icon

Ako sa zachovať po výsledkoch testov otcovstva?

8. aug 2024

Ahojte dievčatá ,nedávno som tu pisala že ma chlap obvinil že dieťa ktoré čakám nie je jeho,pretože citujem :,,veď som sa urobil iba raz ,,boli sme teda na testoch otcovstva z krvi matky ,keďže dieťatko ešte nie je na svete.Bolo to pre mna stresujúce a veľmi ponižujúce aj keď na klinike sa správali naozaj super.Bola som si istá ,že je otec môjho dieťatka ,nakolko som mu nebola neverná ,ale napriek tomu som tŕpla aby sa nepomylili aby som dokázala svoju ,,nevinu,,.Dnes prišli výsledky a samozrejme je otec .,Vám žienky ktoré ste mi dali slova podpory som sa chcela veľmi pekne podakovat ,lebo nemala som sa konu zveriť ,teda mala ale hanbila somnsa .,a vy ste ma tu v hojnom počte podržali 🙂 teraz sa naramne ospravedlňuje ale mne sa s ním moc komunikovať nechce ,odsťahovala som sa od neho a neviem ako dalej.Porozpravat sa? Odpustit?ostat na malú sama? Len keby mal aspoň dôvod neveriť mi ale naozaj som mu dôvod nikdy nedala ,zienky aká by bola vasa reakcia

janage
8. aug 2024

@mira0611 tak zas nie je debilna ako debilina.
Áno je potrebné s chladnou hlavou a nenechať sa doháňať k rozhodnutiu pod tlakom.
Ale pre mňa osobne to isté akoby ona od neho po sluzobke po x rokoch vzťahu žiadala ten test na pohlavné choroby.
Uz vidím ako naň v pohode muž ide.
A ako autorka písala, miesto, aby si priznal chybu jak chlap, otáča situáciu a tvrdí, že veď on jej veril. Robí z nej somara a zo seba tiež. O 2 týždne jej bude tvrdiť, že ona prekruca a vymýšľa a on žiadne testy po nej nikdy nechcel? Tebe toto príde ako hlúposť? Pre mňa veľmi závažná vec. Vedel, že ona sa cíti ponížene a že ju stresuje. Napriek tomu ten test chcel. Ak by nešla, opustil by ju pravdepodobne alebo by dieťa odmietal. Tak prečo jej má záležať na vzťahu, ktorý on bez mihnutia oka neváhal zahodiť?
Nie sú školáci a nepoznajú sa 2 týždne. On jej po 6 rokoch vzťahu vôbec neverí.
Toto nie je pre mňa to isté akoby ju podviedol. Zradil jej dôveru. To sa ťažko bude naprávať.

Nie tak dávno tu bol príbeh ako žene prišli zazvoniť osadníci, že tej jej urobil decko tej ich z osady. Ona 2 deti prvák tuším a pár mesačné bábätko. Muž neveru aj mimo manželské dieťa priznal. Jej by si tiež radila neodchádzala od neho? Každý máme tu hranicu inde. Co jeden odpustí, druhý nedokáže.
Tak či tak bez dôvodu žiadať po manželke test DNA svedčí o hlbokej nedôvere. Teda ten vzťah nie je zdravý.

mira0611
8. aug 2024

@janage ja si nemyslim, ze to co ten d.bil spravil je spravne. A nemiesaj tu 2 rozne pribehy, lebo toto je uplne odlisne, nez to, ze by spravil detsko inde.

janage
8. aug 2024

@mira0611 v oboch prípadoch muž hlboko zranil ženu s dieťaťom a úplne zrušil dôveru medzi nimi. To majú rovnaké

mira0611
8. aug 2024

@janage je to uplne iny level!

kristinapetronela
8. aug 2024

Aká hrdosť ? Aké odpúšťanie ?
Veď on ju ponizil . Určite nie je ani dobrý otec keď sa nevie správať k matke dietata

cacianka
8. aug 2024

Baby prepojte tú pôvodnú diskusiu, je z 20. júla, v skupine Rodinné problémy, neviem dať link

janage
8. aug 2024

@mira0611 pre teba iný level, pre niekoho v princípe to isté.
Poníženie, neucta, nedôvera. A ja si myslím, že pokiaľ by DNA testy neboli bez váhania by muž autorku opustil s tým, že dieťa nie je jeho.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
enmery
8. aug 2024

Nevracaj sa preboha. Otcom môže byť. On Ti o sebe tým pochybovaním povedal úplne všetko a to najpodstatnejšie. To nie je partner do života. Neurob túto chybu.

janage
8. aug 2024

@unicornlady tu nesedia roky a dĺžka vzťahu. Tam píše ze sú spolu rok tu 6 rokov. Vek oboch tam 37, 38 tu 35, 36. Alebo potom niekto vymysla

rorino
8. aug 2024

Uff,to máte aj dosť na to aký je pribrzdeny.Ale možno sa len zľakol zodpovednosti,uvidíš ako sa bude chovať,keď mu to povieš,možno mu dopne,čo za blbosť tresol,ale ak máte byt spolu "len"pre dieťa,to tiež nie je žiadna výhra.

autor
8. aug 2024

@dankabetka dakujem krasne

autor
8. aug 2024

@janage by som to lepšie nenapisala a nezhodnotila úplne súhlasím

autor
8. aug 2024

@janage proste v ten mesiac sme mali sex len raz zrejme preto alebo naozaj neviem nemal odpoved keď som sa ho pýtala

janickacrazy
8. aug 2024

hlavne skús zistiť, či nepodviedol náhodou on teba na tých služobných cestách, lebo podľa seba sudim teba

danielahamar
8. aug 2024

Ja len toľko,že ako chlap by9hol vedieť,že aj z jedného sa dá splodiť dieťa. Ak to nevie😁 nech si nastuduje biológiu a ako ženy rádia,poslať jeho mlna testy na pohlavné choroby,že bez toho sa nevrátis🥱😂

nominativ
8. aug 2024

Keď teba tak ponížil, nech ide za tvojimi a svojimi rodičmi a povie im, aký úbohý chudák je. Hrdina. Ty to zamkneš na sto zámkov v sebe a bude ťa to žrať roky.

Áno, asi to prekusneš, kôli vyšším cieľom. Ale ten život už nebude úplne taký istý. Otázka je, či bol dobrý predtým, lebo toto mi na úžasného manžela nesedí.

autor
8. aug 2024

@nominativ práveže čuduj sa svete bola so spokojna ako Ok je introvert ja mám zase rada spoločnosť rada sa rozprávam ale nikdy naozaj nikdy som si mobil neschovavala nič netajila nemala som pocit že mi v živote pri ňom niečo chyba preto je možno ta rana taká veľká

ada309
8. aug 2024

U mňa by záležalo, ako sa správa/l inak, celkovo... a ako sa ďalej bude správať...určite sa hneď nestahuj naspäť k nemu, oveľa ťažšie sa ti bude potom odchádzať...
Počkaj, sleduj..
V tomto prípade, naozaj nestačí povedať "prepáč"... teda ak vôbec povedal...
Chalan sa proste zľakol, ale postupne odvahu môže získať...
Držím palce

deedol
8. aug 2024

podla mna pan partner cital nejaky extra toxicky clanok na nete (teraz je ich v niektorych kruhoch celkom dost, ktore idu tymto smerom). nieco o tom, kolko % deti nevychovavaju ich vlastni otcovia. no jedna vec je citat clanok a druha je vztiahnut si to na seba a chciet od partnerky po 6 (!) rokoch, aby sla na testy dna. ja by som s takym blbcom nebola, lebo mu chyba bud rozum, alebo sebavedomie.

enmery
9. aug 2024

@ada309 Chalan sa nezľakol. On ju proste podvádzal a preto si myslí, že tak to má aj jeho partnerka. Totálne ju ponížil. Tisíckrát v živote som videla rôznych pacientov takto žiarliť, obviňovať a vždy bol výsledok-podľa seba súdim Teba. Ja by som s ním riešila už len veci okolo dieťaťa.

beronsche
9. aug 2024

@mira0611 pozri sa na to z nadhľadu. Toto nie je len tak nejaká debilina.
toto dokonale ukazuje, aky postoj má daný muž k žene, ako vnima ich vzťah.
Nedôvera, poniženie, neopodstatnené obvinenie z nevery.
Su toto podľa teba tie správne atribúty pre pevny vzťah?
A ešte aj neschopnosť si priznať chybu.

Na jednej strane zranená, ponížená tehotná žena, vystresovaná jednanim človeka, ktorý mal byť jej najbližším, ktorý ju mal podržať.
Na druhej strane chrapun, ktorý ju bezdôvodne obviňuje nielen z nevery ale aj z úbohého klamstva o otcovstve. Akoby bola nejaká stetka, s ktorou sa nedávno stretol.
A nevie ani povedať prepáč, posral som to.

Ok, možno sú ženy, ktorým stačí, že ich chlap nemlati a nepije, ako základ vzťahu. Určite sú ženy, ktoré musia s takými exemplármi zostať z dôvodu existenčných problémov.
Ale dobrovoľne zostávať s nezrelym chlapom je cesta k premarnenemu životu.
A autorka má vlastný byt, čiže aspoň čosi na začiatok.
Možno sa to dokonca časom urovna, ale ja by som jej radila, si poriadne, ale poriadne rozmyslieť, čo bude robiť.
Ideálne počkať s rozhodnutím aspoň nejaký čas. Dlhší čas..

A všeobecne:
A že nie každý má na účte milióny? No samozrejme, že nie. Preto je fajn byť sebestačnou, aby som sa nemusela debilovi doprosovat.

autor
9. aug 2024

@beronsche zienky ja nemám zlu finančnú situáciu takze nemusím ostávať s mužom ktorý si ma neváži pre peniaze ,jednalo sa mi skôr o bábätko že mi je ľúto že to takto dopadlo

denisa0504
9. aug 2024

Autorka, ale veď bábätko bude mať otca, akurát z neho nebude tvoj partner - manžel. A čo ty vieš, možno pre bábätko nájdeš iného a lepšieho otca a hlavne pre seba manžela, ktorý by sa takto nikdy nezachoval

beronsche
9. aug 2024

Autorka - ano, je to smutné, že to takto dopadlo.. niekedy človek aj po rokoch prekvapí. Negatívne.
Hlavne nič neunahli.

gerber58
9. aug 2024

Takéhoto mať pri sebe tak to sama opostuna budem radsej

mira0611
9. aug 2024

@beronsche ahoj, ked si precitas moj 1.prispevok, tak presne toto pisem, ze nech si necha cas ...
Len prislo vela prispevkov, ze ja by som mu neodpustila, ja by som som sa s nim nebavila...
Ja len nechcem, aby autorka citila to, ze ak odpusti, tak sa zle rozhodne. Nikto nie je v jej topankach, je to velmi tazke rozhodnutie.
Kazdy tu jej rozdava rozum, co by mala robit, ako keby mali idealny vztah a nikdy by ich draha polovicka nespravila nic zle...zda sa mi to ako farizejstvo.
Aby sme si veci objasnili, ja som sa rozviedla...
Momentalne som samozivitelkou s dietatom. Nie je to lahke, ale je to lepsie ako byt v nefunkcnom vztahu.
Myslim, ze dieta zmeni vztah a priority, a zasluzi si aspon pokus, aby boli rodina, a ked to nefunguje, tak je lepsie zit oddelene.
Nech sa uz rozhodne akokolvek, (aj ked mu odpusti) rozhodne sa spravne. Nech pocuva svoje srdce, a nie ine zeny, ktore velmi lahko radia z pohodlia svojho domova, s dokonalym vztahom, aspon na FB a IG!

enmery
9. aug 2024

@mira0611 6 rokov!A on z nej urobí ku...tu sa nebavíme o tom, že jej povedal, že u Milana v sobotu večer vypil 3 pivá a nakoniec to bolo 8 pív. Tomu dieťaťu, ani jej, nedal v prvom rade šancu on! On úplne porušil a narušil to najzákladnejšie pre fungujúci vzťah!Ale vy si tu niektoré necháte aj nasrať na hlavu a chlapec dostane šancu! Ani autorka s tým nie je stotožnená. Nech sa snaží ďalších 6 rokov o ňu, možno potom by o tom mohla uvažovať! Inak, takéto stupídne reči majú vždy kur.vníci. Ja normálne nemám slov.😵‍💫

autor
9. aug 2024

@mira0611 ❤️Si zlata žena