Ako sa vyrovnať s rozpadom toxického vzťahu?
Ahojte, zila som v manzelstve: 9r s clovekom s narcistickymi crtami. Nas vztah bol ako na hojdacke, boli pekne chvile, potom prislo ,,zrazanie,, z jeho strany (nebola som v nicom dost dobra, pekna, mudra, matka a pod.). Obaja sme videli , ze to nefunguje, chcela som viackrat odist, no vzdy som dufala, ze sa ,,to,, zlepsi (aj kvoli detom). Nakoniec si on nasiel novu zenu a bez kuska empatie odisiel, sekol so mnou, aj s detmi (ma o ne minimalny zaujem, povedal: kiez by ste neexistovali). Viem, ze by som mala ,,buchat,, sampanske, byt rada ze je prec, no ja citim obrovsky smutok z rozpadu rodiny, aj ziarlivost na novu zenu ( hoci by som nemala, dokonca aj viem o koho ide, v zivote by sa za takou neotocil, ,,len,, ma spolocensky status alebo si len namyslam, ze je v tom vypocitavost z jeho strany :(
Prosim ako sa z toho dostat? Je tomu par mesiacov. Makam na sebe, sportujem, staram sa o seba, viacero ludi mi vravi, ze ,,ziarim,, , no nevedia co prezivam vo vnutri, ani nevedia, ze od nas odisiel. Chodim aj na terapie, mam horsie a potom lepsie dni. Nikdy som si nemyslela, ze to budem tak zle znasat :(
Dakujem
No ja som odisla z podobneho manzelstva po 10 rokoch a ver mi, ze takto je to lepsie, ked ta opustil on a este aj minimalizoval kontakt. Ja som prec uz takmer dva roky a stale nemam pokoj, najhorsie na tom je, ze ja stale lutujem jeho a neviem sa uplne odputat. Co by som ja dala za novu zenu v jeho zivote 🙏
Počula som v nejakom podcaste, že po rozchode s takýmto človekom je ešte väčší smútok. Ešte ste krátko od seba. Ja som cítila pár rokov po rozvode pocit zlyhania a to som aj teraz úplne uzrozumená, že to bolo pre všetkých najlepšie. Tak si daj čas.
Inak keď sa ex oženil, ja som bola rada a aj menej smutná, lebo bolo aj jemu dobre. Potom som si našla manžela aj ja a sme spolu už 10 rokov.
Ja som odišla z niečo podobného ale po 11r, čiže ako píšeš buchať šampanske a ďakovať Bohu, že urobil čo urobil, Tebe urobil len dobre. Na to čo prežívaš je ľahká odpoveď len čas čas čas. Z odstupom času zistiš, že je to najlepšie. Som si istá, že za tie roky si dostala dávku toxických veci viac než dosť, čiže aj toto má dopad na to čo teraz prežívaš, ja som bola na tom, tak, že koho si nájdem, čo bude so mnou. Začala som cestovať, prvý krát som letela v 34, v 38 som sa naučila lyžovať, zamilovala som si turistiku a hlavne začala som milovať samu seba, človek až ked zistí základne veci sa vie pohnúť krokom dalej v živote. Verte bude lepšie a lepšie časom.
Ano mala by si byt rada, ale tak predsa ste boli na seba zvyknuti, prezili ste uz spolu nieco a preto to chce iba cas.
@s_o_n_i_k_e dakujem, my sme boli spolu 11r, 9r manzelmi, mame dve deticky, takze to tazko znasam. A po akom case to u vas prestalo boliet? Resp bol uz pre vas lahostajny? I ked viem, ze je to individualne. A nasli ste si nakoniec noveho partnera, cloveka, ktoremu ste zcali opat verit?
@ina2405 dakujem Vam, no ja momemtalne jeho frajerku vnimam ako obrovsku zradu a nie som schopna mu priat stastie, a este k tomu ked sa vykaslal na dve male deti :(
Rozumiem❤️ prajem Vám mnoho síl a nech ste aj s deťmi šťastní.
@ina2405 dakujem Vam
@lindusss2016 prečo ho lutujes?seba si neľutoval, že to nie je dobrý vzťah?
Autorka čo lutujes, že sa rozpadla rodina, deti, či to, že on má novú partnerku atď?veľa žien nemá od takých partnerov pokoj nikdy buď rada, že sa fixuje inam.Vela chlapov si ide svoje zabudnú na deti.Asi to chce čas
Povedať vlastným deťom že kiež by ste neexistovali to zdraví psychický v poriadku človek povedať nemôže.Ved toto je strašne.
@luccija tazko sa to vysvetluje, ale nie je nahoda, ze som sa stala "obetou" takejto osoby. Oni si vyberaju empatickych ludi, to je moja slabina, ja som schopna lutovat kazdeho naokolo, paradoxne na seba som velmi tvrda. Uvedomujem si vsetko, ze mi je teraz lepsie a ze to bolo velmi velmi toxicke, nevratila by som sa spat uz nikdy
Ja som 1x odisla po 6r , uprosil ma aby sme sa dali zase do kopy. (1 Dieta) . Bolo to aj s pomocou Psychologa.aj vedel co ma zmenit.
A po pol roku som sa s nim zas rozisla a uz na dobro
Tiez ,podla psychologa chlap so silnymi narcistickymi crtami,
Bud rada ze je prec ,
Ver mi, bude ti ovela lepsie bez neho.
@biglovemom dakujem a ako dlho ti trvalo kym si sa pozbierala? Mne je tak luto, ze jemu je to jedmo, ze pre neho sme nicim, ze ma novy zivot, novu zenu :(
No ja som zistila ku koncu že mi je lepšie samej ako s ním a domov som chodila sa len vyspať. A áno našla som si nového partnera za rok zasnúbený za druhý rok svadba A za tri roky sa nám narodilo dieťatko. Preto za mňa všetko sa deje pre niečo.
Nemusela som sa davat do kopy co sa rozchodu tyka ,nakolko som prisla na to ze druha sanca,sluby ,jeho uvedomenie sa, boli na nic. Lebo taky clovek sa nezmeni…. Po rozchode robil problemy , aj policia bola do toho zatiahnuta , to boli tazke casy premna. Ale ,zas som videla ze rozchod bol spravne rozhodnutie .A preslo to casom…..
Sme vyse 2 roky od rozchodu, a ked ma on zle casy s priatelkou vybija si to namne.Ale uz viem ako nanho 🤷🏼♀️😂
@s_o_n_i_k_e velmi dakujem za povzbudenie a za tvoje zdielanie s dobrym koncom 🙏 ja mam pomaly 38r a dve deticky , tiez sa snazim mysliet pozitivne, i ked je to tazke.
@biglovemom a myslis, ze je v druhom vztahu stastny? Moj manzel mi vykrikuje, ze moja nahrada je milionkrat lepsia ako som bola ja a zrazu nezalezi ani na vyzore, lebo podla neho je zrazu vnutorna krasa dolezita. Tak sa zamyslam nad tym, ci dokaze byt s niekym inym stastny, nakolko mne vykrikoval, ze ja som ho stastnym nespravila. Dakujwm
Prosím Ťa, nič láskavé si od neho nepočula za roky. Ubližuje ďalej, lebo vie, čo na Teba platí. Ty by si mala v prvom rade ľutovať tú babu, lebo ju čaká rovnaké peklo. Keby si si začala čítať o toxických vzťahoch a narcisoch, pochopila by si, že je to len chemická hra mozgu. Si 100krát lepšia ako on. Ak by tu do mňa chcel niekto skákať, ako to viem, tak napr z toho, že psychicky zdravý človek na expartnerov nevyťahuje takéto sračky. Pominie dopamín z neho a aj on.
Autorka moj ex - nie nie je šťastný . Karma ho dobehla ,je typ co nevie byt sam.za rok sa inak 2x rozisli 🤭🤭🤭
Toto je v celku normalne ze ti taketo hovorí , musis zapracovať na svojom sebavedomí ak ta s tym vie dat dole. Ak nie tak super 🤗
Uvidis casom ako vam bude dobre bez neho.
@enmery dakujem za odpoved. Ja si skor myslim, ze s tou zenou je z vypocitavosti (velmi dobre zaraba, je rovnako stara ako ja, no slobodna a bezdetna, ale vyzera ovela starsie) , takze neviem ci ma z neho co opadnut. 🤷♀️
Ano, neskutocne mi recami ublizuje, vie kde su moje slabe miesta, ako nechce chodit za detmi, len vtedy ked bude mat on volne ,,okno,, , aj s tym som suhlasila, nemalo zmysel, ze za nimi chodil a potom mne krical ako s nimi nechce byt a ja ho nutim, ze sa ma nevie zbavit a kiez by sme neexistovali, lebo on ma novy zivot. Velmi to boli , to pochopenie, ze sme mu za nic nestali.
@biglovemom presne, aj mne to vykrikoval, ze on sam nebude a nechce byt a este sme spolu byvali a ako blesk z jasneho neba som sa dozvedela, ze tam niekto je. Ano, zle to bolo s nim, a zle to znasam aj teraz, hoci by som nemala, je mi to cele luto . Ano, moje sebavedomie je nim ubite, neboli caste pochvaly na moju stranu z jeho strany. Dakujem za podporu.
Naco ty riesis, ci je on vo vztahu stastny preboha? Buchni sampanske, ze si sa zbavila narcisa a raduj sa, ze to vyriesil za teba a nemusis zit v jeho narcistickom svete.
Autorka, je to narušený človek. Popravde ne lepšie, že deti vidieť nechce. Aši si to nepochopila-tiez ich používa na trápenie teba, lebo keďže si empatická, zabolí to. Vytesni ho z hlavy. Takýto zbytočne dýcha vzduch. Vyhľadaj si tie videápripadne pomoc odbornú, aby si sa v tom nezacyklila a nezačala veriť, že za všetko môžeš ty. Nemôžeš.
@enmery dakujem, ano, zacala som chodit na terapie, a presne, zozeral/ zoziera ma pocit viny, co som mohla urobit lepsie a inak,..a on povedsl, ze vinj v sebe nevidi ziadnu 🫣 este raz dakujem
@0silvia0 ano, dakujem
Nic si nevycitaj. Robila si vsetko, co si povazovala v tej chvili za spravne. A na snazenie musia byt dvaja. Ked ma potrebu ta stale davat takto psychicky dole, to znamena, ze ani on svojim rozhodnutim neurobil terno. Keby bol vyrovnany a spokojny, nemal by potrebu do teba kopat. Mas krasny vek, si mlada, este najdes svoje stastie. Len je tu ta otrepana fraza: Chce to cas. Musis si odsmutit svoje. Zatial sa zamestnaj detmi, kamoskami, konickami.
Autorka ked ti treba pochvaly to neni dobre ,ano pride to vhod, ale tiez to nepočujem a aj tak som vyrovnaná a šťastná😊
@stanulienkat dakujem velmi pekne , povzbudili ste ma
@biglovemom myslela som to tak, ze niekto si Vas a Vasu pracu aj vazi a aj Vam to povie 🙂) dakujem za odpovede

Hlavu hore. Potrebujú ťa deti. Venuj sa sebe a deťom.