icon

Ako sa vyrovnať s vlastnou neverou?

24. nov 2025

Podviedla som ho a neviem co robit, je mi zo seba zle ja neviem preco som to spravila. Nedokazem v tom vztahu byt,nezasluzim si ho. Neviem ho opustit

petamich
24. nov 2025

Ja som za to, aby si sa zozierala sama a tak ti treba. Priznanim sa, sa ulavi len tebe a ta druha osoba sa bude trapit, lebo ty si urobila preslap.

Ak to bola jednorazova zalezitost a neplanujes to zopakovat ani s touto osobou ani s nikym inym, tak si to vyries v sebe a partnerovi to nehovor. Ak nevies udrzat nohy pri sebe, tak sa pre jeho dobro s nim rozid, lebo to si fakt nezasluzi, uz toto jednorazove posmyknutie si nezasluzil.

A ano aj ak by to bolo naopak radila by som rovnako.

nyusika
24. nov 2025
@zuzanita1609

@nyusika Ved ano. Sme rôzni, rôzne povahy. Poviem za seba,ja by som sa priznala, pretože len "vďaka" mojej blbosti sa mu potom už nemôžem pozrieť úprimne do očí a ten vzťah by šiel časom aj tak do prdele (vraví sa tomu svedomie). Čiže za mňa, priznať sa a tým vyriešiť aj dôvod môjho odchodu zo vzťahu. (A aj tak by to časom zistil, pretože vie kedy klamem a vie,že keď ma niečo trápi a nehovoríme o tom,je všade potom dusno).

@zuzanita1609 cize by si ulavila svojmu svedomiu tym, ze zatzis partnera a prenechas bremeno rozhodovania na nom....povazujem to za extremne sebecke. a sebeckost nema co robit v dobrom vztahu.

chlebikova
24. nov 2025

Extremne sebecka je nevera, tiez by nemala vo vztahu byt.

zuzanita1609
24. nov 2025
@nyusika

@zuzanita1609 cize by si ulavila svojmu svedomiu tym, ze zatzis partnera a prenechas bremeno rozhodovania na nom....povazujem to za extremne sebecke. a sebeckost nema co robit v dobrom vztahu.

@nyusika a to by som sa mala už dokonca života pretvarovať,že je všetko v absolútnom poriadku a ideme ďalej bez následkov. Sebecké by bolo,keby som mu nedala šancu sa rozhodnúť,či chce aj naďalej so mnou ostať. Ale to je iba môj názor 😊.

pralinka25
24. nov 2025

Podľa mňa je ľahšie to tajiť ako povedať. Aké trápenie a zozieranie. Keď nikto nic nevie tak...
Ale ja by som to vedieť chcela.
A tento vylev ... načo. Drama Queen. Si si suchla tak asi to taka nehynuca láska neni. Sa rozišli a môžeš skúšať všeličo vselikde

sevrin
24. nov 2025

A bol ten sex aspoň dobrý?

anonym_7189af
24. nov 2025

Samozrejme nepovedať, o pár rokov to mozno zopakujes, v dlhodobych vztahoch je bez nevery ako safranu.A mozno i on ta podviedol.

nyusika
24. nov 2025
@zuzanita1609

@nyusika a to by som sa mala už dokonca života pretvarovať,že je všetko v absolútnom poriadku a ideme ďalej bez následkov. Sebecké by bolo,keby som mu nedala šancu sa rozhodnúť,či chce aj naďalej so mnou ostať. Ale to je iba môj názor 😊.

@zuzanita1609 nemusis, mozes sa s nim rovno rozist a povedat mu, ze nevies spracovat svoju chybu, potrebujes sa s tym podelit a skryvas to za "chcem byt uprimna"

fakt sa budes citi lepsie, ked svoj pocit vymenis za zatazenie toho druheho niecom, co zle si spravila ty ?
podla mne je extremne sebecke snazit sa ziskat odpustenie, lebo ja nechcem byt neuprimna.

nyusika
24. nov 2025
@chlebikova

Extremne sebecka je nevera, tiez by nemala vo vztahu byt.

@chlebikova no jasne, ze nemala...ale je, zivot nie je ciernobiely

este horsie je vsak zatzazit tymto svojim zlyhanim partnera a cakat, ze mi odpusti a vsetko bude v poriadku

zuzanita1609
24. nov 2025
@nyusika

@zuzanita1609 nemusis, mozes sa s nim rovno rozist a povedat mu, ze nevies spracovat svoju chybu, potrebujes sa s tym podelit a skryvas to za "chcem byt uprimna"

fakt sa budes citi lepsie, ked svoj pocit vymenis za zatazenie toho druheho niecom, co zle si spravila ty ?
podla mne je extremne sebecke snazit sa ziskat odpustenie, lebo ja nechcem byt neuprimna.

@nyusika tu nejde o odpustenie,ale aby to ako tak fungovalo ďalej,ak by som mala čušať...ale ak by som už podviedla,vlasne to ani láska z mojej strany nebola. Čiže tu je to len o povahách. Niekto by povedal preto,že si chce uľaviť a niekto preto,že chce byť len úprimný a fér. A niekto by nepovedal a fungoval ďalej bez zbytočných polemík o svedomí.

anonym_1592a1
24. nov 2025

Aj mužovi neverníkovi by ste mnohé takto radili? Že sa len potkol, zatloukat, zatloukat, zatloukat, že si má odpustiť?

nyusika
24. nov 2025
@zuzanita1609

@nyusika tu nejde o odpustenie,ale aby to ako tak fungovalo ďalej,ak by som mala čušať...ale ak by som už podviedla,vlasne to ani láska z mojej strany nebola. Čiže tu je to len o povahách. Niekto by povedal preto,že si chce uľaviť a niekto preto,že chce byť len úprimný a fér. A niekto by nepovedal a fungoval ďalej bez zbytočných polemík o svedomí.

@zuzanita1609 cize ked tam enslo o lasku, mozes s kludnym svedomim a bez vysvetelnia toho cloveka rovno opustit.
nemusi mu nic vysvetlovat a uz vobec nie vesat na nos, ze si si z neho len srandu robila a volnu chvilku kratila

nie ?

zuzanita1609
24. nov 2025
@nyusika

@zuzanita1609 cize ked tam enslo o lasku, mozes s kludnym svedomim a bez vysvetelnia toho cloveka rovno opustit.
nemusi mu nic vysvetlovat a uz vobec nie vesat na nos, ze si si z neho len srandu robila a volnu chvilku kratila

nie ?

@nyusika Asi tak. Čiže najsebeckejšie na tomto všetko je ,keď niekto podvedie.

nyusika
24. nov 2025
@zuzanita1609

@nyusika Asi tak. Čiže najsebeckejšie na tomto všetko je ,keď niekto podvedie.

@zuzanita1609 ja mam iny nazor.
ty mas iny, ako ja.

anonym_465ed5
24. nov 2025
@chlebikova

No mne nejde do hlavy uz to posmyknutie. Tak ako pri muzoch, ani pri zenach na posmyknutie neverim. V tej chvili si na partnera nikto nespomenul? Aky je dobry a ako ho miluju? Nejaky kratkodoby vypadok pamate asi.

@chlebikova ja som sice podviedla plánovane, ale v tej chvíli si na toho partnera naozaj nespomenieš .. aspoň ja som to tak mala..v tej danej chvíli máš v hlave úplne iné veci a myslíš na iné veci ... Výčitky prídu až neskôr ...

zuzanita1609
24. nov 2025
@nyusika

@zuzanita1609 ja mam iny nazor.
ty mas iny, ako ja.

@nyusika veď ja sa nehádam, má logiku aj tvoj názor 😉.

anonym_fc363e
24. nov 2025
@sevrin

A bol ten sex aspoň dobrý?

@sevrin Ty si riadne mimo.

Autorka mala by si sa mu priznať. Držať ho celý život v klamstve nie je správne, ale veľmi zlé a nedôstojné. Mal by mať možnosť rozhodnúť sa čo ďalej, či mu za to ešte stojíš.

anonym_4b5843
24. nov 2025
@anonym_1592a1

Aj mužovi neverníkovi by ste mnohé takto radili? Že sa len potkol, zatloukat, zatloukat, zatloukat, že si má odpustiť?

@anonym_1592a1 keby sa môjmu manželovi stalo, že ma neplánovane a jednorázovo podviedol, tak by som to vedieť nechcela. Neviem či by som ho dokázala opustiť, deti ju milujú, máme pekný spoločný život. Keby mi to povedal, tak by ma o to pripravil. Nechcela by som ho opustiť a zároveň neviem či by som vedela odpustiť a veriť. Nech sa s tým žerie sám.

zuzanita1609
24. nov 2025
@anonym_4b5843

@anonym_1592a1 keby sa môjmu manželovi stalo, že ma neplánovane a jednorázovo podviedol, tak by som to vedieť nechcela. Neviem či by som ho dokázala opustiť, deti ju milujú, máme pekný spoločný život. Keby mi to povedal, tak by ma o to pripravil. Nechcela by som ho opustiť a zároveň neviem či by som vedela odpustiť a veriť. Nech sa s tým žerie sám.

@anonym_4b5843 ale vieš,že nakoniec každé klamstvo a zatlkanie sa raz prevalí? Či o týždeň,či o 20 rokov. A bolo by ľahšie sa to dozvedieť o tých 20 rokov,že si celý čas žila v ilúzií, aký krásny vzťah ste mali? Som možno tiež naivná,keď verím,že v úprimnom vzťahu sa nevera netoleruje,neakceptuje,nepraktizuje,nezatĺka. Mne by ani nenapadlo podviesť,keď úprimne milujem,ak sa to stane,nemilovala som a tým pádom nemusím byť ani vo vzťahu,ale užívať si slobodu a "šmyky".

derdia
24. nov 2025
@nyusika

@zuzanita1609 neda sa pausalizovat
osobne si myslim, ze 99.9 ludi v dlhodobom vztahu bolo niekedy nevernych, ale bola to jednorazova zalezitost a urcite to casom olutovali - naco kvoli tomuto zahadzovat inak dobry vztah ?

pokial by slo o nieco ine, ako jednorazovy ulet, je to uz na inu diskusiu

@nyusika prepac, ale toto je hlupost... Urcite su taky co si svojich partnerov vazia a maju ich radi a o ostatnych neopru ani bicykel. Najma ti co poznaju svoju hodnotu.... Asi sa stretavas len s takymi ludmi. Alebo tak sama zijes, ked to tak hodnotis.

nyusika
24. nov 2025
@derdia

@nyusika prepac, ale toto je hlupost... Urcite su taky co si svojich partnerov vazia a maju ich radi a o ostatnych neopru ani bicykel. Najma ti co poznaju svoju hodnotu.... Asi sa stretavas len s takymi ludmi. Alebo tak sama zijes, ked to tak hodnotis.

@derdia ?
ved pisem, ze 99.9 percent..cize nie vsetci, matematika asi nie je tvoja kamaratka

nyusika
24. nov 2025
@zuzanita1609

@anonym_4b5843 ale vieš,že nakoniec každé klamstvo a zatlkanie sa raz prevalí? Či o týždeň,či o 20 rokov. A bolo by ľahšie sa to dozvedieť o tých 20 rokov,že si celý čas žila v ilúzií, aký krásny vzťah ste mali? Som možno tiež naivná,keď verím,že v úprimnom vzťahu sa nevera netoleruje,neakceptuje,nepraktizuje,nezatĺka. Mne by ani nenapadlo podviesť,keď úprimne milujem,ak sa to stane,nemilovala som a tým pádom nemusím byť ani vo vzťahu,ale užívať si slobodu a "šmyky".

@zuzanita1609 nie je pravidlom
predpokaldam, ze patris k mladsej generacii, tam su ruzove okuliare povolene

13uzivatelka11
24. nov 2025
@nyusika

@derdia ?
ved pisem, ze 99.9 percent..cize nie vsetci, matematika asi nie je tvoja kamaratka

@nyusika tak píšeš že podľa teba 99,9% ľudí je nevernych a potom sa to snazis prekrútiť, že vlastne to ani zďaleka nie sú všetci a 99,9% tvojich známych nie sú nevernici? Ale tak myslím si že je už všetkým jasné z tejto diskusie, že svojho partnera si minimálne raz podviedla. Či si svetlá hviezdička a patria do 0,1%?

nyusika
24. nov 2025
@13uzivatelka11

@nyusika tak píšeš že podľa teba 99,9% ľudí je nevernych a potom sa to snazis prekrútiť, že vlastne to ani zďaleka nie sú všetci a 99,9% tvojich známych nie sú nevernici? Ale tak myslím si že je už všetkým jasné z tejto diskusie, že svojho partnera si minimálne raz podviedla. Či si svetlá hviezdička a patria do 0,1%?

@13uzivatelka11 neviem, ja ich neadtitujem, toto cislo som niekde citala v clanku o podvadzani.

ano, svojho ex som v zaciatku vztahu podviedla a aj ked tuto skusenost lutujem, viem si ju sama pred sebou obhajit.
a nie, nemala som potrebu ho tymto zatazovat, prave naopak - utvrdilo ma to v tom, ze som spravila obrovsku chybu a rozhodla sa byt mu najlepsou partnerkou.
vztah napriek tomu stroskotal, aler moja nevera v tom ziadnu ulohu nehrala.
mimochodom, bolo to pred takmer 25 rokmi

a ty sa staraj o svoje svedomie

osky
24. nov 2025

No,urcite mu to nehovor.
Lebo preco on ma trpet?
Spravne by bolo rozist sa s nim a trap sa sama....
Nie,ja ta nepolutujem.
Pre neveru nemam pochopenie a ani ospravedlnenie.

Inak,myslim,ze aj tak sa to po cse prevali.
Ale aspon on nebude tak nahle trpiet.
Asi by som s nim este bola do konca roka-koli nemu,aby si mu rozchodom nepokazila sviatky.
Ale potom by bolo spravne dat mu slobodu.
Pre niekoho,kto ho bude naozaj milovat..

zuzanita1609
24. nov 2025
@nyusika

@zuzanita1609 nie je pravidlom
predpokaldam, ze patris k mladsej generacii, tam su ruzove okuliare povolene

@nyusika 40tka 😅 a mám čo to už odžité,nebola som ani anjel,ale ani svätica(boli aj chvíľkové úlety,vzlety 😁). No ak to poviem takto blbo a tiež úprimne,keď som bola vo vzťahu (celkom 3 dôležité pre mňa a boli to roky,nie mesiace) ,dokonca aj pri masturbovaní som myslela na svojho chlapa (keď nebol poblíž) 🤭 a mám to doteraz. Preto vravím,snažím sa robiť tak,akoby som chcela,aby robili so mnou 😏.

danica2711
24. nov 2025
@zuzanita1609

@biba_18 rozísť sa bez vysvetlenia,keď to netreba povedať?

@zuzanita1609 povedať to, keď sa chcem rozísť. Keď nie, mlčať (načo ho zbytočne trápiť?) a NEOPAKOVAŤ

nyusika
24. nov 2025
@zuzanita1609

@nyusika 40tka 😅 a mám čo to už odžité,nebola som ani anjel,ale ani svätica(boli aj chvíľkové úlety,vzlety 😁). No ak to poviem takto blbo a tiež úprimne,keď som bola vo vzťahu (celkom 3 dôležité pre mňa a boli to roky,nie mesiace) ,dokonca aj pri masturbovaní som myslela na svojho chlapa (keď nebol poblíž) 🤭 a mám to doteraz. Preto vravím,snažím sa robiť tak,akoby som chcela,aby robili so mnou 😏.

@zuzanita1609
pre mne je nevera absolutny koniec vztahu - po skusenostiach, aj vzhladom k mojmu veku.
moj partner to vie, aj to viem, nikdy, ale naozaj nikdy by som mu to nespravila. a rovnako neprijatelna je pre mna ziarlivost - aj toto on vie.
cize ak by jeden z nas vobec o niecom takom uvazoval, vieme, ze je to uz koniec vztahu.
a k "posmyknutiam" uz naozaj nemame vek, ani chut...to prenechame mladsim 😀
a ja naozaj nemam dovod ziarlit, ani on.
sme dospeli, dusevne zreli, lubime sa, navzajom tolerujeme vlastne aktivity.

ale amme vyhodu, ze sme obaja uz starsi, rodinu si neplanujeme, takze tak 🙂

lentakyterapeut
24. nov 2025

@anonym_autor urcite nic nikdy nepovedz. Rady priznaj sa su tak hlupe ze nerozumiem naco ti to pisu. Jednoducho zatllkaj ak ti na nom zalezi. Kazdy ma nejake tajomstvo a aj on. Urcite. Jednoducho najlepsia cesta je vediet tajomstvo nechat tajomstvom

zuzanita1609
24. nov 2025
@lentakyterapeut

@anonym_autor urcite nic nikdy nepovedz. Rady priznaj sa su tak hlupe ze nerozumiem naco ti to pisu. Jednoducho zatllkaj ak ti na nom zalezi. Kazdy ma nejake tajomstvo a aj on. Urcite. Jednoducho najlepsia cesta je vediet tajomstvo nechat tajomstvom

@lentakyterapeut...riekol len taký terapeut 😏. Psychické terapeutické postupy asi nepaktizuješ odborne,tie fyzické si nechaj ako "tajomstvo" 😜 🙄.