musi vediet, co ma robit, kedy ma drzat usta a kde je jej miesto. Moj svokor vyrastal bez matky, zlmrela, ked mal 3 roky a na nom to nechalo zasadne stopy, on si zeny nevazi, pre neho je zena nic, len rohozka. Od takeho utekat co nohy stacia, lebo taky znici zivot kazdej zene. Moja svokra bola asi 4razy hospitalizovana a vzdy podpisala reverz a isla domov, lebo svokor nebude jest donasku a nebude si ohrievat a nevie, kde ma ciste oblecenie. Tak ako tu vyssie niekto napisal, to su take typy, co sa tvaria dolezito ako riaditel zemegule a pritom maju samostatnost na urovni novorodenca. Okasli takeho, utekaj daleko, neodpisuj mu, nech ta zase nezmanipuluje. 100raz lepsie byt sama ako s takym Hitlerom.
@kristina_1 ale ved vies preco, jeho lzi su plytke a neznesu pohlad z blizka. Este sa tak porozpravat s jeho ex ake bolo manzelstvo...mozno by sa puzzle doplnilo (nehovorim ze to mas urobit, len uvaha). Ja som pocas rozchodov bola vela krat ticho, skratka som to preckala stoicky. To co som im chcela vykricat som si prehravala v hlave v ramci rehabilitacie, ale nahlas som malokedy nieco povedala...naco, naco viest x rozhovorov bez posunu a vyhliadok na lepsiu buducnost, naco sa vobec hadat. Skus to spravit podobne, mozno sa ti ulavi...uz sa s nim nebav, vies co ti povie...ty zle chapes, ty si problem...preco sa stale tocit do kruhu a zabijat cas?
@kristina_1 bola som sama 3 roky po takom debilkovi, nastastie nas nespájal ani majetok ani deti. Bolo to super. Pocestovala som, pocitala tonu knih, vela sportovala, uzila si kopec zážitkov, venovala sa vela praci. Vlastne mu za to Dakujem, lebo to bolo skvele obdobie sama so sebou.
@kristina_1 Porozmýšlaj čo kde robíš zle,daj si čas.Život nám dáva lekcie z ktorých sa máme učiť.Ked zažiješ a poučíš sa,viac sa to nezopakuje.Ked nepochopíš ,príde ďalší presne rovnaký povahou ako tento.
@kristina_1 ako sa mohol dať dopísať do zmluvy ako polovičný majiteľ? netrep blbosti.
Doteraz som ti verila,ale po tomto komente už neverím.Neexistuje pojem polovičný majiteľ.Ty máš VŠ a investuješ na burze?? A napíšeš tu takú chujovinu,že on sa dal dopísať do zmluvy?? Žiadne dopísanie neexistuje.
@kristina_1 už pred 3 rokmi ta odrbal pri požičani píšeš ze sa s ním nedalo.. Co bol Bohom??
Že si s ním ďalšie 3r vydržala?
A tiež ma to zarazilo, píšeš o obchodovaní na burze a necháš sa os*at pri obyč zmluve o pozicani? Hádam si tie zmluvy videla, čítala?

@kristina_1 jemu treba hovoriť rečou jeho kmeňa 😝