icon

Ako slušne zastaviť susedu pri donášaní koláčov?

6. jan 2025

Suseda mi nosi kolace, pecivo, a barco keď niečoho urobi. Je b tom šikovná a baví ju to. Lezie mi to na nervy, lebo vždy mi to nechá pred dverami a len napíše “draha niečo som ti nechala pred dverami❤️” áno je to od nej pekne, aj nám to chuti, ale už som ju minimálne 5 krat poprosila, aby nám to nenosila, lebo ja nemám chut ani energiu ori detoch vypekat a vymyslat kadejaké kolace. Vždy keď idem vrátiť dozicku musím sa premáhať a aspoň nejaké muffiny urovit alebo nejaký perník. Akože ja peciem dá sa povedať skoro kazdu nedeľu nejakú bublaninu alebo babovku, ale nemám to dokonale tip top ako ona dáva mne a popravde kopec krat mi niečo nevyjde a hanbim sa jej to dať. Nerobim to vôbec preto lebo chcem. Dnes zas niečo doniesla, už od 15:00 to lezi pred dverami, mám doma 2 jej dozicky a fakt neviem ako ju mám slušne stopnúť. Poraďte. Take že nech si nerobi stále starosti a že ja nemám čas na pečenie a nemám jej kedy. Čo vrátiť u nej neprechádza. Ona vždy povie, že ona to nerobi preto, aby som niečo vrátila. Ale mne to vadi,
Čo mám robiť. Je to fajn baba občas ideme aj na vinko sadnúť a už x krat som jej to hovorila, že mi to je nepríjemne a ona nechápe…a to nehovorím, že kopec krat to aj vyhodim lebo to nemá kto jesť …

Strana
z5
kikush182329
6. jan 2025

Prestan jej nosit naspat. Mozno prestane nosit aj ona. Ak nie, tak co cam chuti zjete a co vam nechuti jej slusne oznmis.

autor
6. jan 2025

@kikush182329 no za 6 rokov som jej aj tisíc krat dala prázdnu krabičku. Teraz mám s touto 3 dozy 🤦‍♀️

liz_lemon
6. jan 2025

nechapem, na co jej aj ty davas, ju to zjavne bavi, ide jej to, urcite nepotrebuje, aby si jej to vracala, a ked to nechces, tak jej povedz, ze drzite dietu

lindous
6. jan 2025

Priniesla by som jej obratom späť to jej, čo ti nechá pred dverami (čo mi príde úplne wtf), že aj keď si to vážiš a dúfaš, že sa neurazí, naozaj si neprosíte a je ti to nepríjemné, tak prosíš, aby to repšektovala a zavolaj ju na to vínko... alebo sa to nauč prijímať a proste ju pozvi, keď pôjdete von ako vďaku

ukgirls
6. jan 2025

a preco by si jej to mala oplacat a vypekat nazad? ved ju to bavi a ty mas o starost emnej-nemusis ty deckam piect ... chces jej podakovat? zaplat jej kavu ked pojdete von ... nie vsetci vsetko robime len preto,zby aj druhy robili to iste

doriiis
6. jan 2025

Och🙂.Obličku by som dala za takú susedu.
Však keď nič nechce,tak jej nič nedávaj a možno ju to prestane baviť.Alebo jej občas kúp nejakú maličkosť.Kavu, dezert,fľašu vína.🤷🏻‍♀️

autor
6. jan 2025

@lindous aj to som už urobila keď sme sli niekam na vikend. To tých situácii mám kvantum, ale ja už o tie kolace a pecivo proste nestojím, kto nezažije nepochopí asi

kacena4
6. jan 2025

asi jej to robi radost vypekat a nezje vsetko sama... nechaj tak keby nechcela nenosi, podakuj pri vrateni dozicky a tym to hasne, vsak nepovedala ze jej to musis oplacat ... co ty vies raz v zivote bude potrebovat pomoc a budes jej ju vediet dat a ona bude vdacna...

oblaacik
6. jan 2025

Ved je to strasne zlate…a nemyslim ze to robi preto ze od teba nieco ocakava. Co vam chuti zjedzte, co nie vyhodte. Ja by som jej dozicky vratila a kazdy krat by som spomenula, ze naozaj nemusi 🙂

lindous
6. jan 2025

Tak to rob po každé a nie len preto, že niekam idete, ale preto že naozaj nechcete, raz to pochopí

ivik4
6. jan 2025

Tak jej tam daj cokoladu ,keks, hoci co. No este aby som vypekala nutene...
Fakt Ti nik nekaze prave piect na oplatku

autor
6. jan 2025

@kacena4 no práveže ona to nosi ešte jednej susede a oni sa pretekajú, lebo vždy aj tak povedia že” prázdnu by som to nevrátila hihijihi “ a strašne sa na tom akože bavia jak to je vtipne.

autor
6. jan 2025

@ivik4 ani ma nehne, nebudem ešte čokolády kupovať. Určite nie

muminka27
6. jan 2025

Napis, ze mate napecene a nestihnete zjest aj od nej

ivik4
6. jan 2025

Tak sa nutene motaj pri sporaku ako doteraz
No co Ti povieme 😃

20erika07
6. jan 2025

Povedz jej ,ze idete obmedzovat cukor na minimum a už nebudeš prijimat jej koláčiky a bola by si rada keby Ta v tom respektovala, dopredu ju upozorni, ze jej vrátiš naspäť dozicku s jej kolacikmi ak ti opäť donesie. Keď donesie, vrátiš jej pred dvere a napíšeš - ten voňavý fajný kolacik som ti nechala lezat pred dverami, ďakujem veľmi pekne, no spomínala som ti ,ze končíme so sladkým, prepáč, určite sa poteší niekto iný.

zuzanita1609
6. jan 2025

Tiež som chcela napísať,že toto je ten ozaj lepší prípad susedy 😁. My máme takú,no proste kamery na dom nám netreba. Všetko vie čo sa kde a s kým pohyboval atď. Veru, není nad takúto zlatú iniciatívnu susedu 😆.

oblaacik
6. jan 2025

Autorka zda sa mi ze to beries strasne negativne od nej, ba az ofenzivne. Pritom ona ti to dava s radostou 🙂

autor
6. jan 2025

@muminka27 aj to bolo, ale muž má firmu a má tam samých chlapov a ona furt zadre že zober muzom rano do roboty 🙈 muž to berie posledné razy tam, ale keď dá 2-4 kusky a je och 20 ani muž to tam nechce brat, aby sa bili o pár kúskov

kikush182329
6. jan 2025

Normalne jej odnes tie tri dozy a povedz, ze si fakt nemala cas. Hotovo.

autor
6. jan 2025

@oblaacik ako za tie roky je toho už na mna moc

autor
6. jan 2025

@ivik4 práveže nemotam ja dám aj z nedele v utorok kolac keď sa zvýši ale ide o princip. Že preco to robi. Keď ju vyslovene požiadam aby nenosila

madeincssr
6. jan 2025

Asi ta ma rada a ak jej pecenie ide, chce sa trosku pochvalit (je to pochopitelne). Ale rozumiem ti, clovek nemoze tolko sladkeho, kalorii neustale. Keby si ty vobec nepiekla (usetris cas pre seba)? Detom do skoly pre vecne hladnych spoluziakov, partnerovi do prace kolegom? Nejaki bezdomovci ci charita? Vyhadzovat jedlo by sme nemali... Ale chapem, ze ked sa to dozvie, bude vam to obom blbe.
Odmen sa jej skor pozvanim na kavu, drink, nejaku kulturu, vylet.

oblaacik
6. jan 2025

Neviem no…mne by to prislo ako mile gesto.

autor
6. jan 2025

@zuzanita1609 tak mna už popravde nebavi ani toľko ju chváliť aké je všetko chutne atd. Je toho viac 😃 už som jej aj povedala nech predáva na stránkach dedinských keď ju to tak baví

autor
6. jan 2025

@oblaacik áno je to od nej milé, ale všetkého veľa škodí keď sa chápeme

lindous
6. jan 2025

@oblaacik Ono keď je niekto až príliš úslužný, nevie kde je hranica a nerozumie slovu nie, vie to byť viac na škodu ako poteší a pomôže, človeku to začne liezť na nervy 😅

personality
6. jan 2025

Však posun ďalšej susede 😀 keď sa to dozvie táto o to lepšie, konečne pochopí, že fakt o to nestojís 😀

zuzanita1609
6. jan 2025

Vidíš. Môžete rozbehnúť biznis. Ona napečie,ty popredáš 😉. Tiež to neberiem,ako niečo zlé, není ozaj nad dobrú susedu,ale chápem aj teba,že je ti to už nepríjemné.

lila246
6. jan 2025

jeemine čo by som ja za to dala že by mi niekto nezištne vypekal domáce kolačiky

Strana
z5