Ako slušne požiadať lekára o vykanie?
Prosím Vás boli ste už niekedy v situácii, že ste požiadali niekoho aby Vám netykal?
Ja som sa dnes objednavala k očnej doktorke, je nová, nepoznám ju vôbec a keď sa ma spýtala koľko mám rokov tak mi hneď potom začala tykať. 😀 Mám 23, viem nie je to veľa ale medzi doktorom a pacientom mi to príde trochu nevhodné, pokiaľ nie je môj známy napríklad. A úprimne mi je to aj celkom nepríjemné, cítim sa ako dieťa, keď mi cudzí človek tyká. Chcela by som ju požiadať, len nechcem aby sa urazila. 😀
Aj ku mne do práce ak príde niekto mladší 17/18 tak mu vykám, lebo je to cudzí človek pre mňa. 😀
To Ti fakt vadí?
Tak jej tykaj aj Ty. 😉
Mne môj zubár týka tiež. No chodím k nemu takmer celý môj doterajší život od cca 6 rokov, čo nastúpil do práce. Oslovuje má menom tak, ako od malička doteraz. Inak mi všade vykali, či som mala 18, či 30....😉. Asi jej to nejak vhodne naznac, možno sa spamata a začne ti vykať.
Mne moja zubarka tyka a hovori mi Andrejka 😊 Ale od nej mi to nevadi, vzdy to na mna posobilo priatelsky a ukludnujuco. Ale zacala mi tykat ked som bola na VS v tvojom veku a odvtedy ubehlo casu.
Teraz ked mi niekto cudzi tyka uz mi to vadi, napr. minule taxikar lebo som dobehla rozlietana do taxika a nestihala som, takze si myslel, ze som nejaka soplana a moze si to dovolit. No nemoze, my nie sme kamarati, ale na tu chvilu v taxiku som to neriesila aj ked vadilo mi to.

ja som k tomuto lekarovi prestypila pred asi troma rokmi a tyka mi od zaciatku ... mam 33 a vedu z toho nerobim