icon

Ako sa vysporiadať s nevhodnou poznámkou manžela?

4. júl 2025

ahojte, ako by ste zareagovali, keby Váš muž podpichne na niečo ohľadom Vášho výzoru, na čo ste extrémne háklivá, máte z toho komplexy a nízke sebavedomie, lebo sa Vám kedysi aj decká v škole za to vysmievali... napr. že máte krivé nohy, zuby, pehy. On síce netušil, že mám z toho komplexy (nechcela som na to nikdy poukazovať) a prišlo mu to asi vtipné, ale veľmi ma to sklamalo, urazilo + mám PMS, proste všetko sa to tak nejako zhluklo dokopy.
niečo som mu na to povedala (nie som typ, ktorý vie nazad dotyčného uraziť, príde mi to detinské), ale zostala som v šoku, lebo toto som fakt od neho nečakala a možno som dúfala, že si to na mne nevšimol, alebo mu to nevadí...

doriiis
4. júl 2025

Sorry autorka,ale sama si môžeš zato,ako sa teraz cítiš.Mozno keby si manželovi povedala z čoho máš komplexy tak by takú poznámku neutrusil.Ale keďže o tom nevie,tak nemôže vedieť ani to,že sa ťa to dotklo.
Tvoj manžel nie je na vine a nič zle nespravil.

darovanie
4. júl 2025

Inak ja keď som začala chodiť s mojím už teraz mužom, tak mi raz povedal, že aké je to milé, že mi tak trošku ubieha očko. Ja som si to a ani nikto okolo mňa 21 rokov nevšimol. Tak som mu poďakovala, že som si 21 rokov myslela, že mám krásne oči a teraz zistím toto😆Ale nie je to nič očividné a stále si myslím, že mám pekné oči.

autor
4. júl 2025
@darovanie

Tak ty vieš, že je na to citlivý a on možno nevie. Keďže si mu o tom nikdy nehovorila, tak možno to pre neho znamená, že si s tým OK. Ja neviem. Ja mám našťastie s mužom tie isté povahy, vieme sa na sebe zasmiať a neberieme sa príliš vážne. Ale hlavne sa rozprávame. Môj muž veľmi dobre vie, že som nespokojná s nosom. Aj som mu hovorila, že za čias hormónov som si hovorila, že našetrím na plastiku. Teraz som s nim OK. A môj muž ho miluje. My sa vieme podrýpnuť na našich nedokonalostiach, ale berieme to s humorom.

@darovanie neberiem sa vážne, keď ma aj postíska za šunky a pod. ale toto, keďže som pre to trpela od malička, je pre mňa citlivá záležitosť. On je typ - neriešiteľ, preto so myslela, že mu to nevadí na mne, resp. nevšíma si také....

darovanie
4. júl 2025

Ale prečo sa o tom nerozprávate? Nikto nie je slepý, ale hlavne človek s ktorým si denne. Ja na mužovi poznám každý centimeter. A to, že si niečo všimne neznamená, že to aj rieši alebo mu to vadí.

viestta
4. júl 2025

preboha, ako to skryvas? este aj pred vlastnym manzelom to skryvas? To az teraz naohodou objevil? Po kolkych rokoch spolocneho zivota? Mozno to ani nebola poznamky, pravdepodobne ani nie nevhodna, len sa jednoduch zaujimal o to o com doteraz nevedel a bol prekvapeny, ze si to tak dlho sryvala. Dokonca aj pred svojim najblizsim clovekom, ktory by mal poznat kazdy kusok tvojho tela.
Kurna, ale co to je za vztah, ze nedokazes sa ani pred vlastmym muzom "odhalit" a skryvas nejaku telesnu nedokononalost?

jozeffezoj
4. júl 2025

Píšeš tímu v inotajoch ako keby si sa vyjadrovala pre markizu live na rozdávaní cien.
Véd tu napíš normálne aký máš probemlem a namotaj tu dookola ako keby si mala 15 rokov. Aký ri človek ppradi a nasmeruje keď ani nevieme ci máš prsia na chrbte alebo máš kolená do opačnej strany. Už z toho sa dá vyčítať ze si v tej skole kde sa ti smiali ostala aj bez urážky vývojovo.
Véd si dospela vydatá žena.

Kto tu problém nemá? Ja mam tiež.
Každý má nejaký problém.
A to ze mu nevieš povedať ze Pišta nehnevaj sa ale nerob si sme toho srandu lebo ma to trápi keďže s tými prsiami na chrbte nie som spokojná a viem ze srandu jem ale ja to beriem dosť citlivo keďže ma to trápi. Je toto probelm zo seba vypľuť?
Tak keď budeš mat problémy v posteli tak potom nebude spolu 100 rokov sexovať lebo už keď máš s týmto prkblem tak sú aj horšie veci co treba riešiť a ty na to zjavne pripravená nie si.

Tak za zžeň (synonymum zmuž) a bud to ries alebo sa s ním rozpravaj.

lucia13022023
4. júl 2025

Chudák chlap. On ani nevie ze spravil niečo zlé a už je tu rozoberany cez dve strany 🤣

maryetta
4. júl 2025

Prepac ale to ze mas ty nejake stare rany-komplexy z detstva. A este ani on o tom netudi... ze takto nasiel tvoju citlivu stranku. Komunikacia... povedz ze toto ta zranuje uz dlhe roky. Ze s tym sama bojujes. Ak je chapavy a milujuci manzel tak sa bude takymto blbym a hlavne nechcenym poznamkam vyhybat.

unicornlady
4. júl 2025

Takto mu to aj povedz, že daný vec je pre teba citlivá záležitosť, že máš z toho traumu, lebo sa ti kvôli tomu posmievali v škole.
Že ti to ublížilo, keď to spomenul.
Ak mu na tebe záleží, tak to pochopí a bude si na to dávať pozor.
Možno ti povie, že daná vec je pre neho práve to niečo zaujímavé.

rejka7
4. júl 2025

Ja si myslím, že nie je žiaden chudák, chce povedať zraňujúcu či ponižujúcu poznámku, tak povie. Keď chce niekto srandovať, druhá strana vie, že ide o srandu, keď niekto chce ponížiť, raniť tak druhá strana to bude cítiť a darmo bude agresia a hrubosť zamaskovaná za vtip, stále je to len agresia a ponižujúci poznámka.

autor
4. júl 2025
@viestta

preboha, ako to skryvas? este aj pred vlastnym manzelom to skryvas? To az teraz naohodou objevil? Po kolkych rokoch spolocneho zivota? Mozno to ani nebola poznamky, pravdepodobne ani nie nevhodna, len sa jednoduch zaujimal o to o com doteraz nevedel a bol prekvapeny, ze si to tak dlho sryvala. Dokonca aj pred svojim najblizsim clovekom, ktory by mal poznat kazdy kusok tvojho tela.
Kurna, ale co to je za vztah, ze nedokazes sa ani pred vlastmym muzom "odhalit" a skryvas nejaku telesnu nedokononalost?

@darovanie
@jozeffezoj
@viestta ja som mu povedala, že proste toto žene žiadny muž nepovie a ešte s takým výsmechom. tak už asi pochopil, o čo ide.
@viestta píšem vyššie, že nie sme spolu desaťročia, brali sme sa nedávno po cca 2r. a nie sme ani žiadne deti, máme 40+

bielasovicka
4. júl 2025

Zaujímavé..... V škole si to všimli, a tvoj muž, s ktorým žiješ a spávaš, ten nie. Ja neverím tejto téme, autorka, myslím ze nás odrbavas.

abbey1
4. júl 2025

My máme v rodine voči sebe celkovo veľmi otvorený vzťah, s manželom, deťmi. Bežne si robíme vtípky i zo svojich nedostatkov. Je pravda, že pre cudzieho človeka to nože byť veľmi čudné. A danej osobe môže istú dobu trvať, pokým pochopí, čo je humor, čo sarkazmus a čo myslené vážne.
V tvojom prípade je mi úplne nepochopiteľné, o čo na tvojom tele ide, keď si to nevšimol tvoj manžel, ale deti škole áno.
Dialóg, dialóg a ešte raz dialóg.

thereisabear
4. júl 2025

Jemu to veľmi pravdepodobne ani nevadí na tebe, proste mu len vyletela blbá poznámka, nie s cieľom ublížiť. Nevie, že si na to citlivá, keďže si mu o tom nepovedala. Sú ľudia, čo majú krivý nos, veľké zuby, nohy do "o" a nič si z toho nerobia. A druhým to vôbec nevadí a majú ich radi.

rejka7
4. júl 2025
@thereisabear

Jemu to veľmi pravdepodobne ani nevadí na tebe, proste mu len vyletela blbá poznámka, nie s cieľom ublížiť. Nevie, že si na to citlivá, keďže si mu o tom nepovedala. Sú ľudia, čo majú krivý nos, veľké zuby, nohy do "o" a nič si z toho nerobia. A druhým to vôbec nevadí a majú ich radi.

@thereisabear keď mu to nevadí, tak ako mu môže vyletieť blbá poznámka. To je divné, však rozmýšľa čo povie, nie?

really8
4. júl 2025

40 rocna zena ma takyto komplex ze ho aj pred muzom skryva? Vazne nechces zajst k nejakemu odbornikovi? Myslim na hlavu. Polku zivota sa trapit pre nieco. O tom ze sa chovas a urazas ako male decko ani nejdem zacinat. Trapas cele toto

jozeffezoj
4. júl 2025

A človek ti tu napise a aj tak sa nevyjadril, zas len omáčky a hlúposti.

viestta
4. júl 2025

V skole si to vsimli a on to mal prehliadnut? No keby si mu verila, doverovala, tak uz davno vie, ze ta to cely zivot trapilo a uz davno by vedel, ze je to No Go zona.

viestta
4. júl 2025
@rejka7

@thereisabear keď mu to nevadí, tak ako mu môže vyletieť blbá poznámka. To je divné, však rozmýšľa čo povie, nie?

@rejka7 blba poznamka nemusela byt vobec blba. Len sa ta poznamka zle vysvetlila a nepochopila...

doriiis
4. júl 2025

Chudák chlap.S takouto ženou po boku to bude mať ťažké

rejka7
4. júl 2025
@viestta

@rejka7 blba poznamka nemusela byt vobec blba. Len sa ta poznamka zle vysvetlila a nepochopila...

@viestta je to možné

mircalla
4. júl 2025
@anonym_autor

@mircalla ty nečítaš, že sa to snažím nejako eliminovať?? zamaskovať??? vtedy neboli také možnosti, tak jasne, že si to všimli.

@anonym Ja citam....opakujem...vsimli si to cudzi ludia, takze je to viditelne. Ale manzel si to podla teba zahadne nemal vsimnut za tie roky (to ta predpokladam videl aj nahu). Neviem si prestavit, ako sa da nieco maskovat, kedze ta videl aj nahu a vidi ta kazdy den. Tak to maskovanie ti asi nikdy nefungovalo. Uplne nelogicka vymyslena tema

autor
4. júl 2025
@mircalla

@anonym Ja citam....opakujem...vsimli si to cudzi ludia, takze je to viditelne. Ale manzel si to podla teba zahadne nemal vsimnut za tie roky (to ta predpokladam videl aj nahu). Neviem si prestavit, ako sa da nieco maskovat, kedze ta videl aj nahu a vidi ta kazdy den. Tak to maskovanie ti asi nikdy nefungovalo. Uplne nelogicka vymyslena tema

@mircalla a ty nečítaš, že keď sme boli deti, tak sa to riešiť nedalo?? že neboli také možnosti pred 30 rokmi?

sella38
4. júl 2025

Máš +40 a celý život ťa to zožiera. Tak buď to rieš (píšeš, že už sa dá, či?) alebo sa s tým zmier, vyhľadal psychológa, lebo akože chceš umrieť fakt s komplexom? A to, či ste s mužom rok, dva alebo 20 je absolútne nepodstatné. Je to tvoj muž, ktorý by o takýchto veciach mal vedieť.

jozeffezoj
4. júl 2025

Kaslite na to, to nemá význam.
Je to to iste ako keď príde niekto do servisu ze ma pokazené auto a niečo s ním je a ani po 1000 otázkach nevie odpovedať normálne. Tak nech je pokazené.
Nechce nechápe ende.

mircalla
4. júl 2025
@sella38

Máš +40 a celý život ťa to zožiera. Tak buď to rieš (píšeš, že už sa dá, či?) alebo sa s tým zmier, vyhľadal psychológa, lebo akože chceš umrieť fakt s komplexom? A to, či ste s mužom rok, dva alebo 20 je absolútne nepodstatné. Je to tvoj muž, ktorý by o takýchto veciach mal vedieť.

@autor Este raz - nemas to ako maskovat, ked ta videl nahu. Neviem o akych moznostich tocis...zla plet sa da zakryt kremom, male prsia sa push upkou, nadvaha sa da riesit oblecenim, odstavajuce usi ucesom, krive nohy nijak, siroke boky nijak. Takze to nemas ako maskovat, slovo maskovat je nepouzitelne pri dennom spoluziti....

bielasovicka
4. júl 2025

Autorka, to co sem dávaš, ake debilne odpovede? Bud napíš konkrétne, alebo sa vyser na to, a nepíš radšej nič.

autor
4. júl 2025
@sella38

@sella38 napr môj muž sa mi nikdy neotvoril. je skôr introvert a aj keĎ som sa ho pýtala napr na detstvo, nikdy nejako nemal o čom hovoriť, nepriznal žiadne krivdy, ktoré ho možno zožierajú. a tak ja som tiež nezačala - vieš, mne sa decká (a niekedy aj dospelí) posmievali za to, že som takáto? tiež som teda bola ticho.

mircalla
4. júl 2025

A krive by ci ak niekto pachne sa tiez maskovat neda (to druhe aspon nie stale), tak fakt neviem, co chces maskovat pred vlastnym manzelom....vymysel, nenapises o co ide, pretoze to je skratka vymyslena blbost

bielasovicka
4. júl 2025
@mircalla

A krive by ci ak niekto pachne sa tiez maskovat neda (to druhe aspon nie stale), tak fakt neviem, co chces maskovat pred vlastnym manzelom....vymysel, nenapises o co ide, pretoze to je skratka vymyslena blbost

@mircalla presne tak.