icon

Ako slušne upozorniť spolubývajúcich na poriadok?

1. apr 2025

Dobrý večer,ako nejako slušne a vtipne napísať spolubývajúcim aby brali ohľad na ostatných. Trocha vysvetlím situáciu-máme spoločný priestor na odkladanie bicyklov,kde sú aj prípravky na zavesenie bicykla z dôvodu úspory miesta. Určitý ľudia si ich pekne upratujú a určitý ako keby ho zasotili od dverí a kam dopadnú tam ostanú. Čo im tam také napísať vo forme "Milí susedia ... " 😀

bolarazjedna
•
1. apr 2025

Milí susedia, dakujeme, že používate závesy na bicykle, tým šetrite miesto pre ostatných cyklistov a udržiavate poriadok 🙂

Obávam sa ale, že určitých ľuďom je šum a fuk, čo napises a v akom tóne, keďže ohľaduplnosť im nič nehovorí...

rozculena
•
1. apr 2025

ak ten bycikel len hodia štýlom,akým opisuješ,tak ho hoď ty niekam inam a urob si miesto....

januska12323
•
1. apr 2025

Zaves ma na miesto, tvoj bycikel.

vanilkovazmrzka
•
1. apr 2025

Vies niektori ludia mozno aj nevladzu bicykel zdvihat do vysky aby ho vesali na daky zaves

autor
•
1. apr 2025

@vanilkovazmrzka
A to ich akože oprávnuje obmedzovat ostatných spolubývajúcich?

vanilkovazmrzka
•
1. apr 2025

Neviem co ti mam na to povedat. Kebyze neudrzim bicykel vo vyske tiez ho necham polozeny na zemi oprety o stenu. Kill me

autor
•
1. apr 2025

@vanilkovazmrzka
Ale rozumieš mi,že keď to tak všetci necháme,tak sa nakoniec ani ten dotyčný nedostane ku svojmu bicyklu, resp bude musieť najskôr vyložiť pol garáže aby sa dostal k svojmu bicyklu a následne pol garáže bicyklov naložiť naspäť?
Nebavíme sa tu samozrejme o malých deťoch a detských bicykloch,s tým absolútne nemám problém ho zodvihnúť,uložiť alebo preložiť.

mandarinka555
•
1. apr 2025

Keby si tam napísala aj úryvok z Kámasútry, aj tak by to bolo každému jedno...Tak načo o tom zakladať diskusiu?

autor
•
1. apr 2025

@mandarinka555
WTF ?? V kamasútra sa preberajú iné veci,nie ako sa odkladajú bicykle.. 🤦

barka1
•
2. apr 2025

Ty si moc nadhladu a zmyslu pre humor nepobrala...
No však skus a napiš. Ale je to skratka tak. Niekomu na bicykloch záleží rovnako ako tebe a bude sa zavzdusnovat, iny ho vytiahne 3x do roka a potom oprie, kde je práve miesto. Možno by som ti mohla vyfotit našu miestnost na bicykle, ta vasa si stojanmi na stene este posobi fajn.

zuzanna33
•
2. apr 2025

Odporúčam osloviť domovnika tam dá oznam . Takéto veci sa riešia na domovej schôdzi potom sa informujte správca bytov

autor
•
2. apr 2025

@barka1
Práve preto,keď niekto vytiahne bicykel tri krát do roka,by mohol byť ten ostatný čas zavesený aby neprekážal ostatným,ale podľa teba je normálne keď ho hodím len tak,aby prekážal ostatným. A nie nepríde mi ani normálne poškodzovať niekomu bicykel v hodnote niekoľko mesačných platov,na toto nadhľad a zmysel pre humor naozaj nemám. Či ty si tiež s tých ľudí,pre ktorých je úplne normálne poškodzovať cudzí majetok?ale len dovtedy,pokým sa to nejedná o tvoj majetok?
A opakujem,nejedná sa o detské bicykle,s tým absolútne nemám problém ho zodvihnúť,odložiť alebo preložiť.

eeffka
•
2. apr 2025

Ak niekto vytahuje bike 3x do roka ma nejaku sunku z hypacu, tie vazia dost, ja nase tiez neudvihnem a ani by som si svoj nevladala zvesit. Aktivni bikeri maju lahke biky, je mi luto ,na jednej strane ti rozumiem ale na druhej nic protipravne nerobia.

barka1
•
2. apr 2025

Nie, nie je to normálne, ale je to bezne.
Su to spoločne priestory. Ano, ludia by sa mali k sebe spravat ohladuplne, k sebe navzájom aj k majetku. Ale je to tak? Je každý taký? Ja áno, mimochodom...
Vieš, ja nemám na to, aby som si kupovala bicykel, o akom píšeš. Ani taký nemám. Keby som mala, tak ho nedávám do spolocnych priestorov. Lebo by som neverila, ze sa mu tam nič nestane. Som realistka.

eeffka
•
2. apr 2025

@barka1 presne sused si ho nosi hore do bytu, a to nam este nic neukradli, ked som sa ho pytala tak ze stal ako male auto.

alenka58
•
2. apr 2025

môžeš slušne napísať a prilepiť na dvere, ale ľudia sú rôzny to vidieť na ich príbytkoch, náš sused má bordel na dvore a môžeme ho prosiť nič nepomáha, nový dom má ,ale dvor ho netrápi má to ako skladisko už roky, on keď z garáže niečo vytiahne tak sa musí k tomu prepracovať a vyhádže to na dvor, proste niektorým ľudom to ani nedojde, veľa x nám parkuje pred bránou, má tri autá, garáž nepoužiteľnú, na dvore bordel parkuje ich vonku a viacerým zavadzia, keby mal on bicykle vo vašom priestore tak by bol tiež jeden z tých neprispôsobivých a pritom vzdelaný

vanilkovazmrzka
•
2. apr 2025

@eeffka garantujem ti, ze bajkeri co maju svoje ultra lahucke bicykle za tisice ich nemaju v spolocnej pivnici 🙂