Ako sa vyrovnať so závisťou voči priateľom?
Poviem to narovinu, závidím a trápi ma to.
Všetci, doslova všetci moji najbližší ľudia sú z výrazne "lepších" pomerov ako som ja. Medzi mojich najbližších patrí moja najlepšia kamarátka, ktorá si našla partnera, ktorý je od nej o 10 rokov starší. Už počas vysokej školy bývala v jeho byte. Skončili sme VŠ spolu minulý rok. Ja každý mesiac platím 700 eur podnájom, mám dobrú prácu (IT) ale nepozerá sa mi dobre na to, že ona neplatí nič a cez rok je evidovaná na úrade práce. Moja dve ďalšie najbližšie osoby sú moje sesternice. Ich otec (manžel sestry mojej mamy) rozbehol asi v roku 2002 biznis s nehnuteľnosťami a veľmi sa mu zadarilo. Jedna dostala 4izbák v centre BA, druhá dostala dom v BA. Ani jedna z nich poriadne nepracuje. Je viem, že to nie je pekné ale ja neviem, čo mám robiť. Cítim proste závisť, že ja si ani o 30 rokov nebudem môcť dovoliť vlastné bývanie, nie to ešte nepracovať.
Nemali by ste pre mňa nejaké rady ako sa cez to preniesť?
Ja mám inak pocit, že závisť je základná genetická výbava Slovákov. To je jeden z dôvodov, prečo je táto krajina v takej ri*i 🤷♀️

Pridam moj postreh. Výšku som studovala popri praci, zdaleka som tolko nezarobila kolko ty minies na podnajom, ale tesila som sa samostatnosti. S muzom som pomaly 20 rokov. V zahranici sme pracovali den noc aby sme zarobili na dom. Spoluziaci uz riesili kariéru, ja šetrila kazdu Penny. Som ale rada a vdacna cim sme si presli..ci uz zahranicim, manzel popri praci a dietati študoval, ja som pracovala hned po materskej (teda po pol roku po porode) a dovolim si povedat ze mame všetko. Ale poznam aj ludi v okoli co maju viac...ved nech maju..kazdy mame moznosti ktore treba vyuzit...ci uz zahranicie, ci uz tu. Ved ked chces viac ušetriť, skus si najst plus pracu, lacnejsie najomne...vsetko sa da len treba hladat cestu. Ver mi ze vzdy si budes ovela spokojnejsia keď vsetko zvladnes ty a nie nejaky sugardaddy