icon

Ako slušne ukončiť kontakt s otravnou kamarátkou?

11. máj 2026

Poradte ako sa zbavit upirskej "kamaratky" z detstva, ktora sa potrebuje vyrozpravat. Jej telefonaty su vyse 2h monology o nicom. Nemame spolu nic spolocne, nase zivoty su uz uplne rozdielne, ona nema rodinu, nema co riesit, tak riesi uplne hluposti, ktore mna vobec nezaujimaju, len mi to vyciciava cas a energiu. Ked ju utnem skor, hned sa pyta, kedy moze volat zas. Ja mam v zivote dost svojich starosti a takychto upirov nepotrebujem. Uz som jej viac krat nezdvihla ani neodpovedala na spravy a stale vyvolava. Nechapem, ze to tym ludom nedochadza. Ako jej slusne vysvetlit, nech mi uz nevola, ze ma jej zivot nezaujima? Uz som jej to priamo takto povedala a po pol roku zase.

motylik2559
11. máj 2026

@anonym_autor Ked je to takato "kamoska" ako pises, nerozumiem, ze z akeho dovodu jej teda zdvihas tel.?🤷‍♀️

anonym_7b94de
11. máj 2026

@anonym_autor povedz jej to znova a viac nedvihaj

anonym_aff104
11. máj 2026

Po 15 min, poviem Janka nemôžem dlhšie telefonovať, robím večeru, pomáham detim s úlohami, musím variť, ideme na ihrisko, ….ked Jej vždy zrušíš po chvíľke telefonát pochopí že ti nemá volať
Neviem si predstaviť telefonovať 2 hodiny

rozculena
11. máj 2026

@anonym_autor veď ju zablokuj.

anonym_6b08b0
11. máj 2026

Úplne na rovinu, keďže o to kamarátstvo tak či tak nestojíš... ak nie si ten typ, čo chápem, že nie je každý, tak sa len dookola vyhovárať na to, že naozaj nemáš čas...

gab1sol
11. máj 2026

- prepáč, teraz nemôžem volať.
- a kedy ti môžem zavolať?
- vieš, čo mám toho teraz trošku viac, neviem, kedy sa mi bude dať.
- a zajtra sa bude dať?
- nie, zajtra už niečo mám…

Proste, ju vždy odbi, že nemôžeš, že máš dosť svojich starostí, ktoré potrebuješ riešiť.

windblue
11. máj 2026

Napísala by som spravu typu: skúšala som sa s tebou porozprávať, ale bohužiaľ ma ani nepocuvas a nasledne zablokovala kontakt. Keď uz si rozhodnutá, že to s nou nikam ďalej nevedie, tak to môžeš aj takto radikalnejsie poriesit

anonym_24ee75
11. máj 2026

To je normálne, že časom sa s niektorými ľudni rozdelíte a odcudzíte. Keď ste deti a študenti, tak fungujete na rovnakej úrovni. Ale potom sa jeden začne niekam posúvať, vzdelanostne, kariérne atď. A ten druhý ostane mentálne na rovnakej úrovni 20 ročného a nikam sa neposúva.
Ja mám takého kamaráta z detstva. Kedysi sme boli top partáci, len ja som potom študoval VŠ, on nie. Tam sa to začalo deliť. On pracoval, aj manuálne, ja som študoval VŠ a potom našiel odbornú prácu. A už sme sa skoro ani nemali o čom baviť. Dnes sa s nim stretnem len raz ročne na pive, kde si vypočujem jeho problémy, ktoré ma nezaujímajú. On zas nevie pochopiť moj svet, lebo keď mu hovorím kde čo som pocestoval, tak on sa vôbec nevie zapojiť, lebo on vie hovoriť akurát tak o tom, ako ho šéf buzeruje, nemá peniaze a všetko je drahé. V podstate je to taký výlet do iného sveta pre mňa a vždy sa rád vrátim do toho svojho.

terezia74
11. máj 2026

Povedať priamo

anonym_2c579b
11. máj 2026

Ak je taká nedôvtipná, skús jej zavolať ty a stále ju o niečo popros. Dávaj jej nejaké úlohy. Prídeš mi postrážiť deti? Pôjdeš mi dať urobiť kľúče od skrinky v škole? Vybavíš mi .....? Nič nestíham, kúpiš mi. . .? Tak jej pôjdeš na nervy, že ona ti už nebude dvíhať telefón.

lucia_ma
11. máj 2026

@anonym_autor kamaratstvo ma byt obojstranne a ja si neviem predstavit reagovat tak ze nezdvihnem telefon a nech sa dovtipi..to je dost primitivne.. ved ked ste teda kamaratky a poznate sa mozno vas pred tym nieco spajalo tak jej to rovno povedz.. prepac ale nemam cas na dlhy hovor povedz dôležité co mas nove a o 5min musim koncit..budem rada ked vypocujes aj ty mna.. ak to vobec nefunguje tak sa to samo ukonci aj v priateľstve si stavujeme hranice a pravidla a hlavne otvorene

bronkax
11. máj 2026

Si myslím, keďže ty máš rodinu máš viac o čom kecať, tak si to s ňou vymeň, zahlť ju reálnymi problémami okolo detí, rodiny, domácnosti a počase ti nebude dvíhať ona. Takíto ľudia, ktorí majú potrebu nonstop rozprávať iba o sebe, nevydržia počúvať niekoho iného. Dôjdu jej nervy uvidíš 😀

anonym_fdfeff
11. máj 2026

@anonym_autor Poznám pár takýchto prípadov ( bohužiaľ). Ja si vždy niečo vymyslím, že idem niekam, niečo mi treba, alebo niekto príde. Ale pár takýchto otravných debilov, čo nevedia kedy dosť som odrezala. Normálne som povedala/ napísala v čom je problém, a že boli na to opakovane upozornení, a žiadna zmena nenastala, tak ruším s nimi kontakt. Zablokovani a dovidenia. Vieš ako sa vraví, ľudia si dovolia k tebe toľko, koľko im sama dovolíš.

zlotka
11. máj 2026

Keď to nepochopila prvýkrát, tak zablokuj.

denithestrange1993
11. máj 2026

@anonym_autor odporucam si pozriet dnesny post,ktory na tuto temu davala Petush nasklee (Petra Dzvonikova) na IG. Podla mna si nevazis svoj cas,alebo v duchu dufas ze raz ti to vrati. Nevrati. Ona ta ma ako butlavu vrbu kde moze vykydat vsetky problemy a ty uhucana zbavena energie jej to tolerujes. Ona vydatne vykecana a vypocuta toto opakuje pri najmensom probleme zas. Na tento defekt musia byt dvaja,radim ti blokni ju.

vkatush
11. máj 2026
@terezia74

Povedať priamo

@terezia74 to asi už dnes nenosí 😂
Ja som minule napísala kamoške, ktorá mi poslala tak milión hlasoviek, že je super, že ona má veľa voľného času, ale ja mám domácnosť a dve malé deti, nemám čas to počúvať. Ak sa chce vykecávať, nech mi príde s nimi pomôcť, zapriahnem ju do kuchyne a môžeme kecať 😁

terezia74
12. máj 2026
@vkatush

@terezia74 to asi už dnes nenosí 😂
Ja som minule napísala kamoške, ktorá mi poslala tak milión hlasoviek, že je super, že ona má veľa voľného času, ale ja mám domácnosť a dve malé deti, nemám čas to počúvať. Ak sa chce vykecávať, nech mi príde s nimi pomôcť, zapriahnem ju do kuchyne a môžeme kecať 😁

@vkatush tak napísala by som to inak, 😁 si otravná, nemám čas ani chuť ťa počúvať . Amen

muchotrafka298
12. máj 2026

Tato tema je tu minimalne 2x tyzdenne. Treba si uvedomit, ze ludia sa menia. A ze je niekto kamarat desiatky rokov nic neznamena. Lebo velakrat si ti ludia nemaju co povedat. Ja som par takychto osob proste odstrihla. Hodinove telefonaty s ich problemami, byt k dispozicii ich pocuvat 24/7. Bola som z nich unavena, v kuse mi isli c hlave cudzie problemy. Moje nezaujimali nikoho. Jednoducho ine nepomoze, len sa od nich odstrihnut. Lebo ohrozujes vlastne dusevne zdravie. Nech si najdu plateneho terapeuta, kde sa vykecaju a hodia na neho svoje ptoblemy.

zuzacka16
12. máj 2026

to ako naozaj táto otázka? normálne keď si jej to raz povedala a pochopila to na pol roka, tak povedz znova a keď nie tak nezdvihnem telefón a hotovo, taký problém..

vkatush
12. máj 2026
@terezia74

@vkatush tak napísala by som to inak, 😁 si otravná, nemám čas ani chuť ťa počúvať . Amen

@terezia74 nemooooohla som, lebo ak mi náhodou jedno dieťa dlho spí a druhé v škôlke, tak jej ja pošlem milión hlasoviek 😂😂😂

anonym_ce1fdd
12. máj 2026

Ty si vinna, ze ju pocuvas 2.hod a tym jej davas nadej, ze ju zaujimas a moze zavolat zasa... Pocuvnem si 5.min a tipnem to. Bloknem. Dalsia sanca nie je, dovi, dopo. 🍄

anonym_c71147
Včera o 04:48

S otravným a neslusnym človekom sa slušne nedohodnes. Chces s ňou zostať zadobre? Ratas s ňou v budúcnosti? Chces ju mať ešte v živote? Ak nie pošli jej správu že ste už každá inde nemôžeš robiť butlavu vŕbu nemáš čas ani energiu a keďže si jej už viac krát povedala ako to vnímaš a ona to nerešpektuje a nevieš jej už pomôcť tak jej posielaš kontakt na odborníka ktorý sú ju bude môcť vypočuť na pomáhanie ma vzdelanie a na ktorého sa môže odteraz obrátiť. Kontakt na nejakého v okolí jej nájdi na nete a napíš do spravy. A potom ju zablokuj.