icon

Ako sa vysporiadať s nevhodnou poznámkou manžela?

4. júl 2025

ahojte, ako by ste zareagovali, keby Váš muž podpichne na niečo ohľadom Vášho výzoru, na čo ste extrémne háklivá, máte z toho komplexy a nízke sebavedomie, lebo sa Vám kedysi aj decká v škole za to vysmievali... napr. že máte krivé nohy, zuby, pehy. On síce netušil, že mám z toho komplexy (nechcela som na to nikdy poukazovať) a prišlo mu to asi vtipné, ale veľmi ma to sklamalo, urazilo + mám PMS, proste všetko sa to tak nejako zhluklo dokopy.
niečo som mu na to povedala (nie som typ, ktorý vie nazad dotyčného uraziť, príde mi to detinské), ale zostala som v šoku, lebo toto som fakt od neho nečakala a možno som dúfala, že si to na mne nevšimol, alebo mu to nevadí...

abbey1
4. júl 2025
@letfenixa

@abbey1 tiež som zvedavá.
Ja mám pehy a doteraz som nevedela, že by sa mi sa to mohol niekto posmievat, nikdy sa nikto.

@letfenixa Ja mam pehy a teda požehnane. Viac než Pipi Dlhá punčocha. A to mám pokožku tmavú. Proste dedičstvo po otcovi. V detstve boli občas nevhodné poznámky, alebo sa malé deti pýtali, čo to mám na tvári.
Ale skôr som sa stretla s pozitívnymi reakciami
Moje dcéry sú naopak bledé a pehy majú, ale výrazne menej než ja.

rejka7
4. júl 2025
@zuzanita1609

@rejka7 Čo napríklad? Tak samozrejme,tie krivé nohy asi ťažko,ale aj keď som počula už o predlžovaní postáv, konkrétne nôh, lamanim kostí po určitých etapách a následne ich zrastení.

@zuzanita1609 alebo jedna noha dlhšia a druhá kratšia, alebo predkus ( musia polamat čeľuste, kúsok odrezať z kostí a zase zdrotovat a zašiť kožu, po operácii je hlava v sadre, nehybna kvôli zrastaniu čeľuste a hadicky do žalúdka kvôli prijímaniu jedla. To je pomerne invazívny zákrok, kvôli pár milimetrom.

abbey1
4. júl 2025
@jozeffezoj

@abbey1 ja už mám pocit ze nízke IQ

@jozeffezoj To by mohlo byť. To sa dá istú domu úspešne tajiť. Alebo si aspoň o sebe myslieť, že úspešne tají. 🙂

zuzanita1609
4. júl 2025
@rejka7

@zuzanita1609 alebo jedna noha dlhšia a druhá kratšia, alebo predkus ( musia polamat čeľuste, kúsok odrezať z kostí a zase zdrotovat a zašiť kožu, po operácii je hlava v sadre, nehybna kvôli zrastaniu čeľuste a hadicky do žalúdka kvôli prijímaniu jedla. To je pomerne invazívny zákrok, kvôli pár milimetrom.

@rejka7 ale keďže autorka spomína,že to maskuje,takže to môže byť len niečo estetické-kozmetické. Napadlo mi veľké znamienko,alebo tie pehy.

mircalla
4. júl 2025
@abbey1

@letfenixa Ja mam pehy a teda požehnane. Viac než Pipi Dlhá punčocha. A to mám pokožku tmavú. Proste dedičstvo po otcovi. V detstve boli občas nevhodné poznámky, alebo sa malé deti pýtali, čo to mám na tvári.

@abbey1 Mne sa pehy napriklad vyslovene pacia

rejka7
4. júl 2025
@zuzanita1609

@rejka7 ale keďže autorka spomína,že to maskuje,takže to môže byť len niečo estetické-kozmetické. Napadlo mi veľké znamienko,alebo tie pehy.

@zuzanita1609 je to možné, ale keď sa jej kvôli tomu vysmieva muž tak to musí byť fakt že chudák. Kvôli zámienku, alebo peham.🫢

rejka7
4. júl 2025
@rejka7

@zuzanita1609 je to možné, ale keď sa jej kvôli tomu vysmieva muž tak to musí byť fakt že chudák. Kvôli zámienku, alebo peham.🫢

@rejka7 ešte ma napadlo veľké zuby, to sa rieši ťažko a smiali sa kvôli tomu chlapci jednej spolužiačke. Inak krásne biele zdravé zuby, akurát,že také veľké a také obrovské ústa pri úsmeve. Toto neporiešiš.

viestta
4. júl 2025
@rejka7

@rejka7 ešte ma napadlo veľké zuby, to sa rieši ťažko a smiali sa kvôli tomu chlapci jednej spolužiačke. Inak krásne biele zdravé zuby, akurát,že také veľké a také obrovské ústa pri úsmeve. Toto neporiešiš.

@rejka7 a ako by velke zuby maskovala?

rejka7
4. júl 2025
@viestta

@rejka7 a ako by velke zuby maskovala?

@viestta Hm, no áno, každopádne kvôli takým veciam sa dospelý človek , manžel ide vysmievať svojej žene, 2 roky v manželstve. Je jedno ako to bolo, či žartom, či v hneve, vysmieval sa. Za mňa je to nedorobený chudák.

viestta
4. júl 2025
@rejka7

@viestta Hm, no áno, každopádne kvôli takým veciam sa dospelý človek , manžel ide vysmievať svojej žene, 2 roky v manželstve. Je jedno ako to bolo, či žartom, či v hneve, vysmieval sa. Za mňa je to nedorobený chudák.

@rejka7 ja neviem ci sa vobec vysmieval... Ono ked ta nieco trapi, z coho mas celozivotne komplexy aj dobre mienena rada, co poznamka "Mohla by si s tym nieco robit" moze byt, sa vyklada ako vysmech a urazka. Pozname len tuto verziu, nepozname kontext a uz vobec nevieme o aky hendikep vlastne ide (co je v podstate nepodstatne). V kazdom pripade jedno je iste, autorka ma komplexy a od skolskych cias, teda aspon 30 rokov s tym nic nerobila, aj ked mozno sa dalo aspon na tych komplexoch popracovat, ked uz nie na tom hendikepe.

doriiis
4. júl 2025

A z čoho má autorka mindraky? Už vieme?

gelifil
4. júl 2025
@doriiis

@doriiis nie...kazdopadne, je to idealne manzelstvo..obaja pred sebou taja

mirokub
Odpoveď bola odstránená
jozeffezoj
4. júl 2025
@doriiis

@doriiis nie, je to tak tajné ze ani vymyslený nick na MK bez fotky to nepusti von

karolinakr_ba
4. júl 2025

Lenze on nevie, ze ste na to citliva, lebo ste mu to nepovedali. To je ten rozdiel 🙂

ronie338
4. júl 2025

Ja som sa v detstve presťahovala z východu na západ. Šikana na škole vychodniarska husicka a podobne. Skoro nikto sa so mnou nebavil tam, na východe prestali tiel lebo namyslená blavacka. Nemám kamošku žiadnu možno 3. Nie som veľmi spoločenský typ človeka. A to všetko co sa mi v živote stalo som na priateľa vybafla na prvom rande. Ak nie tam, behom prvých stretnutí. Vedel o mojej operácii, o mojich psychických problémoch vedel ešte kým sme sa stretli. Vie aké oslovenie neznášam, takže ho používa len keď je nasraný na mňa. Rovnako aj ja. Ale všetko sme si povedali kým sme začali spolu žiť. Q ty nepovieš niečo také svojmu manželovi? Véd práve jemu sa máš s každou svojou krivdou postazovat. Co sa stala v detstve, v rodine, v práci. Ako ti on ma byt oporou keď ty mu také niečo nepovieš?

nat_alia
5. júl 2025

A manzel je dokonaly krasavec ked ta takto podpichne a teba to tak vzalo? Musi to byt uplny model a chudak ma za zenu niekoho s pehami a mierne krivymi nohami 🙂)))))

sszuzu8
5. júl 2025

Ani ja nehovorím aktuálnemu priateľovi čo ma na sebe trápi. Snažím sa to v sebe riešiť až jedného dňa možno trápiť prestane. Akonáhle by mal pripomienku ku vzhľadu hoci aj na vec co sa mi páči hneď mu ukážem kde je jeho miesto. Nebolo chlapa ktorý by mi diktoval ako sa obliecť kde mat alebo nemať piercing ako nosiť zapnuté alebo rozopnute vlasy atď. Keď išiel so mnou do vzťahu videl ma ako vyzerám tak nech sa nesnaží meniť a komentovať. Ja to tiež nerobím jemu ani nikomu okrem teda deti tie musím usmerniť. A ak sa mu nepáči nech ide ďalej 🤷‍♀️žijem svoj život nebudem sa stále niekomu prispôsobovať ako kedysi, tiež som bola šikanovana takže ti rozumiem. Problémy tým spôsobené niekedy nezmiznu vôbec a každému to vysvetľovať.. Nuž uznajme nie je sa čím chváliť a spomenúť pred chlapom ktorý ťa má vidieť ako sexy bohyňu ze si bola šikanovana kvôli krivým nohám malým prsiam veľkému zadku atď nie je úplne žiaduce. Vyslovene ukázať na svoje nedostatky. Takže chápem ta úplne. Nechaj si to pre seba. Bude vedieť kde máš slabinu a keď je to nejaký blb bude ta stále týmto dávať dole.

sszuzu8
5. júl 2025
@abbey1

@abbey1 pehy sú úplne top 🩷🩷 tiež mam hlavne na jar a v lete. V zime úplne zmiznú, doteraz sa nikto nesmial práveže hovoria ze je to kjuuuut 😃 alebo ze pekne, ja ich extra neriešim nevadia mi. Sú ženy čo si ich dávajú dokreslovat čo ich tak veľmi chcú 😃😃😃aspoň to som počula

johanka21
5. júl 2025

Niektorí chlapi sú, skrátka takí, vrátane toho môjho, bohužia. Tiež mi to predtým veľmi vadilo, ale zistila som, že nič s tým nenarobím a okrem toho škodím len sama sebe, keď si to beriem príliš k srdcu. A keďže sme už spolu pekných pár rokov a bohužiaľ, občas sa to opakuje, tak som sa naučila, že lepšie pre mňa je, keď sa akože urazím a poviem mu že nikto nie je dokonalý, ani on a keď sa mu nepáčim, tak nech sa do mnou rozvedie a hrám ešte chvíľku urazenú, keď mi chce dať pusu na udobrenie, no a keď sa akože udobrím, tak mu ale vždy poviem, že nech si toto ku mne nedovoľuje a nech trochu myslí, skôr než niečo povie. Ja viem, na každého to platiť nemusí, ale skús o tom popremýšľať, ak chcete spolu vydržať. Nedaj sa, veď si žena-matka, mal by vedieť, ako ťa jeho poznámky zraňujú, trebárs aj keď sa pred ním rozplačeš. Chlapi sa nedovtípia, keď im to my samy nepovieme. Ak si s ním o tom nepohovoríš, budeš sa len trápiť.

bambulka224
5. júl 2025

On to tak nemyslel. Keby to povedal o inom, by sa Ťa to nedotklo.
Ja som citlivá na svoju hruškou postavu. Väčšie stehna a zadok. Odkedy sme spolu, po dvoch deťoch mám o 20kfg viac. On je štíhli. Nie raz podotkol niečo o mojich tukoch. Som mu povedala, prestaň, lebo sa budem hanbiť vyzliecť. 😉
Odvtedy čuší. 😁

bambulka224
5. júl 2025

Raz som počula takú múdrosť: " Nerieš to, ako Ťa vidia ľudia. Každý sa zaujíma sám o seba. ".
Mužovi povedz, nech Ti to nehovorí. Sa Ti to nepáči/nezaujíma Tá to.
Ak Ťa má rád, prestane.

rejka7
5. júl 2025
@johanka21

Niektorí chlapi sú, skrátka takí, vrátane toho môjho, bohužia. Tiež mi to predtým veľmi vadilo, ale zistila som, že nič s tým nenarobím a okrem toho škodím len sama sebe, keď si to beriem príliš k srdcu. A keďže sme už spolu pekných pár rokov a bohužiaľ, občas sa to opakuje, tak som sa naučila, že lepšie pre mňa je, keď sa akože urazím a poviem mu že nikto nie je dokonalý, ani on a keď sa mu nepáčim, tak nech sa do mnou rozvedie a hrám ešte chvíľku urazenú, keď mi chce dať pusu na udobrenie, no a keď sa akože udobrím, tak mu ale vždy poviem, že nech si toto ku mne nedovoľuje a nech trochu myslí, skôr než niečo povie. Ja viem, na každého to platiť nemusí, ale skús o tom popremýšľať, ak chcete spolu vydržať. Nedaj sa, veď si žena-matka, mal by vedieť, ako ťa jeho poznámky zraňujú, trebárs aj keď sa pred ním rozplačeš. Chlapi sa nedovtípia, keď im to my samy nepovieme. Ak si s ním o tom nepohovoríš, budeš sa len trápiť.

@johanka21 možno sa chlapi dovtípia, keď im tiež raz začas šplechneš do ksichtu, čo si myslíš a ich bruchu, páchnucom dychu, slabej erekcii, alebo nadmernej sexualite, počínajúcej plešine, ... Ako inak by sa dovtípili ako ti asi je? Keď nevedia pochopiť po slovensky, treba inak. Inak, dosť blbé vo vzťahu, ale keď už raz chlap takúto úroveň zvolil, tak čo iné, len sa prispôsobiť 😁

maya_hi
5. júl 2025

Je skôr desivé že žiješ s niekým pri kom sa bojíš že si na tebe niečo všimne. Pracuj na sebaprijatí. Vždy tu bude niekto, komu na tebe bude niečo vadiť. Ide skôr o to, prečo ti na tom tak záleží? Pracuj na sebe a uč sa odpáliť takéto poznámky späť. Nič nevychováva viac ako zrkadlenie. Aj tvoj muž má určite niečo nedokonalé 😏 Odpáľ mu to naspäť a vybavené. Ak uvidíš že sa ho to dotklo, hneď mu to aj vysvetli- vidíš, mňa sa tvoje pripomienky dotknú rovnako. Ale hlavne, neber sa príliš vážne. Deti v škole vedia byť riadne svine. Ale vždy sú to tie deti, ktoré si veria najmenej a svoju frustráciu riešia tak, že hryzú všade okolo 😏

margotka17
5. júl 2025

Buď kľudná, kašli na to. Mne môj muž minule povedal, ty si také moje čierne čudo a to len preto, že som veľmi opálená. Tiež ako dieťa som sa za to hambila, že má vždy tak silno slnko opáli. Možno to naši chlapi nemysleli v zlom, len ich to tak napadlo v danú chvíľu.

romiada
5. júl 2025
@fiirsttiime

Fúzy?🙈

@fiirsttiime fúzy nie je náročné "zoperovat" 😉

romiada
5. júl 2025
@zuzanita1609

@zuzanita1609 aj ja si myslím ze to bude také niečo. Napr oheň na tvári (nevus flameus). V detstve ho maskovať nemohla (mejkapom) teraz áno. @autorka priznať slabost je v skutočnosti sila a odvaha. Tak smelo do toho. Možno si na ceste budovania hlbšej dôvery k manželovi aj sebe

dvanastka
5. júl 2025

Úplne bezvýznamná vymyslená téma. Autorka ani nevie, čo ju trápi. Možno to, že nemá mozog, tak to maskuje.

bambula0282
6. júl 2025

Asi by som mu povedala, že tiež nie je model a žijem s ním🤷‍♀️. Pokial teda nie je model. Je to len poznámka, ktorú si asi ani neuvedomil. Tiež mám veľký nos, ale vystihuje moju osobnosť 😃.

andrea2667
6. júl 2025

Čo tak mu povedať:Počuj, toto mi už nikdy nepovedz, lebo je to moja hlboká trauma.