icon

Ako sa znovu zamilovať do bývalého manžela?

16. apr 2026

Som 5 rokov rozvedena, s byvalym mam 2 deti. Ja som od rozvodu mala dokopy asi 3 rocny vztah (s prestavkami a milion rozchodmi a znovu navrateniami), ale ten pred mesiacom nadobro skoncil, z mojej iniciativy - bol to toxicky bezcitny klamar, co sa mi uz ku koncu uplne zhnusil - ale o nom tato tema nie je.
Moj ex ma stale miluje, nikoho od rozvodu nemal. Sme priatelia, vieme sa porozpravat aj zasmiat. Velmi mi pomaha, s detmi ma dobry vztah, robi pre mna vsetko mozne, len tak, neziadam od neho nic, ale vzdy si vsimne nieco co "by sa mi hodilo" (urobit, kupit, este aj navari pre mna a deti, ked vidi, ze som pracovne vytazena, atd.), no proste posledny rok sa sprava ku mne ako k princeznej a ja som za vsetko vdacna a mam ho naozaj velmi rada. ALE! velke ale je, ze ma uz fyzicky nepritahuje, nemam chut mat s nim nic viac. Je to asi najlepsi chlap a naozaj by kazda bola zanho vdacna. V situacii ako sme na tom teraz, by som velmi chcela skusit sa k nemu vratit, ale to by muselo byt so vsetkym co k tomu patri. Lenze to ja nedokazem. Fyzicka pritazlivost a chemia su u mna velmi dolezite, a tu by to bol sex z povinnosti uz keby na to prislo. Neviem co mam robit, lebo naozaj sa citim zle kvoli nemu. Vsetkym co robi mi ukazuje, ako mu na nas zalezi a ja si pripadam ako uplna svina. Toto je jedina vec, ktora mi brani sa k nemu vratit, inak je to naozaj partner "za odmenu". Chcela by som to v sebe nejako znovu "zapalit" voci nemu, ale nejde mi to. Zazil to niekto? Viete mi poradit ci a ako sa to vobec da? (pozn. Stale mam v tomto smere v hlave byvaleho, s nim bol sex skvely a super a fyzicky bol pre mna dokonaly. toho sa uz chcem ale nejako zbavit..) A len pri info, s ex sme sa rozviedli pretoze doslo k nevere z jeho strany (zacal si nieco s kolegynou), ja som to zistila, dala potom este sancu, pokracovali sme spolu, ale uz som to nevedela nikdy spracovat a uz nic nebolo ako predtym...odisla som od neho ja.

Strana
z2
anonym_8e2549
16. apr 2026
@anonym_8c8cb5

@anonym_8e2549 "sexuálna chémia sa dá vybudovať" uz som asi citala vsetko... ty vole, to fakt myslis vazne?!

@anonym_8c8cb5 @anonym_8c8cb5 Sexuálna príťažlivosť je skôr okamžitá iskra napríklad keď sa ti páči niekto fyzicky.
Sexuálne napätie je o očakávaní a túžbe ktorá sa ešte nestala.
Sexuálna chémia je kombinácia príťažlivosti, komunikácie, dôvery a energie medzi dvoma ľuďmi.
Preto hovorím, že chémia sa dá do veľkej miery vybudovať – keď si ľudia sadnú mentálne, vedia spolu flirtovať, vytvoriť napätie a postupne sa na seba naladiť.

Podľa mňa si častokrát ľudia tieto pojmy pletú

anonym_8c8cb5
16. apr 2026
@anonym_8e2549

@anonym_8c8cb5 @anonym_8c8cb5 Sexuálna príťažlivosť je skôr okamžitá iskra napríklad keď sa ti páči niekto fyzicky.
Sexuálne napätie je o očakávaní a túžbe ktorá sa ešte nestala.
Sexuálna chémia je kombinácia príťažlivosti, komunikácie, dôvery a energie medzi dvoma ľuďmi.
Preto hovorím, že chémia sa dá do veľkej miery vybudovať – keď si ľudia sadnú mentálne, vedia spolu flirtovať, vytvoriť napätie a postupne sa na seba naladiť.

Podľa mňa si častokrát ľudia tieto pojmy pletú

@anonym_8e2549 paneboze... uz som videla vselijake mimone ale ty si asi ta najvacsia... Prezdradim ti nieco... . Je to zalozene na kombinácii feromónov, vzhladu, hlasu, pohybu, energie, teda veci, ktore vedome nedokaze ziaden clovek ovladat. Keby sa chemia dala vybudovat, ako pises, vedeli by sme si racionalne vybrat partnera – niekoho ‘vhodneho’ a postupne si k nemu tu pritazlivost dorobit. Lenze realita ukazuje presny opak. Existuje obrovske mnozstvo vztahov, kde vsetko sedi na papieri – hodnoty, spravanie, kompatibilita – ale chyba tam vasen. A prave preto tie vztahy stagnuju alebo sa rozpadaju. Naopak, casto vidis, ze medzi dvoma ludmi preskoci iskra okamzite, aj ked sa k sebe ‘nehodia’. To nie je nieco, co si vybudovali. To je nieco, co tam bolo od zaciatku. Comprende?

anonym_fb0ca7
16. apr 2026

@anonym_autor urcite sa do niečoho nútiť nie je dobrá cesta, robiť to rozumovo, prakticky.
Tu ide aj o obnovu vzťahu na citovej úrovni, hlbsie spojenie. Možno, keby bol otvorený, prejavil pochopenie toho, čo sa stalo, ako ti to ublížilo, alebo by u vás prebiehala iná úprimná komunikácia, záujem, ohladom toho ako sa cítite, čo prežívate, čo vám robí starosti, radosti, nielen o deťoch, domácnosti, možno by sa to posunulo.

marca12
16. apr 2026
@anonym_899f3d

Hovori sa, ze nevstupis do rovnakej rieky dvakrat ... Zaujima ma, ako sa ti moze raz niekto pacit, ze mate dve deti spolu a potom zrazu nie? Pribral, zostarol,...? Ten s ktorym si sa rozisla, sa asi pacil, ale bol toxicky. Vzhlad samotny nestaci ... Nezabudni, ze staroba neobide ani teba, vzhlad tu nebude for ever a potom sa partner, ktory sa zaujima, pomaha, este mozno zide.

@anonym_899f3d Keby ma chlap podviedol,zhnusil by sa mi navzdy. Takze velmi lahko sa to moze stat. Navyse tym,ze zazila skvely sex s novym priatelom,tazke je vracat sa k podpriemernemu exovi.

anonym_8e2549
16. apr 2026
@anonym_8c8cb5

@anonym_8e2549 paneboze... uz som videla vselijake mimone ale ty si asi ta najvacsia... Prezdradim ti nieco... . Je to zalozene na kombinácii feromónov, vzhladu, hlasu, pohybu, energie, teda veci, ktore vedome nedokaze ziaden clovek ovladat. Keby sa chemia dala vybudovat, ako pises, vedeli by sme si racionalne vybrat partnera – niekoho ‘vhodneho’ a postupne si k nemu tu pritazlivost dorobit. Lenze realita ukazuje presny opak. Existuje obrovske mnozstvo vztahov, kde vsetko sedi na papieri – hodnoty, spravanie, kompatibilita – ale chyba tam vasen. A prave preto tie vztahy stagnuju alebo sa rozpadaju. Naopak, casto vidis, ze medzi dvoma ludmi preskoci iskra okamzite, aj ked sa k sebe ‘nehodia’. To nie je nieco, co si vybudovali. To je nieco, co tam bolo od zaciatku. Comprende?

To, čo opisuješ ako iskru, je skôr sexuálna príťažlivosť - rýchla, častokrat nevedomá a nie vždy ju vieš ovplyvniť.
Ale sexuálna chémia nie je to isté. Tá vzniká z komunikácie, flirtu, dôvery. Preto ju vieš do určitej miery ovplyvniť a rozvíjať.
A presne to vidno aj na situacii autorky keď si dvaja rozumejú, vedia komunikovať a zvažujú, že tomu dajú šancu, nejaká forma chémie tam je. Chýba tam skôr príťažlivosť, nie chémia ani iskra.
Okrem toho veľa vzťahov začína bez iskry a postupne sa prehĺbia rovnako ako veľa vzťahov s obrovskou iskrou rýchlo vyhorí. Tá iskra nie je indikátor toho, či sa k sebe hodia - pozri autorka mala s ex frajerom iskru aj sexualnu priťažlivosť ale bol to toxický chlap. Skús najprv rozlišovať pojmy, potom to bude dávať väčší zmysel 😉

anonym_8c8cb5
16. apr 2026
@anonym_8e2549

To, čo opisuješ ako iskru, je skôr sexuálna príťažlivosť - rýchla, častokrat nevedomá a nie vždy ju vieš ovplyvniť.
Ale sexuálna chémia nie je to isté. Tá vzniká z komunikácie, flirtu, dôvery. Preto ju vieš do určitej miery ovplyvniť a rozvíjať.
A presne to vidno aj na situacii autorky keď si dvaja rozumejú, vedia komunikovať a zvažujú, že tomu dajú šancu, nejaká forma chémie tam je. Chýba tam skôr príťažlivosť, nie chémia ani iskra.
Okrem toho veľa vzťahov začína bez iskry a postupne sa prehĺbia rovnako ako veľa vzťahov s obrovskou iskrou rýchlo vyhorí. Tá iskra nie je indikátor toho, či sa k sebe hodia - pozri autorka mala s ex frajerom iskru aj sexualnu priťažlivosť ale bol to toxický chlap. Skús najprv rozlišovať pojmy, potom to bude dávať väčší zmysel 😉

@anonym_8e2549 dobre, ver svojim bludom.... sak mne je to jedno 🙂

dankanka
16. apr 2026
@anonym_8e2549

@anonym_8e2549 tak vieš, drvivej väčšine stačia povrchné vzťahy, iskra, vášeň a idú.. to sú presne tí ľudia, čo posudzujú podľa vzhľadu všetkých a všetko. Neuvedomujú si, že to nemá trvanie a žijú si svoju marnu prítomnosť..nebuduju, čakajú, čo bude. A vždy dáko bolo, dáko bude..

anonym_8e2549
16. apr 2026
@dankanka

@anonym_8e2549 tak vieš, drvivej väčšine stačia povrchné vzťahy, iskra, vášeň a idú.. to sú presne tí ľudia, čo posudzujú podľa vzhľadu všetkých a všetko. Neuvedomujú si, že to nemá trvanie a žijú si svoju marnu prítomnosť..nebuduju, čakajú, čo bude. A vždy dáko bolo, dáko bude..

@dankanka presne tak, všetky moje vzťahy čo začali veľkou iskrou skončili požiarom.. pomaly ďalej zájdeš

anonym_d7b532
17. apr 2026

Budem asi jedina ktora napise pohlad z opacnej strany. Podvadzala som manzela 2 roky, milovala som ho ale citila som sa nepochopena, sklamana a hadali sme sa az som prestala chciet veci riesit. Nasla som ich u ineho muza s ktorym som zacala planovat buducnost, ked na to moj muz prisiel. V dni rozchodu sme sa rozpravali ako este nikdy, vsetko sme si vysvetlili. Ten s ktorym som chcela byt ma kruto odkopol lebo zistil ze by si "nezvykol na dceru" . Nakoniec mi manzel odpustil a po dlhych rozhovoroch sme sa dali znova dokopy. Obaja sme sa odvtedy zmenili a fungujeme omnoho lepsie ako predtym. Mali sme obnovu manzelskeho slubu. To ze som ho podvadzala ma bude prenasledovat uz do konca zivota, viem ze to uz nikdy neurobim a muz mi doveruje.
Tymto chcem vyvratit vsetky tvrdenia o tom ze veci uz nikdy nemozu fungovat ak raz zlyhali a o tom, ze "ak raz podviedol, bude podvadzat stale."

anonym_e8dfde
17. apr 2026

@anonym_autor naozaj veríš tomu že nikoho 5 rokov nemal? Už teraz ťa klame a ešte nieste ani spolu.
Áno snaží sa teraz, ale len kým ho nechceš keby si ho vzala späť, všetko by sa vrátilo do starých koľají.
A nie už nikdy ho nebudeš ľúbiť a nikdy ťa nebude priťahovať, s tým nič neurobis.

guiseppinka
Včera o 06:17
@anonym_8e2549

@anonym_8e2549 uplne s tebou suhlasim, lebo je kopec muzov, za ktorymi by sa zena neobzrela a po case zisti, ze ta chemia je tak brutalna, ze ma Silvester stale. Zrovna vo stvrtok sme sa bavili s kolegynou, ze existuju 2 typy muzov - jeden, ktory ta dostane do kolien hned a druhy taky, ktory ta na tie kolena (doslova) dostane neskor😅

anonym_8e2549
Včera o 07:05
@guiseppinka

@anonym_8e2549 uplne s tebou suhlasim, lebo je kopec muzov, za ktorymi by sa zena neobzrela a po case zisti, ze ta chemia je tak brutalna, ze ma Silvester stale. Zrovna vo stvrtok sme sa bavili s kolegynou, ze existuju 2 typy muzov - jeden, ktory ta dostane do kolien hned a druhy taky, ktory ta na tie kolena (doslova) dostane neskor😅

@guiseppinka súhlasím 😊

anonym_8e2549
Včera o 07:07
@anonym_d7b532

Budem asi jedina ktora napise pohlad z opacnej strany. Podvadzala som manzela 2 roky, milovala som ho ale citila som sa nepochopena, sklamana a hadali sme sa az som prestala chciet veci riesit. Nasla som ich u ineho muza s ktorym som zacala planovat buducnost, ked na to moj muz prisiel. V dni rozchodu sme sa rozpravali ako este nikdy, vsetko sme si vysvetlili. Ten s ktorym som chcela byt ma kruto odkopol lebo zistil ze by si "nezvykol na dceru" . Nakoniec mi manzel odpustil a po dlhych rozhovoroch sme sa dali znova dokopy. Obaja sme sa odvtedy zmenili a fungujeme omnoho lepsie ako predtym. Mali sme obnovu manzelskeho slubu. To ze som ho podvadzala ma bude prenasledovat uz do konca zivota, viem ze to uz nikdy neurobim a muz mi doveruje.
Tymto chcem vyvratit vsetky tvrdenia o tom ze veci uz nikdy nemozu fungovat ak raz zlyhali a o tom, ze "ak raz podviedol, bude podvadzat stale."

@anonym_d7b532 lenže ona nerieši neveru, ona mu odpustila a žili spolu ešte, ide o to že ju nepriťahuje sexuálne absolútne a jeho dotyk jej je nepríjemný rovnako ako sa predstava sexu. Nič s ním nechce po intímnej stránke mať

margotka17
Včera o 23:33
@anonym_autor

@muchotrafka298 jeho aferka s kolegynou trvala asi 2 mesiace ked som na to prisla. velmi to lutoval a ukoncil to. a naozaj sa potom dlho snazil to odcinit. ale nejak sa potom aj tak vsetko stratilo z mojej strany. boli sme spolu 13 rokov.

@anonym_autor a teraz by ti tá jeho nevera už nevadila? Mne by mohol aj sviečkovú celý týždeň vyvárať a rezne klepát, tak NIE. Nájdi si niekoho iného.

Strana
z2