icon

Ako sa vyrovnať so stretávaním vraha na ulici?

8. júl 2025

Ahojte, prichádzam s trochu inou otázkou.

Môjho muža zabili a mňa pri tom zranili. Išlo o násilný čin.
Zanechalo to vo mne veľkú stopu. Nikdy som sa s tým nezmerila.
Vrah sedí vo väzení. Odsedel si 2/3 trestu a požiadal o podmienečné prepustenie.
Ako sa zmieriť s tým, že ho tu budem stretávať? Na ulici, v meste, v kine, v obchodnom centre?
Ako by ste to dokázali vy?

Strana
z3
moonlight1210
8. júl 2025

Odsledovala by som si ho a postarala sa, aby porusil podmienku. A siel naspat.

o__o
8. júl 2025

Ach to mi je luto, ja by som to asi nedokazala a odstahovala by som sa

patka06
8. júl 2025

Ja by som už dávno bola odsťahovaná na druhom konci republiky.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
blancheporte
8. júl 2025

Odsťahovala sa preč z mesta... Na druhý koniec republiky

marsmykkok
8. júl 2025

No neviem, teoreticky si asi vedela že to raz príde a pustia ho či? Nezamýšľala si sa nad tým nikdy čo potom? Možno je problém že to nemáš v sebe spracované, ale je to minulosť, on si svoje odpykal. Ak sa ho bojíš neviem či je možné požiadať o zákaz priblíženia. Ale ak by bolo možné skúsila by som požiadať, kedže napadol vtedy aj teba.

vroni
8. júl 2025

Neviem si predstaviť, že by som dokázala chodiť okolo vraha môjho blízkeho. Psychicky by ma to rozložilo.

really8
8. júl 2025

Ja sa divim ze stale dokazes vobec zit na mieste kde sa to stalo, chodit do kina kde si chodila s muzom a do obchodu kde ste chodili spolu nakupovat. Neviem co by ma tam udrzalo.

autor
8. júl 2025
@really8

Ja sa divim ze stale dokazes vobec zit na mieste kde sa to stalo, chodit do kina kde si chodila s muzom a do obchodu kde ste chodili spolu nakupovat. Neviem co by ma tam udrzalo.

@really8 rodičia, tí, ktorí mi vtedy najviac pomohli...

ivik4
8. júl 2025

Davno by som bola odstahovana po takej udalosti a k rodicom chodila pravidelne na navstevy. To pisem ako jedinacik

any_soj
8. júl 2025
@anonym_autor

@really8 rodičia, tí, ktorí mi vtedy najviac pomohli...

@anonym_autor ja napríklad by som sa asi nestahovala preč, ako tu píšu, že prečo si ešte tam. Rozumiem, že pre niekoho by to bola prospešná reakcia, ale pre iného nie. Nerozumiem, prečo po tak dramatickom zásahu by som mala ako reakciu odrezať všetko, kde sme spolu žili, okrem manžela stratiť aj blízkosť rodiny, priateľov, zázemie, domov... Je úplne v poriadku, že tam ďalej bývaš a nerozumiem, prečo má niekto potrebu sa tu nad tým čudovať a zneistovat ťa.

autor
8. júl 2025
@ivik4

Davno by som bola odstahovana po takej udalosti a k rodicom chodila pravidelne na navstevy. To pisem ako jedinacik

@ivik4 aj keby boli chori? A stari? A potrebovali by tvoju pomoc? Aj keby si s nimi musela chodit ku lekarom, podstupovat liecbu a operacie... ak tu niekto nema co robit, tak je to on. Pevne verim, ze sa po prepusteni odstahuje co najdalej.

anonym_596ebd
8. júl 2025
@any_soj

@anonym_autor ja napríklad by som sa asi nestahovala preč, ako tu píšu, že prečo si ešte tam. Rozumiem, že pre niekoho by to bola prospešná reakcia, ale pre iného nie. Nerozumiem, prečo po tak dramatickom zásahu by som mala ako reakciu odrezať všetko, kde sme spolu žili, okrem manžela stratiť aj blízkosť rodiny, priateľov, zázemie, domov... Je úplne v poriadku, že tam ďalej bývaš a nerozumiem, prečo má niekto potrebu sa tu nad tým čudovať a zneistovat ťa.

@any_soj podla mna to ostatni nemysleli tak,ako to vyznelo. Podla mna je extremne psychicky narocne stretavat sa s vrahom, bude mat pred ocami vsetko, na co mozno teraz tak silno nemyslela. Neviem,mna by to psychicky polozilo, asi by som.mala chut mu nieco urobit ( aj ked by som neurobila).

lubkovaandrejka
8. júl 2025
@anonym_autor

@ivik4 aj keby boli chori? A stari? A potrebovali by tvoju pomoc? Aj keby si s nimi musela chodit ku lekarom, podstupovat liecbu a operacie... ak tu niekto nema co robit, tak je to on. Pevne verim, ze sa po prepusteni odstahuje co najdalej.

@anonym_autor a urcite ho pustia uz teraz?

ivik4
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano aj tak , co je na tom . Nebyvam v rovnakom meste a napriklad aj teraz mam zhodou nahod maminu v nemocnici. Po prepusteni pojdem s nou na OCR. Urcite sa nebudem stahovat spät do mesta kde byvat nechcem. Ved vela ludi tak funguje

tom_i
8. júl 2025

Tu sa nepýtaj...nik neprešiel tvojou cestou... skús
https://centrumvidia.sk/

aandrea9
8. júl 2025
@moonlight1210

Odsledovala by som si ho a postarala sa, aby porusil podmienku. A siel naspat.

@moonlight1210 neverím, že toto píšeš práve ty 🤔

elli333
8. júl 2025

Ja by som to vobec nedala, asi by som mu zakrutila krkom

andrejka1974
8. júl 2025

@anonym_autor ja by som tam už dávno nebývala proste by som sa odsťahovala

chrobak7
8. júl 2025
@anonym_autor

@moonlight1210 Toto sú len silácke reči a nereálne rady. Ako by si to urobila?

@anonym_autor "aj keby boli chori? A stari? A potrebovali by tvoju pomoc? Aj keby si s nimi musela chodit ku lekarom, podstupovat liecbu a operacie... ak tu niekto nema co robit, tak je to on. Pevne verim, ze sa po prepusteni odstahuje co najdalej." - však práve preto ti nikto neporadí, lebo nikto z tu prítomných nepozná tvoju situáciu, tvoju povahu, a pod. Nikto nevie, či to bol nejaký skrat dotyčného, alebo či dotyčný je schopný pokračovať v trestnej činnosti a či ti niečo nehrozí.

Nikto ti tu relevantne neporadí. To treba riešiť so psychológom.

autor
8. júl 2025
@tom_i

Tu sa nepýtaj...nik neprešiel tvojou cestou... skús
https://centrumvidia.sk/

@tom_i toto uz mam za sebou, mala som pri sebe cely PON team, cize velmi mi pomohli po kazdej stranke. Dnes, to su uz naozaj roky, dlhe roky, sa len musim vyrovnat s tym, ze to prichadza. Sama neviem, ako sa zachovam popravde.

kikusenka1
8. júl 2025

Keby ho stretnem tak potom v base sedím ja....

1ryba
Odpoveď bola odstránená
motylik2559
8. júl 2025

Ahoj, a sud uz rozhodol o jeho podmienecnom prepusteni? Uz to vies naisto? Ako bol kvalifikovany jeho zlocin, ked ho dali do basy?-bolo to kvalifikovane ako obzvlast zavazny zlocin? Lebo tam moze byt podmienecne prepusteny az po vykone 3/4 vymeraneho trestu. Bol o tom riadny sud? -lebo bez toho len tak nepustia na slobodu. Ak si zatial len on poziadal o podmienecne prepustenie, tak sud mu to schvalit nemusi, je tam viac faktorov, v ramci ktorych sud rozhodne o podm.prepusteni alebo nie. Dalsia vec, mas v ramci rozsudku zpred tych x rokov uvedene, ze ma zakaz priblizenia v pripade prepustenia? Ak nie, bolo by dobre podat navrh, v jeho pripade by sud mohol urcit nielen na povedzme 50m ale aj viac vzhladom na to za co je trestany.

tom_i
8. júl 2025
@anonym_autor

@tom_i toto uz mam za sebou, mala som pri sebe cely PON team, cize velmi mi pomohli po kazdej stranke. Dnes, to su uz naozaj roky, dlhe roky, sa len musim vyrovnat s tym, ze to prichadza. Sama neviem, ako sa zachovam popravde.

@anonym_autor ja ti môžem popriať len veľa síl a veľa dobrých ľudí v tvojom okolí, ktorí budú pri tebe tak ako doteraz.

autor
8. júl 2025
@motylik2559

Ahoj, a sud uz rozhodol o jeho podmienecnom prepusteni? Uz to vies naisto? Ako bol kvalifikovany jeho zlocin, ked ho dali do basy?-bolo to kvalifikovane ako obzvlast zavazny zlocin? Lebo tam moze byt podmienecne prepusteny az po vykone 3/4 vymeraneho trestu. Bol o tom riadny sud? -lebo bez toho len tak nepustia na slobodu. Ak si zatial len on poziadal o podmienecne prepustenie, tak sud mu to schvalit nemusi, je tam viac faktorov, v ramci ktorych sud rozhodne o podm.prepusteni alebo nie. Dalsia vec, mas v ramci rozsudku zpred tych x rokov uvedene, ze ma zakaz priblizenia v pripade prepustenia? Ak nie, bolo by dobre podat navrh, v jeho pripade by sud mohol urcit nielen na povedzme 50m ale aj viac vzhladom na to za co je trestany.

@motylik2559 chápem. Nebudem to konkretizovať ak dovolíš, lebo je to veľmi citlivá téma. Od celkovej výšky rozsudku sa odráta čas stráveny vo vyšetrovacej väzbe a aktuálne odsedené roky. Zákaz priblíženia mi neprejde, ja som nebola cieľom.

sevrin
8. júl 2025

Vrahovia by nikdy nemali byť prepustení. Svoje životy by mali dožiť v pracovných táboroch.

motylik2559
8. júl 2025
@anonym_autor

@motylik2559 chápem. Nebudem to konkretizovať ak dovolíš, lebo je to veľmi citlivá téma. Od celkovej výšky rozsudku sa odráta čas stráveny vo vyšetrovacej väzbe a aktuálne odsedené roky. Zákaz priblíženia mi neprejde, ja som nebola cieľom.

@anonym_autor kludne by ti mohol prejst zakaz priblizenia,kedze si napisala,ze teba pri tom co sa stalo zranili a zaroven kedze sa jednalo o tvojho muza. Viem a chapem,ze je to citliva tema ale nerob si zavery so zakazom priblizenia skor nez mas realny verdikt, vzhladom na zavaznost situacie mu ho kludne mozu odklepnut. Ano viem,ze podmienecne prepustenie je po urcitej dobe trestu, preto som sa pytala, ci to bolo kvalifikovane ako obzvlast zavazny zlocin...lebo ked ano tam je to az po 3/4 z celkoveho trestu mozne aj keby si on podal skor, sud mu to schvalit nemusi. Dobre, chapem,ze ti to je velmi neprijemne...chcela som ti v nejakych veciach poradit...ale ked mas pocit,ze to je pre teba odo mna zbytocne, tak v poriadku, nebudem sa ti do toho starat. Kazdopadne ti drzim palce, aby si tu situaciu zvladla co najlepsie...mozno by bolo fajn to prekonzultovat aj s terapeutom. Drz sa🍀

autor
8. júl 2025
@motylik2559

@anonym_autor kludne by ti mohol prejst zakaz priblizenia,kedze si napisala,ze teba pri tom co sa stalo zranili a zaroven kedze sa jednalo o tvojho muza. Viem a chapem,ze je to citliva tema ale nerob si zavery so zakazom priblizenia skor nez mas realny verdikt, vzhladom na zavaznost situacie mu ho kludne mozu odklepnut. Ano viem,ze podmienecne prepustenie je po urcitej dobe trestu, preto som sa pytala, ci to bolo kvalifikovane ako obzvlast zavazny zlocin...lebo ked ano tam je to az po 3/4 z celkoveho trestu mozne aj keby si on podal skor, sud mu to schvalit nemusi. Dobre, chapem,ze ti to je velmi neprijemne...chcela som ti v nejakych veciach poradit...ale ked mas pocit,ze to je pre teba odo mna zbytocne, tak v poriadku, nebudem sa ti do toho starat. Kazdopadne ti drzim palce, aby si tu situaciu zvladla co najlepsie...mozno by bolo fajn to prekonzultovat aj s terapeutom. Drz sa🍀

@motylik2559 myslim, ze to bol obzvlast zavazny zlocin, on tam mal niekolko skutkov, cize toto bol jeden z mnohych.

motylik2559
8. júl 2025
@anonym_autor

@motylik2559 myslim, ze to bol obzvlast zavazny zlocin, on tam mal niekolko skutkov, cize toto bol jeden z mnohych.

@anonym_autor malo by to byt uvedene v rozsudku, mas ho k dispo? tak by si si bola aspon na istom. Nie vzdy totiz sud udeli podmienecne prepustenie, aj ked si väzen on poda. Nemusi splnit dlzku pobytu, nemusi sa im zdat sposobily, aby bol na slobode, taktiez ci nema priestupky v ramci pobytu vo väzeni za nieco-a ked za co, co konkretne to bolo, za celkove spravanie doposial vo väzeni, taktiez ho preveri este väzensky psycholog...je tam naozaj este dost faktorov, taktiez keby aj sud urcil,ze sa dostame podm.na slobodu, moze dostat urcitu skusobnu lehotu...a taktiez to urcite nebude este v ten den kedy mu to odklepnu...urcia datum...ta skusobna lehota v ramci podm. prepustenia je,ze bude viac kontrolovany nez pri len podm.prepust.bez skusobnej lehoty. Jeden mensi pruser a ide nazad.Ale s tym zakazom priblizenia to ti naozaj odporucam pokial aj tebe bolo pri cine ublizene mas na to pravo. Vyhladaj pravnika...ak nemas na to financie, tak mas aj Centrum pravnej pomoci zdarma, kde ti pravnika pridelia-on ti da adekvatne odpovede ci uz by si s tym na sud ist chcela alebo nie, poradia ti. Hod si to do googlu tak ako som ti to napisala a tam najdes na nich kontakty. A naozaj vyhladaj aj terapeuta, to ti moze velmi pomoct❤️Drzim palce

Strana
z3