icon

Ako slušne upozorniť spolubývajúcich na poriadok?

1. apr 2025

Dobrý večer,ako nejako slušne a vtipne napísať spolubývajúcim aby brali ohľad na ostatných. Trocha vysvetlím situáciu-máme spoločný priestor na odkladanie bicyklov,kde sú aj prípravky na zavesenie bicykla z dôvodu úspory miesta. Určitý ľudia si ich pekne upratujú a určitý ako keby ho zasotili od dverí a kam dopadnú tam ostanú. Čo im tam také napísať vo forme "Milí susedia ... " 😀

bolarazjedna
1. apr 2025

Milí susedia, dakujeme, že používate závesy na bicykle, tým šetrite miesto pre ostatných cyklistov a udržiavate poriadok 🙂

Obávam sa ale, že určitých ľuďom je šum a fuk, čo napises a v akom tóne, keďže ohľaduplnosť im nič nehovorí...

rozculena
1. apr 2025

ak ten bycikel len hodia štýlom,akým opisuješ,tak ho hoď ty niekam inam a urob si miesto....

januska12323
1. apr 2025

Zaves ma na miesto, tvoj bycikel.

vanilkovazmrzka
1. apr 2025

Vies niektori ludia mozno aj nevladzu bicykel zdvihat do vysky aby ho vesali na daky zaves

autor
1. apr 2025

@vanilkovazmrzka
A to ich akože oprávnuje obmedzovat ostatných spolubývajúcich?

vanilkovazmrzka
1. apr 2025

Neviem co ti mam na to povedat. Kebyze neudrzim bicykel vo vyske tiez ho necham polozeny na zemi oprety o stenu. Kill me

autor
1. apr 2025

@vanilkovazmrzka
Ale rozumieš mi,že keď to tak všetci necháme,tak sa nakoniec ani ten dotyčný nedostane ku svojmu bicyklu, resp bude musieť najskôr vyložiť pol garáže aby sa dostal k svojmu bicyklu a následne pol garáže bicyklov naložiť naspäť?
Nebavíme sa tu samozrejme o malých deťoch a detských bicykloch,s tým absolútne nemám problém ho zodvihnúť,uložiť alebo preložiť.

mandarinka555
1. apr 2025

Keby si tam napísala aj úryvok z Kámasútry, aj tak by to bolo každému jedno...Tak načo o tom zakladať diskusiu?

autor
1. apr 2025

@mandarinka555
WTF ?? V kamasútra sa preberajú iné veci,nie ako sa odkladajú bicykle.. 🤦

barka1
2. apr 2025

Ty si moc nadhladu a zmyslu pre humor nepobrala...
No však skus a napiš. Ale je to skratka tak. Niekomu na bicykloch záleží rovnako ako tebe a bude sa zavzdusnovat, iny ho vytiahne 3x do roka a potom oprie, kde je práve miesto. Možno by som ti mohla vyfotit našu miestnost na bicykle, ta vasa si stojanmi na stene este posobi fajn.

zuzanna33
2. apr 2025

Odporúčam osloviť domovnika tam dá oznam . Takéto veci sa riešia na domovej schôdzi potom sa informujte správca bytov

autor
2. apr 2025

@barka1
Práve preto,keď niekto vytiahne bicykel tri krát do roka,by mohol byť ten ostatný čas zavesený aby neprekážal ostatným,ale podľa teba je normálne keď ho hodím len tak,aby prekážal ostatným. A nie nepríde mi ani normálne poškodzovať niekomu bicykel v hodnote niekoľko mesačných platov,na toto nadhľad a zmysel pre humor naozaj nemám. Či ty si tiež s tých ľudí,pre ktorých je úplne normálne poškodzovať cudzí majetok?ale len dovtedy,pokým sa to nejedná o tvoj majetok?
A opakujem,nejedná sa o detské bicykle,s tým absolútne nemám problém ho zodvihnúť,odložiť alebo preložiť.

eeffka
2. apr 2025

Ak niekto vytahuje bike 3x do roka ma nejaku sunku z hypacu, tie vazia dost, ja nase tiez neudvihnem a ani by som si svoj nevladala zvesit. Aktivni bikeri maju lahke biky, je mi luto ,na jednej strane ti rozumiem ale na druhej nic protipravne nerobia.

barka1
2. apr 2025

Nie, nie je to normálne, ale je to bezne.
Su to spoločne priestory. Ano, ludia by sa mali k sebe spravat ohladuplne, k sebe navzájom aj k majetku. Ale je to tak? Je každý taký? Ja áno, mimochodom...
Vieš, ja nemám na to, aby som si kupovala bicykel, o akom píšeš. Ani taký nemám. Keby som mala, tak ho nedávám do spolocnych priestorov. Lebo by som neverila, ze sa mu tam nič nestane. Som realistka.

eeffka
2. apr 2025

@barka1 presne sused si ho nosi hore do bytu, a to nam este nic neukradli, ked som sa ho pytala tak ze stal ako male auto.

alenka58
2. apr 2025

môžeš slušne napísať a prilepiť na dvere, ale ľudia sú rôzny to vidieť na ich príbytkoch, náš sused má bordel na dvore a môžeme ho prosiť nič nepomáha, nový dom má ,ale dvor ho netrápi má to ako skladisko už roky, on keď z garáže niečo vytiahne tak sa musí k tomu prepracovať a vyhádže to na dvor, proste niektorým ľudom to ani nedojde, veľa x nám parkuje pred bránou, má tri autá, garáž nepoužiteľnú, na dvore bordel parkuje ich vonku a viacerým zavadzia, keby mal on bicykle vo vašom priestore tak by bol tiež jeden z tých neprispôsobivých a pritom vzdelaný

vanilkovazmrzka
2. apr 2025

@eeffka garantujem ti, ze bajkeri co maju svoje ultra lahucke bicykle za tisice ich nemaju v spolocnej pivnici 🙂