icon

Ako zvládnuť vzťah s narcistickým partnerom?

veva_ve
Včera o 10:58

Dievčatá/ženy, máte skúsenosť s narcistickým partnerom? Ako sa to prejavovalo vo vašom vzťahu? Myslíte, že taký človek vie o sebe že ničí druhých a že sa vie zmeniť?

Strana
z2
anonym_ec2b33
Včera o 11:02

moj ex si to riadne uzival a stale uziva ako mi nicil zivot, inak pretvaroval sa bajecne az po svadbe sa ukazal co za .... to je

anonym_44ce25
Včera o 11:03

Taky clovek ta zlaka komplimentami a nasledne ked zacnes u neho byvat, ti zacne davat najavo ze on je ten ktory nosi potrebne peniaze, ten ktory ta zivi, ten ktory ti dava spravne rady a nazory, postupne bude nahlodavat tvoju osobnu psychiku az to dojde do takeho stavu aky on chce a to ze budes na nom citovo denne zavisla, jednoducho podriadis cely svoj zivot uz iba jemu, ak takemu cloveku ublizis, normalne ty verejne povie i po rokoch intenzivneho spolocneho vztahu verejne aby si zdochla, su to cisto chory ludia, casto u nich maju hodnotu iba peniaze a prezentacia vlastnej osobnosti pre ktore su zaslepeny vlastnou vierou ze sa im nic nemoze stat, su to tazky spekulanti a manipulatori, vela narcistov prejde od psychickej tyranie k tej fyzickej, okolita spolocnost je vzdy extremne prekvapena, za svinu ho totiz nikdy nepovazovala.

enmery
Včera o 11:08

Nevie sa zmeniť, je to nemenná porucha osobnosti. Od takého iba ruky preč.

anonym_afd085
Včera o 11:12

Vie o tom a nevie to zmeniť. Jw to tak štruktúrovaná osobnosť, je to nemenne a pre svoje vlastne dobro utekaj rýchlo a ďaleko

enmery
Včera o 11:18
@anonym_afd085

Vie o tom a nevie to zmeniť. Jw to tak štruktúrovaná osobnosť, je to nemenne a pre svoje vlastne dobro utekaj rýchlo a ďaleko

@anonym_afd085 Nevie o tom, podla neho ublizuju vsetci ostatní jemu.

anonym_afd085
Včera o 11:23
@enmery

@enmery vedia o tom a veľmi radi svoje “prednosti” využívajú

beata_k
Včera o 11:38
@enmery

@enmery Vedia o tom. Je im to casto povedane, ale je im to jedno. Riesia iba seba a svoje dobro.

beata_k
Včera o 11:39

@veva_ve Vie o tom. Urcite si mu to uz povedala. Ci sa zmeni? NIKDY! A vekom bude iba horsie.

motylik2559
Včera o 11:57

@veva_ve Ja sa ta opytam tiez uz ked sa pytas- ako sa ten tvoj narcisticky partner prejavuje a co ti robi? Lebo dnes uz narcistom nazyvaju zeny aj toho co nemusi byt. Takze by bolo fajn,kebyze napises viac, co sa deje u teba a nie len otazku do plena, nech ti vieme lepsia a viac poradit.

vler
Včera o 11:58

@veva_ve takyto vztah netreba zvladnut. Treba ho ukoncit.

anonym_7646ef
Včera o 12:05

@veva_ve
Velmi jednoduche zvladnutie - rozist sa

anonym_2259e7
Včera o 12:21

Popíš nám tu situácie? Na základe čoho si myslíš, že je narcista.?Lebo tu je kazdy druhy narcis a možno ten čo je naozaj narcista, v skutočnosti o tom jeho zena nevie alebo nechce vedieť…a len v tichosti trpi a mysli si, že ma “len” zlú povahu.Laik to ťažko rozozná pokial nebol na diagnostike a tam narcisa nedostaneš nikdy.Moze to byt len obycajny blbec a nie narcis

veva_ve
autor
Včera o 12:31
@beata_k

@veva_ve Vie o tom. Urcite si mu to uz povedala. Ci sa zmeni? NIKDY! A vekom bude iba horsie.

@beata_k presne, ked som ho s tym konfrontovala iba to zhodil všetko na mňa.. som mala pocit že prichádzam o rozum ja

danica2711
Včera o 12:39

@veva_ve najlepšie "zvládnutie" je ukončenie vzťahu. Taký človek sa nie že nevie zmeniť, on sa ani zmeniť NECHCE. Načo? Veď jemu je dobre, on je so životom spokojný. To len tí ostatní na čele s tebou sú nemožní, hlúpi, neschopní, vykoľajení...

januska12323
Včera o 12:58

@veva_ve prečo by sa mal meniť? On problém nemá.

veva_ve
autor
Včera o 12:59
@motylik2559

@veva_ve Ja sa ta opytam tiez uz ked sa pytas- ako sa ten tvoj narcisticky partner prejavuje a co ti robi? Lebo dnes uz narcistom nazyvaju zeny aj toho co nemusi byt. Takze by bolo fajn,kebyze napises viac, co sa deje u teba a nie len otazku do plena, nech ti vieme lepsia a viac poradit.

@motylik2559 On sa od samého začiatku absolútne nesnažil. Na prvé rande prišiel bez akéhokoľvek nápadu a nechal všetko na mne. Potom ma celé mesiace len zavádzal a básnil o tom, kam všade pôjdeme, od reštaurácií až po hory, no nevideli sme sa aj 4 mesiace v kuse. A keď ma konečne zavolal von, tak to hodinu pred stretnutím zrušil s výhovorkou typu že musí stavať doma skriňu. Raz keď ma tiež zavolal von tak sa dožadoval aby som ja prišla poňho domov a chcel sa vyvážať na mojom aute. Keď som odmietla a povedala som že keď ma pozval von, myslím si že ako chlap by mal po mňa prísť (bývame od seba 20km) tak mi napísal že či mi šibe a von sme teda nešli.
Na konci chcel odo mňa ešte „rozlúčkový sex“, a keď som ho odmietla, začal sa mi vychvaľovať, že už našiel matku svojich detí. O pár dní nato zas otočil, písal mi, že ho nemám brať vážne, že to bol len vtip, a keď som mu napísala, ako mi ublížil, tak to zhodil s tým, že čo riešim, veď som ho nenašla s inou.
A keď som mu ešte na konci povedala že som chcela aby sme sa mali radi, ľúbili sa, že som chcela budovať plnohodnotný vzťah a jeho reakcia bola, že aspiň vidí aká som sebecká a ako si žijem vo vlastnej bubline keď chcem aby ma ľúbil druhý človek.
A to, že sledoval neustále nové ženy na instagrame a lajkoval im fotky a hľadal pozornosť kde sa dalo ani nehovorím… toto je len zlomok vecí čo mi teraz napadli že sa diali.
Smutné na tom je, že toto ani nebol oficiálny vzťah a trvalo to takýmto štýlom dva roky.

anonym_c61a60
Včera o 13:06

@veva_ve baby, ja sa pripojím k tejto téme.
Ako veľmi by som túžila po pokojnom domove a dobrom manželovi!
Namiesto toho mám doma peklo.
Mám manzela- narcisa. A áno, ubližuje vedome. Začalo to krátko po sobáši. Nemala som prehliadať to, že sa hádal s vlastnou mamou.
Robí zle, funguje ako samostatná jednotka, bezohľadne ku mne a synovi. Áno, synovi sa venuje, chodia spolu von, ALE dobre si akoby plánuje to, že ho ľudia pri Tom vidia. Viackrát mi to aj povedal pri hádkach...
Plánujem odchod, som rozhodnutá. Len nie je to ľahké, keď je žena na rodičovskej, dieťa na jej sukni, bez iného bývania, s cca 2tis.na vlastnom ucte, bez pomoci okolia, ale ja to riešim aspoň zatiaľ takto:
-pracujem aspoň čiastočne, pokým bol malý so mnou doma
-maly nastupuje 1.9.do škôlky, budem môcť viac pracovať
-ked sa muž hada, ubližuje, nezačať sa obhajovať. Akonáhle sa začneš obhajovať, v tom momente si prehrala
-zamerat sa na vlastný rast
Držte mi ženy palce, nech je môj odchod od narcisa uspesny

motylik2559
Včera o 13:09
@veva_ve

@motylik2559 On sa od samého začiatku absolútne nesnažil. Na prvé rande prišiel bez akéhokoľvek nápadu a nechal všetko na mne. Potom ma celé mesiace len zavádzal a básnil o tom, kam všade pôjdeme, od reštaurácií až po hory, no nevideli sme sa aj 4 mesiace v kuse. A keď ma konečne zavolal von, tak to hodinu pred stretnutím zrušil s výhovorkou typu že musí stavať doma skriňu. Raz keď ma tiež zavolal von tak sa dožadoval aby som ja prišla poňho domov a chcel sa vyvážať na mojom aute. Keď som odmietla a povedala som že keď ma pozval von, myslím si že ako chlap by mal po mňa prísť (bývame od seba 20km) tak mi napísal že či mi šibe a von sme teda nešli.
Na konci chcel odo mňa ešte „rozlúčkový sex“, a keď som ho odmietla, začal sa mi vychvaľovať, že už našiel matku svojich detí. O pár dní nato zas otočil, písal mi, že ho nemám brať vážne, že to bol len vtip, a keď som mu napísala, ako mi ublížil, tak to zhodil s tým, že čo riešim, veď som ho nenašla s inou.
A keď som mu ešte na konci povedala že som chcela aby sme sa mali radi, ľúbili sa, že som chcela budovať plnohodnotný vzťah a jeho reakcia bola, že aspiň vidí aká som sebecká a ako si žijem vo vlastnej bubline keď chcem aby ma ľúbil druhý človek.
A to, že sledoval neustále nové ženy na instagrame a lajkoval im fotky a hľadal pozornosť kde sa dalo ani nehovorím… toto je len zlomok vecí čo mi teraz napadli že sa diali.
Smutné na tom je, že toto ani nebol oficiálny vzťah a trvalo to takýmto štýlom dva roky.

@veva_ve A preco si mu davala tolko sanci a bola s nim tak dlho, ked to ani nebol vztah v tom pravom zmysle slova? Ani keby to bol ozajstny vztah s takym debilom byt tak dlho? Podla pisania mi prides este mladucka a zrejme skusenosti nemas...teda ak sa mylim tak prepac, posobi to na mna takto. Kazdopadne zrovna narcistom by som ho nenazyvala, skor je to lahkovazny, nezodpovedny, sebecky kreten, ktory si nerobi z nicoho nic. Narcista je nebezpecny clovek, tento mi tak nepride. Ale to neznamena, ze je to ozaj debil. Takze uz davno si s nim byt nemala. Toto je nevyzrety jedinec, ktory berie vztah totalne lightovo a nezodpovedne. Podla tohto sa k sebe nehodite ani za mak. Ty potrebujes k sebe vyspeleho, zodpovedneho jedinca co ma v hlave mozog a nie nasrate🙂 Asi takto by som to zhrnula. Hlavu hore, bud nejaky cas radsej sama, henteho bezmozgovca vsade zablokuj, uplne bez kontaktu a casom ti pride do zivota niekto, kto bude skutocne pre zivot🍀

veva_ve
autor
Včera o 13:21
@motylik2559

@veva_ve A preco si mu davala tolko sanci a bola s nim tak dlho, ked to ani nebol vztah v tom pravom zmysle slova? Ani keby to bol ozajstny vztah s takym debilom byt tak dlho? Podla pisania mi prides este mladucka a zrejme skusenosti nemas...teda ak sa mylim tak prepac, posobi to na mna takto. Kazdopadne zrovna narcistom by som ho nenazyvala, skor je to lahkovazny, nezodpovedny, sebecky kreten, ktory si nerobi z nicoho nic. Narcista je nebezpecny clovek, tento mi tak nepride. Ale to neznamena, ze je to ozaj debil. Takze uz davno si s nim byt nemala. Toto je nevyzrety jedinec, ktory berie vztah totalne lightovo a nezodpovedne. Podla tohto sa k sebe nehodite ani za mak. Ty potrebujes k sebe vyspeleho, zodpovedneho jedinca co ma v hlave mozog a nie nasrate🙂 Asi takto by som to zhrnula. Hlavu hore, bud nejaky cas radsej sama, henteho bezmozgovca vsade zablokuj, uplne bez kontaktu a casom ti pride do zivota niekto, kto bude skutocne pre zivot🍀

@motylik2559 ďakujem za správu. Áno, s týmto nemám ešte skúsenosti- ja mám 22 a on 26.. už je všade zablokovaný naštastie

isis234
Včera o 13:27

Onsa nezmení. Nie, nevie, že ničí toho druhého. Ukončiť čo najskôr.

isis234
Včera o 13:34
@anonym_c61a60

Mám manzela- narcisa. A áno, ubližuje vedome. Začalo to krátko po sobáši. Nemala som prehliadať to, že sa hádal s vlastnou mamou.
Robí zle, funguje ako samostatná jednotka, bezohľadne ku mne a synovi. Áno, synovi sa venuje, chodia spolu von, ALE dobre si akoby plánuje to, že ho ľudia pri Tom vidia. Viackrát mi to aj povedal pri hádkach...
Plánujem odchod, som rozhodnutá. Len nie je to ľahké, keď je žena na rodičovskej, dieťa na jej sukni, bez iného bývania, s cca 2tis.na vlastnom ucte, bez pomoci okolia, ale ja to riešim aspoň zatiaľ takto:
-ked sa muž hada, ubližuje, nezačať sa obhajovať. Akonáhle sa začneš obhajovať, v tom momente si prehrala

@anonym_c61a60 držím palčeky, nech sa čím skôr osamostatníš. Odídeš od neho. Anjeli nech ťa chránia.
Ako píšeš,, ak začne hádka, neodpovedaj mu. Nechaj, nech sa vyrozpráva. Preňho je to ešte horšie, že mu neodpovedáš. Urob hrubú čiaru (stenu), medzi vami, akoby bol on vzduch. Je to ťažké ale ver, zvládneš to 🙏👍😇

anonym_e84066
Včera o 15:35
@anonym_c61a60

@veva_ve nič nevidím narcisticke.Nie na každého k...a existuje diagnóza.Narcisticka porucha a narcisticke črty sú dve rôzne veci.
@anonym_c61a60 tvoj znie ako narcis.

anonym_f0ab60
Včera o 17:38
@veva_ve

@veva_ve ale veď to nie je narcista,to je debil

anonym_2702ef
Včera o 17:43

@veva_ve nie nikdy sa nezmeni on ťa presvedši,ze za všetko mozes ty...utekaj

anonym_2702ef
Včera o 17:45
@veva_ve

@veva_ve to mi skor pride na kkta a nie narcisa

anonym_c61a60
Včera o 17:58
@isis234

@anonym_c61a60 držím palčeky, nech sa čím skôr osamostatníš. Odídeš od neho. Anjeli nech ťa chránia.
Ako píšeš,, ak začne hádka, neodpovedaj mu. Nechaj, nech sa vyrozpráva. Preňho je to ešte horšie, že mu neodpovedáš. Urob hrubú čiaru (stenu), medzi vami, akoby bol on vzduch. Je to ťažké ale ver, zvládneš to 🙏👍😇

@isis234 ďakujem,člen toto ešte nemám doriešené, že počas hádky ako to celkom riešiť.
Budem sa o Tom ešte na nejakých konzultáciách rozprávať s niekým fundovanym. Lebo akože ja sa nebránim, ale zas keď neodpovedam, tak aký príklad "hraníc" dávam synovi...

anonym_e57d4c
Včera o 18:02

narcista vie, ze niekomu ublizuje, ale on je presvedceny, ze ma na to pravo, pretoze jemu predsa ten clovek ublizil ako prvy - a to rozumej, napriklad, ze si sa vyjadrila, ze sa ti nieco nepaci alebo sa ta nieco dotklo - to si stale nespokojna, on sa moze aj roztrhat a ty si stale nespokojna a nevrla a neusmievas sa (hoci on neurobil nic, ale vsetkych presviedca, ze on je ten co taha vztah, lebo ta napriklad uz dvakrat za ten rok pozval na veceru.... a ty si STALE NESPOKOJNA!).
narcista zije bludmi vo svojej hlave, nie v realite, on si vie sam pred sebou aj ostatnymi neskutocne racionalizovat a ospravedlnovat to co robi, pretoze ty si taka a onaka a prisposobi si tomu tvoje konanie a tvoje slova a tak neuveritelne dokaze vsetko prekrutit co urobis a co povies, ze vlastne ty si mu tym a tym ublizila a preco by on mal byt potom k tebe mily... a zaroven podla seba sudi teba - on velmi dobre vie, coho je schopny on, bude ta podvadzat bez mihnutia oka a este si to racionalizuje a ospravedlni, a preto su strasne ziarlivi, lebo oni nechapu, ze niektori ludia vedia fungovat aj inak.. a tak sa ti msti za svoje chore bludy o ktorych je presvedceny.
toto su chori ludia. ale rovnako moze byt proste vedomy, falosny, zakerny a podrazacky kkt.

nie je to jedno ci ma diagnozu alebo nie? co chces na tom zvladat. nezmeni sa to tak ci tak. prec od neho.

2691
Včera o 18:20

@veva_ve nikdy sa nezmení.Zmeni iba teba - psychicky ťa zničí. Utekaj!

anonym_c61a60
Včera o 19:43

@veva_ve keď tu tak čítam o narcistoch, tak až teraz pred 40 mi trklo, že my sme na základnej škole na 2.stupni mali takúto učiteľku matematiky.
Trápila aj mňa. O 2 ďalších viem, že museli kvôli nej tie deti chodiť k psychológom.
To bola strašná osoba, stupňovala stres v triede., pred skúšaním pri tabuli (každý žiak na jedno krídlo tabule) nás urážala, pred tým ako niekoho vyvolala na skúšanie vystupňovala stres z 0 na 100,až tak že si niektorí až kožu na prstoch odrali
Bola zlá, pri oponovani to nevedela zniesť, hneď hodila poznámku že žiaka strelilo až pod zem. Zhovadovala konk.ziaka pred celou triedou. Vedela, napr.ak dievča chcelo ísť na gympel, tak pred celou triedou, že máš priemer 1,33 a ty chceš ísť na gymnázium?! Tam chodia lepsi..dala nazerať iným žiakom do triednej knihy/klasáku -aby toho dotyčného zhovadila, aby sa mu smiali. Šikanatorka jedna sprosta. Deptanie a deptanie....až teraz šipim, že aj ona bola narcis. Pozdravujem p.uč. Husakovu!

anonym_93aea4
Včera o 19:55

Ja nechápem,niekto ti robí zlé, ubližuje,niesi spokojná, vidíš, že ta ťahá za nos a rozmyslas nad čím?
Neviem či nadpis je tvoja otázka, že ako sním zvládnuť vzťah,ved aký vzťah a prečo by si ty mala zvladat, že ti ublížuje
Čo si dobrovoľne fackovaci panák? potom je otázka na teba, prečo to dovolíš
Ak je to len o pochopeni prečo to robí,no každý je nejaký a nie na všetko nájdeš odpoveď
Pre teba ma byt smerodatne, že vzťah nemá byt za trest a podľa toho sa zariadiť

Strana
z2