icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom z rozumu?

kristina_1
1. júl 2024

Ahojte
prechadza si niekto niecim podobnym? Pred tyzdnom som po 4,5r povedala svojej polovicke, ze pri nom nie som stastna. Lubim ho, ale neda mi dychat. Neviem sa s tym sama vyrovnat, stotožniť,,, neviem co robit. Naozaj to funguje tak ze nefunkcne treba nechat ist a je potrebne si dat cas na uzdravenie a pritiahnut si "zdraveho" partnera? Prelustroval mi telefon ale uplne, viber, whatsup, messenger, galeriu, maily, hovory.... jasne ze nic nenasiel lebo nemal co. Max debaty s kamskami ,,, ja uz ani neviem co je normalne :(
3 roky sme cakali na povolenia, pred mesiacom sa "nam" zacal stavat dom. Obavam sa aj ked to bol moj sen, ze by to bola uz len gula na mojej nohe. Ale ako to vsetko pustit a tvarit sa ze som nic z toho nechcela? Milujuceho muza, rodinu, domcek a spokojny zivot?

Strana
z6
mk22
20. jan 2025

@cacianka áno, to píšem od zaciatku, deti cítia všetko.

cacianka
20. jan 2025

@mk22 a málokedy povedia mame že je blbá, ked je tak namotaná na nevhodného chlapa

kristina_1
autor
20. jan 2025

@mk22 netvrdim ze nie ale robim vsetko preto aby nic nevedeli...

mk22
20. jan 2025

@kristina_1 noo a to ta stojí energiu, hrať niečo, pretvarovať sa.
Teraz si im povedala co, že zmizol navždy?
Lebo v lete si písala ze deti s nim nechcú ísť do domu.
Chcú byť na byte bez neho.
Toto ti malo otvoriť oči.. Rady od detí.. Prosby..

kristina_1
autor
20. jan 2025

@mk22 a odvtedy s nim boli maaaaalo. Oni ho neriesia. Nepytaju sa. Ja im nemusim nic vysvetlovat. Ja som vedela v com zijem. Ja som z toho deti odopla. Nespal u nas nikdy ked boli doma aj som sa snazila aby k nam nechodil ked boli deti doma. A to cielene lebo som chcela vediet ci to zvladne alebo je to divadlo. A jasne ze to nezvladol.

kristina_1
autor
20. jan 2025

@kristina_1 boli sme na letnej aj zimnej chate v tatrach. On s nami nikde nebol.
My sme aktivni sportovci ale riesime vsetko v trojici tak oni nemaju dovod sa nejako nim zatazovat.

vv88
20. jan 2025

@kristina_1 Moja kamaratka ma takeho manzela. Uz ked s nim chodila, vedeli sme, ze je zle, ale dzala sa ho zubami - nechtami, aj ked do nej kopal (recami a skutkami), rozchadzal sa s nou a potom ju prosil, aby sa vratila - ako Teba. Bola krasna, vesela, inteligentna a teraz je z nej troska; fyzicky aj psychicky. Tiez jej stacili kvety a auto ocistene od snehu, a dovolila mu, aby JEJ ODPUSTIL. Agresor a manipulator napriek svojej nulovej hodnote pre vztah presne vie, s akym typom zeny sa da takto cvicit donekonecna. Je to velmi smutne.

lavender273
20. jan 2025

@kristina_1 Napriek tomu ze ovladas tajomstva manipulatorov a narcistov mu nastavujes lice aby "ti dal facku". Sama mu to dovolis. A pretoze ti je po veceroch smutno, tak si ho idealizujes a mozno si spomenies na tie mikrochvile spokojnosti co ti dal. To co ti da, ti 10x vezme.
Na aku onu mu davas sance ? Vies vela ludi miesto toho aby sekli s tym co nefunguje sa namocia do toho este viac a potom kukaju ako tela na vratka ze su v srackach. Strata casu, strata energie. Vies co? Radsej by som bola po veceroch smutna a sama, ako nestastna s takym nevyspytatelnym tvorom. Co je mensie zlo?
Tiez porozmyslaj aj na zmenout terapeutky, lebo ta by ta mala naviest na spravnu cestu ( a nefukat rozbite kolienko a pindat na chlapa ) a tu tvrdu pracu na sebe musis urobit sama. Nikto to za teba neurobi. Ked sa v tom stale tocis a rypes v emociach ( ako si pisala vyssie ) chyba bude aj niekde inde, nielen u toho chlapa. Zacni od seba.

kristina_1
autor
21. jan 2025

@lavender273 ja neviem asi sme sa nepochopili. Cele to bolo komplikovane. Ja som sama aj po veceroch ale nie smutna. Som totalne stastna a spokojna ze nie je v mojom zivote. Len to chcem udrzat a viem ze najtazsie je to na zaciatku. Verim tomu ze ak by sa aj pripomenul po par mesiacoch sanca u mna bude nulova. Ja si uzivam tieto chvile kde ma nikto neatakuje a nesleduje a nerobi na mna natlak. Ja skor potrebujem posilnit seba aby som ho vedela odpalit ak pride ale ktovie. Mozno uz lovi v inych vodach. :D
Ja som na sebe totiz 2r pracovala. Pred 2 rokmi by som toto nedokazala, rano vstat nahodit sa a ist spokojna do prace. Bola som znicena, zubozena, strhana, nevyspata, neupravena... Dnes som presla obrovsky kus cesty. Aj bez terapeuta paradoxne vtedy som nikam nechodila az teraz ked viem ze som na konci a az teraz mam zial silu to ukoncit.

mk22
14. feb 2025

@kristina_1 ako sa máš?

kristina_1
autor
15. feb 2025

@mk22 jeeej to je mile ze si si spomenula 🙂
Bojujem. Sama so sebou. Sledovala som skupinu ako mnohe ktore aj tu napisali, tej mladej ktora si nedala povedat a vkuse sa motala v chorom vztahu. Dost mi to nastavilo zrkadlo. 6 tyzdnov je tomu co sa zmetal a odisisl lebo s nim nechccem byvat a avydat sa. Mal pokusy typu ze uz nebude hovorit a skutky budu hovorit za neho. Zahltil ma obrovskym mnozstvom textu ako ma miluje... (asi pred 4t). Nespolupracovala som. Sice odpisala ale v style ze uz neverim a nechcem.
Dnes som stale fakt smutna ale snazim sa. Robim presne to co kazdy "mudry" radi. Dnes som si dokonca kupila bicykel. On mi jeden kupil ale povedal ze ak ho chcem mam mu dat 700e 🙄 konecne som irobila dalsi krok a odputala sa. Chore ze este aj ked som bivyklovat chcela tak som bola odkazana na neho. Chodim na jogu, snazim sa mam nadhlad, nahovaram si ze bude dobre. Ale bojim sa ze nikoho normalneho uz nestretnem ze uz len debilov s 🚩🚩🚩
Ale zas si nahovaram ze radsej sama ako pod nadsvladou 🫅
Neviem.co.dalej. kazdy den si bovorim zi pre dnesok.
Ale chyba mi. A idealizujem si ho este stale. Ale viem ze co i len jeden rozhovor s nim by a rychlo vratil na zem.

cacianka
16. feb 2025

@kristina_1 žena drž sa, alebo ak si takáto rozhodneš skús nejakého odborníka, alebo trvdu kamošku, nech tebou obrazne zatrasie, aby si sa nemotala v hlave okolo neho. Ja viem že to z hlavy neumyjes, ako vlasy na hlave, ale skusaj. Aj si vynadaj sama sebe. Mne to pomohlo. Keď som sa zbavila muža, u ktoreho sa zvyšovalo asociálne správanie.

Strana
z6