Ako sa zmieriť s krízou stredného veku?
Ahojte baby . Veľmi dlho som sa odhodlávala k založeniu tejto diskusie . Ale prišiel čas . Viem že si tu najdem odsúdenie opovrhnutie možno výsmech . No ja by som skôr potrebovala povzbudenie od “mentálne zrelsich “ než som ja . Za pár mesiacov mám 30. Áno . Veľa veľa z vás si povie čo to je . Ja viem že vek je len číslo . Ale ja v poslednej dobe cítim take vyhorenie taku frustráciu . Internet aj cely svet je plny 18-20 ročných báb . Pekne krásne pevne tela . Neklamme si , každý chlap sa rad pozrie na mladú babu . Ja to môjmu doprajem samozrejme ale ja mám strašný vnútorný pocit strašne ničenie že som veľa toho zameškala . Pri zaspávaní sa rada vraciam do vysokoškolských čias . Časy nevinnosti kvázi žiadnych starosti ( okrem brigády či práce) . Kam som došla tam som bola hviezda . Tetaz , keďže som otehotnela a už som mamou skoro ročnej dcérky , takmer nikam nechodím . Presťahovali sme sa . Predtým sme bývali v Petržalke mali sme miesto kam sme chodili aj dcérou , už tam nebývame .
Minuly týždeň som stretla pani ktorú sme stretávali , že už na naše miesto chodí mladsia holcina . V bare kam som predtým chodievala každý vecer chodí mladá partia ľudí a keď tam raz za čas náhodou nachvilku prídem , vidím sa v nich . Áno svojim spôsobom im závidím , ale naozaj zo srdca sa v nich vidím .. teraz žijeme
Na dedine v rodinnom dome , ale niesom tu šťastná. A ptoom má sužujú otázky koľko som toho ešte mohla stihnúť . 30 rokov na krku a ja si pripadam psychicky aj vyzorovo že môžem ísť do dôchodku . Áno , znie to hrozné ale píšem vám úprimne . Dcéru milujem nadovšetko a nedala by som ju, ale občas sa pristihnem podvedome pri tom , ako myslím na život pred ňou , muzom , domom . Že skončím v práci o 21:00 a hajde von . Že má mali všetci radi všetci mi týkali . Teraz už mám pocit že som stará vykopávka . Asi som sa chcela len vyrozprávať . Ako sa zmieriť so životom , ktorý nebude už nikdy ako predtým. Ako sa zmieriť s tým , že v 30 rokoch mám pocit starej dámy . Ste tu veľmi skúsene inteligentne ženy , tak rada by som si prečítala nejakú “nakopavku”. Jasne že mi tu aj vynadane , zaslúžim si . Naozaj to nemyslím v zlom . Lenže možno potrebujem kúsok nezainteresovaného pohľadu , podpory . Ďakujem , kto dočítal až sem .
No vieš, si mamička, takže sa Ti zmenil život. Ale to neznamená, že sa nemôzeš mať rada. Ono je divné, že Ti tak chýba párty život, keď máš dieťa a rodinu. Ja som v tom čase nesnívala o párty. Ale o tom užiť si dieťa, lebo čas letí a ono vyrastie. Máš zvlástne priority. A to že sa sama nemáš rada a chceš nejakú pozornosť a obdiv z vonku je zvlástne. Dieťa potrebuje vyrovnanú mamu. Nepíšeš, že ako sa staráš o seba a čo na Tvoje nálady Tvoj manžel. On by Ti mal dať ten obdiv čo hladáš na párty. A aj Ty sama sebe. Starať sa o seba, hýčakať sa a nemať myšlienky ako pubertiačka čo ide prvý krát do baru a čaká ktorý si ju kedy všimne a začne baliť. Keď sa o seba budeš starať a mať sa rada, tak to z Teba bude žiariť a ver že si tú spokojnosť a vyrovnanosť všimne aj okolie. To je záruka vyžarovania ,,krásy" v každom veku.
@anketkarka ona to tak aktualne neciti, tak je "divna" a "zvlastna" lebo TY si o party nesnivala :D si ma pobavila
tiez som mala take chvilky, chapem ta. ono to tak aj spolocnost este berie, ze akonahle si rodicom, tak party uz nie je pre teba, ved mas dieta, take je len pre "mladych". a je to hlupost lebo ja mam 38 a potesim sa vzdy ked idem s kolegami vecer von, uzijem si to, vobec sa necitim "stara vykopavka" len preto, ze mam uz deti a "mala by som byt nejaka". ja som si vsak mladost uzila dostatocne, z tvojho prispevku skor citit, ze ty ani nie kedze to vnimas ako "prichadzam o nieco". mas prilezitost ist medzi ludi? stretnut sa s kamoskami, ist pekne oblecena a trochu sa zabavit? mozno tych zmien bolo naraz vela - aj dieta, aj ta rutina, stale doma v teoplakoch a este zivot v dome na dedine. podla mna si len frustrovana a osamela. stale si mlada a o rok to uz zase bude ine len never tomu, ze zena-matka musi byt nudna a nesmie v ziadnom pripade mat chut is raz za rok na diskoteku
Nuž preto nemám ani v 40 deti, milujem svoju slobodu a voľnosť...
V 30. Mi začal život💜 a teraz si ho žijem a užívam,ani keby mi zaplatili nechcela by som mať okolo 18,20 či 25.,Je to o nastavení mysle,máš zdravé dieťa je milión veci,ktoré sa s ním dajú podniknúť a popritom myslieť na seba.Vela šťastia,nech sa nájdeš😉
Vek po 30 je najlepsi vek, nikdy mi nebolo lepsie ako 35+ a to po každej stránke. Ty mas nevýhodu, ze dedina - ale vzdy mozes sadnúť do auta a ist na kavu do mesta. Hold, uz po tebe kukat nebudu, ale neboj, uz ani po mne nekukaju chlapi, proste budu kukat po 16 až max 20 rocnych babach. Taky je zivot, taka je realita. Bud rada aj za to, ze kukali, ked si mala po 20tke, naozaj su Slovaci muži velmi velmi priebercivi v tomto 😂 A ja ta naopak chapem, chces trochu tej pozornosti ale žiaľ budes ju mat asi väčšinou uz len od tych starších. Vsak si najdite partiu s deckami a chodievajte po výletoch alebo tak, clovek ak hlada, tak najde, ako sa hovorí.
Kam som došla tam som bola hviezda...nie nikdy, nikde si nebola za hviezdu,to si sa len tak cítila ,treba si len nájsť niečo v čom sa zas tak budeš cítiť.Nemas nejakú záľubu v čo si fakt dobrá,ak áno rob to,či je to šport ,umenie ,vzdelávanie sa -cokolvek
Každý chce žíť dlho, ale nikto nechce byť starý :D
Inak ten nadpis je k 30tke top 😃😃😃😃😃
Vies co, ja mam 33, nedavno som mala narodky a som zhrozena, ze mi vidiet brutalne vrasky na cele (mimicke a vrasky hnevu) 😀 proste som tak precitla, ze preboha ved na kazdej fotke mi tie vrasky vidno. Hned som isla serum kupovat na vrasky 😊 teraz som mala 22 a hups, uz to ani nie je pravda... neverim, ze 33 mam uz. 🤔 mam 2 deti (6rocneho a 15m)... takze ja ti rozumiem, len kazda to prezivame inak.
Máš už nové kamarátky, alebo sa stretávas so starými, kolegyňami?ja som mala v 30 tke rocne dieťa a bola som rada, že mám rodinu a už nemusím chodiť do tých barov😂a len tak bezcieľne tráviť život už ma ani nebavila práca, kozmetiky, víkendové výlety už som chcela dieťa a iný život.Na krízu stredného veku máš čas ja mám 46 r a asi pred 3 r ma chytilo také bilancovanie a precitnutie, že ako rýchlo starneme, dieťa teeneger, rodičia ako zostarli čo rýchle zmením, lebo čas letí ako bláznivý.Zmenila som prácu, dorobila ešte jednu školu, ale poviem Ti, že stále cítim nejakú nespokojnosť.Minule som čítala výborný článok od jednej psychologicky, že ten vek medzi 40-50 r je veľmi búrlivý ti, čo sú spolu dlho už žijú v stereotype, ti čo mali deti neskôr už sú unavení a veľa ľudí robí veľké zmeny práca, partner muži si často vplyvom paniky z veku nájdu mladšie ženy založia novú rodinu.Vzdy budú mladšie a krajšie ženy, tie čo majú zaujímavejší život...asi máš viac času premýšľať a to niekedy nie je dobre🙂
To čo popisujes už bolo a nikdy sa nevráti áno, budeš chodiť s babami von, ale tá bezstarostnosť, žiadne extra povinnosti a voľnosť už nebude.
To patrí k mladosti a bezdetnosti.Pre mňa bol najzaujímavejší vek 30-40 stále bolo čo robiť, stretávku s kamoškami s deťmi, chaty postupne ako sme nastúpili do práce, niektoré odsťahovali, rozviedli dokonca jedna je už babka, deti...vzťahy dosť upadli a nejako sme zapadli do stereotypu a som rada, keď sa stretneme raz za mesiac.tak hlavu hore čo by som za to dala dať dieťa do kočíka a ísť do mesta na kávu, mať deň len pre nás bez vstávania, práce, učenie užívaj si to teraz
To je o veku?
Moje spolužiačky majú pomaly 2 ročné deti.
Manželov spolužiak z VŠ má deti 5.Nemám ešte 30, ale v tom kolobehu fungujem len bez detí.
Necítim sa staro len inak ako za slobodna.
Kebyže som slobodná tak by to bolo to isté ako keď som mala čerstvých 20.
Este jedna dolezita vec - nepresnivaj si roky.
Obzerat sa spat a mysliet a banovat za tym, co bolo a chciet to vratit (keby to slo), je stracanie casu, ktory mas teraz. Miesto aby si si uzila to, co mas teraz, banujes za tym, co bolo.
A ono ti popritom uteka i to teraz.
O par rokov budes pre zmenu banovat, ze si tento vek travila obzeranim sa za minulostou (za svojou dvadsiatkou) a nevyuzila ho na daco ine.
Lebo zrazu budes mat styridsat a zistis, ze tridsiatku si pomyslene preskocila, kedze si ju ani riadne nezila, len smutila za byvalymi casmi a moznostami.
Tak pripadat si v 30 stara je podla mna divne a 30 rocne zeny a aj starsie sa casto krat vyrovnaju 20 rocnej, ak si pripadas stara, neopisala si preco, ale treba s tym nieco robit, ak si napriklad pribrala tehotenstvom, tak schudnut, kupit si nieco pekne na seba, starat sa o seba a je mozne ze to robi aj to byvanie, nie kazdy je stvoreny pre zivot na dedine.
Ve třiceti jsem porodila, měla chlapa na nic, cítila jsem asi podobné depky jako Ty.. A odstěhovaná 200 km od milovaného rodného města.. Teď mi bude za pár dní 46 let, mám úžasnýho patnáctiletýho puberťáka a loni jsem se vdávala a vzala si toho nejlepšího chlapa na světě, který se kvůli mně rozvedl. Syn ho zbožňuje. Najednou jsem v úplně jiném životě, přestěhovala jsem se k němu zase do jinýho města a život valí dál. Tak hlavu vzhůru, narozením dítěte vše teprve začíná. 🤩
Mam 35r 2deti prácu muža. Ale pomáha mi raz za pol roka hoci len ist na kávu s kamoškami ale ked ku mne príde kamoška ktorá nemá deti a bavíme sa o inom ako o deťoch spomíname na školu (chodili sme spolu na strednú). Je to pre mňa vypnutie. A samozrejme čas na seba svoje hobby. U mňa knihy, pohyb tanec. Ja som sa vyburila na výške diskotéky, bary, kamošky atd preto ma toto uz neláka.

Ano,nemam cas na seba,vyzeram hrozne,ale toto som nepocitovala.Nemam cas nad tym mysliet,dieta s mini problemom,co treba riesit,v praci kopec veci,atd.Asi sa to opat raz dokazuje,ze clovek,ktory ma vsetko,zacne si vyrabat problemy sam.Moj nestranny nazor.