icon

Ako sa zotaviť po rozchode a prekonať strach?

filomena712
22. dec 2024

Ako sa vylizat z rán rozchodu a naučiť sa žiť sama bez strachu z budúcnosti....

marhulka13
22. dec 2024

@filomena712 čas, čas, čas. Venovať sa sebe, nájsť si záľuby, zmeniť image.....

michal_dr
22. dec 2024

Prechádzať sa, popremýšľať nad tým prečo, zobrať si ponaučenie, venovať sa sama sebe 😉

filomena712
autor
22. dec 2024

Mam strach z toho, že ma nemá kto ochrániť a necítim sa v bezpečí...nieže by mi niečo hrozilo ale asi to robí podvedomí strach z budúcnosti

martina7578
22. dec 2024

Je to veľmi náročné. Hlavne zamestnaj hlavu a nájdi si veľa záľub.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
michal_dr
22. dec 2024

Inak badám, že nám sem prišiel nejaký nový fenomén na Slovensku, ako Covid 19.

Veľmi veľa rozchodov tu vidim na MK i na FB a uplne perfektne teraz pred Vianocami 👍,darčeky nakúpené a keď sa človek teší, že všetci budú za jedným stolom po ťažkom roku 🙈🙉🙊.

Zvláštna doba dnes, ľudia sa už ani nesnažia komunikovať medzi sebou keď sú problémy alebo ich cítia v duši, nehladaju riešenia, možnosti ako byť spolu, ale len Bohapusté "koniec" hneď po tom, čo človek otvorí doma dvere...

Moderná doba dnes...

Dominika Mirgova & Kali - JE KONIEC (Official video)

https://www.youtube.com/watch?v=0cS-58yU-ng
filomena712
autor
22. dec 2024

@michal_dr najlepšie za zbaliť po jednej hádke potichu, bez slova keď človek nie je doma....

michal_dr
22. dec 2024

@filomena712 S tým mám problém 🙊 Ja sa so ženou nehádam/nehádal. To už musí byť niečo skutočne mega, mega, a mimo hraníc, aby som sa rozkričal.

...a možno, keby miesto toho kriku si ľudia sadli spolu do kaviarne ku káve a normálne sa porozprávali, čo ich trápi, čo im chýba, ako sa cítia, možno by sa veľa zmenilo.
A ak nie, tak by sa nerozišli v zlom, ale ako kamaráti, v pohode, v kľude.
Je úplne stupidne, keď sa ľudia rozchádzajú v nenávisti (áno, nevera, strata dôvery to je iné...)

Neviem, asi som z Marsu 🙂

gelifil
22. dec 2024

@michal_dr ja co tu pozorujem...casto aj ta nevera nie je len tak...muzi/partneri dnes odmietaju komunikovat vobec, nepocuvau sa, nehladaju riesenie, strasny egoizmus vladne svetom

gelifil
22. dec 2024

@michal_dr odmietaju sex...a zene to chyba....ale riesit nechcu...a potom sa cuduju

lilli110
22. dec 2024

@filomena712 ty si sem nedavno pisala. Venuj sa sebe, dcere. Hlavne mu to neulahci, ked to robi dookola. Dceru to musi velmi trapit. Pokus sa to akceptovat, prijat, no sustred sa uz len na vas dve. Nauc sa mat rada samu seba, vazit si samu seba. Tato situacia, ktora sa ti opakuje, ta to ma naucit. A hlavne momentalne sa sustred na dceru. Skus tuto situaciu v dobrom "vyuzit"...skus sa aj cez nu ucit nadhladu, prijatiu, sebalaske... Tohto cloveka ber ako "trenazer", odpusti jemu (pozor odpustit neznamena vratit sa a dovolit mu toto robit znova), odpusti sebe a hlavne mu nedovol viac takto sa k vam spravat.

dzulli1980
22. dec 2024

Hmmm ... a pri takomto partnerovi si sa cítila v bezpečí? Pri takom, ktorý sa pri hádke zbabelo zbalí a odíde, kým nie si doma? ... ten asi za moc nestál ... dobre sa stalo, dostala si šancu stretnúť niekoho lepšieho.

mojemenonikto
22. dec 2024

@filomena712 Nie si sama. Nežiješ predsa vo vzduchoprázdne. Áno, po partnerovi ti zostane chvíľu v duši prázdno, tak ho tentoraz zaplň nejakou zmysluplnou činnosťou, nájdi si kamarátky, hobby, choď na pilates, alebo niečo podobné. Ak to neprechádza a máš možnosť, zožeň si napríklad psíka. Ten ti to prázdno zaplní a bude ťa milovať bez podmienok a neustále. A po nejakom čase sa určite nájde niekto iný, lepší, ktorý si ťa viac zaslúži a s ktorým budeš šťastná. Ľudia sa rozchádzajú, ale každý rozchod môže znamenať, že ťa čaká niečo oveľa, oveľa krajšie a lepšie 😉

taktotedanie
22. dec 2024

@filomena712 pozor pozor na pana michala, je single sa zachoval ako “muz” v lavom slova zmysle
Komentare tohto typu by som ani necitala

Je to len pocit, casom to prejde, proste zi zivot den po dni, bude to boliet, bude ti to luto, bude ti smutno, poplaces si, to je v poriadku
Neupinaj sa na buducnost, ze nebudes mat toto a hento a toto ste mali naplanovane a neviem co, jz je to aj tak zbytocne
Proste zi den po dni,kratke plany, nic velke, daj si cas, povenuj sa sebe

filomena712
autor
23. dec 2024

Všetkým Vám ďakujem 🫶🙏

mirinda8357
23. dec 2024

@filomena712 naozaj to chce čas mne sa to tiež zatiaľ nedari je to pokus -omyl...ale verím že opäť nájdem samu seba a všetko sa to utrasie. Veľa počúvam podkasty napríklad život na maximum.

michal_dr
24. dec 2024

@gelifil Máš pravdu, plne s tebou súhlasím, veľmi smutné. Ľudia sa už dnes veci nesnažia opravovať, rovno vyhodia a kúpia nové... a tak je to i so vzťahmi. Ludia prestavaju medzi sebou komunikovať. Zvláštna to doba prišla 🙁