Ako si poradiť s odmietaním svadby?
Ahojte, potrebujem sa asi len vyplakať. Včera som sa zas po dlhšej dobe spýtala priateľa ako svadba, kedy bude. On mi iba ironicky odpovedal jasnee že bude však v sobotu a smial sa. Ja už ozaj neviem, sme spolu 4 roky, má 35 rokov, žijeme spolu a vždy keď začnem túto tému tak ma iba veselo odbije. Dieťa nemáme chcem až po svadbe no neviem či sa toho takýmto spôsobom dočkám.
Ale kto hovorí ze to musí byť bez zasnub 😃 správ tie zásnuby ty. Alebo ho normálne zober do klenotníctva a na ideme vybrať prsteň. Alebo proste objednaj nejaký víkendový pobyt a povedz mu ze ako si to predstavuješ. Ja viem, že to nie je 100% tak ako by sme to chceli... ale stále je to lepšie, ako prísť o dobrého chlapa Alebo o možnosť mat rodinu. Lebo čas naozaj neuprosne letí...
@amelie22 haha to znie ako dobrý nápad, zachvíľu mám narodeniny tak asi pôjdeme kupovať darček
@amelie22 👍👍
Len tolko napisem, ze vela muzov dnes je bojazlivych, maju stres = by som povedala, ze su taki zozensteleni (teraz nemyslim v zlom) v tom, ze uz nie je "ako ja poviem, som chlap, hlava rodiny" a robit gesta, ukazovat sa nimi, nebodaj vazne rozhodnutia robit = je uplne proti srsti. Vyhovuje im kliiiidek, maju co potrebuje, zeny im skacu okolo ritky, ked treba vybavia, zariadia vsetko (ja tu mam okolo seba zeny, co aj stavby domov riesili za chlapa!! a nie to este svadbu ) = nemusia sa namahat a ani sa nebudu. Je to ako @amelie22 opisuje, ze mu proste bolo predtym zle ako jej mal prsten dat (a to uz bol vybraty, kupeny!!! = mal len dat a poziadat o ruku - pravdepodobne teda - zenu, s ktorou zdiela uz aj tak vsetko v podsate a vedel ze povie ano... aj tak mu bolo zle... ).. cize velmi nekomfortne, nebude sa do toho sam od seba hrnut, a ked.. kludne aj dalsich 10r mozes cakat... ono to mozno nevie ani sam naplanovat a vymysliet, ani si predstavit :DDD mozes skusit nejake romanticke filmy so zasnubami teraz v adventom obdobi.. to sa aj hodi :DD
Tak teraz vydrz uz, ale potom si s nim vazne pohovor ako si ty veci predstavujes, ze uz ste dlho spolu a treba sa posunut atd atd.. ved vies ;) kludne si to napis.
Teraz spätne sa mi to možno ľahko hovorí, už mám nad tým taky trosku nadhlad... teraz mi napadá toľko variant ako by som to mohla docieliť, ako by sme si tie zásnuby mohli spraviť aj tak spolu 😅 jasne ze keď som to riešila tak tiež som bola z toho smutná. Dokonca som strašne dúfala ze ma požiada v cieli nejakých pretekov 🤣 (veľa športujem a chodím na rôzne sutaze) ale spätne viem ze by to v živote v živote nespravil pred ľuďmi, ani pod nátlakom hrozby smrti 😃😃 ja ti len prajem pevné nervy a veľa nadhladu, ak ten chlap za to stojí tak o neho bojuj aj ty a nestracaj veľa času... napríklad mu daj ultimátum na rovinu dovtedy a dovtedy máš čas požiadať ma o ruku, a možno ťa prekvapí, ale zase budeš celý rok čakať v napätí... ešte možno fakt idú tie vianoce, skusaj mu to možno podhadzovat, ísť pozrieť tie prstene alebo keď pôjdete okolo klenotníctvo v meste tak nejakú poznámku hodiť, jej pozri, už by si mohol nejaký kúpiť, to by bol najkrajší darček atď. Nevzdavaj sa ak za to stojí. Dnes je normálnych chlapov nedostatok 😃
Ešte mi tak napada, že a i tie romantické gestá nie sú všetko. Poznám xxx párov ze krásne romantické zásnuby, muž poklakol na eifelovke, v strede New yourku s veľkým transparentom, v strede plnej reštaurácie (to bol môj prípad s bývalým priateľom ktorého som odmietla 🤣 lebo jednoducho to bol v istom zmysle debil) ale svadba potom neprichádza. Dokonca som počula už od mužov aj take ze ved to sa tak robí, dáš prsteň a máš ďalších pár rokov pokoj 😃 takže nie je všetko zlato co sa blisti.
na prve dieta uz mas cas, a tento chlap si ta najskor nechce vziat a ani zalozit s tebou rodinu
ak chlap zenu chce poziada ju o ruku aj po par mesiacoch inak iba caka na nieco lepsie
Je mnoho ľudí , ktorý spolu žiju , majú deti a.........nepotrebuju k tomu papier. Ak si mysliš že papier ťa urobí štastnou , tak to je omyl.
@damian85 papier ma šťastnou neurobí, ale právne výhody v prípade že sa niečo stane mi len a len pomôžu
To som si myslel aj ja 😍 a 2 roky rozvodu naučili moje okolie , že nie je dôležité mať papier , ale vybrať správne a taká malá drobnosť - láska....
@damian85 neviem o čom tu trepeš, my sa ľúbime vzťah máme krásny a úprimný
😝 no dobre
Žijete spolu, navarené má, trenky opraté tiež, gule si tiež pravidelne vyprazdnuje.... svadbou akurát tak príde o tie minuté peniaze.
s najväčšou pravdepodobnosťou s Tebou neplánuje budúcnosť. Nekaz si Vianoce, ale porozmýšľaj či ešte ďalší rok chceš žiť v takomto strese, alebo si v januári sadnete a vyložíte karty na stôl. Ak on stále vymýšľa a pre Teba je svadba a manželstvo dôležité, radšej porozmýšľaj o tom, že pôjdeš svojou cestou. A nie, nedaj sa dotlačiť do niečoho čo nechceš pre úplne stupídne vety typu "ak ho ľúbiš, prispôsobíš sa", ak ho ľúbiš a on Teba, nájdete kompromis, napr svadbu o dvoch svedkoch, ak nechce veľké ceremónie. On má teraz všetko, a ešte aj pokoj lebo Ty chceš dieťa až po svadbe, takže ani otcovské povinnosti mu nehrozia.
Kamoška po vysadení antiky povedala tomu svojmu, že jej mešká, chcelo by to svadbu. A bola, aj keď bábo prišlo až o dva roky.
Občas treba vyplašiť z kríka zajaca.
Povedz , že dieťa nebude mať priezvisko po ňom, ak nebudeš manželka. Hotovo. A veci sa zrazu rozhýbu.
No podľa mňa ho do toho nasilu tlačíš, ja byť chlap a žena sa stále vypytuje na svadbu, dupľom by ma to od nej odradilo. Neviem, keď si doslova ,,vydupeš,, romantické požiadanie o ruku, budeš sa cítiť naozaj šťastná? Ja by som ešte počkala, radšej nech to urobí neskôr, ale sám od seba, ako zajtra a z donútenia... 🙄
A myslíš že keď ho do toho budeš nútiť a tlačiť na neho tak ako tlačis že to niečomu pomôže???jedine tak rozchodu.....
Nie je kazdy na to klasicke svadobne party mecheche. Treba sa o tom porozpravat bez odpichov bez blbych vtipov co temu uzavru. Mozno by stacilo mat svadbu na urade . My sme mali pri Niagarskych vodopadoch . A Romantika bola lokacia . Len mi dvaja a svedkovia boli profi. Ja si Myslim ze 4r je dost dlho uz to davno mohol vediet co dalej . Treba komunikovat aby bolo Jasne ze obaja chcete rovnaku buducnost. Co ked on nechce nikdy svadbu ani deti ? Tu ti Niekto povie ze potom ho nemilujes . To je taka hlupost . Clovek musi vediet co od zivota chce a ked jeho milovany partner chce od zivota ine veci tak to nie je nedostatok lasky jednoducho sa k sebe nehodite a potom by si zbytocne cakala dalsie 4r az by ta tuzba po detoch nakopla zistit na com s nim si . A cas bezi a v tomto mas ako zena nevyhodu ze plodnost u zien je kratsie ako u muzov .to nie je tlacenie na pilu. Ked sem napises nabuduce ze ste s frajerom spolu 8r a nic .. tak tie iste co ti dnes pisu ze tlacis ti napisu ze co si robila tych 8r preco si nekomunikovala ? Vies co chces a chod si za tym.
@damian85 si ženatý?
Autorka, môj muž ma požiadal o ruku po roku chodenia, bez spoločného bývania, sexuálneho života. O rok na to svadba. Tvoj priateľ s tebou randí a asi aj býva 4 roky a sorry, správa sa ako nevyzrety dement. Buď mu za to stojíš alebo nie.
@zanka777 ja som sa nikde nevyjadrila že mu s tým pílim uši, to by bolo pod moju úroveň prosiť sa mi nebudem, tému som nadhodila hádam po pol roku
@martul asi by bolo fajn si prečítať čo som písala v diskusii na prvej strane 😉
@som_realistka tiež si prosím prečítaj čo som písala na prvej strane

@amelie22 ááááno presne, baby sa tu hneď pustili ako ma nechce za ženu a bla bla ale tak to vobec nie je. On sa skor nevie dokopať alebo nevie ako to spraviť a ja zas neviem prrekúsnuť svadbu bez pekného požiadania o ruku