icon

Ako si poradiť s odmietaním svadby?

26. nov 2024

Ahojte, potrebujem sa asi len vyplakať. Včera som sa zas po dlhšej dobe spýtala priateľa ako svadba, kedy bude. On mi iba ironicky odpovedal jasnee že bude však v sobotu a smial sa. Ja už ozaj neviem, sme spolu 4 roky, má 35 rokov, žijeme spolu a vždy keď začnem túto tému tak ma iba veselo odbije. Dieťa nemáme chcem až po svadbe no neviem či sa toho takýmto spôsobom dočkám.

Strana
z5
zuzuliennka1
27. nov 2024

@sandrasstini no len je rozdiel - ze ty si svadbu nikdy neriesila. Ked su obaja s takymto postupom ok, tak fajn. Ale to je teda malokedy. Zena skor ci neskor na tej svadbe vacsinou trvat bude. Vztah sa prechodi, svadba sa konat nebude. (tisicky takych diskusii aj tu, a napr. aj tato konkretna)
ak su obaja s tym ok, ze svadba nie, tak nie. ale ked raz jeden (zena) tu svadbu skor ci neskor caka, tak v takomto vztahu sa jej (uz) vacsinou nedocka. lebo naco. chlap uz servis ma. tak to je. ona to chce mat specatene. pre neho je to starost navyse vsetko riesit. keby nebola - tak so svadbou uz davno problem nema.

evkatk
27. nov 2024

Jedna vec je chcieť sa ženiť a nemať na to odvahu, iné je robiť si z toho vtipy. Je to poníženie hlbokého formátu. Horšie ťa už ťažko poníži. A ak si to dovolí za slobodna, čo si voči tebe dovolí po svadbe? Pekný vzťah, pristupovanie na všetko je skvelé, ale je to naozaj človek, ktorý sa dokáže postarať o seba aj rodinu? Pracuje? Nie je na teba náhodou odkázaný? ( nízkym príjmom, bývaním, pohodlným životom,...) Láska každého oslepuje, no niekto oslepne úplne. Vieš všetko o jeho minulosti? Poznáš jeho rodinu? Porozmýšľaj, či nie si len objektom hrubého zneužívania. Takí zvyknú byť skvelý, ako med, so všetkým súhlasia, kým sa od nich niečo nežiada a hrubo to vracajú. Napr. ponížením prostredníctvom žartov na bytostne dôležitú otázku.

romana1110
28. nov 2024

Vlastná skúsenosť .
Ak chces mať deti tak nečakaj máš práve výborný vek. Nemusíš mať na to papier aby si mohla mať dieťa .
Ja som tiež chcela najskôr svadbu ale skôr bolo dieťa a neľutujem toto rozhodnutie . Lebo som vedela ,že môj chlap potrebujeme dlhší čas na to aby ma požiadal o ruku lebo vôbec nie je na takéto gesta. Požiadal ma až minuly rok na Vianoce a nič som nestratila len som sa utvrdila v Tom ,že ma stále minule keď napriek tomu ,že takéto gesta rád nemá tak to urobil.
Aj keby to neurobil tak si ho zoberiem lebo obaja vieme ,že tu svadbu chceme..
Aj keď boli zásnuby svadbu zatial vôbec neplánujeme .

zowie
28. nov 2024

Niekde tu bol uz komentar, ty chces deti az po svadbe, on nechce svadbu, takze vybavene. Skus teda prejst na temu ze aspon dieta aj ked bez svadby. To uz skus ozeliet. Ja viem, chlapi sa boja zavazkov, ale ak aj toto odmietne, tak utekaj. Iba skus navrhnut tuto temu. Moja naj kamoska su zobrati, nema ani snubny prsten, tiez jej muz takto vtipkoval a uz mali dieta. Ale su zobrati. Tiez mi vylievala srdce, tym chlapom obcas sibe. 🙈

k47
28. nov 2024

Môžeš skúsiť zapriahnuť nejakú vašu blízku osobu. Porozprávať sa s ňou, že teba to trápi a chceš, aby prejavil iniciatívu, a tá osoba sa porozpráva zase s ním. Buď zistí, že je tam nejaká prekážka, alebo ho môže posunúť správnym smerom.

pimpulienka
28. nov 2024

Nechce, jednoznačne vyhýbanie, ak si ale rozumiete papier nepotrebujete.

janaspa
28. nov 2024

A rodičia na nho v tomto netlačia? Ako to býva už zvykom na SVK🙂

blonde_bella
28. nov 2024

@zowie to nemyslíš vážne....
Svadba je právne zabezpečenie ženy hlavne počas toho ako majú dieťa...
To by si slečna parádne nasrala do gatí....

Skôr jej treba aby si uvedomila, že pro jedno kviti slunce nesviti....
Jedna lastovička leto nerobí....má 28,môže si nájsť niekoho kto s ňou naozaj bude chcieť byť, nie sa doprosovat nejakému trulovi

januska282
28. nov 2024

Moj, teraz uz manzel, cakal 6 rokov na zasnuby a svadba bola po 7 rokoch.
Predtym nez sa k tomu odhodlal, nepomahalo ziadne podpichovanie zo strany rodiny alebo priatelov. Kazdeho velmi rychlo a lahko odbil.
Obcas srandoval, ci si nespravime baby, ale k tomu som mala jasny postoj, ze to jedine po svadbe.
Po viacerych rozhovoroch, kedy som nanho skusala tlacit z neho vypadlo, ze ma blok k svadbam, lebo mal neprijemnu skusenost pri svadbe starsieho brata. Nepacila sa mu hlavne predstava, ze to bude svadba pre 200 ludi s rodinou, ktoru uvidime prvy a posledny krat pri tejto prilezitosti.
Museli sme si vysvetlit, ze svadbu si vieme spravit presne taku aku ju chceme my dvaja. So zasnubami ma nakoniec prekvapil a potom sme uz hladko zacali rovno planoval svadbu. Spolocne sme si vybrali miesto, rodinu postavili pred rozhodnutie, ze si svatbu budeme platit sami a tak si ju spravime po svojom.
Bola to malicka svadba s najblizsou rodinou a priatelmi. Manzel si ju velmi uzil a po tejto skusenosti, by ju najradsej opakoval kazdy rok😁

lucia147852
28. nov 2024

@savarinka to je tvoj pohľad na vec. Nie každý chce žiť len tak s priateľom celý život. Autorka svadbu chce, nevidím dôvod prečo by mala rodiť mužovi deti a robiť mu ženu so všim vsudy a ustúpiť zo svojich požiadaviek.
Autorka na rovinu s ním otvor túto tému, ak nedojdete k rozumnému vyjadreniu tak by som odišla. Zbytočne ti pri ňom utekajú roky

evkatk
28. nov 2024

Jedna moja známa mala obdobný problém, nakoniec sa rozhodla pre dieťa pred svadbou, už mala 35 rokov, on 43. Bývali spolu v jeho byte 12 rokov. Svadba bola podľa neho zbytočným prežitkom. Keď prišli rodinné starosti, hlavne o dieťa, priateľka na MD, atď., keď mal malý 2 roky, teda po 12. rokoch spolužitia mal tých povinnosti plné zuby a hlavne obmedzené cestovania a časté dovolenky, našiel si priateľku o 15 rokov mladšiu, ktorá nemôže mať deti, čo mu vyhovovalo. Keďže nemal okrem dieťaťa žiadne záväzky k priateľke, s mladou sa oženil, čo sa jej neunúval ani oznámiť, byt predal a odsťahoval sa k priateľke do jej rodičovskej vily v BA, bola jedináčka. Priateľke oznámil, že byt je predaný a so synom sa má presťahovať do garzónky, ktorú jej prenajal (bez kuchyne) a do mesiaca má jeho byt vypratať. Ona nemohla nič v tom spraviť, zostali len oči pre plač. Na dieťa platí, ale jeho žena a jej rodina sú zásadne proti tomu, aby sa so synom stretal. Tak o dieťa neprejavuje záujem.

Strana
z5