Ako sa vyrovnať s vlastnou neverou?
Podviedla som ho a neviem co robit, je mi zo seba zle ja neviem preco som to spravila. Nedokazem v tom vztahu byt,nezasluzim si ho. Neviem ho opustit
@nyusika Ved ano. Sme rôzni, rôzne povahy. Poviem za seba,ja by som sa priznala, pretože len "vďaka" mojej blbosti sa mu potom už nemôžem pozrieť úprimne do očí a ten vzťah by šiel časom aj tak do prdele (vraví sa tomu svedomie). Čiže za mňa, priznať sa a tým vyriešiť aj dôvod môjho odchodu zo vzťahu. (A aj tak by to časom zistil, pretože vie kedy klamem a vie,že keď ma niečo trápi a nehovoríme o tom,je všade potom dusno).
@zuzanita1609 cize by si ulavila svojmu svedomiu tym, ze zatzis partnera a prenechas bremeno rozhodovania na nom....povazujem to za extremne sebecke. a sebeckost nema co robit v dobrom vztahu.
@zuzanita1609 cize by si ulavila svojmu svedomiu tym, ze zatzis partnera a prenechas bremeno rozhodovania na nom....povazujem to za extremne sebecke. a sebeckost nema co robit v dobrom vztahu.
@nyusika a to by som sa mala už dokonca života pretvarovať,že je všetko v absolútnom poriadku a ideme ďalej bez následkov. Sebecké by bolo,keby som mu nedala šancu sa rozhodnúť,či chce aj naďalej so mnou ostať. Ale to je iba môj názor 😊.
Podľa mňa je ľahšie to tajiť ako povedať. Aké trápenie a zozieranie. Keď nikto nic nevie tak...
Ale ja by som to vedieť chcela.
A tento vylev ... načo. Drama Queen. Si si suchla tak asi to taka nehynuca láska neni. Sa rozišli a môžeš skúšať všeličo vselikde
Samozrejme nepovedať, o pár rokov to mozno zopakujes, v dlhodobych vztahoch je bez nevery ako safranu.A mozno i on ta podviedol.
@nyusika a to by som sa mala už dokonca života pretvarovať,že je všetko v absolútnom poriadku a ideme ďalej bez následkov. Sebecké by bolo,keby som mu nedala šancu sa rozhodnúť,či chce aj naďalej so mnou ostať. Ale to je iba môj názor 😊.
@zuzanita1609 nemusis, mozes sa s nim rovno rozist a povedat mu, ze nevies spracovat svoju chybu, potrebujes sa s tym podelit a skryvas to za "chcem byt uprimna"
fakt sa budes citi lepsie, ked svoj pocit vymenis za zatazenie toho druheho niecom, co zle si spravila ty ?
podla mne je extremne sebecke snazit sa ziskat odpustenie, lebo ja nechcem byt neuprimna.
Extremne sebecka je nevera, tiez by nemala vo vztahu byt.
@chlebikova no jasne, ze nemala...ale je, zivot nie je ciernobiely
este horsie je vsak zatzazit tymto svojim zlyhanim partnera a cakat, ze mi odpusti a vsetko bude v poriadku
@zuzanita1609 nemusis, mozes sa s nim rovno rozist a povedat mu, ze nevies spracovat svoju chybu, potrebujes sa s tym podelit a skryvas to za "chcem byt uprimna"
fakt sa budes citi lepsie, ked svoj pocit vymenis za zatazenie toho druheho niecom, co zle si spravila ty ?
podla mne je extremne sebecke snazit sa ziskat odpustenie, lebo ja nechcem byt neuprimna.
@nyusika tu nejde o odpustenie,ale aby to ako tak fungovalo ďalej,ak by som mala čušať...ale ak by som už podviedla,vlasne to ani láska z mojej strany nebola. Čiže tu je to len o povahách. Niekto by povedal preto,že si chce uľaviť a niekto preto,že chce byť len úprimný a fér. A niekto by nepovedal a fungoval ďalej bez zbytočných polemík o svedomí.
Aj mužovi neverníkovi by ste mnohé takto radili? Že sa len potkol, zatloukat, zatloukat, zatloukat, že si má odpustiť?
@nyusika tu nejde o odpustenie,ale aby to ako tak fungovalo ďalej,ak by som mala čušať...ale ak by som už podviedla,vlasne to ani láska z mojej strany nebola. Čiže tu je to len o povahách. Niekto by povedal preto,že si chce uľaviť a niekto preto,že chce byť len úprimný a fér. A niekto by nepovedal a fungoval ďalej bez zbytočných polemík o svedomí.
@zuzanita1609 cize ked tam enslo o lasku, mozes s kludnym svedomim a bez vysvetelnia toho cloveka rovno opustit.
nemusi mu nic vysvetlovat a uz vobec nie vesat na nos, ze si si z neho len srandu robila a volnu chvilku kratila
nie ?
@zuzanita1609 cize ked tam enslo o lasku, mozes s kludnym svedomim a bez vysvetelnia toho cloveka rovno opustit.
nemusi mu nic vysvetlovat a uz vobec nie vesat na nos, ze si si z neho len srandu robila a volnu chvilku kratila
nie ?
@nyusika Asi tak. Čiže najsebeckejšie na tomto všetko je ,keď niekto podvedie.
@nyusika Asi tak. Čiže najsebeckejšie na tomto všetko je ,keď niekto podvedie.
@zuzanita1609 ja mam iny nazor.
ty mas iny, ako ja.
No mne nejde do hlavy uz to posmyknutie. Tak ako pri muzoch, ani pri zenach na posmyknutie neverim. V tej chvili si na partnera nikto nespomenul? Aky je dobry a ako ho miluju? Nejaky kratkodoby vypadok pamate asi.
@chlebikova ja som sice podviedla plánovane, ale v tej chvíli si na toho partnera naozaj nespomenieš .. aspoň ja som to tak mala..v tej danej chvíli máš v hlave úplne iné veci a myslíš na iné veci ... Výčitky prídu až neskôr ...
@zuzanita1609 ja mam iny nazor.
ty mas iny, ako ja.
@nyusika veď ja sa nehádam, má logiku aj tvoj názor 😉.
A bol ten sex aspoň dobrý?
@sevrin Ty si riadne mimo.
Autorka mala by si sa mu priznať. Držať ho celý život v klamstve nie je správne, ale veľmi zlé a nedôstojné. Mal by mať možnosť rozhodnúť sa čo ďalej, či mu za to ešte stojíš.
Aj mužovi neverníkovi by ste mnohé takto radili? Že sa len potkol, zatloukat, zatloukat, zatloukat, že si má odpustiť?
@anonym_1592a1 keby sa môjmu manželovi stalo, že ma neplánovane a jednorázovo podviedol, tak by som to vedieť nechcela. Neviem či by som ho dokázala opustiť, deti ju milujú, máme pekný spoločný život. Keby mi to povedal, tak by ma o to pripravil. Nechcela by som ho opustiť a zároveň neviem či by som vedela odpustiť a veriť. Nech sa s tým žerie sám.
@anonym_1592a1 keby sa môjmu manželovi stalo, že ma neplánovane a jednorázovo podviedol, tak by som to vedieť nechcela. Neviem či by som ho dokázala opustiť, deti ju milujú, máme pekný spoločný život. Keby mi to povedal, tak by ma o to pripravil. Nechcela by som ho opustiť a zároveň neviem či by som vedela odpustiť a veriť. Nech sa s tým žerie sám.
@anonym_4b5843 ale vieš,že nakoniec každé klamstvo a zatlkanie sa raz prevalí? Či o týždeň,či o 20 rokov. A bolo by ľahšie sa to dozvedieť o tých 20 rokov,že si celý čas žila v ilúzií, aký krásny vzťah ste mali? Som možno tiež naivná,keď verím,že v úprimnom vzťahu sa nevera netoleruje,neakceptuje,nepraktizuje,nezatĺka. Mne by ani nenapadlo podviesť,keď úprimne milujem,ak sa to stane,nemilovala som a tým pádom nemusím byť ani vo vzťahu,ale užívať si slobodu a "šmyky".
@zuzanita1609 neda sa pausalizovat
osobne si myslim, ze 99.9 ludi v dlhodobom vztahu bolo niekedy nevernych, ale bola to jednorazova zalezitost a urcite to casom olutovali - naco kvoli tomuto zahadzovat inak dobry vztah ?
pokial by slo o nieco ine, ako jednorazovy ulet, je to uz na inu diskusiu
@nyusika prepac, ale toto je hlupost... Urcite su taky co si svojich partnerov vazia a maju ich radi a o ostatnych neopru ani bicykel. Najma ti co poznaju svoju hodnotu.... Asi sa stretavas len s takymi ludmi. Alebo tak sama zijes, ked to tak hodnotis.
@nyusika prepac, ale toto je hlupost... Urcite su taky co si svojich partnerov vazia a maju ich radi a o ostatnych neopru ani bicykel. Najma ti co poznaju svoju hodnotu.... Asi sa stretavas len s takymi ludmi. Alebo tak sama zijes, ked to tak hodnotis.
@derdia ?
ved pisem, ze 99.9 percent..cize nie vsetci, matematika asi nie je tvoja kamaratka
@anonym_4b5843 ale vieš,že nakoniec každé klamstvo a zatlkanie sa raz prevalí? Či o týždeň,či o 20 rokov. A bolo by ľahšie sa to dozvedieť o tých 20 rokov,že si celý čas žila v ilúzií, aký krásny vzťah ste mali? Som možno tiež naivná,keď verím,že v úprimnom vzťahu sa nevera netoleruje,neakceptuje,nepraktizuje,nezatĺka. Mne by ani nenapadlo podviesť,keď úprimne milujem,ak sa to stane,nemilovala som a tým pádom nemusím byť ani vo vzťahu,ale užívať si slobodu a "šmyky".
@zuzanita1609 nie je pravidlom
predpokaldam, ze patris k mladsej generacii, tam su ruzove okuliare povolene
@derdia ?
ved pisem, ze 99.9 percent..cize nie vsetci, matematika asi nie je tvoja kamaratka
@nyusika tak píšeš že podľa teba 99,9% ľudí je nevernych a potom sa to snazis prekrútiť, že vlastne to ani zďaleka nie sú všetci a 99,9% tvojich známych nie sú nevernici? Ale tak myslím si že je už všetkým jasné z tejto diskusie, že svojho partnera si minimálne raz podviedla. Či si svetlá hviezdička a patria do 0,1%?
@nyusika tak píšeš že podľa teba 99,9% ľudí je nevernych a potom sa to snazis prekrútiť, že vlastne to ani zďaleka nie sú všetci a 99,9% tvojich známych nie sú nevernici? Ale tak myslím si že je už všetkým jasné z tejto diskusie, že svojho partnera si minimálne raz podviedla. Či si svetlá hviezdička a patria do 0,1%?
@13uzivatelka11 neviem, ja ich neadtitujem, toto cislo som niekde citala v clanku o podvadzani.
ano, svojho ex som v zaciatku vztahu podviedla a aj ked tuto skusenost lutujem, viem si ju sama pred sebou obhajit.
a nie, nemala som potrebu ho tymto zatazovat, prave naopak - utvrdilo ma to v tom, ze som spravila obrovsku chybu a rozhodla sa byt mu najlepsou partnerkou.
vztah napriek tomu stroskotal, aler moja nevera v tom ziadnu ulohu nehrala.
mimochodom, bolo to pred takmer 25 rokmi
a ty sa staraj o svoje svedomie
No,urcite mu to nehovor.
Lebo preco on ma trpet?
Spravne by bolo rozist sa s nim a trap sa sama....
Nie,ja ta nepolutujem.
Pre neveru nemam pochopenie a ani ospravedlnenie.
Inak,myslim,ze aj tak sa to po cse prevali.
Ale aspon on nebude tak nahle trpiet.
Asi by som s nim este bola do konca roka-koli nemu,aby si mu rozchodom nepokazila sviatky.
Ale potom by bolo spravne dat mu slobodu.
Pre niekoho,kto ho bude naozaj milovat..
@zuzanita1609 nie je pravidlom
predpokaldam, ze patris k mladsej generacii, tam su ruzove okuliare povolene
@nyusika 40tka 😅 a mám čo to už odžité,nebola som ani anjel,ale ani svätica(boli aj chvíľkové úlety,vzlety 😁). No ak to poviem takto blbo a tiež úprimne,keď som bola vo vzťahu (celkom 3 dôležité pre mňa a boli to roky,nie mesiace) ,dokonca aj pri masturbovaní som myslela na svojho chlapa (keď nebol poblíž) 🤭 a mám to doteraz. Preto vravím,snažím sa robiť tak,akoby som chcela,aby robili so mnou 😏.
@biba_18 rozísť sa bez vysvetlenia,keď to netreba povedať?
@zuzanita1609 povedať to, keď sa chcem rozísť. Keď nie, mlčať (načo ho zbytočne trápiť?) a NEOPAKOVAŤ
@nyusika 40tka 😅 a mám čo to už odžité,nebola som ani anjel,ale ani svätica(boli aj chvíľkové úlety,vzlety 😁). No ak to poviem takto blbo a tiež úprimne,keď som bola vo vzťahu (celkom 3 dôležité pre mňa a boli to roky,nie mesiace) ,dokonca aj pri masturbovaní som myslela na svojho chlapa (keď nebol poblíž) 🤭 a mám to doteraz. Preto vravím,snažím sa robiť tak,akoby som chcela,aby robili so mnou 😏.
@zuzanita1609
pre mne je nevera absolutny koniec vztahu - po skusenostiach, aj vzhladom k mojmu veku.
moj partner to vie, aj to viem, nikdy, ale naozaj nikdy by som mu to nespravila. a rovnako neprijatelna je pre mna ziarlivost - aj toto on vie.
cize ak by jeden z nas vobec o niecom takom uvazoval, vieme, ze je to uz koniec vztahu.
a k "posmyknutiam" uz naozaj nemame vek, ani chut...to prenechame mladsim 😀
a ja naozaj nemam dovod ziarlit, ani on.
sme dospeli, dusevne zreli, lubime sa, navzajom tolerujeme vlastne aktivity.
ale amme vyhodu, ze sme obaja uz starsi, rodinu si neplanujeme, takze tak 🙂
@anonym_autor urcite nic nikdy nepovedz. Rady priznaj sa su tak hlupe ze nerozumiem naco ti to pisu. Jednoducho zatllkaj ak ti na nom zalezi. Kazdy ma nejake tajomstvo a aj on. Urcite. Jednoducho najlepsia cesta je vediet tajomstvo nechat tajomstvom
@anonym_autor urcite nic nikdy nepovedz. Rady priznaj sa su tak hlupe ze nerozumiem naco ti to pisu. Jednoducho zatllkaj ak ti na nom zalezi. Kazdy ma nejake tajomstvo a aj on. Urcite. Jednoducho najlepsia cesta je vediet tajomstvo nechat tajomstvom
@lentakyterapeut...riekol len taký terapeut 😏. Psychické terapeutické postupy asi nepaktizuješ odborne,tie fyzické si nechaj ako "tajomstvo" 😜 🙄.

Ja som za to, aby si sa zozierala sama a tak ti treba. Priznanim sa, sa ulavi len tebe a ta druha osoba sa bude trapit, lebo ty si urobila preslap.
Ak to bola jednorazova zalezitost a neplanujes to zopakovat ani s touto osobou ani s nikym inym, tak si to vyries v sebe a partnerovi to nehovor. Ak nevies udrzat nohy pri sebe, tak sa pre jeho dobro s nim rozid, lebo to si fakt nezasluzi, uz toto jednorazove posmyknutie si nezasluzil.
A ano aj ak by to bolo naopak radila by som rovnako.