icon

Ako sa vysporiadať s hlučnými susedmi pred 22. hodinou?

2. jan 2024

Prosim Vas, existuje "nejaká páka" na hlučnych susedov pred 22hou? Vsak ludia, co maju male deti, alebo vstavaju skoro do prace maju cakat do 22j, aby mohli zavolat policiu a potom este cca 30 minut, pokym to policia poriesi? Vsak male deti chodia spat bezne aj pred 20tou a vtedy sa to neda nijako poriesit? Dik za rady🙏

Strana
z5
zacharovi
Autor odpoveď zmazal
zacharovi
6. jan 2024

My sme si kupili stary dom a mame klud.

zacharovi
6. jan 2024

Ale rozpravali sme sa so susedmi, niektori si to neuvedomuju...za pokus to stoji.

minenkak
6. jan 2024

@zacharovi čo je neohladuplne

maciatkolulu
6. jan 2024

@lienka.7 ach jaj....takými ako ja.... A čože ti ten "obmedzeny mozog"také napísal? Skôr si skús potrénovať ten svoj,odporúčam začať so slovenskou gramatikou a potom prejsť na tréning sebareflexie v spojení tréningu riešenia konfliktných situácii na úrovni. A ešte by som pridala zľahka skúšať si doma pred zrkadlom akceptovať názor druhých. Lebo taki ako ty,sú na smiech.

minenkak
6. jan 2024

Musím to tu napísať,aj keď budem citovať manžela,zopar krát tu bolo napísané,že sa nedá porovnávať hluk z hudby ,domácich spotrebičov a buchania v byte a krikom a revom detí.Ano neda sa to porovnávať,decky rev a krik sú mnohonásobne horšie,trvá to spravidla roky a je to o moc hlasnejšie

lienka.7
6. jan 2024

@maciatkolulu ty trosku porozmýšľaj nad sebou, aký si mala/mas život a prečo asi si tak dopadla. Tvoj ex asi vedel, prečo sa k tebe zachoval tak, ako sa zachoval. Mudra si ako Šalamúnove trenky, škoda, že si nebola aj predtým, co?

maciatkolulu
6. jan 2024

@lienka.7 fuuuha,si si vedomá toho čo píšeš? Si si vedomá sile písaného slová? Poznáš niečo také? Z teba ide taká zlosť,že je to už skôr smutné,ako smiešne prskas síru. . A dopadla som najlepšie ako som mohla. Mám syna,manžela,žijem v ružovom Rakúsku,nemusím pracovať. Mám mačku a psa. Ja neviem. Mám zdravé deti. Jedno nádherné vnúča. Dcéra s vážnou chorobou ...z ktorej sa vyliečila a má krásnu rodinu. Šikovné posledné dieta,čo ovlada plynule dva jazyky a tretí sa uci. Keď si predstavím ako sa má ex... Ja ti fakt neviem🤣

Počuj,ako sme sa dostali od poznámky,že či robotníkov,čo majú dvojhodinovu prestávku platia karmelitanky ,k môjmu spackanemu, hrôzostrašnému životu,plného temna a nešťastia? Ty brdo, ja ti neviem, musíš ma mať strašne rada🤣🤣🤣normálne mi to lichotí.

Ale opakujem,budeš ty spokojnesia a šťastnejšie,keď sa naučis ovládať a jednat na úrovni a najmä vážiť slová,lebo len prostoduchi vypúšťajú zbrklo niečo,čo možno,chudacikovia, ani tak nemyslia,však? 😘

medda_beda
6. jan 2024

@silvia2013 Je nechápavá lebo nedokáže rozoznať bežné fungovanie v byte od niečoho čo človek robí naschvál napríklad nejakú párty.
Keď jej vadí, že niekto zapne vysávač počas dňa tak nech ani ona nevysáva a nech žije v hnoji.

elzena2
6. jan 2024

@dominikak4 ano, zblaznia sa z vas a urobia vám zo života peklo. Vy si myslite, že nerobite hluk, keď ste v dome. Ale v byte sa uplne inak musí chodit po podlahe, nemozete v drevakoch po parketach chodit a pod. Veci, na ktore vy ani nepomyslite teraz.

dominikak4
6. jan 2024

@elzena2 no ja chodím najradšej bosá, dreváky ani nemáme. Je mi jasné, že po 22 hodine budeme musieť byť ticho, že nebudem môcť na noc pustiť práčku, sušičku, myčku ako to robím doma a iné obmedzenia. Neplánujem robiť susedom zle. Nebude môcť syn behať na odrážadle po byte a podobne. Aj tak plánujem byť s deťmi často vonku na ihriskách, poprihlasujem syna na krúžky. Tam kde chceme ísť bývať je ihrisko kúsok od bytovky, neďaleko je centrum kde je plaváreň, tanečná a gymnastika pre deti. Syn je veľmi živý, bude nadšený, vybláznený, spokojný. Tu sa nudí. Byt je na treťom poschodí z troch, bez výťahu, v bytovke je 8 bytov, prevažne dôchodci.

elzena2
6. jan 2024

@dominikak4 no tak vyzerá to,že si rozhodnuta.

dominikak4
6. jan 2024

@elzena2 no, ale stále mám taký blbý pocit, obavu, že si nebudeme vedieť zvyknúť. Dom predávame, ale kto vie, kedy sa predá, a či bude ten byt ešte voľný. Som z toho "nesvoja. A kto vie čo z toho bude. Napríklad našla som si nedavno na krku hrčku, myslela som, že je to uzlina, bola som na sone a je je to niečo čo tam byť nemá a musia zistiť, či je to nie je zhubne....takže kto vie, čo ma čaká, a či tu o pár rokov ešte budem...Premýšľam o Tom kde by to bolo jednoduchšie ak bude treba chemoterapiu a tak.

simka1454
6. jan 2024

@dominikak4 tak ak ti môžem poradiť, určite nekupuj byt na najvyššom poschodí bez výťahu. Predstav si len nosenie nákupov hore po schodoch. A predstav si, že všetok nábytok treba vynosit hore po schodoch. A aj do budúcna, nikdy nevieš, stačí nejaký zdravotný problém a hneď bude aj problém vyjsť hore bez výťahu. Ja som tak kedysi byvala na najvyššom poschodí bez výťahu, tiež 3 poschodie a nikdy by som tak už nechcela. Mala som jedno dieťa 2,5 ročne a novorodenca a keď sme išli von, to bolo ako za trest. Kým sme zišli dole, som mala pocit, že mi ruka odumrela, keď som syna niesla dole na jednej ruke a dcéru držala s druhou rokou. A domov hore po schodoch to isté. Samozrejme keď troška vyrástli, bolo to o niečo ľahšie ale aj tak stále hore, dole schodmi, s taškami. Niečo kúpiš väčšie zas pešo schodmi hore. Rovnako ťažké veci dole po schodoch. Nikdy viac.

dominikak4
6. jan 2024

@simka1454 som si vravela, že šak tretie poschodie to dáme....,ale tiež sa nad tým zamýšľam. Minule ma tak napadlo keď som trepala ťažké tašky z Lidla, že ako to vytrepem hore keď pôjdem s deťmi. No len v tej lokalite kde sa nám páči, sú len bytovky trojpodlažné a všetky sú bez výťahov. Je to na Andreja Hlinku v Piešťanoch v tej časti ako je Zavretý kút (možno to tam niekto z Vás pozná). Tá lokalita sa nám páči, lebo je tam pokoj, plno zelene, ihrisko fakt kúsok od domu, mimo hlavnej cesty je bytovka, keď pozriem z okna vidím stromy, je tam ticho a pritom do mesta do centra je to naskok. Je to kompletne vybavené, sú tam neďaleko obchody, lekárne, potraviny, pre deti sú tam možnosti vo forme tých detských aktivít. Byt, ktorý sa nám páči je kompletne zrekonštruovaný, krásny, majiteľ ešte aj podlahy odhlučnil, má až 5 izieb. Všetko je tam nové. Jediné mínus je, že je to bez výťahu, a že či nebude problém so susedmi, keďže môj syn je živé striebro a má obdobie vzdoru no a dcérka ešte neviem čo z nej bude...tá má 7 m. Syn bude mať teraz tri roky. V tej istej bytovke ešte predávajú na prvom poschodí 5 izbák, ale ten je v pôvodnom stave a do toho sa nám moc nechce ísť, rekonštrukcia by dnes bola neprimerane drahá a v tomto "starom dome" sme si toho užili až až....zhltol nám všetky úspory, úver splácame a stále tu treba niečo robiť, opravovať, furt to niečo pýta a odmenou nám je akurát to súkromie ,ale zase na samote.

dominikak4
6. jan 2024

@simka1454 ešte ma napadlo, že možno by nebolo zlé, dať dom len do prenájmu a ísť do prenájmu zas do mesta a porovnať to bývanie, tie plusy a mínusy, že ako sa nám bude bývať. CCA na rok -dva a potom sa rozhodneme, že keby bolo dobre, tak byt kúpime, keby nie, tak sa vrátime sem do domu. Len si to tak vyskúšať, aby som potom zas nepočúvala od muža, ako som ho ja nútila do bytu. Lebo on má tendenciu všetko časom hodiť na mňa, že vlastne za všetky jeho zlé rozhodnutia môžem ja =D. Takže ak sa mu v byte bude bývať zle, tak celom určite to zase bude moja vina, už to vidím. Ale to už tu moc detaily riešim. Zas sa nemám s kým porozprávať. Osud to vždy aj tak vyrieši za nás. Čo má byť to bude.

simka1454
6. jan 2024

@dominikak4 my sme tiež tak mali byt, v centre mesta, čiže tiež všetko blízko. Rovnako tam boli bytovky len takéto 3 podlažne. Aj veľa zelene. A rovnako, skoro všetko dôchodci. S nimi sme problém nemali. Len my sme to mali iba 2 izbový byt bez balkóna a aj bez toho výťahu, čo som ja brala ako veľké mínus. A keď teraz bývate v dome, tak podľa mňa budete dosť ľutovať, že ste išli do paneláku. Lebo mať svoj dvor, kde sa môžu deti hrať je veľká výhoda. To sa nedá porovnať s tým, keď by ste chodili von na ihrisko v meste. Dobre to zvážte, čo vám bude viac vyhovovať. A teda my sme tiež kúpili starší dom a prerabali sme úplne všetko.

lienka.7
6. jan 2024

@dominikak4 3 posch.bez výťahu určite nie.

dominikak4
6. jan 2024

@simka1454 myslím, že máme čas, dom sa Boh vie kedy predá a či vôbec, domy sa zle a dlho predávajú. Ďakujem za rady, vážim si každú jednu, keďže ide o životné rozhodnutie.

liusa82
6. jan 2024

@dominikak4 my sme sa tiež takto z centra mesta a bytovky sťahovali na dedinu do domu.A poviem vám, už by ma do bytovky nedostal nikto na svete aj keby má zlaté klučky.No a to bola poctivá tehla žiaden papundekel.A nemyslite si že ak ste úplne hore nebudete nič počuť.Ono sa zvuky krásne nesú aj od spodu.My sme mali decká nad nami aj pod nami a rozdiel v buchote som teda nevidela.Počuli sme všetko akurát že to išlo zo spodu.Takže fakt dobre si to premyslite.No a ešte na margo toho že domy sa zle predávajú,tak mne sa zdá že práveže do domu chce dneska skoro každý

biela_sova
7. jan 2024

@amelie2017 pane boze, ano, z Italy mam s tym aj ja skusenosti 🙈

domka_sviecky
8. jan 2024

@nikpa to veru nezaručí iba keď tak na samote 😀

Strana
z5