Ako sa zbaviť pocitu viny voči svokrovcom?
Hura, sme na vianoce zdravi, tak som zavolala nasich k nam na veceru. Nechcem, aby boli sami. Svokrovci ale budu tiez sami. Po veceri k nim pride dcera s rod. Jej muz s nimi nechce byt na veceru. Mojmu moji rodicia nevadia. A ja mam blby pocit, ze rodicov volam a svokrovcov nie. 🫤 Mozno by aj odmietli.. ktovie.. ideme k nim 25.na kolaciky a vymenit darceky. Nemusim mat blby pocit? Ci budu smutni, ked zistia, ze nasi boli u nas a oni boli sami? 🫤
Tak své rodiče mohl pozvat jejich syn (tvůj manžel), pokud chtěl. Možná by byli rádi a přišli by a možná by kvůli návštěvě dcery odmítli. Těžko říct. Já bych je pozvala, ale je to na vás.
Ja volám svokrovcov a rodičov nie 🙂. Nemám kvôli tomu blbý pocit.
Ak sú dvaja ešte, tak samo nebudú, iné keby je svokra sama alebo svokor sám... Ak ti neprekážajú zavolaj ich na budúci rok, ale tento nemusíš mať blbý pocit. Kľudne ak chceš môžeš povedať aj teraz ked pôjdete že budeš rada, ak budúci rok prídu, môžeš kľudne sa aj "vyhovoriť" na tú chorobu, že si ich zvažovala pozvať aj tento rok, ale ste ochoreli a teda si nevedela že či to bude možné.
Ak su dvaja,tak predsa nie su sami. Mne to pride blbe zavolat jeden rodicovsky par a druhy nie.Ale tak co uz,na bud.rok pozves svokrovcov.
Sama nechapem, preco mam taky pocit.. viem, ze maju nieco proti mne a aj tak ma trapi, co si pomyslia a ci nebudu smutni.. 🫤
Ak su dvaja,tak predsa nie su sami. Mne to pride blbe zavolat jeden rodicovsky par a druhy nie.Ale tak co uz,na bud.rok pozves svokrovcov.
@janinah svokra vzdy vsetko kritizuje. Ked pocuvam, ako ohovara susedy myslim, ze ohovara aj mna, bo nie som Monk ako ona. Ona zije pre poriadok, ja pre zazitky...
Ak sú dvaja ešte, tak samo nebudú, iné keby je svokra sama alebo svokor sám... Ak ti neprekážajú zavolaj ich na budúci rok, ale tento nemusíš mať blbý pocit. Kľudne ak chceš môžeš povedať aj teraz ked pôjdete že budeš rada, ak budúci rok prídu, môžeš kľudne sa aj "vyhovoriť" na tú chorobu, že si ich zvažovala pozvať aj tento rok, ale ste ochoreli a teda si nevedela že či to bude možné.
@marsmykkok ale ved sme praveze zdravi.ci o minulom roku pises? 🙂
@anonym_autor nechápem, vy doma nekomunikujete?
Alebo....nemám problém vyrobím si?
Chápem ťa. Tiež pri veľa veciach riešim, či to nie je také a onaké, ako sa kto cíti a bude cítiť, či som radšej nemala to či ono 🤦♀️.. Hm.. Nemám rada tieto stavy. Ale objektívne si nemyslím, že by si sa mala cítiť blbo. Keď chcel, mohol ich pozvať tvoj manžel, resp. to navrhnúť doma on. Však vy k nim pôjdete hneď na druhý deň. A ani nie sú "sami", sú dvaja, to nie je samota a čochvíľa po večeri k nim príde ešte dcéra s rod. Naozaj nemáš dôvod cítiť sa nejak zle ❤️
Chápem ťa. Tiež pri veľa veciach riešim, či to nie je také a onaké, ako sa kto cíti a bude cítiť, či som radšej nemala to či ono 🤦♀️.. Hm.. Nemám rada tieto stavy. Ale objektívne si nemyslím, že by si sa mala cítiť blbo. Keď chcel, mohol ich pozvať tvoj manžel, resp. to navrhnúť doma on. Však vy k nim pôjdete hneď na druhý deň. A ani nie sú "sami", sú dvaja, to nie je samota a čochvíľa po večeri k nim príde ešte dcéra s rod. Naozaj nemáš dôvod cítiť sa nejak zle ❤️
@wolf_ dakujem 🙂❤️ nechcem byt taka a hlavne kvoli ludom, kt.na mne len chyby hladaju, ohovaraju...
@wolf_ dakujem 🙂❤️ nechcem byt taka a hlavne kvoli ludom, kt.na mne len chyby hladaju, ohovaraju...
@anonym_autor to, či ťa niekto ohovára alebo nie ti môže byť srdečne jedno, ale povahu akú má tvoja svokra by som ja na večeru nepozývala a to nielen na Vianoce 😱
@anonym_autor nie..veď sú 2...
Veď sú dvaja. Čo nemáš problém vyrabas si problém?
@anonym_autor zavolala som k nám na štedrú večeru svokru a švagra keďže byvame vedľa seba a mojich rodičov nie keďže bývajú polhodinu cesty a nemám pocit viny
@anonym_autor s takým človekom čilo na tebe hlada iba chyby by som nebola v kontakte vôbec a na sviatky dupľom
@sova7 kazdu pavucinu najde. Asi potrebujem okuliare. 😁 Tym dlhym umelym nechtom mi raz nieco zoskrabkavala zo stola. Proste pri malych detoch sa neda mat 100% cisto... z jej navstev ma vzdy boli brucho. Vsetko kritizuje, komentuje. Ale prinesie jedlo, kolace, hracky...to nemozem povedat..😁
@anonym_autor zavolala som k nám na štedrú večeru svokru a švagra keďže byvame vedľa seba a mojich rodičov nie keďže bývajú polhodinu cesty a nemám pocit viny
@gabus543 😍❤️😁
@sova7 kazdu pavucinu najde. Asi potrebujem okuliare. 😁 Tym dlhym umelym nechtom mi raz nieco zoskrabkavala zo stola. Proste pri malych detoch sa neda mat 100% cisto... z jej navstev ma vzdy boli brucho. Vsetko kritizuje, komentuje. Ale prinesie jedlo, kolace, hracky...to nemozem povedat..😁
@anonym_autor ja by som to nezvládla. Čím som staršia tým viac si vážim svoj pokoj a vyhýbam sa ľuďom ktorý mi nerobia dobre. Kdesi som čítala zaujímavú myšlienku. Prečo by mali vaše deti byť v kontakte s niekým kto aj vám ubližuje a hľadá na vás iba chyby? Nie je vašou povinnosťou ako rodiča chrániť deti pred toxickým človekom? Často nad týmto uvažujem. Neucime aj takto dievčatá že v toxickom vzťahu treba vydržať aj na úkor seba lebo....

No a ? Vsak pride k nim ich dcera potom ( mozno budu aj radsej nez u Vas ) a ty nemusis pozyvat celu familiu z oboch stran