Ako sa vyrovnať s toxickou rodinou a vzťahmi?
Ahojte, chcela by som sa zveriť s mojim problemom, ktorý nemám komu povedať
Mám 22 rokov, dostudovala som vysokú školu, zahlásila som na úrad. Teraz čakám ešte na promócie. Ide o to že celý môj život je pekné na prd, od mala je moja rodina proti mne, žijem s matkou ktorá za tie roky vystriedala veľa partnerov, ktorý má psychicky týrali( jeden aj sexuálne, o Tom matka nevie, neverila by) aj s matkou a sťahovali sme sa veľmi veľa x. Ide o to že som sa dostala do takej situácie že momentálne má priateľa ktorý je naozaj najhorší z nich všetkých, robí mi totálne peklo zo života, sleduje ma cez kamery, vyvoláva mi, smeje sa mi a pod. Raz chcel na mňa zavolať policajtov ani neviem preco. Auto ktoré má tak blokuje priateľovi auto a pod. Mám priateľa ktorý to nerieši ale že vobec ešte je s ním kamarát. Už som sa snim o Tom rozprávala.. stále iba výhovorky má. Cítim sa na všetko sama, mám strašnú traumu zo života, nechcem sa ani vydávať ani mať svoju rodinu. Neverím ani ľuďom. Problém je ten že chcem čo najrýchlejšie odísť ale môj priateľ mi vyčíta že nechce a podobne. Som z toho už zúfalá. Nemám sa na koho obrátiť naozaj. Čo by ste robili vy? Ďakujem
@libi626 po promocii odid,nikomu nepovedz kde si a ked sa ti bude matka vyzadovat posli jej tuto diskusiu. Ak ani potom nepochopi tak si zablokuj jej cislo a dovidenia. Ale fakt! Teraz vsade hladaju mladych sikovnych ludi,mozes byvat v spolubyvani a vybudovat si krasny zivot. A toho frajera by som tiez odstrihla,takeho ti netreba v tvojej situacii. Skus si najst aj psychologa ipcko,cokolvek...na skole nemate psychologicku pomoc?

@libi626 ahoj. V tvojom.pripade by som si našla.pracu odišla.niekde.na ubytovňu nasetrila a zobrala byť do podnájmu. A nikomu by som nepovedala.kde by ak kde žijem proste pre všetkých by som ostala mŕtva podľa mňa najlepšie riešenie.