Ako sa začleniť do nového kolektívu na strednej škole?
Ahojte, chcela by som sa poradiť 😊
O chvíľu nastupujem na strednú školu a mám z toho trochu stres. Budem v úplne novom kolektíve a prakticky tam nikoho nepoznám. Som skôr tichší človek a keď prídem medzi nových ľudí, neviem sa len tak prihovoriť alebo začať rozhovor. Potom mám tendenciu skôr čakať, kým sa niekto prihovorí mne.
Chcela by som sa ale tentoraz naozaj začleniť a nechcem prvé týždne len sedieť niekde sama a čakať, čo sa stane. 😅
Ako ste sa vy začleňovali do nového kolektívu na strednej? Pomohlo vám niečo konkrétne? Napríklad ako ste si našli prvých kamarátov, o čom ste sa rozprávali alebo ako ste sa niekomu prihovorili?
Budem rada za akékoľvek skúsenosti a rady. ❤️
Predstav si situaciu co chces aby sa ti stala prvy den. Ze k tebe niekto pride a hned da nejaky kec len tak o nicom na odlahcenie situacie a pod. A stan sa tou osobou v ten prvy den ty pre niekoho ineho co ma podobny problem ako ty . Je pravda ze sedenim v kute si nepomozes
@anonym_autor ukludnim ta, vsetci tam budete novi a nikto nikoho poznat nebude, takze vsetci budete na rovnakej startovacej ciare. Na zaciatok staci ak sa tomu co spolu sedite v lavici predstavis a spytas sa na jeho meno. Mozes sa ho spytat odkial je a z akej ZS prisiel.
@anonym_autor tak ako spominali baby vyssie. Sadni si k niekomu, Povedz ahoj. Predstav sa, spytaj sa na meno.. Skolu... Tak tiez ak mas lavice vzadu a v predu tiez sa pozoznamujte. Vsetci su tam novi.
Priklad zo zivota. Ked sme zacinali strednu kamoska mi vravela ake to bolo u nej na strednej. Ze za jej lavicu si sadol spoluziak podal jej ruku a predstavil sa. Bola z toho mega nadsena. (Ruku nikomu nemusis podavat) ale kazdeho potesi ked ho pozdravis a predstavis, spytas na meno....

nasla som si kamosku hned prvy den -- v triede tiez nikoho nepoznala, sedela sama, tak som sa k nej pripojila a zacala rozhovor s tym, ci ma volne miesto, nasledne sme sa bavili odkial sme, z akej zakladnej, a uz to islo 🙂 ja este rada zacinam uprimnym malym komplimentom -- pochvalim obal na mobil ci peknu gumicku