icon

Ako sa vyrovnať s rozpadom toxického vzťahu?

14. mar 2025

Ahojte, zila som v manzelstve: 9r s clovekom s narcistickymi crtami. Nas vztah bol ako na hojdacke, boli pekne chvile, potom prislo ,,zrazanie,, z jeho strany (nebola som v nicom dost dobra, pekna, mudra, matka a pod.). Obaja sme videli , ze to nefunguje, chcela som viackrat odist, no vzdy som dufala, ze sa ,,to,, zlepsi (aj kvoli detom). Nakoniec si on nasiel novu zenu a bez kuska empatie odisiel, sekol so mnou, aj s detmi (ma o ne minimalny zaujem, povedal: kiez by ste neexistovali). Viem, ze by som mala ,,buchat,, sampanske, byt rada ze je prec, no ja citim obrovsky smutok z rozpadu rodiny, aj ziarlivost na novu zenu ( hoci by som nemala, dokonca aj viem o koho ide, v zivote by sa za takou neotocil, ,,len,, ma spolocensky status alebo si len namyslam, ze je v tom vypocitavost z jeho strany :(
Prosim ako sa z toho dostat? Je tomu par mesiacov. Makam na sebe, sportujem, staram sa o seba, viacero ludi mi vravi, ze ,,ziarim,, , no nevedia co prezivam vo vnutri, ani nevedia, ze od nas odisiel. Chodim aj na terapie, mam horsie a potom lepsie dni. Nikdy som si nemyslela, ze to budem tak zle znasat :(
Dakujem

Strana
z2
megika1
16. mar 2025

Váž si samú seba, to trýznenie je znakom ,že si bola na ňom závislá, hoci....to najpodstatnejšie je, že sa vieš postarať o rodinu, ako si to robila celý čas....On nestojí za to, nie je hoden a s tým výrokom u mňa iba potvrdil, že to nie je dobrý človek

damira90
16. mar 2025

Autorka:
Máš vzdy ked si naneho spomenies smutná lebo mas také myslienky kedy bol v pohode naoko, tak si spomenut to najhorsie zakazdým čo ti robil, hovoril, kddy ta rozplakal , a kedy spravil veci za hranicu.
Manipulator je tazka kava, vzdyby urobil tak, keď bolo dobre, aby nebolo dobre. Vzdy si najde cestu aby bolo zle. Chces to naspat? Ak si citliva empat bude ti to nadlho, pokial si nenajdes povinnost vacsiu ako sama myslienka na neho. Zrejme mal u teba velkú "váhu".

vanilka83
16. mar 2025

Ja ta veľmi obdivujem si super a silná zena že si to na koniec dokázala a co ta môže uspokojovať?práve to jeho chovanie potom...ze nemáš vôbec za čím smútiť ani banovat,viem ze ti je ľúto ze sa vám rozpadla rodina s tým ti môže pomôcť jedine dobrá a empaticka psychologička a super kamarátky,tak sa neboj a zver sa im. Venuj sa co najviac deťom a sebe a uvidíš ovocie...po čase si nájdeš partnera,ktorý bude mať o vás záujem,neboj sa,držím palce ❤️ posielam srdiečko.

vikiki29
16. mar 2025

Autorka, tebe sa nerozpadla rodina. Rodina si ty a deti a bude vám dobre. Aj keď to teraz tak nevidíš, ale to že odišiel sám je to najlepsie čo sa ti mohlo stať. Sama by si neodišla nikdy a v živote treba byť šťastný, ved žiješ iba raz. A nie zožierať sa s hentakým psychopatom. Držím ti palce

mooonika1975
16. mar 2025

Cítiš sa preto tak, lebo on odišiel, keby si odišla ty, tak by si bola spokojná. Takto tie pocity, čo ti on dával do hlavy, iba utvrdil v tebe, že ty si tá zlá. Treba sa na to zamerať . Na vlastnú hodnotu .

vanilkovazmrzka
16. mar 2025

Oslavou?

iv1rozali
16. mar 2025

Ona od neho nič ešte nechce, pretože nemajú spolu deti. Nemá žiadne povinnosti. Časom prídu povinnosti aj v ďalšom vzťahu a spomenie si na Teba, ale ty už budeš silná a za všetkým a príde pre teba zadosťučinenie....drž sa...všetko prebolí.

kvoli
16. mar 2025

Nauč sa niečo nové, kurz účtovníctva, horolezectvo niečo čo ti zaprata myseľ 🙂

sono2
16. mar 2025

A čo ťa vlastne trápi? Prečo sa z toho nevieš dostať? Ľúbiš ho stále? ? Čo konkrétne?

momoqui
16. mar 2025

A terapeutka ti co odporuca? Pises ze chodis na terapie

ricardo35
16. mar 2025

Nebola som s narcistom v manzelstve, ale i a v pisomnom kontakte 1,5 roka az kym som nepochopila, ze ma manipuluje ale presne cez manipulaciu ma uplne zmagoril a este stale ma to obcas chyta skontaktovat ho, ale stale si pustim videa od psychologicky na FB a vybavujem si, ako som sa citila ked mi ublizoval a prejde ma to, nie je to lahke.....https://www.facebook.com/share/r/159qYGmAmi/

sono2
16. mar 2025

Ono, aspoň ja myslím, že najťažšie odísť. To sa už stalo, tak prosím ťa nebanuj. Ešte ťa aj nechal, podviedol, tak ja fakt nerozumiem.

evuska32
16. mar 2025

Raz budeš ďakovať jeho frajerke, že ťa ho zbavila...ver mi. Kolegyňa odišla od takéhoto "pacienta", dieťa mali v striedavke. Nakoniec ho tak otec zmanipuloval, že syn nechcel mamu ani vidieť. Buď rada, že odišiel sám a nemusíš bojovať o svoje deti. Verím, že ti terapie pomôžu a nájdeš znovu svoju hodnotu.

ricardo35
16. mar 2025

Este na povzbudenie jedno video:
https://www.facebook.com/share/r/1DSjv6hrEb/

autor
17. mar 2025

@vanilka83 dakujem velmi pekne ❤️

autor
17. mar 2025

@mooonika1975 myslim, ze mas pravdu, ze je to tak, nasiel si frajerku, zabuchol dvere a povedal ako on trpel pri mne a jednoducho nas vymazal

autor
17. mar 2025

@iv1rozali dakujem velmi pekne za podporu , vazim si to ❤️

autor
17. mar 2025

@ricardo35 dakujem

mooonika1975
17. mar 2025

Ani to povedať nemusel, proste zanechal v tebe domnienku, tým že odišiel, e ty si bola problém. Pritom je úplne jasne , že nie.

Strana
z2