Ako si vysvetliť správanie bývalého partnera?
Pred časom sme sa rozišli. Ja som to nechcela, bolo to z jeho strany. Čiže ja tým stále dosť trpím. Ževraj ho znervózňujem, hádam sa s ním ( aj bežná komunikácia na vyjasnenie bola pre neho hádka) on je v strese atď. Stále je mi z toho ťažko, dokonca chodím k psychologovi (zlý vyber, nepomáha mi). Ale zistila som tam, že na priateľovi som bola závislá - úplne toxická vzťahová väzba. Priateľ bol dosť manipulatívny. K veci. Horko ťažko som nejak držala “no kontakt” ale darilo sa mi, zamestnala ma práca. Dokonca som sa cítila chvíľami aj dobre. Potom mi asi pred mesiacom napísal. Ako mu chybám akoby mi zavolal, videl ma .. neodpovedala som. Potom zase, že chybám mu a “ľubi ma” a že keby ma objal vie že už by ma nepustil atď. … Odpovedala som, že keď mu tak chybám a ľúbi ma prečo mi teda nikdy nezavolal, neprišiel, neobjal .. odpoved bola, že vie žeby sme sa zase len hádali a on mal stres .. Samozrejme sa ma to dotýka. Keď mi niekto napíše že ma ľubi a chybám mu, čakám zatým aj nejakú “akciu” On to však asi píše iba tak … Myslite, že opäť iba manipuluje? Ako sa predtým celym ochrániť? … opäť sa mi to teraz všetko vrátilo, prejde to vôbec niekedy? Ďakujem za povzbudenie a pekne sviatky 💙
@anonym_autor zabudni na neho.
Všade zablokovať a nenechať so sebou manipulovať
@anonym_autor "jan dvorak - poznejte sveho psychopata", tam ti vysvetlia o co ide
@anonym_autor áno bolo by to o tom istom. Verím, že sa nedáš ovplyvniť jeho sladkými rečami. Uz mal šancí dosť a žiadnu nevyužil. Všetko je jeho problém. Ty už jeho nepotrebuješ nato, aby si len niekoho mala. Keď sa budeš cítiť na nový vzťah..je to len na tebe, ale s niekym iným. Krásne sviatky a držím palce ❤️
@anonym_autor Tak ja si myslim, ze mu realne chybas. Aj manipulativni a labilni ludia vedia mat k niekomu city a vazbu, len problem je, ze sa s nimi neda normalne zit. Presne aj obycajne vyjasnovanie veci mozu brat ako utok na seba, kazda veta moze byt rozbuska, vsetko vo vztahu hadzu na partnera a neda sa im vyhoviet, vzdy niekde nieco vybuchne. Ja by som takeho ex radsej blokla a venovala sa sebe a casom hladaniu niekoho, s kym sa normalne zit da.
On Ťa v skutočnosti nemiluje...čiže trpieť budeš do konca života, pokiaľ ten no concact nedodržíš a ked sa nenaučiš pracovať s tým, že každý tvoj vzťah bude vyzerať podobne, takže čo si vyberieš?
@anonym_autor prečo si ho hneď po rozchode všade nezablokovala?
@anonym_autor prečo si ho hneď po rozchode všade nezablokovala?
@rozculena neriešila som to hneď blokovaním. Ja som sa s ním práveže chcela rozprávať a vyjasniť si to. Chcem dôjsť do bodu, kedy už sama nebudem chcieť mu ani písať ani čítať jeho správy. Bez ohľadu na blok. Ešte sa mi to vôbec nedarí.
@rozculena neriešila som to hneď blokovaním. Ja som sa s ním práveže chcela rozprávať a vyjasniť si to. Chcem dôjsť do bodu, kedy už sama nebudem chcieť mu ani písať ani čítať jeho správy. Bez ohľadu na blok. Ešte sa mi to vôbec nedarí.
@anonym_autor nie vždy sa dajú veci vysvetliť, nie vždy potrebné niečo vyjasňovať. Ale to je už na tebe. Ale očividne mu to manipulovanie stále ide
A prečo potrebuješ vysvetľovanie a rozprávanie s niekým takýmto ,potrebuješ cítiť bolesť,zober kladivo a daj si po prstoch
Toto sebatryznenie fakt nepochopím ,máš z toho niečo?
....však prídeš na to, že s takýmto človekom si nikdy nič nevyjasníš. Len tebe sa časom vyjasní, že ho zablokuješ definitívne a bez výčitky. A aby som netliachala len tak dovetra, áno zažila som to sama na sebe. Tiež som sa žiaľ určitý čas takto sebatrýznila
On má stres ty kokos.....tak nech má stres pri inej kašli na neho čo to je za chlapa
@anonym_autor to nie je priatel do zivota, .tym ze si sa odsekla, si myslel, ze sa mu budes klanat, Dobre si spravila. Je manipulator,, a mozno aj narcis, ak by si s nim zila,alebo manzelstvo,furt budes pred nim ,len druha liga .dobre si spravila, od neho prec ,Keby ta tak strasne lubil,tak nepise, ale pride za tebou,,Davaj si pred nim pozor, ja mam takeho doma, a zit je s nim des..Ale uz mame deti,,ale aj tak zvazujem od neho odist Nikdy nebudes prenho ozajstna laska,, V podstate aj ked by o lasku neslo , ale aby sa spraval,slusne,starostlivo,aby si mala v nom oporu.. on sa nezmeni., viem to,lebo tiez som bola naivna,ze ked bude svatba ,bude iny ..Figu borovu, bol este horsi,.To chces po case rozchod, rozvod , a co deti?, len by si s nimi tpela..Daj na nase rady ,co uz mame nieco odzite,,pokym nie je neskoro
Ber to tak ze ten rozchod Bol najlepsi dar aky ti mohol dat . Je normalne ze kratko po rozchode su tam este city mozete si navzajom chybat . No neznamena to ze treba nejaku akciu ani extra komunikaciu. Rozisiel sa stebou aby stebou uz nemusel nic preberat a ty chces dalej riesit ked uz nie je co ?! To je zas toxicke z tvojej strany . Lebo nevies prijat ten rozchod. Tvoje ego je zranene. Lebo to ukoncil skor ako ty . Keby to neurobil prvy urobila by si to neskor ty a bola by si spokojna . Takto si nespokojna a chces mat Posledne slovo . Jednoducho ste sa k sebe nehodili a vasa komunikacia nebola dobra . Isli Ste si navzajom na nervy a ty jemu viac ako on tebe . Takze je to Len na tebe ked sa chces posunut dalej tak ho bloknes . Ale zda sa ze takto ti to vyhovuje . Davas sa do pozicie obete .
@anonym_autor vy ste vyhrali v lotérii že tieto smeti odišli z domu samé a ešte to ľutujete ? Viete čo je manipulator? Chcete byť neskôr možno obeťou týrania, alebo iných hrozných veci ??? Zablokovať!
@anonym_autor tak a teraz realne je to toxicka osoba jedno ci psychopat, sociopat , narcis jedno je iste ze tieto typy to iste pisu viacerym naraz , lebo vskutocnosti nikdy nie su viazany len na jednu zenu !
@anonym_autor zablokovala by som ho.
On ma z teba stres a ty cakas jeho objatie.. neblazni.
Vieš prečo, lebo tá ktorú mal namiesto teba ho poslala do riti, keďže zistila aký je to idiot. Tak to skúša zase na teba, lebo vie že povolíš. A až si nájde ďalšiu, odkopne ťa zas.
Jaj vies preco sa hovori, ze nevojdes 2x do tej istej rieky?
Asi musis zazit. Zhrnieme si to:
Ty chorobne zavisla, on manipulator, ktoreho vycerpava akakolvek tvoja aktivita
Poslal ta do kelu lebo si nasiel nejaku inu, ta ho teraz nechala, tak sa nudi a skusa u teba, nejde nikde lebo vlastne on ta nepotrebuje, len sa nudi. Ocakava, ze ty doklusas, mozno sa spolu vyspite, ty si budes mysliet ze ste zase spolu a on bude zase otraveny.
Smelo do toho, do Silvestra ste od seba zase
Koľko máš rokov?
Keby Ta objal už by Ta nepustil, ale musela by si držať hubu, lebo keby si mu niečo vytkla, mal by stres. 😀
Nepotrebuješ psychológa, veľa z nich nepomôže. Potrebuješ prijať fakt, že sú aj toxické osobnosti medzi nami, psychicky narušené, nezrelí jedinci. Toto je jedna z nich.
Koľko máš rokov?
Keby Ta objal už by Ta nepustil, ale musela by si držať hubu, lebo keby si mu niečo vytkla, mal by stres. 😀
Nepotrebuješ psychológa, veľa z nich nepomôže. Potrebuješ prijať fakt, že sú aj toxické osobnosti medzi nami, psychicky narušené, nezrelí jedinci. Toto je jedna z nich.
@personality áno s týmto veľmi súhlasím. Len je pre mňa ťažké s tým bojovať. Ja ho už nechcem. Len ma asi teraz ničí ta samota a závislosť na ňom ktorú prežívam.
Všade ho zablokovať vôbec s ním nekomunikovat. Na zavislost je dobre vyhýbať sa tomu na čom si bola zavisla a naplniť si život niečím lepším. A skús vymeniť psychológa. Psychológ sa hľadá a vyberá podobne ako partner alebo priatelia nesadne ti prvý a niekedy ani tretí. Psychológ ktorý ti nepomáha je zbytocna strata času a peňazí
@personality áno s týmto veľmi súhlasím. Len je pre mňa ťažké s tým bojovať. Ja ho už nechcem. Len ma asi teraz ničí ta samota a závislosť na ňom ktorú prežívam.
@anonym_autor samota ťa ničí ale toxický vzťah je oveľa horši.
@anonym_autor ano, on to pise iba tak, lebo akurat nema nic lepsie na robote. To manipulatori robia. Ver tomu, ze ak by si mu dala sancu, za tyzden by sa s tebou zase rozisiel, lebo by sa mu nepacilo, ze sa s nim hadas. Ja som to mala trosku inak, lebo rozchod bol z mojej iniciativy - ale dotycny mi este stale vypisuje a to je uz rok aj dva mesiace od rozchodu. Chvilu je ticho, neviem mozno 3tyzdne, mesiac, potom zase skusa. Najprv ako ma miloval a aka som vynimocna, potom ze som slapka a on vie o vsetkom co ja robim (chodim iba do prace, do obchodu a domov, nechodia ku mne ziadne navstevy), potom ma zas miluje, nenavidi, znicila som mu zivot, nikdy nezabudne, aky bol stastny v mojom naruci, potom sa mam zase zamysliet nad tym, co a preco som stratila, ako on vsetko pre mna spravil a ja som ho odkopla ako handru, potom ma zas miluje, vsetko je mu luto…. Cista psychiatria. Najviac sa mi osvedcilo neodpovedat, a posledne som ho uz blokla vsade, lebo to sa jednoducho s takym sialencom neda. Drzim ti palce velmi aby si sa z toho dostala.❤️
@anonym_autor povedz mu všetko, úplne všetko čo máš na srdci, kľudne sa vykrič a nakoniec mu povedz, že už je minulosť a nikdy nech ťa nekontaktuje.
@anonym_autor dobre a koľko máš rokov? Naozaj ma to zaujíma. Lebo mne sa stalo niečo podobné, ale keďže už druhýkrát tak už to znášam lepšie 😀 ak chceš môžeme si popísať viac
Ty sama si najvacsi problem . Ze nici ta samota . Nevies byt stastna a spokojna sama so sebou . Ked toto nedokazes ako mozes ocakavat ze stebou bude stastny a spokojny Niekto druhy ? Tvoj ex ani nemusi byt manipulator psychopath a Neviem co vsetko ho tu nazvali zeny na zaklade par tvojich slov , V podstate ked sa na celu vec pozriem logicky nezaujato ( nedrzim stranu nikomu v tejto story ) On mal stres s vasej komunikacie tak vztah ukoncil, to nie je ziadne manipularstvo . Urobil spravne. Len v slabej chvilke ti pise ze mu chybas.., a teba hneva ze ziadne ciny??? Cize by si chcela aby dosiel a zas mal stebou nejaky vztah . Lebo teba “ niċi samota .” Ta toxicita je v tebe . Psychicky zdravu osobu nema co nicit samota ,
Ty sama si najvacsi problem . Ze nici ta samota . Nevies byt stastna a spokojna sama so sebou . Ked toto nedokazes ako mozes ocakavat ze stebou bude stastny a spokojny Niekto druhy ? Tvoj ex ani nemusi byt manipulator psychopath a Neviem co vsetko ho tu nazvali zeny na zaklade par tvojich slov , V podstate ked sa na celu vec pozriem logicky nezaujato ( nedrzim stranu nikomu v tejto story ) On mal stres s vasej komunikacie tak vztah ukoncil, to nie je ziadne manipularstvo . Urobil spravne. Len v slabej chvilke ti pise ze mu chybas.., a teba hneva ze ziadne ciny??? Cize by si chcela aby dosiel a zas mal stebou nejaky vztah . Lebo teba “ niċi samota .” Ta toxicita je v tebe . Psychicky zdravu osobu nema co nicit samota ,
@miadi preháňaš … jasne že človek ktorý bol 5 rokov vo vzťahu sa potom keď to nedobrovoľne skončilo cíti osamelo … Je to maximálne prirodzené ..

- toxická vzťahová väzba
- Priateľ bol dosť manipulatívny
To by mne stacilo. Minca ma sice vzdy dve strany a my do vasho vztahu nevidime, ale tak je to Tvoja volba.