Ako sa vyrovnať s rozvodom a odpustiť?
Ahojte iné riešenie uz nájsť nevieme. Manžel nechce na sebe pracovať a hovorí, ze iné východisko ako rozvod nevidí. Neviem sa stým zmieriť, obetovala som mu 20nrokov života, porodila 3 deti. Ako nasebe zapracovať, pochopiť to, prijať to, odpustiť mu vnútorné a nechať ho ísť?
Lebo uz vyhorel
Skusali ste este poradnu?
Ak sa neda inak nech si ide, ty sa susred na seba a deti
@subartic posledných 6 rokov manžel nebol manželom ani otcom. V skratke žil. Si svoj život nepodielal sa na chode domácnosti, na financovaní domácnosti, na výchove proste na ničom. Cela. Domácnosť, záhrada všetko bolo namne. Z jeho strany klamstvá míňanie si peňazí na seba... Začala. Som to riešit uz vtedy, dupla som si a povedala, ze bud sa to zmení, alwbo rozvod. Mali sme vtedy 2 deti.... Vždy všetko uprosikal ako nás on miluje, nechce o nás prísť a dookola..... Za dva týždne zase klamstvá a ten istý kolotoč... Popravde som to vzdala, prišiel mi do života niekto iný a niečo som. Si začala(nechapem doteraz samu seba ako som to dokázala) výčitky ma zozierali so všetkým som sa priznala stym, ze sa rozvadzame. Manžel však to prijal tak, ze začal bojovať. Choval sa tak ako som. Ho 20 rokov nepoznala. A ja som kvôli deťom dala všetkému šancu.zostala som tehotna stym, ze vedel dobre co robí, len ja som teda otom nevedela. Tehotenstvo som prijala a tešila. Sa., ze konečne bude všetko tak ako ma byt. No uz počas tehotenstva mi začal rozprávať, ze to nedáva a ze mi to neodpustí, ze nevie stym. Ist ďalej. A teda chce sa rozviest a ja to neviem prijať....
@taktotedanie o poradni nechce ani počuť. Smeje sa, ze on žiadnu poradnu nepotrebuje....
Tak nech si ide blbec kade lahsie
Ked si mysli ze mu tak dobre bude
Ja by som predala dom a prestahovala sa inde
@taktotedanie hej len potrebujem toto nastavenie. Nejak to neviem prijať a trápim sa stym. Totiž s najmenšou som ešte na RD a viem, ze to sranda nebude....
no riadne vás napálil. Ale pustite to, nereagujte na to a robte si svoje . Nepúštajte sa s ním do žiadnych debát. Jeho to teší že vás takto trápi, teší ho aká ste neštastná .
Viem..neostava vam nic ine
Zvládneš to a budeš nakoniec rada. Veľmi podobne to bolo aj u nás. Držala som to roky kôli deťom až to už nebolo únosné. Nevedela som si život sama s troma ešte malými deťmi predstaviť. Prišlo mi to ako povinnosť zachrániť manželstvo po 25 rokoch, že tie roky nemôžem len tak zahodiť. Keď vsak úplne odišiel videla som všetko zrazu inak. Aj som ľutovala že sme to kvôli deťom predlžovali. On žil pre seba a užíval si ja som na všetko bola sama na deti, domácnosť,.... Takže jeho odchodom mi povinnosti nepribudli, ale odbudlo dusno, napätie, neustála snaha vyhovieť mu a udržať manželstvo a hlavne som sa nemusela viac dívať na jeho nezáujem o nič čo sa rodiny týka - to má ubijalo najviac, že žil ako slobodný. Na kľud, pokoj v duši. a slobodu sa rýchlo zvyká, žijeme si s deťmi po svojom, je nám dobre, atmosféra dobrá, užívame si každý deň aj výnimočný aj ten úplne obycajny. Vedieť že to takto bude, že mne to do života prinesie pokoj a harmóniu tak by som to uvítala aj skôr. Teraz by som už predošlý život nechcela za nič. Je pravda že času na seba mám minimum pri chodení do práce a troch deťoch a rodinnom dome ale čas trávim plnohodnotne a teší ma to. Netreba ľutovať tie spoločne roky ani sa hnevať, ak chce ísť, nechaj ho nech si ide za ten pokoj v duši to stojí. Načo za každú cenu udržiavať niečo čo ťa v konečnom dôsledku robí len nešťastnou.
@matapo presne píšeš ako cez kopirak o nás. On si žije stále ako slobodný, bezdetny.... 🥲
Skus si nájsť niečo od Petr Casanova, ma už videa aj na YT, možno Ti padne nejaká jeho téma akurát vhod
Pusti to , nech ide. Sústreď sa na seba, na výživné na deti a seba o to zabojuj . Po čase príde kľud.
@subartic ďakujem krasne❤️
@subartic knihy síce nemám, ale v jeho jednom podcaste na firstclass . cz povedal veci co som úplne v manželstve cítila ale nevedela ich pomenovať. Nedám na neho dopustiť, urobil mi jasno v hlave a bola to ta pomyslena bodka za manželstvom, keď som nabrala posledne sily a požiadala o rozvod.

Dobre , a aké sú problémy ktoré by mali viesť k rozvodu ?