icon

Ako si udržať vzťah a zvládnuť závislosť?

7. jan 2025

Ahojte, idem sa s vami podeliť o niečo co ma trápi už dlho. Neviem si udržať žiadny vzťah. Ked sa s niekym zoznámim a neberiem to až tak vážne tak je všetko super, muž prejavuje záujem, ja sa namotam a tu začína problém. Keď mi nepíše tak ako v začiatkoch tak za tym hneď vidím niečo zle, začnem sa prehnane snažiť, pripadne hneď vybuchnem a vycitam, proste toho chlapa doslova prevalcujem. Vytratí sa zo mňa ta ľahkosť a celý vzťah ide do preč. Prosím poraďte mi co robiť, ako si udržať ten záujem muža. Pripadne ako pracovať na sebe aby som nebola hneď taka závislá. Je to nejaká psychická porucha? Som z toho nešťastná

Strana
z3
martinmmartin
7. jan 2025

otoc si situaciu a predstav si ze ty si s takym niekym- tiez by si utekala. Zaklad je uvedomit si co je za problem , to by sme mali, teraz musis hladat pricinu ze preco to tak mas, co tym spravanim chces akoze ziskat, preco si take spravanie volis namirsto niecoho ineho.....vela roboty este

zabka79
7. jan 2025

Zrejme v detstve si sa musela velmi snazit aby si ziskala rodicovsku lasku a naklonnost. Tak sa snazis stale aj v dospelosti, od detstva mas v hlave ze byt sama sebou je prilis malo, nestaci to, nie si dost dobra tak ako si, a ty si tomu uverila..to je chybny vzorec ktory vobec nedefinuje tvoju hodnotu. Byt sama sebou staci a netreba zapinat turbo pre ostatnych. Existuje zavisla porucha osobnosti ale to asi nebude tvoj pripad. Praca so sebavedomim je na dlho....existuju knihy clanky videa....ak mas chut treba to presurfovat....

autor
7. jan 2025

@zabka79 áno, myslím ze si to presne vystihla. Plánujem navštíviť psychologicku iba som chcela vedieť ci to náhodou nie je nejaká psychická porucha. Nemáš náhodou nejaký typ kde začať? Myslím tu prácu na sebe

grof_monte_christo
7. jan 2025

Toto poznám a doteraz sa mi nepodarilo toho úplne zbaviť. Byt nad vecou a brat veci s ľahkosťou dokážem asi len pri mužovi, u ktorého cítim, že je do mňa zamilovany o troska viac ako ja do neho. Cielene som si takýchto mužov zacala časom vyberať.

janickacrazy
7. jan 2025

Skús pozrieť Lucia Wolf Klapacova na FB, ona sa presne tejto téme venuje.

autor
7. jan 2025

@janickacrazy to poznám, len jej programy sú pre mňa veľmi drahé a to co ponúka bezplatne mi zatiaľ veľmi nepomohlo

autor
7. jan 2025

@grof_monte_christo len ja ani nedovolím tomu chlapovi sa zamilovať lebo ho hneď zvalcujem 😔 som z toho veľmi nešťastná lebo aj teraz som niekoho spoznala a už zase opakujem tie isté veci, strašne to nechcem robiť ale vždy k tomu sklznem. Ako keby som nevedela byt zenou

grof_monte_christo
7. jan 2025

Potom sa veľmi skoro na niekoho namotáš, resp. ani nie na toho muža, ako skôr na svoju predstavu, že si už s ním vo vzťahu, pričom sa ešte len spoznávate. Asi by ti viac vyhovovalo, keby sa ti vzťah vyvinul z kamarátstva, ako z cieleneho stretávania sa s mužmi, kde ide hned o to, či z toho niečo bude.

janette2021
7. jan 2025

Asi je problém zdravé sebavedomie, skús si na túto tému vyhľadať na nete nejaké videá alebo podcasty, ale mali by byť od psychológov, aby za niečo stáli. Rob s tým niečo skôr, ako si pritiahneš do života nejakého psychopata alebo narcistu. Oni toto hľadajú.

autor
7. jan 2025

@janette2021 ver mi ze sa snažím, napocuvane mam všetko možné ale ako keby som to nevedela aplikovať do života. Stále ma brzdí strach ze toho druhého stratím a preto robím všetko možné, doslova sa vnucujem a podhadzujem. Ja uplne chápem prečo ten muž cuvne, ale neviem s tým nič urobiť. Preto chcem zistiť ci to nie je nejaká psychiatrická diagnóza. Som z toho nešťastná, mam 43 rokov a stále sama

autor
7. jan 2025

@grof_monte_christo áno, veľmi skoro pretože som 10 rokov sama a keď sa niekto ku mne správa pekne, venuje mi pozornost tak som hneď stratena

grof_monte_christo
7. jan 2025

Hovorí sa tomu aj syndróm hladného srdca, veľmi túžiš po láske. Poznas podcasty a knihy Petra Casanovu? Vie neuveriteľne opísať veci. Skus si ho pozrieť.

janickacrazy
7. jan 2025

Teraz mala dosť veľké zľavy na niektoré programy. Skús to pozrieť ešte.

autor
7. jan 2025

@grof_monte_christo áno poznám, počúvam ho. Len neviem ako to všetko aplikovať do života. Myslím ze ten strach ze zostanem sama ma veľmi brzdí.

janette2021
7. jan 2025

Tak potom sa poraď s psychológom. Zaplať si nejakého s dobrými odporúčaniami a uvidíš po prvom sedení, aký budeš mať pocit z toho.

grof_monte_christo
7. jan 2025

Chápem. Naštudovane máš toho dost, len ti chyba ta pozitívna skúsenosť, ktorá by to dokázala zmenit. Inak sa v tom stále placas. Ako som už písala, skúšala by som to cez kamarátstva, ktoré by mohli pozvoľne prerastat do vzťahu.

eva8
7. jan 2025

Skus si povedat, ked vezmes telefon do ruky a stale si opakovat, ze radsej s nim budes v kontakte menej casko nez vobec. A prekonavat sa kazdou minutou. Trpezlivost ruzdprinasa 🌹

autor
8. jan 2025

@eva8 áno, to si hovorím stále. Ze ci som pred rokom mala viac ako mam teraz.

autor
8. jan 2025

@grof_monte_christo len u mňa to veľmi rýchlo z toho kamarátstva prerastie do toho ze sa namotam. Keďže som tak dlho sama bez lásky stačí mi fakt malo a som v tom az po uši

eva8
8. jan 2025

Tak radsej snivaj, tu spravu si ,apis do zosita, neposli ju.
Pozor na hlapov zo zoznamiek, casto chcu len niekoho na postelne zazitky. Nedaj sa oklamat. Mozno aj dobre, ze ta nechaju.
Bombardujes ich spravami az po osobnom stretnuti?

autor
8. jan 2025

@eva8 áno a až potom keď neodpisuju napr hneď tak ako to robili predtym. To mi vyslovene vadí ze predtým odpisoval hneď a potom čakám na odpovede aj niekoľko hodín. Pritom tvrdia ze záujem je, lenže ja sa vtedy začnem citit neisto, nechcena a už sa začnem ponižovat, vypisovať, ponúkať sa len aby som znovu získala pozornost

zabka79
8. jan 2025

Terapia je dobra volba , skus sa naucit po malickych krôckoch hovorit slovo NIE. Vzorec "nie som dobra " nie je tvoj. To ti zasadil do hlavy niekto iny. Bolo to nefer ako dieta si sa nevedela zdravo ubranit. Preto mas problem vytvarat zdrave vztahy pretoze sama si ho v detstve nemala. Nikto ti to neukazal...

retatka
8. jan 2025

Nasilu si nič nevynucuj, skôr dosiahneš opak.Nechaj tomu voľný priebeh, nič nesil.Čo ti má prísť do života, ti príde a raz keď je niekomu súdené ostať sám tak aj bude.Vidíš aj u seba, že 10 rokov sa snažíš a nepomáha.Či chceš ešte dieťa?predpokladám, že deti nemáš.Lebo ozaj nie každému chlapovi lichotí prehnaná pozornosť a vypisovanie, vyvolávanie.Skôr taký extrovert s tým nebude mať problém, veľa introvertov potrebuje svoj kľud a neznáša toto permanentné ,,prenasledovanie,,

staromodna
8. jan 2025

Len sa zapojím s takou myšlienkou. Čo ak máš zostať sama a nehľadať v tom psychickú poruchu? Čo tak jednoducho prijať samu seba takou, akou si? Chapem, že ti týkajú biologické hodiny, ale niektoré veci jednoducho vyžiadajú čas a nedá sa to urýchliť, nakoniec len tebe zostanú oči pre plač. Proste si možno práve tam, kde byt momentálne máš a možno ten partner príde v správnom momente, keď ty sama dokážeš prijať samu seba takou, akou si. Na to nepotrebuješ psychologa, tí častokrát rozmazavaju v človeku aj nepotrebné veci až sa napokon cíti človek tak, že je chyba v ňom. Možno lepšie byť tak ako si ty, ako rôzne iné situácie, ktoré sa častokrát opakujú a vidieť na MK ako majú muži bokovky, nechajú doma za sebou ženy s deťmi.

eva8
8. jan 2025

Vypni po stretnuti zoznamku a rob nieco ine. V domacnosti, alebo citaj knihu, pozeraj tv, chod si zabehat, telefonuj s niekym, prinajhorsom si pis s inymi chlapmi.

autor
8. jan 2025

@zabka79 áno, u mňa to určite pramení z detstva. Otec mi nevenoval dostatok pozornosti a myslím ze to vzniklo cele tam. Plus mam aj dosť nízka sebavedomie

autor
8. jan 2025

@retatka nie, deti nemám a už myslím ze ani nechcem. Som už na deti stará. Myslím ze mne chyba ta ženskosť, ten ženský element. Bola som vychovávana ako chlapec, vyrastala medzi chalanmi a nemala taky ženský vzor. Neviem nechať muža bojovat o mňa, hneď dám celú svoju pozornost a doslova sa stanem závislou na tom muzovi. A keď veci nejdu podľa mojich predstáv tak som z toho hotová

autor
8. jan 2025

@staromodna neviem, niekedy si aj ja hovorím ze mozno mam byt sama. Ale zase na druhej strane je pre mňa smutné byt sama.

zabka79
8. jan 2025

Cez vztahy dokazujes otcovi ze si dost dobra ,/ pozri otec som predsa hodna lasky daj mi ju konecne/ chces aby doslo ku zdravemu laskyplnemu vztahu ale nefunguje to. Vlastne ten isty cyklus opakujes. Musis z neho vystupit nech sa ten kolotoc uz toci bez teba. Ako dieta si bola dobra tak ako si bola, otec bol problem, nie ty...nebola si poruchana...nebola to tvoja chyba. Bud k sebe laskava tak ako to mali robit rodicia, si dospela lasku k sebe si zabezpecis sama

autor
9. jan 2025

@zabka79 áno viem ze musím mať rada samu seba ale vôbec mi to nejde 😔

Strana
z3