icon

Ako sa zmieriť s odmietnutím najlepšieho priateľa?

15. okt 2025

Polovicu svojho zivota mam najlepsieho priatela, s ktorym sme prekakali toho vela,podrzali sa v tazkych casoch, cely cas sme spolu boli v pravidelnom kontakte,niekolko rokov. Boli sme k sebe velmi otvoreni. Posledny mesiac sa sprava cudne,kontakt je slaby, chladny, ak som navrhla stretnutie, zakazdym povedal,ze nieco ma,iny termin nenavrhol. Ked som sa pytala co mu je, tak vraj nic. Komunikacia medzi nami tazka, ako z chlpatej deky. Pochopila som, ze ma vo svojom zivote teraz nechce. Dovod neviem,co ma velmi mrzi.
Otazka na vas. Ako s tym nalozit? Toto sa mi za cely zivot nestalo, som otvoreny clovek,takze bola by som rada uprimnosti ktora neprichadza. Myslim nanho kazdy den, ale respektujem, ze chce mat odo mna pokoj. Tak ho nijak nekontaktujem. Ako sa s tym zmierit? Je mi z toho tazko.

anonym_997f9f
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_997f9f no ale tento pomohol velalrat mne a aj ja jemu,bolo to vzajomne. Nikdy som nedala viac nez on. Preto ma to tak skrie. Ze preco ta zmena? Keny sa vyfarbil ako ten tvoj,tiez by ma to rychlo preslo

@anonym_autor ludia sa menia, zreju co niekedy potrebovali uz ich nenaplna napriklad, mozno ozaj stretol partnerku ak bol nezadany a nepotrebuje rozvijat priatelstvo on to mozno beria viac lahkovazne, nezavezne ..ktovie ved uvidis ci sa casom ozve a bude rozvijat priatelstvo ako za starych cias alebo to pojde do stratena..ved hadam kvoli jednemu cloveku sa svet nezruti, vybudujes si iny okruh kamosov

autor
15. okt 2025
@sharpay

otvorene si sa opytala co sa deje a on povedal, ze "nic". Nebudes zrejme na neho tlacit aj ked ta to stve ( poznam to) a nieco isto bude za tou "neochotou". Ak nedviha telefon , je neochotny treba ho pomaly pustit zo zivota prec..nedrz si v zivote ludi, ktori tam nechcu byt...Na 90% sa po case dozvies co bolo problemom.

@sharpay mudro hovoris, dakujem ti,ze sa mi snazis otvorit oci

autor
15. okt 2025
@anonym_997f9f

@anonym_autor ludia sa menia, zreju co niekedy potrebovali uz ich nenaplna napriklad, mozno ozaj stretol partnerku ak bol nezadany a nepotrebuje rozvijat priatelstvo on to mozno beria viac lahkovazne, nezavezne ..ktovie ved uvidis ci sa casom ozve a bude rozvijat priatelstvo ako za starych cias alebo to pojde do stratena..ved hadam kvoli jednemu cloveku sa svet nezruti, vybudujes si iny okruh kamosov

@anonym_997f9f neviem, aj by som povedala ze nezruti,ale pri nom nema daleko od zrutenia. Este mam najlepšiu kamaratku a tiez by mi bolo bez nej velmi tazko,keby utneme kontakt. Niektorych ludi je tazke nahradit.

anonym_997f9f
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_997f9f neviem, aj by som povedala ze nezruti,ale pri nom nema daleko od zrutenia. Este mam najlepšiu kamaratku a tiez by mi bolo bez nej velmi tazko,keby utneme kontakt. Niektorych ludi je tazke nahradit.

@anonym_autor neviem ci by som oznacovala niekoho za kamarata ked si nemala daleko od zrutenia kvoli nemu.

anonym_acfaa3
15. okt 2025

@anonym_autor prepáč ale.... prekakali?!? 😂😂

ljmmm
15. okt 2025

ahoj. ja ti rozumiem. Tiez som mala takuto druhu polovicku. Aj kedsme spolu nikdy nic nemali, bol mi najlepsim priatelomcelu vysoku skolu dokonca aj roky po. Akonahle som vsak porodila volako sa zasekol a uz ma odmietal uplne. Aj ho chapem a nehnevam sa a spominam v dobrom. Zijeme v jednom meste a nam sa tak rozdelili cesty,ze my sme sa ani len nahodne nestretli.

anonym_275f57
15. okt 2025

@anonym_autor Mozno sa venuje inym kamoskam a kamosom, moze ich mat viac. To neznamena, ze musi mat len teba za kamosku, len tebe sa venovat a nikoho ineho.V tom pripade to nieje kamarátstvo.Mas svojho muza, venuj sa jemu.Ci ti islo o nieco viac, keď sa tak rúcas? A tvoj muz vie tom tvojom’’ kamaratstve’’s inym muzom? Nech ti on poradí, ako sa s tým zmieriť 😉

amdornik
15. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik je, ale kamarata poznam dlhsie ako manzela..ja neviem, to mi nemoze na žiadnom inom muzovi ako svojom manzelovi zalezat ci ako??? Kamarat mi je ako brat,tak jasne,ze ma to trapi, ved ho beriem za tie roky ako clena rodiny preboha.

@anonym_autor tebe možno záleží na inom mužovi, hoci máš manžela. čo ja teda nechápem. rovnako sa to s nepochopením mohlo stretnúť u jeho novej známosti. a ostatné som ti napísala predtým. buď mu to vyjde a ty upadneš do zabudnutia - aj horšie veci sa stávajú alebo mu to nevyjde a ozve sa ti (ak teda ide o ženu).

mimochodom.... prečo mu nenapíše tvoj muž, že čo je s ním? (s kamarátom), že prečo sa neozve?

amdornik
15. okt 2025
@ljmmm

ahoj. ja ti rozumiem. Tiez som mala takuto druhu polovicku. Aj kedsme spolu nikdy nic nemali, bol mi najlepsim priatelomcelu vysoku skolu dokonca aj roky po. Akonahle som vsak porodila volako sa zasekol a uz ma odmietal uplne. Aj ho chapem a nehnevam sa a spominam v dobrom. Zijeme v jednom meste a nam sa tak rozdelili cesty,ze my sme sa ani len nahodne nestretli.

@ljmmm zrejme ťa bral viac ako kamarátku... kým si mala známosť, možno manžela, ešte vyčkával. ale keď už prišlo dieťa... vzdal to a už ťa radšej nechcel vidieť a tým sa zbytočne trápiť... ale neviem, či pochopíš, čo som tým chcela povedať.

autor
15. okt 2025
@anonym_acfaa3

@anonym_autor prepáč ale.... prekakali?!? 😂😂

@anonym_acfaa3 ani som si nevsimla 😂😂

sticker
vorkola
15. okt 2025

@anonym_autor Vobec ho nekontaktuj, keby ta chcel,tak aj kolenacky by presiel a prosil.

margotka17
16. okt 2025
@anonym_autor

@zuzanita1609 nebolo, praveze bolo velmi vyvážené. Az posledny mesiac som mala pocit,ze sa vtietam. Coby mesiac dva tyzdne, dva tyzdne ho uz vobec nekontaktujem.

@anonym_autor normálne mu napíš sms, že ak bude mať čas, rada s ním zajdes na ☕ či 🍷. Ak sa neozve, nechaj to plávať. Možno ho teraz niečo trápi a nemá chuť na nič, chce byť sám. A ak si našiel nejakú kočku, možno ti to nechce povedať, tak sa radšej stiahol.

anonym_fd9d26
16. okt 2025
@anonym_275f57

@anonym_autor Mozno sa venuje inym kamoskam a kamosom, moze ich mat viac. To neznamena, ze musi mat len teba za kamosku, len tebe sa venovat a nikoho ineho.V tom pripade to nieje kamarátstvo.Mas svojho muza, venuj sa jemu.Ci ti islo o nieco viac, keď sa tak rúcas? A tvoj muz vie tom tvojom’’ kamaratstve’’s inym muzom? Nech ti on poradí, ako sa s tým zmieriť 😉

@anonym_275f57 nooo a ešte nech si to otočí opačne, vôbec by jej nevadilo, keby jej muž mal takú kamošku, čo by na ňu nevedel prestať mysliet??? 😏🤔🤔🤔

gabrielladan
16. okt 2025

To ma mrzí autorka...mala som podobný prípad, kamarát si našiel frajerku... A tiež sme boli iba kamaráti a to som plakala... jednoducho emócie. Zaznelo tu,že manžel má byť tvoj najlepší kamarát,čo je blbosť že IBA MANŽEL....áno má byť ale okrem neho môžeš mať takéhoto blízkeho,ako píšeš že rodinu. Tiež mám takých. Je to úplne pochopiteľne že chceš vedieť čo sa stalo,aby si vedela a mohla ísť prípadne ďalej 😔
Držím palce , snáď sa ti ozve. A hej nekontaktuj ho ešte ďalej, počkaj pár týždňov, 2 mesiace prípadne. A skús mu znova napísať, že ako sa má.
A pýtala si sa , či má známosť?

Btw keby má známosť ktorej vadíš,tak toto moc nechápem 😅 ste roky najkamoši, máš manžela,ste ďaleko od seba. Neutla by som to takto....To by ti mohol jasne povedať "obmedzime kontakt,mám frajerku,blabla" . Toto bude asi niečo hlbšie a iné. Možno naozaj diagnóza a niečo sa stalo. Takže počkaj a o 1-2 mesiace mu napíš ( možno "poslednýkrát" ak bude reagovať úplne rovnako ) ... Držím ti palce 🫶🏻

sonniiaa
17. okt 2025

Z psychologického hľadiska potrebujeme vedieť dôvod, aby sme mohli dospieť k "uzavretiu" vzťahu (aj kamarátskeho). Od neho sa dôvod nedozvieš. Musíš si teda len sama pre seba povedať "má na to nejaký dôvod, ktorý mi nechce povedať, rešpektujem to a prepúšťam ho s láskou (myslím kamarátsku". A takto to v sebe uzavrieť. Nič iné ti neostáva. A inak, z mojich skúseností sú muži povrchnejší a nemajú "gule". Vedia sa relatívne rýchlo odstrihnúť. A nevedia na rovinu povedať, že už nechcú kontakt. Skrátka nemajú gule, sú v tomto slabosi. Ak ti nechce povedať dôvod, tak sa ho ani nedozvieš. Môžeš si len domýšľať. Možno jemu samému diagnostikovali vážnu diagnózu a nevie sa s tým zdôveriť. Možno.... Môžeš urobiť ešte jeden pokus, napíš mu túto správu, ale ak ti aj tak neodpíše tak už nechaj tak. "Ahoj, sme dlhoroční blízki priatelia, myslela som si, že sa navzájom zdôverujeme. Tvoj náhly odstup je pre mňa veľmi nepochopiteľný a trápi ma. Bola by som ti veľmi vďačná, keby si mi uviedol dôvod, aj keby to bolo niečo negatívne. Samozrejme, rešpektujem, ak nechceš byť viac v kontakte a toto je moja posledná správa, viac ťa nebudem obťažovať. Obľúbila som si ťa a budeš mi ako kamarát chýbať. Prajem ti len to najlepšie."

mira0611
17. okt 2025

@anonym_autor ahoj autorka, ked som bola uplne na dne, a mala som velmi vazne problemy, ktore ma velmi zatazova psychicky, tak som sa nechcela s nikym stretnut.
Problemy som nesposobila ja, ale moj expartner, predsa som ja citila hanbu a zlyhanie.
Nechcela som, nikoho zatazovat mojimi problemami, a aj ten pocit hanby, uzavrela som sa do seba.

Napis priatelovi, nech sa deje, co sa deje, on je pre teba najlepsi priatel, nikdy ho nebudes odsudzovat, tvoje dvere su mu vzdy otvorene....
Napis mu aj to, ze ti velmi chyba, chcela by si sa stretnut a ci si ho dajako urazila, co bolo samozrejme nechtiac....

Drzim palce.

staryjarec
17. okt 2025

Máte manžela a idete sa priam psychicky zrútiť kvôli odkundesovi, ktorý nemá ani toľko chochmesu aby vám napísal, že ho už proste nebavíte. Ja osobne na priateľstvo medzi mužom a ženou neverím. Jeden vždy verí, že raz bude priateľstvo vyplnené aj iným ako len kecaním o ničom. Jeho to už prestalo baviť, byť len bútľavou vŕbou, či pomocníkom v problémoch. Však koho by to roky bavilo. Vy máte manžela a jeho ste zaťažovali len svojimi problémami. A opäť len vyplakávate, že sa vám neozve. Ak ho chcete urobiť šťastným, dajte mu pokoj.

staryjarec
17. okt 2025
@mira0611

@anonym_autor ahoj autorka, ked som bola uplne na dne, a mala som velmi vazne problemy, ktore ma velmi zatazova psychicky, tak som sa nechcela s nikym stretnut.
Problemy som nesposobila ja, ale moj expartner, predsa som ja citila hanbu a zlyhanie.
Nechcela som, nikoho zatazovat mojimi problemami, a aj ten pocit hanby, uzavrela som sa do seba.

Napis priatelovi, nech sa deje, co sa deje, on je pre teba najlepsi priatel, nikdy ho nebudes odsudzovat, tvoje dvere su mu vzdy otvorene....
Napis mu aj to, ze ti velmi chyba, chcela by si sa stretnut a ci si ho dajako urazila, co bolo samozrejme nechtiac....

Drzim palce.

@mira0611 Nebaví sa s ňou a podľa vás je jej najlepší priateľ. To sa vám podarilo.

amdornik
17. okt 2025
@staryjarec

Máte manžela a idete sa priam psychicky zrútiť kvôli odkundesovi, ktorý nemá ani toľko chochmesu aby vám napísal, že ho už proste nebavíte. Ja osobne na priateľstvo medzi mužom a ženou neverím. Jeden vždy verí, že raz bude priateľstvo vyplnené aj iným ako len kecaním o ničom. Jeho to už prestalo baviť, byť len bútľavou vŕbou, či pomocníkom v problémoch. Však koho by to roky bavilo. Vy máte manžela a jeho ste zaťažovali len svojimi problémami. A opäť len vyplakávate, že sa vám neozve. Ak ho chcete urobiť šťastným, dajte mu pokoj.

@staryjarec 60 % žien na MK sú zástankyne toho, že priateľstvo muž-žena existuje. a nedajú si to za nič na svete vyhovoriť 😀 mimochodom, ak si reálne muž, fajn. zaujímali by ma názory viacerých mužov, pretože si myslím, že 99 zo 100 by malo taký názor, aký máš ty. to len niektoré ženy si naivne myslia, akú majú úžasnú bútľavú vŕbu v podobe milého priateľa na život a na smrť. možno ak by bol gay, tak áno, to beriem.

johanka21
17. okt 2025

@anonym_autor Čas zahojí všetky rany... Každý rozchod je ťažký a človek sa vždy s tým musí nejako vysporiadať sám. My sme sa s dlhoročným partnerom rozišli po 10 rokoch na základe vzájomnej dohody, ale jednoduché to nebolo ani pre jedného z nás. Ale museli sme sa naučiť nejako to "uťať", pretože život ide ďalej a snáď každého z nás čaká v živote ešte niečo pekné. Tak isto aj Teba, len sa musíš vedieť od každého nevydareného vzťahu odosobniť. Už len to, že si mu viackrát navrhovala stretnutie a on odmietal, už to bol jasný signál, že chce, aby Váš vzťah zostal v takej rovine, akej bol predtým. Možno sa mi zdalo, že Ty chceš od toho vzťahu viac než on a tak cúvol. Akurát že on bol príliš zbabelý na to, než aby Ti to povedal. Musíš sa naučiť nejako s tým vyrovnať, pretože škodíš len a len sama sebe.

amdornik
17. okt 2025
@johanka21

@anonym_autor Čas zahojí všetky rany... Každý rozchod je ťažký a človek sa vždy s tým musí nejako vysporiadať sám. My sme sa s dlhoročným partnerom rozišli po 10 rokoch na základe vzájomnej dohody, ale jednoduché to nebolo ani pre jedného z nás. Ale museli sme sa naučiť nejako to "uťať", pretože život ide ďalej a snáď každého z nás čaká v živote ešte niečo pekné. Tak isto aj Teba, len sa musíš vedieť od každého nevydareného vzťahu odosobniť. Už len to, že si mu viackrát navrhovala stretnutie a on odmietal, už to bol jasný signál, že chce, aby Váš vzťah zostal v takej rovine, akej bol predtým. Možno sa mi zdalo, že Ty chceš od toho vzťahu viac než on a tak cúvol. Akurát že on bol príliš zbabelý na to, než aby Ti to povedal. Musíš sa naučiť nejako s tým vyrovnať, pretože škodíš len a len sama sebe.

@johanka21 ale však tu nejde o rozchod, ona je vydatá, má svojho muža! 🙄

staryjarec
17. okt 2025
@amdornik

@staryjarec 60 % žien na MK sú zástankyne toho, že priateľstvo muž-žena existuje. a nedajú si to za nič na svete vyhovoriť 😀 mimochodom, ak si reálne muž, fajn. zaujímali by ma názory viacerých mužov, pretože si myslím, že 99 zo 100 by malo taký názor, aký máš ty. to len niektoré ženy si naivne myslia, akú majú úžasnú bútľavú vŕbu v podobe milého priateľa na život a na smrť. možno ak by bol gay, tak áno, to beriem.

@amdornik Radia jej tu, aby sa snažila s ním stretnúť. Ak sa to stane, najprv si spolu poplačú a potom skončia v posteli.

amdornik
17. okt 2025
@staryjarec

@amdornik Radia jej tu, aby sa snažila s ním stretnúť. Ak sa to stane, najprv si spolu poplačú a potom skončia v posteli.

@staryjarec ale prosím ťa, neskončia nikde. on ju očividne nechce, prestalo ho to už baviť hrať sa na mačku a myš. zrejme si našiel dievča, s ktorým má všetko, čo potrebuje. autorka má manžela, chalan nevidí dôvod viac sa kontaktovať. úplne normálny život.

anonym_275f57
17. okt 2025

Mňa by len zaujímalo či tvoj muz vie o tvojom kamosovi .Ked je to len kamoš…Či máš’’ kamaratsky’’ kontakt, vychcane poza chrbat tvojho muza?Hadam si to raz skusis aj z tej opačnej strany, keď tvoj muz bude tajiť kamošky poza tvoj chrbat.Nemam nic proti kamaratom opačného pohlavia ale musi to mat jasne hranice a ma vediet o tom partner, zoznámiť ich.Vsetko čo robíš poza chrbat muza/ zeny je podvod/ klamstvo.

andrea2667
17. okt 2025

@anonym_autor Existuje xxx pravdepodobných aj nepravdepodobných možností a nik z nás nemá vešteckú guľu. Asi by som mu napísala krátku správu v zmysle, že neviem čo sa deje, ale ak si to rozmysliš dnes, o týždeň, o sto rokov... som tu pre teba.

autor
17. okt 2025

@anonym_autor fíha,vela z vas je tu takych domyslavych,ze aj Rosamunde Pilcher by sa mohla schovať

autor
17. okt 2025
@staryjarec

@staryjarec vy ste mudry teda. Ax na to,ze butlavu vrbu spm mu robila skor ja jemu,nez on mne

autor
17. okt 2025
@anonym_275f57

Mňa by len zaujímalo či tvoj muz vie o tvojom kamosovi .Ked je to len kamoš…Či máš’’ kamaratsky’’ kontakt, vychcane poza chrbat tvojho muza?Hadam si to raz skusis aj z tej opačnej strany, keď tvoj muz bude tajiť kamošky poza tvoj chrbat.Nemam nic proti kamaratom opačného pohlavia ale musi to mat jasne hranice a ma vediet o tom partner, zoznámiť ich.Vsetko čo robíš poza chrbat muza/ zeny je podvod/ klamstvo.

@anonym_275f57 ano poza chrbat, preto ho poznam dlhsie ako manzela. Vies citat s porozumenim,? Ocvidne nie

autor
17. okt 2025
@andrea2667

@anonym_autor Existuje xxx pravdepodobných aj nepravdepodobných možností a nik z nás nemá vešteckú guľu. Asi by som mu napísala krátku správu v zmysle, že neviem čo sa deje, ale ak si to rozmysliš dnes, o týždeň, o sto rokov... som tu pre teba.

@andrea2667 ale ja som od nikoho nechcela vynyslat dovody preco chce utat kontakt, to vie len on. Ja som chcela nejake rady, ako sa s tym vyrovnat

autor
17. okt 2025
@amdornik

@staryjarec ale prosím ťa, neskončia nikde. on ju očividne nechce, prestalo ho to už baviť hrať sa na mačku a myš. zrejme si našiel dievča, s ktorým má všetko, čo potrebuje. autorka má manžela, chalan nevidí dôvod viac sa kontaktovať. úplne normálny život.

@amdornik ale takto kamosi nefunguju. Resp.nemali by. Js krd som si našla muza tiez som sa nanho nevysrala