Ako slušne odmietnuť prehnané nákupy pre chorú kamarátku?
Ahojte, ako by ste riesili tuto situaciu?
Kamaratka je chora na PN od piatka, bez vychadzok, nema rodinu. Pytala ma ci jej mozem urobit nakupy. Ja ze ok, ale nech porozmysla, co chce, ze jej urobim vacsi nákup a donesem. Byva na stvrtom bez vytahu, tak tiež nech tam nechodim ako na klavir. Bola som jej na nakup od minuleho piatku uz styrikrat, dnes volala zas,ze potrebuje vody atd. To bude piatykrat, zajtra bude tyzden,co je doma.
Rozmyslam ako jej slusne vysvetlit, nech ma neprehana kazdu chvilu. Mam dve male deti...co by ste jej povedali? Akoze na jeden stranw rada pomozem, ale mne to pride,ze je tenka hranica medzi pomahanim a zneuzivanim.
@mircalla Vsak naco sem pises, ked je troll? Chod si po svojom, boze to je nonsens toto.
@alica110 tiez nerozumiem tejto osobe, prepanajana. Akoby v celej SR nemohla zit viac ako jedna osob po 50tke ktora ndma rodinu a ma tlacitkovy mobil. Nie je to bezne, to je fakt, lebo okrem mojich starych rodicov po 80tke a tych dvoch nepoznam ludi ,ktori ho maju dobrovolne.
@mircalla mozes im napisat staznost 🙂
@autor Ale moze. Dve osoby nad 50, obe tvoje kamosky, obe ta vyuzivaju, obe volaju neskoro vecer a obe nie su schopne ist do obchodu a chcu vela nakupov a nevedia si objednat. No to uz ani nie. A ty strasne vytazena, co nevladze, ma 2 deti a vsetkym pomaha tu o tom cele dni pise. Prosim ta....koncim. Na fejkove temy poukazovat treba
@mircalla ešte stále nedáš pokoj ? Koľkokrát nás chces presviedcat o svojej praude? Kto chce číta, reaguje, píše, verí, kto nechce naozaj tu nemusí oxidovat.
Ja píšem, radím a verím , keď niektoré príbehy sú trolling alebo klamstvá, je mi to fuk, je to problém v hlave danej osoby, nie v mojej. A ty obrat svoje sily tam kde to považuješ za prospesnejšie, nás obťažovať nemusíš.
@cacianka to tu vzdy vyzera podobne. Clovek je v blbej situacii a potom je tu taky expert, neveriaci Tomas, podla ktoreho je pomaly kazdy troll. Akoze fakt nemam co ine na robote? Nikto ma za to neplati. A jedna z tych kolegyn ma rodinyych pribuznych uz mrtvych, druha ich ma ale v inom meste, nuekioko stoviek km odtialto, preto som pisLa ze nema rodinu, ale tu clovek fakt musi napisat vaetko od A po Z a najvacsi hriech ie,ze som nespomenula prvu diskusiu, aj ked mi bolo jasne*€,se sa k nej expertky dopatraju, kedzs to automaticky vyhodi pod touto temou
@autor Ale moze. Dve osoby nad 50, obe tvoje kamosky, obe ta vyuzivaju, obe volaju neskoro vecer a obe nie su schopne ist do obchodu a chcu vela nakupov a nevedia si objednat. No to uz ani nie. A ty strasne vytazena, co nevladze, ma 2 deti a vsetkym pomaha tu o tom cele dni pise. Prosim ta....koncim. Na fejkove temy poukazovat treba
@mircalla ja nikomu nepomHam 24/7, tak si predstav ze aj mam cas odpisat. Vies co, chod radsej do prace,ak si vobec zamestnana, bude to pre teba osoznejsie 🙂
@autor Ale neboj sa, nechcem. Nabuduce ak chces krmit ludi odpadom, skus rozmyslat, ci ti niekto nepride na to, ze navlas rovnaka tema uz bola, najma ak sa zobrazuje v podobnych temach. Ono potom sa to uz tazko uhrava, ze existuju 2 uplne identicke kamaratky s rovnakym vekom, spravanim, aj rodinnym background
@alica110 Kludne krm trolla, hlavne, ze je o com. Nie som jedina, co si to tu mysli
@cacianka Od teba by som tiez cakala trosku viac rozumu, no nevadi.
@mircalla hlavne že viac rozumu máš ty , my / ja už nemusím 🤣
Autorka, ale sranda ako potrebuje kazdeho presviedcat o svojom subjektivnom nazore :D Ale aj na takych svieti slnko a pada dazd.
Autorka, ale sranda ako potrebuje kazdeho presviedcat o svojom subjektivnom nazore :D Ale aj na takych svieti slnko a pada dazd.
@alica110 ako si dovolujes mat svoj vlastny nazor,ha? Nekrm trolla. 😄
Boze, este ma aj oznacuje neustale. S tvojim dovolenim mircalla, budem odpovedat tomu komu chcem. Kludne budem krmit, podla teba, trolla. Urcite je prijemnejsi ako ty.
@mircalla ved ty sa tym odpadom krmis sama a dobrovolne .
@anonym_autor No vidis autorka, prave si dostala lekciu z asertivity. Tak teraz tak, ako si sa tu ohradila voci niecomu, co sa ti tu nepaci, presne toto urob aj s tymi tvojimi kamoskami a nemusis sa pritom citit blbo, ved to sa nemusi nutne urobit skaredym sposobom, ale aj slusnym: Prepac, ale nemozem, skus niekoho ineho. A nemusis im ani vysvetlovat preco nemozes. Nie je to tvoja povinnost.
8.02 čo z toho ? keby bitcoiny prevedené na eurá, idem do trollingu aj ja 🙂 Na knihu sa necítim, ale koníkovské báchorky by som zvládla ľavou zadnou aj pri cúvaní. Dajte mi 10€ za 1 nápad, a píšem ako český žandár , zarobím viac ako nejaká pipka influ 🙂)
@diewcatqoo pisala.., ale o inej. Tamta vyvolavala , snou som pretla kontakty. Tato je od tej predchadzajucej o rok mladsia, scenar ale takmer totozny, tiez nema nikoho, par kamaratok, co byvaju dalej. Neviem preco sa na mna lepia podobni ludia, asi naucit sa zivotnej lekcii, ako prestat byt zneuzivana.
@anonym_autor Normálne si ju mala hneď odmietnuť. Ani raz by som jej nenosila. Existuje donáška domov, na PC si to tam odkliká. Ak nemá takk zavolať. Nenechať sa osierať musíš ty sama. Nik to za teba neurobí. Proste slušne odmietni. Bodka
@lilitela kludne popatraj v historii, tu prvu som neposlala do pecka, lebo s tym mam problem. Prestala som jej dvihat, ked vyvolavala a spat som zavolala bud o pol dna alebo na druhy den, tak uz si medzitym nasla asi inu obet. Ozve sa, ale rozpravam sa s nou dost stroho a rychlo koncim. Ani nemam cas pri deťoch sediet na mobile a vykecavat sa. Fakt su dve. Aj ked to vyzera byr neuveritelne, neviem prečo vzdy pritiahnem podobny typ ludi. A preco som mala obe poslat niekam? Netusim. Ozaj z nich nemam ako profitovat, ked sa na to pozres z tejto strant a vymyslat si tiez nepotrebujem, na co?
@anonym_autor Priťahuješ ich preto, lebo im rada poslúžiš. Akože 4x do týždňa ešte áno, a piaty už nie? A prečo nie 2x do týždňa a nie 3x? Chápeš? Ty si mala tomu zamedziť už pri prvom rozhovore. Prepáč, nemôžem, mám traz veľa na práci. Pomôžem ti nájsť stránku na donášku. Chlieb, áno chlieb ti donesiem. A na viac a nedaj nahovoirť, . Asertivitu sa dá aj naučiť.
@viestta no keby chcela len vodu ,alw este 10 nealko radlerov. Tych som kupila uz 30 dokopu od minuleho tyzdna. Musim sa dobrr nasrat a povedat jej to, ze odtial podtial.
@anonym_autor nemusíš sa nahnevať, stačí vnútorne cítiť, že sa naozaj chceš obhájiť a stáť si za svojim. Je to nepríjemné, je to nekomfortné, ale ide o teba. Môžeš ju odmietnuť aj s úsmevom, vysvetliť veci pokojne. Hlavne choď do toho a maj nastavenie, že sa nejdeš hádať, ale oznamovať. Ako to vezme ona, je na nej. A neustupuj. Pomôž, ale nastav si hranice alebo aspoň na začiatok niektorý deň, kedy jej pôjdeš kúpiť, nech v tom máte obe jasno.

@autor Ale neboj sa, nechcem. Nabuduce ak chces krmit ludi odpadom, skus rozmyslat, ci ti niekto nepride na to, ze navlas rovnaka tema uz bola, najma ak sa zobrazuje v podobnych temach. Ono potom sa to uz tazko uhrava, ze existuju 2 uplne identicke kamaratky s rovnakym vekom, spravanim, aj rodinnym background
@alica110 Kludne krm trolla, hlavne, ze je o com. Nie som jedina, co si to tu mysli
@cacianka Od teba by som tiez cakala trosku viac rozumu, no nevadi.
@mircalla ved ty sa tym odpadom krmis sama a dobrovolne .