icon

Ako spracovať neustále upozorňovanie starých rodičov?

zuzinka888
1. júl 2023

Baby, ako spracovat stale upozornovanie starych rodičov. Syn ma rok a pol objavuje, teda chcel by objavovat svet, no stari rodicia mu to " nedovolia". Stale ho popravuju, upozornuju co robi zle a ako sa to má. A zle drzis tu lyzicu takto si ju chyt( ja dam jedlo a lyzicu nech skusa ako, čo, kde...). A takto musis jazdit s autickom( ja dam hracku- nech skusa vsetky moznosti) A takto si drz chlebik- to sa to zle tak papa........ Viem, ze vnucata miluju, zahraju sa, postrazia dali by prve aj posledne, ale toto ma fakt vycerpava. Uz som ich viac krat upozornila, je to dieta ma rozum a nech ho nechaju nahcit ho pozivat. Ale akoby hrach o stenu hadzal. Aj vy to mate nejak podobne? (Ak chcete napisat,ze ich mam odstrihnut - taj sa neunuvajte. Toto fakt nie je dovod aby dieta prislo o starych rodicov).

Strana
z6
matussara
3. júl 2023

@andreakotesova ak sa nepidalo, naco domyslat. A kolko matiek chodi pomahat a nie vyuzivat. To je o uhle pohladu na svet. Aj ta aj tak

matussara
3. júl 2023

@mooonika1975 to pochybujem ze sa nic nestane. To dieta nevie ze to moze byt inak, ked ho tolko koriguju..
A potom sa v zivote bori zo zbytocnymi vecami

stanislavicenka
3. júl 2023

@matussara co to ma spolocne s mojou odpovedou🤷

andreakotesova
3. júl 2023

@matussara vidíš a ja som to videla presne takto 😉

mooonika1975
3. júl 2023

@elizabet173 to už preháňaš, píše o držaní chlebíka , podľa mna to lwn ťažko nesie, to upozorňovanie , matka. Dieťa, ak rám chodí a chce byt s nimi, tak mu to zjavne neprekáža

zuzinka888
autor
3. júl 2023

@mooonika1975 dieta ma 18m. Chce byt tam, kde ma mamu. A dedukujem,ze mu to prekaza, ked na to reaguje hnevom, placom.a chlebik som pouzila ako priklad, lebo je to aj o chrumke, pahariku,hrackach, a mnohych inych veciach jetre robi podla nich zle a nespravne.

mooonika1975
3. júl 2023

@zuzinka888 ja nečitam celú diskusiu, reagujem na pôvodny prispevok, ak sa hnevá a plače, tak určite to nie je správna cesta, treba na to upozorniť starých rodičov , že si to neželáš

lenapg
4. júl 2023

@linduska86 By si sa čudovala, akí sú niektorí ľudia doslova postihnutí a aj keď im povieš miliónkrát, idú si svoje.
Môj muž má takú babku, našťastie sme sa odsťahovali a vidíme ju minimálne, inak by naše deti z nej boli úplne dostrihané 🤣🙈
Lebo to už nebolo, že chyťte ho za ruku po schodoch, lebo padne (keď už dávno vedel sám), ale vždy hystericky...nemôže ísť sám, lebo sa zabije. Boli pripomienky a výlevy skoro pri všetkom, čo robili.
A to dieťa tam vždy je a počuje takéto hlášky a formuje ho to.
Môj bratranec má cez 30 a doteraz sa zajakáva a nerozpráva normálne, lebo ho preúčali ako dieťa na praváka 🤷🏼‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
4. júl 2023

@elizabet173 veď vravim, že vychádzam z pôvodneho prispevku ,že som nečitala nič o ceruzke, pisala o chlebiku ....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
4. júl 2023

@elizabet173 joj, buzerovať ? Možno sú len uzkostlivi a starostlivi . Nemusia hneď buzerovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
4. júl 2023

@elizabet173
už ani neviem koľki krat pišem, že som pisala na hlavnu spravu, a tam nič nenasvedčovalo tomu, že to preučajú z ľavej do pravej ruky, len samé prkotinky. To je ale zbytočné. Ok, máš pravdu.

janewithane
4. júl 2023

@zuzinka888 autorka chcem ta trosku.povzbudiť k tomu aby si sa syna zastala, nastavila si s rodicmi hranice. Hranice predsa neznamenaju, ze poukazujes na ich chyby. Reagujem na tvoj prispevok, ze ti to pride ze vlastne robíš to iste co oni synovi.

Strana
z6