Ako sa zbaviť závislosti na partnerovi?
Uvedomujem si. Že nezdravo lipnem na partnerovi. Ide už asi o nezdravú závislosť. S partnerom to tiež nie je ľahké, keď nie je podľa neho tak je zle. Viac krát mi povedal škaredo, raz je dobre, raz zle. Keď je zle, tak robím všetko preto aby bolo dobre, ponižujem sa, nemám žiadnu hrdosť. Mám potrebu partnerovi stále volať, či je všetko v poriadku. Keď raz za čas niekde ide mám až úzkosť, hneď ma napadne či niekoho lepšieho nespozná, pretože chuť na sex nemá. Nemá žiadne libido. Energiu dava do práce. Kvôli tomuto mám hrdosť a sebavedomie 0 bodov… dosť to aj zabolí keď niekto koho ľúbim ma stále odmieta. Mávam z toho depresie. Keď má dobrú náladu tak je ako med keď zlú tak plačem. Najviac ma trápi, že o mňa nejaví záujem v intimite. Málo bozkov aj dotykov, vraví že ženy pozeráme telenovely a potom chceme romantiku. Mám pocit, že všetko sa odzrkadľuje z tej intimity. Už sa mu ak bojím povedať keď mám chuť aby sa nenahneval… spíme spolu raz za 2 týždne. Mám pocit, že som stratila samu seba počas tohto vzťahu… neviem ako sa zas najst. Ako keby mi nič nedávalo bez neho zmysel. Vždy keď sa pohadame vždy sa zľaknem, že ma nechá. Neviem ako nebyť takáto a ako sa konečne spamätať. Tento týždeň zas cely preplacem kvôli hádke. Pri tom som mladá (25) on (40)…. Neviem čo mám robiť. Rozchod by ma ešte viac psychicky zničil. Ako sa tej závislosti zbaviť ?
@mk22 veď to žiaden majetok nás nespája žiadne deti žiadne záväzky … tak akomsi mám zbaviť toho že sa lubime ? Tazko sa mi odchádza z lásky , ja viem že som naivná ka stále dúfam že ro bude take ako na začiatku… modlim sa za to vtedy mi bolo krásne ako princezná somsa cítila. Možno fakt platí vtáčka vábia len kým ho lákajú… potom total zmena možno aj ja som urobila chybu že som všetko podľa neho začala robiť aby bol pokoj a si na to zvykol .
Baby, nedrite zbytočne klávesnicu. Autorka nie je vporiadku, jej závislosť na tomto nič neponúkajucom mužovi riešiť nechce. Ona chce meniť jeho. Ona nevie, že existujú vzťahy, kde muž okrem financií svoju partnerku miluje, zbožňuje, posexuje každú chvíľu, pobehajú spolu svet a hlavne sa tá jeho partnerka smeje. Nie je zavretá doma a nereve cele týždne kvôli chlapovi, ktorý ju má na saláme. Fakt som sa naučila jednu vec v zivote, pomôcť sa dá len tomu, kto si sám chce pomôcť. Ona nechce. Za psychológom nepôjde. Jej jedinou nádejou je, že ju definitívne pošle do prdele a rozíde sa s ňou. Asi až to ju nakopne začať s týmto niečo aktívne robiť. Ona ani nevie, čo je to ľúbiť.
Ja sa ani nečudujem prečo je v 40 tke slobodný a nemal ani dlhodobý vzťah …
Nechapem ale prečo si dal urobiť vazektómiu?Načo?
Je to čudák ,starý mládenec ,vekovo seberovná by ho razom prekukla ,tam nemá šancu preto si narazil mladú kočku ktorú ma na háku a s ktorou môže robiť čo chce
A ešte jedna otázka ?Ty netúžiš po rodine ,deťoch ?
On ti to už nedá a ani nemá zaujem o rodinný život ,deti .Si mladá baba hľadaj seberovneho ,mladého pekného chalana kde budeš mať budúcnosť .
Čo očakávaš od tohoto vykastrovaneho imponenta ?
Skôr či neskôr by si sa uchýlila k nevere keďže nemáš naplnené zakladne ľudské potreby ..,nebude lepšie si nájsť mladého chalana kde bude všetko funkčné a spolu si môžete založiť rodinu ako mrhať časom s týmto čudakom ?
Tak pracujte uz teraz vela na sebe a kazdy den si pripominajte,on nie je dobry muz pre mna,zasluzim si viac!A casom tomu hadam zacnete verit a pozriete sa nanho,ze ako si mozte toto dovolit,byt s niekym,kto vas vobec nechce,ani psychicky,ani fyzicky a vlastne robite zo seba handru.
A keď je tvoj frajer na týždňovke, ty čo robíš? Chodíš do práce alebo ho doma čakáš ako smutný psík? Žiješ vôbec nejako? Zájdeš si aspoň do kina, teraz v lete na kúpalisko alebo tak? Či len čakáš na každú sms, telefonát, otravuješ ho a sužuješ sa kvôli nemu?
Ved on ta vobe nechce podla toho opisu, je to nejaky narcis, co si honi na tebe ego, ty sa ides z neho uplne poskladat a on ta ma na haku. Nechce s tebou sex, je to podla mna maximalne zvlastne. Robis mu len sluzku, podla toho co pises.
Iny ta bude milovat, ver mi. Toto vsak nie je ten pravy.
@ktochytavzite téma bohužiaľ vymyslená nie je… takto fungujeme rok a pól a ja viem že by som mala odísť ale nejako to nedokážem… ešte mám 2 roky školy a si ani popravde neviem predstaviť že by som sa mala vrátiť k rodičom
@ktochytavzite tak čo sa týka pozornosti kvety mi tak kúpi 2x do roka. Sem tam idememe na večeru ale teraz sme uu dlho neboli. Príde hneď sa zbalí na postel a žena dones mi to dones mi to a tak….fakt ako taká slúžka a potom keď poviem že sa cítim byt zanedbavana tak už je zle nič si nevážim že on celé dni chodi do roboty . A to 2x do mesiaca to je moja iniciatíva… keby nezačnem tak ho ani nehne
@enmery na terapii som dnes bola 1x krát
@retatka tak to je dosť slabošské a patetické…. Deti nemá mal jeden 7 ročný vzťah a ostatne krátke , my sme až spolu 3 roky už.
@0silvia0 upratujem , odychujem, teraz mám voľno od školy tak sa neucim…sek tam s niekym vybehnem ani nemám s kým ale poriadne . Väčšinou som sama
@0silvia0 asi a pravdu len ti závislosť nejako pretat…. Keď skončím školu odídem niekde ďaleko utečiem od toho asi
Dúfam že som každému odpísala lebo trosku v tom mám už zmetok komu som áno a komu nie
A ty chces niekedy deti? Lebo ak ano, tak s tymto asi tazko, podla toho, co pises, on asi deti nechce ani, alebo ano? Ale ak aj chce, potom uz nebudete mat sex vobec ziadny. Si este mlada a vyberala by som ineho partnera. Tam nejde ani o jeho vek, ale celkove nastavenie. Myslim, ze ta celkovo ovlada, ked sa citis tak zle, ked by ste sa mali rozist. A klacis pred nim a podobne. Nemusis byvat u rodicov, mozes byvat aj v nejakom zdielanom byte s niekym a podla mna si najdes niekoho lepsieho.
@pralinka090 tak nemám potom o sex prejajovovat žiaden záujem ? Ono mna to strašne mrzí keď príde po týždni a proste nič… myslíš že by bolo dobre vydržať že by sa to zmenilo?hlavne mu furt asi nevyvolávať a nekontrolovať…. Nemôžem si s tým pomôcť … bola som inak aj u psychologicky idem chodiť na skupinovú terapiu ale to až koncom augusta.
Skratka nejav taký záujem, ak budeš na neho skúšať niečo a povie ti niečo v tom zmysle, že “nie” tak sa odtiahni a nepýtaj sa ho nič..odtiahni sa a buď ticho..posúdim z vlastnej skúsenosti, keď chlapovi nedáš a budeš ho naťahovať tak dostane takú chuť, že bude mokrý z toho akonáhle ty budeš tá čo chce a dávaš mu to najavo tak on nedostane chuť, mne tiež spraví najviac chuť to, keď nechce akurát, ale keď za mnou stále príde s tým, že má chuť tak ja tú chuť nemám a pošlem ho preč alebo sa zlutujem, aj keď ju nemám. A s tým kontrolovaním ti poradím to, že zapri sa, aj keď bude s tebou trhať alebo čokoľvek tak nevolaj nepíš, zatni sa a vydrž..on sa ozve 😏
Poznám veľa ľudí čo milujú slobodu nadovšetko akonáhle im do nej zasiahneš a cítia sa nekomfortne tak robia také divne veci, stiahnu sa..vyhľadávajú všetko možné aby boli sami respektíve čo najmenej kontaktu či už cez mobil alebo doma, vyhovárajú sa na somariny, stratia taký záujem ako mali predtým…a najlepšie ako to vrátiť naspäť je to, že urobíš to iste a on ťa bude znova dobíjať
@pralinka090 ďakujem za radu 🙂 miestami sa cítim trosku lepšie…. Aj led ostatne ženy tiež dobre radia. Uvedomujem si, že toto nie je zdravé a, že som závislá…a že si to sama takto robím ťažké. Ja aj viem, že samej by mi bolo lepšie. Ale možno taký strach zo samoty? Neviem… strašne mi príde zle keď sa spomenie rozchod aj keď to k tomu speje. Viem že nie som psychicky v poriadku… skúsim aj tvoju radu ako on so mnou tak ja s ním, nechať ho kus viac dýchať, nevšímať si ho a ak nepomôže dúfam že sa spamätam.
Ja viem, že je to hrozné ťažké, tiež s tým bojujem, skrátka si uvedomuješ to, že to nie je zdravé, ale nevieš sa toho zbaviť hoci by si moc chcela, ale nevieš ako, a to je na tom najhoršie. Ja keď som ho aj opustila Tak som sa znova vrátila k nemu, a keď som si našla niekoho tak som sa znova uplna, reálne ja by som si priala mať chlapa, ktorý by bol tiež na mňa psychicky závislý vtedy by som bola šťastná, ale kde takého nájsť😆
@pralinka090 no veru aj chlapi niektorí sú tiež rovnaký …😅 ale úplne ta chápem ako to myslíš… a budem držať palce aby sa to zlepšilo. A intimita Vám aspoň funguje ? Lebo ja mám pocit , že práve toto mi to spúšťa. Keď nejaví o mna záujem v tejto sfére tam potom na ňom tak Lipnem, chcem byt s ním stále a potom potrebujem aby mi dával pozornosti veľa presne
On je ten čo chce a ja som tá čo nechce, pretože len vtedy keď chce sex ma vie stisnúť a pusinkovat, keď ho nechce a začnem ho stiskat tak povie dáke výhovorky, že jemu je teplo alebo chcem mať kľud alebo sa nemám tak lepiť…pri ňom som stratila chuť na sex až tak, že ju nepociťujem vyše roka ibaže problém je v tom, že celkovo na nikoho a na nič
@pralinka090 A prečo si v nefunkčnom vzťahu? Šťastná ani spokojná nie si. Autorka tiež. A ešte sa tu v tom podporujte, že vlastne je to ok a takto žijú všetci. 🤦♀️Zbytočne sme autorke niečo radili s dobrým úmyslom. Nemá to zmysel.
@pralinka090 a kto ti káže ostávať v takom vzťahu??
@enmery ja neviem či nechápete 🤣 tak ešte raz, my si uvedomujeme, že je to zle, že sme v zlom vzťahu, ale my ich nevieme opustiť lebo sme psychicky závislé na nich, ja ju nepodporujem len súcitim s ňou lebo, viem čo prežíva, aspoň sa necíti taká sama

@ktochytavzite ja zas nie, kocka tu pise to iste uz 3* a nie a nie pochopit, ze on by bol najstastnejsi, keby sa vratil a ona u neho uz nebola. Tiez to bude makkys, ked nevie povedat Koniec. Alebo mu imponuje, ze na nom visi. Vztah od nicoho nikam nanic. Ale kto chce kam.... 🧷🧷